Torstai 24.1.2019

Paavo Väyrysen loppuryntäys: 900 000 kannattajakorttia lehtien väliin – ”Tänään tuli 400”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.11.2017 13:50
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Paavo Väyrynen.
|

Presidenttikisaan pyrkivällä Paavo Väyrysellä on jo kasassa noin 15 000 kannattajakorttia. Korttien keruusta vastaava Seppo Hauta-aho uskoo, että viime metrien loppukiri tuo vaaleihin tarvittavat 20 000 korttia.

–Viime tinkaan tulee aina loppuryntäys. Nyt kun Paavo on ollut vielä julkisuudessa, että ura loppuu, jos nimiä ei saada kasaan ja muullakin tavalla, niin tämä on kokonaisuuksien summa, Hauta-aho sanoo.

Kannattajakorttien massajako ilmoitusliitteinä lehtien välissä ja verkosta tulostettavana versiona ovat torikeruun ohella vauhdittaneet korttien kertymistä.

  –Parhaana päivänä yhden päivän postilähetyksessä on tullut kortteja 1 200, kertoo Hauta-aho.

Jotta Väyrysestä tulisi presidenttiehdokas, hänen täytyy jättää 20 000 kirjoitettua kannattajakorttia oikeusministeriöön joulukuun 12. päivänä kello 16 mennessä. Aikaa on siis vielä pari viikkoa.

Lehtien väliin pantu 900 000 kannattajakorttia

Vielä kaksi viikkoa sitten kortteja oli koossa noin 10 000, kun Maaseudun Tulevaisuus -lehden maanantain numerossa ilmestyi Väyrysen nelisivuinen vaaliliite, joka sisälsi kaksi allekirjoittamatonta kannattajakorttia postimaksut valmiiksi maksettuna.

Edellisenä sunnuntaina Väyrynen kirjoitti laajalti uutisoidussa blogissaan, että häntä on sorsittu julkisuudessa. Ilmoitusliitteen julkaisun jälkeen Väyrynen uhkasi jättää politiikan kokonaan, mikäli hän ei tarvittavaa 20 000 korttia kokoon.

–Näitä on tullut kohtuullisen runsaasti. Noin 2 000 on tullut nimenomaan siitä Maaseudun Tulevaisuuden liitteestä, Hauta-aho kertoo Uudelle Suomelle puhelimitse Turusta, missä hän keräämässä kannattajakortteja.

Viime viikolla samanlainen liite lähti noin 300 000 suomalaiseen kotitalouteen MT:n Metsänomistaja-liitteen mukana. Lisäksi liite pantiin myös Helsingin Uutisten kehäpainoksen väliin viikonloppuna. Lehtien mediakorttien mukaan niiden yhteenlaskettu painosmäärä on noin 465 000 kappaletta, eli kaikkiaan allekirjoittamattomia kannattajakortteja on painettu lehtien väliin runsaat 900 000.

–Ne alkavat realisoitua tämän viikon loppupuolella, Hauta-aho kertoo.

–Tänään tuli postissa noin 400.

”Päämies käyttänyt omia rahoja”

Hauta-aho myöntää, että ilmoittelu on maksanut ”jonkin verran”. Summia Hauta-aho tai Väyrynen eivät avaa julkisuudessa. Väyrynen toteaa Uudelle Suomelle vain, että hinnat ovat aina neuvoteltavissa. Ilmoittelua on rahoitettu myös Väyrysen omasta pussista.

–Kyllähän tässä käytännössä päämies joutuu omia rahojaan käyttämään, Hauta-aho kertoo laskujen maksajasta.

Aivan koko summaa Väyrynen ei ole maksanut, vaan Hauta-aho kertoo, että laskut on osoitettu niin kansalaispuolueelle kuin Suomen linja -yhdistykselle. Kansalaispuolueella on Hauta-ahon mukaan noin 2 000 kannattajajäsentä, jotka ovat lahjoittaneet ”pieniä sisäisiä tukimaksuja” ja

Suomen linja kerää varoja muun muassa aiemmista kampanjoista tutuilla mukeilla sekä kirjamyynnillä. Edellisissä presidentinvaaleissa mukeja myytiin Hauta-ahon mukaan yhteensä 450 000 eurolla. 

Uskotko Paavo Väyrysen pääsevän presidenttikisaan?

Paavo Väyrynen tarvitsee 20 000 kannattajakorttia päästäkseen vaaleihin mukaan. Kun keräysaikaa on jäljellä pari viikkoa, kasassa on 15 000 korttia. Uskotko, että Väyrynen saa kaikki kortit kokoon?

Aivan varmasti saa
60% (780 ääntä)
Kyllä kai voi saadakin
23% (297 ääntä)
Ehkä ei ihan riitä
11% (149 ääntä)
Takuulla ei saa
7% (87 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1306
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Natotus on vähän herkkä juttu ja sitä ei voi tuoda liikaa kartalle,vaan on oltava hiljaa Naton töppäyksistä.
Turkki on liki sotatilanteessa Norjan kanssa,Naton yhteisharjoituksen jälkeen.
Eivätkä suostu Norjan hallituksen anteeksipyyntöön.
Eipä näy mitään Suomen mediassa,vaikka se on Norjassa yleinen naurun aihe ,television ohjelmissakin.

Nikolai Ylirotu

Melkoinen meteli tuolla kannatuksella. Toisaalta Suomessa saa vapaasti yrittää vallan huipulle, ilman että joutuu yllättäen talousrikoksista syytetyksi kuten itäisessä onnelassa.

Huhtasaari on toinen turhaan mukana oleva, Hän ei tosissaan paikalle halua, käyttää vain ehdokkuuden näkyvyyden hyväkseen saarnatakseen EU- ja NATO-vastaisuutta.