Tiistai 18.12.2018

Petteri Orpo: Saksaan tarvitaan äkkiä hallitus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.11.2017 14:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Saksan hallitusneuvottelujen venyminen vaikuttaa jo EU-yhteistyöhön, myöntää valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hän sanoo suoraan, että EU:n isot uudistukset eivät etene ennen kuin Saksassa on hallitus.

–Se on erittäin huono asia, että asiat seisovat. Nyt on odotettu Ranskan vaalituloksen jälkeen Saksan vaalitulos ja Saksan hallitusta, jotta isot maat ovat päätöksentekokykyisiä. Sitä tilannetta ei nyt ole, Orpo toteaa.

–Omalla sektorillani se tarkoittaa EMUn pankkiunionin eteenpäinvientiä. Lisäksi se tarkoittaa, että mitkä ovat seuraavat askeleet EU:n kehittämisessä, joita nyt käsitellään kuten puolustusyhteistyö tai mitä mieltä ollaan sosiaalisesta pilarista, koheesiorahoista, seuraavan 7 vuoden budjetista, millainen kokonaisuus maahanmuuttopolitiikkaan luodaan. Tätä listaa täältä vielä tulisi, Orpo toteaa.

Saksassa järjestettiin liittopäivävaalit syyskuussa, joiden tuloksena maahan on ennakoitu Angela Merkelin johtamaa niin kutsuttua Jamaika-koalitiota. Se koostuisi Merkelin johtamista kristillisistä, liberaaleista sekä vihreistä. Puolueiden neuvotteluissa suurimmat ongelmat ovat olleet maahanmuutto ja ilmastopolitiikka.

–Suomi, suomalaiset eli eurooppalaiset tarvitsevat paremman unionin. Nyt sitä vihdoin ollaan rakentamassa ja meidän pitää saada äkkiä Saksaan hallitus, Orpo sanoo virnistäen jo omille sanoilleen ”meidän pitää”.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

"EU:n isot uudistukset eivät etene ennen kuin Saksassa on hallitus."

Jos nämä ovat kriteerit, täytyy toivoa, ettei Saksa saa hallitusta kasaan moniin,moniin vuosiin. ja mieluusti ei koskaan, jotta Eu/euro-hirviö ramahtaa ja valtiot saavat itsenäisyytensä ja omat kansallisvaluuttansa takaisin.

Timo-Pekka Mustakallio

Jaa, mikäköhän tämä ministeri Orpon hehkuttama "parempi unioni" mahtaakaan olla, kun edes Junckerin eri skenaarioista ei olla keskusteltu? Vai eikö tarvitsekaan keskustella, kun Bryssel selvästi haluaa anastaa jäsenmailta kaiken vallan itselleen - luoda "neljännen valtakunnan", tällä kertaa ilman panssariturismia?

Tuo yhä enemmän hirmuvallaksi muuttuva unioni, keskinkertaisuuden ja mätien kompromissien ylistyslaulu, ei ole se mihin Suomi liittyi, eikä se mitä EU-kansalaiset haluavat: kai Orpo tajuaa, että kasaan pakotettu liittovaltio on epävakaa, ja kohtaa pahimmillaan liekehtivän, väkivaltaisen lopun?

Harri Tapani

"–Suomi, suomalaiset eli eurooppalaiset tarvitsevat paremman unionin."

Valitettavasti sitä vain huononnetaan nykyopein suomalaisten ja eurooppalaistenkin kannalta, joskin se oli jo alkuun huono varsinkin euron suhteen, parantaa sitä tuskin voi mitenkään, sen verran muutosvastainen ja uusliberaali liittovaltioksi pyrkivä rakennelma se on, pääasiassa ongelmat kun ovat kirjattuna kyseisen "järjestön" ns. perustuslakiin...jota on toki jo todellisuuden edessä ollut pakko tavallaan rikkoa.

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246480-setelirahoitus-halvaann...

Vaikka korjausliikkeestä en samaa mieltä ole (siellä suurin piirtein sama idea, mitä kehitysmaat on painostettu tekemään jo vuosikymmenten ajan), blogissa kohtuu hyvä kuvaus siitä missä mennään.

Harri Ikonen

Jos Orpo on jotain mieltä Saksan ja EU:n politiikasta niin kertoisi sen. Uutta hallitusta pitäisi saada niin Saksaan kuin Suomeenkin, muttei kerro millaista.
Kannattaako Merkeliä edelleen Euroopan johtoon, vai ketä. Ja millaista ilmasto ja maahanmuuttopolitiikkaa Orpo Eu:n haluaa?