Tiistai 18.12.2018

Toimi Kankaanniemi: Tämä olisi voinut olla perussuomalaisten ministerilista - "Isojen poikien härski peli takakontteineen ehti ensin"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.11.2017 10:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Toimi Kankaanniemi oli perussuomalaisten puoluekokouksen puheenjohtaja viime kesänä.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja ja entinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi spekuloi Puheenvuoron blogissaan, miten ministerinsalkut olisi jaettu, jos perussuomalaisen ei puolueena olisi hajonnut viime kesän puoluekokouksen ja puheenjohtajiston vaihtumisen jälkeen. Hän uskoo, että ulkoministeri olisi vaihtunut. 

–Ulkoministeri olisi vaihtunut. Timo Soini olisi - halutessaan -   nostettu eduskunnan puhemieheksi. Kansakunnan kakkospaikka ylivertaisesti ansioituneelle miehelle.  Kunniakas siirtyminen ylimpään valtiomiessarjaan, Kankaanniemi kommentoi.

Sampo Terho olisi Kankaanniemen mukaan noussut kulttuuri- ja Eurooppaministerin paikalta uudeksi ulkoministeriksi.

Laura Huhtasaari olisi Kankaanniemen mukaan saanut kulttuuri- ja urheiluministerin salkun, Jussi Niinistö ja Jari Lindström olisivat jatkaneet nykyisissä ministeriöissään. Sosiaali- ja terveysministerinä saattaisi Kankaanniemen mukaan olla Arja Juvonen.

–Päätöksiä ei ollut. Isojen poikien härski peli takakontteineen ehti ensin. Laillista, mutta halpamaista. Uskon, että noin se olisi mennyt, Kankaanniemi toteaa.

Hän sanoo tienneensä puoluekokouksen aikaan, "missä mennään". 

–Tosin "salaseurojen" suunnitelmista kuului vain kuiskeita. En niihin osallistunut. Pyydettiin, Kankaanniemi kertoo.

Hän uskoo, että perussuomalaisten kannatus olisi alkanut palautua lukemiin, joissa se oli vuosina 2011 ja 2015, jos puolue olisi jatkanut hallituksessa.

–Syy puolueen gallup-kannatuksen puolittumiseen viime eduskuntavaaleista oli löysä hallituspolitiikka.  Mikäpä muu se olisi.

Lue myös:

Jussi Halla-aholta vaatimus omille: Riitely loikkareiden kanssa lopetettava – muille herkkua, meille haittaa

PS:n piiripomo lehdille: Sinisten B-suunnitelma kerrottiin minulle etukäteen

Timo Soini FT:ssä: ”Perussuomalaiset oli sisältä mätä – Kannattajat eivät ymmärtäneet”

Nyt se varmistui: Sininen tulevaisuus on puoluerekisterissä

Poliisi vahvistaa: Kesärannan peräkonttimatkasta rikosilmoitus

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Lehtinen

Tässä Kankaanniemen viisastelussa on yksi mutta. Pelattiin muuten isojen tai pienten poikien pelejä tai ei, siitä riippumatta kukaan ei olisi lähtenyt ja tuskin jatkossakaan lähtee Halla-Ahon perussuomalaisten kanssa hallitukseen. Ja tästä on turha perussuomalaisten syyttää sinisiä.

Kari Heimola

Jos soini olisi "nöyrtynyt" puolueen demokraattiseen päätökseen, niin olisi voinut mennä hyvinkin noin kuin Kankaanniemi kirjoittaa.
Tuolla kuviolla olisi persut tod näk pysyneet hallituksessa noilla muutamilla ministerivaihdoilla.
Mutta taisi soinille oma ministeripesti olla jäsenien tahtoa tärkeämpi.

Parin vuoden päästä olisi ollut uusi puheenjohtajaäänestys ja siellä olisi ollut mahdollisuus ottaa "valta" takaisin....riippuen tietysti jäsenten tahdosta.

Nyt jouduttiin tilanteeseen jossa saattaa hyvinkin persut haalia kansalta paljon ääniä protestiksi nykisenkaltaista politiikkaa vastaan.

Kansan protesti mielialaa ei kannata väheksyä....meillä on Trump,brexit,jytkyt ym ym.
Se pääseekö hallitukseen on toinen asia, mutta antaa se persuille hyvän aseen oppositioonkin jos sattuu saamaan kovan äänisaaliin, mutta jätetään silti ulos päätöksenteosta ulos.

Toni Pihkola

Parin vuoden päästä olisi ollut uusi puheenjohtajaäänestys ja siellä olisi ollut mahdollisuus ottaa "valta" takaisin....riippuen tietysti jäsenten tahdosta.

Jeps. Juuri tätä minä en tuossa loikkareiden touhussa ikinä tajunnut, jos siis todellinen syy oli muka väärät puheenjohtajavalinnat, tai joku omituinen vihainen ilmapiiri. Tottakai persujen kenttä oli vihainen ja halusi isoa muutosta, koska puolueen kannatuksesta oli sulanut yli puolet pois. Perussuomalaiset tarvitsi ison korjausliikkeen. Puolue ei olisi ollut missään tapauksessa 2019 vaalien jälkeen hallituksessa olisi valinnat menneet miten hyvänsä. 2019 on jo uudet puheenjohtajavaalit ja jo silloin olisi voitu valita uudenlainen maltillisempi puheenjohtajisto. Luulisin, että Halla-aho asettuu vielä kahden vuoden päästä uudestaan ehdolle, mutta tuskin hän on puheenjohtajana enää vuodesta 2023 eteenpäin kun on jälleen uudet hallitusneuvottelut. Loikkareiden kyvyttömyys katsoa eteenpäin hämmästyttää.

Tapio Mäkeläinen

No ei todellakaan kannata väheksyä "kansan mielipidettä" , se se kanssa on termi. Se mielipide kun voi aiheuttaa uskomattoman sotkun.
Kunpa joku kertoisi mitä se " tavallinen kansa" on ja millä se määritellään. Jos vastaus on Persujen äänestäjät niin Skepsis ry. antaa vuoden Huuhaa-palkinnon ihan varmasti.
Onko sen tavallisen kansan vastakohta sitten epätavallinen kansa , esimerkiksi jonkun oppikoulua vaativamman älylataamon loppuun asti käynyt henkilö? ?

Nythän on Brexitissä ja Trumpissa nähty miten päin helvettiä asiat ovat menneet.

Tapio Mäkeläinen

Kuulemani mukaan Jyväskylässä oli aika härdelli. Mielenkiintoista nähdä millaisen ehdokaslajitelman Halla-Aho saa aikaan seuraaviin vaaleihin. Jos Kike, Eerola ja Hakkarainen ovat konklaavin terävintä kärkeä niin . Niinpä niin. Ei muuta.