Maanantai 20.5.2019

Juha Sipilä: ”Islamin läsnäolo haastaa meidät” – Laura Huhtasaarelta heti hurja syytös

Luotu: 
22.11.2017 19:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    "Kokoomuksella koti on Euroopassa, keskusta haluaa Suomeen islamilaisia arvoja", sanoi perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari tänään eduskunnassa. Arkistokuva.
|

Islamin uskon vahvempi läsnäolo haastaa Eurooppaa ja suomalaisia, arvioi Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen mukaansa uskonnon harjoittamisen läpinäkyvyyttä tulisi parantaa, mutta Suomessakin pitää kehittää uskonnollista lukutaitoa.

–Se että jos näitä asioita tehdään [uskontoa harjoitetaan] salassa ja julkisuudelta piilossa, niin siellä [moskeijassa tai muussa paikassa, missä uskontoa harjoitetaan] on sitten suurempi riski radikalisoitumiselle ja ääriaineksille, Sipilä sanoo toimittajille eduskunnassa.

Tiistaina Euroopan arvot ja EU:n tulevaisuus -keskustelutilaisuudessa pitämässään puheessa Sipilä myös varoitti, että islamin vahvempi läsnäolo Suomessa ja koko Euroopassa saattavat nostaa kiusauksen ”lähteä reippaasti vastustamaan itsellemme vieraiden arvojen rantautumista”.

–Islamin läsnäolo haastaa meitä laajemminkin kehittämään uskonnollista lukutaitoamme, Sipilä sanoi.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari syytti Sipilän ja tämän johtaman keskustan haluavan ”Suomeen islamilaisia arvoja”. Huhtasaari esitti syytöksensä perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustellessa pääministerin ilmoituksesta ajankohtaisista EU-asioista keskiviikkona. Jo aiemmin hän syytti Facebookissa Sipilän ajatusta vastuuttomaksi ja tulkitsi tämän haluavan, että ”Suomi antautuu islamilaisuudelle”.

Sipilä painottaa, että hän haluaa avointa keskustelua uskonnoista.

–Tuossa puheenvuorossa peräänkuulutin avointa ja julkista keskustelua ylipäätään uskonnoista ja uskonnollisuudesta. Ja se että mitä siellä [kirkoissa tai muissa paikoissa, missä harjoitetaan uskontoa] tapahtuisi olisi julkista ja myöskin sitä kautta julkisen kritiikin ja keskustelun kohteena, Sipilä sanoo viitaten pitämäänsä puheeseen.

–Meidän pitää pystyä tätä uskontojen lukutaitoa parantamaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jairi Palonen

"–Tuossa puheenvuorossa peräänkuulutin avointa ja julkista keskustelua ylipäätään uskonnoista ja uskonnollisuudesta. Ja se että mitä siellä [kirkoissa tai muissa paikoissa, missä harjoitetaan uskontoa] tapahtuisi olisi julkista ja myöskin sitä kautta julkisen kritiikin ja keskustelun kohteena, Sipilä sanoo viitaten pitämäänsä puheeseen.

–Meidän pitää pystyä tätä uskontojen lukutaitoa parantamaan."

Kunhan nyt saataisiin oma kielivähemmistö opettelemaan lukemaan ja puhumaan suomea.

Mikael Nygård

Mitäköhän kielivähemmistöjä tässä tarkoitetaan ja miksi? Sipilän kommenttihan on kieliriippumaton ja viittaa eri uskontojen ymmärtämiseen.

Et kai vaan tarkoita omaa lukutaitoasi joka minun silmissä kaipaa hieman päivittämistä kommenttisi perusteella.

Risto Nikander

Lainaan Halla-Ahoa;
Sipilä vaatii meitä "lukemaan" islamia eli ymmärtämään ja suvaitsemaan sitä. Islamismi on länsimaisille arvoille monessa mielessä vastenmielinen uskonto ja niistä maista tuleva kulttuuri ja tavat samoin. On myös mainituista maista tulevien sopeutumis- ja työllistymisvaikeudet.
Islamismiin liittyy paljon ääri-ilmiöitä ja terrorismia. Terrorismi on ainoa, jota vastaan todella taistellaan, mutta ei ollenkaan samalla teholla ja tasolla kuin kotimaisia ääriliikkeitä. JA islamisteille annetaan periksi, tehdään myönnytyksiä, heitä palvellaan, annetaan etuoikeuksia jopa laitonta maassa oleskeluun tuetaan kannatetaan.
En voi naiivimpaa politiikkaa kuvitella.

Jukka Wallin

Opposiotio on huono paikka vaatia tekoja. Timo Soini oli perussuomalaistedn puheenjohtaja silloin, kun invaasiotio oli kuumilllaan, joten nämä istuivat tuppisuuna ja joivat kahvia suurella hartaudella. Nyt nämä räksyttävät kuin koirat, mutta eivät voi asialle mitään.

Kimmo Laitinen

Ei kai se ollut syytös Sipilälle että hän ja keskusta haluaa tänne Islamilaisia arvoja, Sipilä itse kutsui tänne kymmeniä tuhansia islamin uskoa harjoittavia nuoria miehiä al jazeera arabic tv lähetyksessä.

Viimeksi useimmat Suomalaiset sai islamin lukutaidosta Turun torilla elokuussa tarpeekseen, ilmeisesti Sipilä tarvitsee islamin uskoisilta henkilökohtaista opastamista ....

Roope Retuperä

Islamin uskon läsnäoloa kaikkíne haittoineen, ei toki kenenkään pidä hyväksyä.
Se ei kuulu tänne.
Ongelmat alkoivat samantien, kun eivät pysty hyväksymään länsimaalaista uskontoa. Silti tuppaavat tänne.
Islamistit eivät siis tarvitse meitä, emmekä me heitä.

Tapio Mäkeläinen

Huhtasaaren mitätön( kin ) uskottavuus rapisee joka kerta kun hän avaa suunsa.
Vihaa ja eriarvoisuutta lietsova jankutus mitättömän aiheen ympärillä onneksi vetoaa vain niihin, joiden kontribuutio ja substanssi tietoyhteiskunnan kehittämiseen on vaatimatonta. Ja äänestysaktiivisuus myös.
On valitettavaa, että Helsinki etenee laittomien maahantulijoiden pitämisessä täällä. Se antaa vaan lisää voimaa persujen propagandalle ja ääriaineisten vastenmieliselle toiminnalle.

Mikko Räsänen

Vihaa ja eriarvoisuutta lietsovat nämä islamilaiset itse omalla toiminnallaan. Heille on erittäin vaikeaa tuomita oman porukkansa terroritekoja ja omissa turvapaikkamaissaan tekemiään typeryyksiä. Se, että he eivät saa pidettyä omaa porukkaansa kurissa, aiheuttaa vihaa niissä ympäyröissä joihin heidät on otettu turvaan. Islamilaisten avoin halveksunta vääräuskoisia kohtaan on tämän taustalla.

Risto Nikander

Taidat olla aika asenteellinen jos tässäkin näit vihan kylvämistä. Paljon pahempaa saavat kaltaisesi aikaan, kun eivät välitä kuluista, suomalaisten turvallisuudesta
siitä että Suomalaiset arvostavat suomalaisia tapoja, arvoja, kulttuuria. Suomalaiset eivät pääosin halua islamisoitua eivätkä hyväksyä muitakaan arabien tapoja. Miksi suomalaisten pitäisi maksaa näistä nuorista miehistä 200 kertaisesti siita, että asuvat Suomessa verrattuna todellisiin pakolaisiin, naisiin ja lapsiin, pakolaisleireillä. Sekin sitä ko. maitten kulttuuria.

Pekka J. Mäkinen

En ymmmärrä mitä väärää Huhtasaari on sanonut. Onko Islamilaiset arvot, joissa kielletään paitsi naisen arvo, niin ylipäätään lähes kaikki ihmisoikeudet uskonnon vapaudesta alkaen, niin onko se sinun mielestäsi samanarvoista kristillisten arvojen kanssa. Ei se ole mitään vihan lietsontaa jos toteaa että Islamin arvot eivät sovi meidän kulttuuriimme.
Mäkeläisen Huhtasaarta loukkaava kirjoitus osoittaa että hän sortuu itse samaan vihamielisyyteen mistä muita syyttää.

Ritva Englund -Järvinen

Sipilä on sairas ja hoitoa hänelle ei ole vielä keksitty mutta saattaa olla,että koraanista löytyy hänelle parantavaa hoitoa ja islamistit ottavat hänet huomaansa kun on niin hyvä ihminen,että halusi antaa kotinsakin karva kourille mutta tulikin katumapäälle kun sukulainen raiskattiin.

Timo Hietanen

Islamin ja meidän länsimainen kulttuurimme ja arvomme eivät mahdu samaan karsi-
naan. Sama, kuin laittaisi lampaat ja sudet samaan aitaukseen. Poliitikkojen ja etenkin
Angela Merkelin siunauksella tapahtunut invaasio ja tapahtumat kertovat kaiken.
Nyt pari päivää sitten ns. 6 syyrialaisen turvapaikanhakijan suunnittema terrori-isku
joulumarkkinoille ja ostoskeskukseen Saksan Essenissä. Ymmärrys ja islamin agenda
on tullut todella selväksi, pedofiliasta raiskauksiin ja joukkoahdisteluihin, tuhannen ja
yhden yön satuiluihin taqiyyan hengessä - koraanin opein. Elämme eri vuosituhansia.

Pasi Anttila

Hölmö väite Huhtasaarelta. Miksi avoimessa läntisessä (en sano kristillisessä koska suomikaan ei ole kristillinen) demokratiassa missä on vapaus, myös vapaus ajatella ja esittää omia mielipiteitä ym. kukaan näistä vapauksista nauttiva haluaisi kahlehtia itsensä johonkin "sharialakiin" tms. Väite että Sipilä tai hallitus tai kukaan euroopassa haluaisi tällaista on ihan järjetön.

Jos ihan tarkkaan ottaa niin se itseasiassa Huhtasaari puolueineen ajamassa näiden ed. mainittujen vapauksien rajoittamista. Samalla kun he haluavat lisää aitoja, lisää protektionismia, rajoja kiinni, perusvapauksien kahlehtimista. Juuri nämä tahot ajavat vapauden rajoittamista, haikailevat jonkun suuren johtajan perään joka pelastaa heidät.

Jouni Suninen

- Miksi avoimessa läntisessä (en sano kristillisessä koska suomikaan ei ole kristillinen) demokratiassa missä on vapaus, myös vapaus ajatella ja esittää omia mielipiteitä ym. kukaan näistä vapauksista nauttiva haluaisi kahlehtia itsensä johonkin "sharialakiin" tms. -

Esimerkiksi Britannian lähes 3 miljoonaa muslimia ovat jo pakottaneet sharian osaksi maan lakia. Kuvitteletko, että muslimit tulevaisuudessa kysyvät sinulta mitä mieltä olet shariasta? Sitten kun muslimeita on Suomessa tarpeeksi muuttamaan lakeja eduskunnassa (he lisääntyvät nopeasti ...) niin he ottavat Suomessa käyttöön sharian halusitpa tai et. Punavihreät tukevat heitä siinä, joten muslimit eivät tule edes tarvitsemaan eduskunnassa ehdotonta enemmistöä.

Sinun lapsesi tulevat sen jälkeen elämään sharian alaisina tahdoitpa tai et.

Ruotsissa on jo yli 50 islamilaista NoGo -aluetta joita hallitaan sharialla, eikä sinne ole poliisilla mitään asiaa. Ennustus: Helsingin Itäkeskuksesta tulee alle kymmenessä vuodessa sharialla hallittava muslimien enklaavi - eräänlainen islamilainen valtio Suomen valtiossa.

Jukka Laulajainen

15.
Niinpä. Sitä pitäisi kysyä islaminuskoisilta.
Länsimaiset ihmiset unohtavat että muissa kulttuureissa ihmiset ajattelevat asioista eri tavoilla, aivan perus asioista lähtien. Länsimainen yksilön vapaus yms. Ei ehkä ole asia jonka muusta kulttuurista tullut pystyy kantamaan vapauksine ja sen mukana tuomine vastuineen. Ajatus siitä että vain sinä itse olet vastuussa omasta elämästäsi voi olla hankala sisäistää...

Timo-Pekka Mustakallio

No hyvä, evankelis-luterilaisen uskonnon nimissä harjoitettu kiivailu täytyy myös ottaa esiin: nämä Jumalan nimissä omia erikoisia käsityksiään asioista paasaavat ihmisvihaajat eivät jää mitenkään jälkeen kaltaisistaan muiden uskontojen "edustajista" - henkilöstä ja luonnetyypistä ellei -viasta kun on kyse.

Suurimmalla osalla ihmisistä on terve suhde uskontoonsa, hyödyllinen usko ihmistä suurempaan voimaan ja tarkoitukseen. Jos se kulkeekin Allahin nimellä, niin... entäs sitten, eihän nimellä ole väliä. Raamattu ja Koraani ovat kuin veljiä, samankaltaisuuksia on paljon, ja siksi veljesviha ehkä onkin niin kiivas: miksi sitä pitäisi syventää hysterisoinneilla? En ymmärrä.

Kannatan suurmoskeijan rakentamista, jos islamin eri suuntaukset oppisivat toimimaan sopuisasti saman kupolin alla. Suuri ja kaunis uskonnollinen keskus olisi näkyvä symboli islamin yhtäläisestä asemasta Suomen suurten eri uskontokuntien rinnalla. Tottakai joku tai jotkut käyttäisivät tilaa vihanlietsontaan eli oman asemansa pönkittämiseen: kaitpa kyse on kaikille kansalaisuuksille yhteisestä idioottivakiosta, "damaged goods"-henkiöiden osuudesta, mikä tekee simppeleistäkin asioista riidan ja jopa sodan aiheita.

Islam on ollut Suomessa tataariväestön kautta jo ikiaikoja, ja miten miellyttäviä ihmisiä he ovatkaan! Pääministerin puheet antavat aihetta toivoa, että hän omaksuisi ison siivun kansainvälistä ajattelua, jolla vältettäisiin niin monessa maassa jo tulehtuneet välit eri uskontojen ja syntytaustojen välillä. Eikö hänen pitäisi olla yhdistäjä, riidan ja eripuran kylvämisen sijaan? Ihan yhtä inhottavia nämä Suomen räntäsateet ja lumipyryt ovat kenen tahansa pienen kulkijan kasvoille, uskontoon tai ihonväriin katsomatta: eikö jo siinä ole jo yhdistävän irvistyksen aihetta, yhteisten asioiden löytämisen iloa?

Timo Ala-Harja

Ettäkö suurmoskeija opettaisi islamin erisuuntaukset toimimaan sopuisasti.Onpa harvinaisen naiivia ajatuksenjuoksua kun ne eivät ole oppineet elämään sopusoinnussa
1400:n vuoteen keskenään niin millä hokkuspokkustempulla sitten täällä.Tosiasiassa suurmoskeija vain vahvistaisi muslimien eristäytymistä muusta yhteiskunnasta.Siitä on aivan tarpeeksi näyttöjä muualta maailmalta.Siitä tulisi vain imaamien vihasaarnojen keskuspaikka.

Jussi Keskinen

Sipilä perää avointa keskuetelua. miten mulle on tullut kuva, että siinä meillä on varsinainen totuudentorvi - Juha Sipilä.

Empiirinen kartoitus kertoo minulle, että en ole koskaan huomannut, että pääminiasteri olisi noin vihattu ja aliarvostettu. Näitä keskusteluita ei tarvitse itse aloittaa vaan ihmiset puhuvat aivan spontaanisti.

Tämä maa on erottäin kipeä. Koko yhteiksunta on täysin romuna.

Ja sinä, joka et ole viisastunut Koraanista etkä Raamatusta tuskin tulet viisaammaksi yhtään mistään.

Sipilällä ei ole lainkaan empaitakykyä nähdä kuinka suomen kansa voi, Hän on valtava pettymys ja huono pääminiosteri.

Jussi Keskinen

Sipilä on siinä mielessä oikeassa, että 99% on uskonasioista aivan ulalla. Uskonto, ja usko ja kaikki mahdolliset puurot ja vellit menevät täysin sekaisin. Yksinkertaisesti teidän kanssanne on edes turha puhua yhtään mistään; on kuin pikkulapselle puhuisi.

On siis parempi, että asiat pannaan aivan sekaisin, että tämäkin koohotus tulee päätökseen. On todellakin niin, että ihminen degeneroituu vauhdilla. Sairauksien määrä lisääntyy lähes eksponentaalisesti ja suuri osa näyttää olevan mentaalitasolla.

Heikki Paananen

PM Sipilä: "–Tuossa puheenvuorossa peräänkuulutin avointa ja julkista keskustelua ylipäätään uskonnoista ja uskonnollisuudesta."

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen ehdotti eduskuntapuheiden suitsemisesta penalttien avulla. Senkaltaisten varjojen maassa kukaan ei uskalla käydä "avointa ja julkista" keskustelua. Uhkana kun on jopa takautuvat rangaistukset.

Jos PM Sipilä oikeasti haluaa "avointa ja julkista" keskustelua, hänen pitäisi lähteä avoimesti ja julkisesti tukemaan sananvapautta ja demokratiaa. Nykytilanteessa tuokin (seksistinen) "peräänkuulutus" on pelkkää poliittista parodiaa.

Irina Gagarin

Islam ei ole pelkästään uskonto, vaan myös yhteiskuntamalli. Kannattaako Sipilä todellakin Suomen yhteiskuntamallin muuttamista?
Sipilän toimet ja puheet ovat erinomaista vaalimainontaa Huhtasaarelle ja Perussuomalaisille.

Erkki Malinen

Olen vanhan testamentin lukemisessa aivan loppusuoralla, mihinkä koraanikin todennäköisesti perustuu. Sillä vanhassa testamentissa on kaikki ne raakuudet mitä isis on tehnyt. Uskonnot on kaikenkaikkiaan ääritapauksessa antaa oikeuden vaikka mihinkä hirmutekoihin ,Raamattu on sellainen ohjekirja mikä antaa tulkintamahdollisuuden kaikenlaisille teoille.

Markku Nieminen

Kiinnittäkääpä huomionne tähän!

"Sipilä painottaa, että hän haluaa avointa keskustelua uskonnoista.

–Tuossa puheenvuorossa peräänkuulutin avointa ja julkista keskustelua ylipäätään uskonnoista ja uskonnollisuudesta."

Samaan aikaan hallitus säätää lakeja, ja tekee muutenkin kaikkensa, ettei saa sanoa halaistua sanaa islamista! Eikä kritisoida varsinkaan! Vain myönteinen seireenilaulut ja ylistykset ovat sallittuja!

Miksi sadat nettipoliisit kyttäävät ihmisten mielipiteitä? Miksi tuomioistuimet on velvoitettu tuomitsemaan tekaistujen ja määrittelemättömien vihapuheiden= kritiikin esittäjät, jos pääministeri on todella tuota mieltä mitä otsikossa väittää?

Jos uskonnoista puhutaan avoimesti, myös sen haitoista ja vaaroista on voitava puhua avoimesti. Myös se halusta muuttaa demokraatista yhteiskuntajärjestystä on voitava puhua avoimesti! Myös sen vaatimista taloudellisista vaatimuksista on voitava puhua avoimesti, jne.
Ilman tätä täyttä avoimuutta ei voida vaatia ymmärrystä hallitukselle ja Sipilälle erityisesti! Se Sipilä peräänkuuluttama lukutaito puuttuu häneltä itseltään. Ja kaikilta hännystelijöiltään.

Timo Hietanen

Islamin läsnäolo haastaa meidät ? Viimeisen 3 - 4 vuoden aikana kupletin juoni on
tullut selväksi. Islam arvoineen ei vain istu, sopeudu tai saa vastakaikua enää monilta
suomalaisilta, ranskalaisilta tai saksalisilta - miksiköhän ? Oliskohan syynä lukuisat
terrori-iskut, joukkoahdistelut, raiskaukset, taqiyya-valehtelu ja tuhannen ja yhden
yön tarinat ? Nyt 10-vuotiaan raiskaus otsikoissa. Tai Saksassa taas ! 6 turvapaikan-
hakijan suunnittelema isku Essenin joulumarkkinoille ja ostarille ? Miksi meidän
suomalaisten pitäisi sopeutua tällaiseen kulttuurin rikastumiseen ? Emmekö tulisi
hyvin toimeen ilman niitä uhkia, joita islam tuhansien massoissa on tänne tuonut ?
Irakista, Afganistanista tai Afrikan maista tulleiden pitää sopeutua tänne tai muuttaa
sellaisille alueille, jotka vastaavat heidän aatteitaan, arvojaan ja asenteitaan.

Pirjo Tolonen

Islam ei kuulu Suomeen. Huolestuin kun luin tätä keskusteluketjua, näinkö huonosti ihmiset tuntevat Islamin ideologian, Islam on poliittinen järjestö ja sillä ei ole mitään tekemistä Kristinuskon kanssa. Tutustukaa oikeesti Islamiin, You Tubessa on esim. Jukka-Pekka Rahkosen video, kertoo aiheesta "MITÄ ISLAM ON" . Rehellistä tietoa islamista. Suomi on todellisessa vaarassa, jos tämän Islamin annetaan tänne levitä. Katsokaa historiaa, miten kävi esim. Turkin, se oli ennen kristitty demokraattinen maa, ennekuin ottomaanit ajettiin sinne...

Roope Retuperä

Sipilän suurin ongelma lienee juurikin tuo lestadiolaisuus jota edustaa.
Asenne ei kohtaa peruskansaa. Empatiakyky on toki heikko, eikä ymmärrystä riitä huonompiosaisille. Köyhät kyykkyyn, ei johda hyviin tekoihin.
Uskonto ilmeisesti ohjaa ikävällä tavalla ylimielisyyteen ja samalla romuttaa myös kyvyn toimia uskottavana pääministerinä.
Varakkuus ja uskonto eivät tätä maata vie eteenpäin, varsinkaan jos ne on pääministerin ainoana vahvuutena.

Hannu Kari

Minä jotenkin ymmärrän että varsinkin suomalaiset eivät halua tänne terroristejä, en itsekkään mutta ne jotka jonkun uskonnon nojalla tekee terroritekoja eivät oikeesti ole uskovaisia vaan uskonnosta irtautuneita , epäilen että yksikään vanha uskonto on kehoittanut joukkomurhiin ketään, kyllä niissä asioissa on ihan muusta kiinni, kaikkien pitäisi opetella suvaitsevaisuuteen niin ehkä maailma olisi edes vähän turvallisempi paikka ja mukavampi elää.käsittääkseni suomessa on uskonnon vapaus joten jokainen saa uskoa mihin haluaa oli sitten mistä kulttuurista tahansa kotoisin.

Erkki Malinen

Kaikenkaikkiaan uskonnot on vallankäytön välineitä. Siinä tarkoituksessa Raamattukin on aikonaan kirjotettu. Vanhatestamentti on juutalaisuuden ylivallan ylistämistä, ja sen takia ilmeisesti koraani on kirjotettu sille vastapainoksi. Ja kristinusko näitten rinnalle että muillakin olis jokin muu kuin orjan tai palvelijan asema. Sillä vanhassatestamentissä muut kansat on juutalaisten palvelijoita tai orjia, ilmeisesti koraanissa on muut on muslimien alamaisia. Tosin en ole lukenut koraania tämä on olettamus.

Juha Lapveteläinen

Olemme vuosien varrella niin vahvasti ja selkeän järkiperäisesti muuttuneet siksi ateistisen evoluutiotarinan paholaiseksi, missä ei ole jäljellä enää niitä kristillisiä arvoja, johon maailmankuva niin johdatuksen kuin profetian avulla lopulta jumalan läsnäolon avulla johdattaa. Jos tässä poliittisesti laillisessa valiokuntajärjestelmän viidakossa olisi lopulta se tärkeysjärjestys, unohdettu perustuslakituomioistuin ja yksilönoikeus, saisimme aivan itse luoda ne tärkeät rakenteelliset sekä uskonnolliset linjaukset siinä itsehallinnollisessa maakunnassa.

Jouko Kauppinen

Kovin harva meistä on lukenut Raamattua ja Koraania että olisi käsitys siitä mitä siellä sanotaan mutta silti ovat olevinaan asiantuntijoita näiden uskontojen suhteen. Tieto olisi tässäkin tapauksessa hyvästä ettei esitetä asioita vain tunteen pohjalta.