Torstai 15.11.2018

Nasima Razmyar suomii SDP:tä: ”Kytee epäilys, onko demarit heikoimman puolella maahanmuutossa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.11.2017 19:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n entinen kansanedustaja, Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar katsoo, että puolueen maahanmuuttopolitiikasta on epäilyksiä.
|

Helsingin apulaispormestari, kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar (sd.) vaatii puolueeltaan SDP:ltä rohkeampaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Razmyar käy Puheenvuoron blogissaan läpi SDP:n valtuustoryhmän hajaannusta keskiviikon äänestyksessä paperittomien palveluista. Puolet ryhmästä kannatti palveluiden laajentamista ja puolet vastusti sitä pääosin siksi, että aiheeseen liittyvä asiantuntijaraportti on vasta valmistumassa.

Razmyar, joka itse äänesti palveluiden laajentamisen puolesta, ymmärtää SDP:n toisenkin leirin perustelun. Hänen mukaansa ryhmältä ei puuttunut ”halua edistää ihmisoikeuksia, vaan saattoi ehkä puuttua tilannetaju”.

– Meillä demareilla on nimittäin eräs kivi kengässä, ja jälleen eilen se alkoi hiertää. Vaikka SDP tunnetaan heikoimpien ihmisryhmien puolustajana, jouduimme vuonna 2015 hirvittävään tilanteeseen, jossa kansanedustaja Kari Rajamäki torppasi hallinnollisella kikkailulla ministeri Susanna Huovisen valmisteleman esityksen paperittomien terveydenhuollosta. Tätä asiaa on saatu selittää lukemattomia kertoja, ja vakuuttaa, että kyse ei ollut SDP:n linjasta, Razmyar kirjoittaa.

– Nyt tämä sama vanha haamu tuli jälleen esiin, ja vaikutti eiliseen keskusteluun ja SDP:hen kohdistuneisiin odotuksiin. Jossain alla kytee epäilys, onko demarit sittenkään aina heikoimman puolella, kun asia koskee maahanmuuttoa.

Ex-kansanedustaja Razmyarin mielestä ongelma on todellinen.

– SDP on vuosien varrella yrittänyt miellyttää kahta porukkaa, joiden arvot eivät kohtaa. Valitettavasti tämä ei toimi, sillä ihan joka asiaan ei löydy kompromissia. SDP:n täytyy edelleen pyrkiä siltojen rakentamiseen ja vastakkainasettelun purkamiseen. Se edellyttää kuitenkin uusia avauksia, jotka eivät aina miellytä kaikkia, hän kirjoitaa.

– Jos SDP haluaa olla linjakas, niin nyt olisi oivallinen hetki ryhtyä edistämään sitä esitystä, jota Huovinen ajoi ministerikaudellaan. Tehdään aloite [eduskunnassa] siitä huolimatta, että tämä hallitus ei sitä tulle viemään läpi ja viedään se maaliin, kun päästään hallitukseen, hän jatkaa.

Lue myös: Tämän takia SDP:n rivit repesivät – Eveliina Heinäluoma: Selvitys paperittomista puuttui

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Paperittomat salasivat oikean identiteettinsä ja taustansa laittomasti maahan tullessaan hävittämällä kaikki henkilöllisyyspaperinsa. Läpi Euroopan matkustaessaan ne toki olivat mukana.
Miksi heitä hoivataan, ja Helsingistä tehdään laittoman maahanmuuton houkutteleva kohde?

Harri Tapani

Työväen puolueet olivat ennen melko lailla nimenomaan työperäistä maahanmuuttoa vastaan, mikä ihan loogista olikin ja olisi tietysti vieläkin...Suomalainen työvoima oli oikein perustuslailla suojeltua, kunnes se kohta laista käytännössä muutettiin ja vesitettiin.

Erkki Malinen

Voisko nämä päättäjät joskus katsoa näitä asioita Suomalaisten näkökulmasta. Miltähän tuntuu pienituloiselta eläkeläiseltä, tai perheeltä joka joutuu tinkimään omista sairauskuluistaan kun samanaikaisesti laittomasti maassaoliolle annetaan ilmainen terveydenhuolto. En minä ainakaan äänestä edustajia ajamaan ennenkaikkea muualta tulevien asiota. Ehkä en enää äänestäkään, ei minulla tunnu olevan mitään puoluetta mitä vois äänestää.

Mikko Toivonen

Maahanmuuttoa tai tarkennettuna työluvallista maassa oloa voitaisiin monen menestyneen maan mallien mukaisesti merkittävästi lisätä kaikkien eduksi.

Se vaan ei toimi nykyisillä EU tai suomalaisilla tavoilla vaan koko maahantulon luvitus, kesto ja valvonta olisi täysin reformoitava EU maiden tai ainakin Schengen alueella, koska toimivuus edellyttää toimivaa rajavalvontaa.

On toteutettava malleja joita toteuttavat esimerkiksi NZ, Australia, Singapore, GCC maat, USA ja Kanada.

Oleellista on, että työ-ja oleskeluluvat ovat määräaikaisia ainakin niin pitkään että maa sallii, jos sallii, kansalaisuuden tai pysyvän oleskeluluvan hakemisen.

Eniten ulkolaisia työllistävät eli GCC maat eivät edes salli kansalaisuuden hakemista vaan kun eläkeikä tulee palataan alkuperämaahan eläkkeelle tai muualle jos varat riittävät. Normaalisti työ-ja oleskeluluvan kertakesto on 3 vuotta. Sitten uusinta jos on rikkeittä toiminut ja töitä on tarjottu.

Kouluttamattomia työntekijöitä myös palkataan eri ehdoin kuin kansalaisia, mutta kaikille on kuitenkin minímipalkka ja asuminen ja kuljetus järjestetty työnantajan toimesta. Esimerkiksi Emiraateissa tuo kouluttamattoman palkka ei kaksinen ole eikä asuminenkaan joukkoasumista kummempaa, mutta kuitenkin niin hyvä, että lähtijän kotimaalla ei ole varaa edes sitä tarjota. Siksi meikäläisittäin huonoilla ehdoilla tulleet ulkolaiset ovat ihan tyytyväisiä ja useimmiten kykenevätkin elättämään pienillä "emiraatti" tuloillaan kokonaisen perheen siellä mistä ovat työhön tulleet.

Minkään valtakunnan yhteisö ja talous ei kestä sitä, että haalitaan vain pakolaisia ja elättejä. Rehelliset työhön tulleet sen sijaan ovat lähes kaikkialla tervetulleita. Varsinkin jos on niin kouliintunut oma väestö, että se ymmärtää talouden muodostumisen perustekijöitä.

Jouni Borgman

Näille laajamittaisen ja vierasperäisistä kulttuureista Suomeen suuntautuvan maahanmuuton puolestapuhujille ei koskaan juolahda mieleen se tosiasia, että määrällisesti liiallisena tai aineksensa puolesta heikosti sopeutuvana maahanmuutto kääntyy Suomessa nopeasti haitalliseksi. Jossain on se raja ja tämän rajan paikasta kiistellään. On Suomen kannalta olennaisen tärkeää pystyä määrittelemään tuo raja oikein. Varovaisuus-periaate on tämmöisissä kysymyksissä aina hyvä lähestymistapa eli on aina parempi mitoittaa tuo raja liian pieneksi kuin mitoittaa se liian suureksi. Pakolaiset eivät maailmasta lopu. Ei ole edes Suomeen jo tähän asti saapuneiden maahanmuuttajien etu, jos tilanteen hallinta tässä asiassa menetetään.

Pekka Hovatov

Tänään Kasarmintorilla paljastettu uusi talvisodan muistomerkkipatsas kuvaa hyvin kuoliaaksi verotettua kantasuomalaista, jonka viimeisetkin rahat on ryöstetty laittomasti maassa olevien ilmaisiin palveluihin, palveluihin, joita ei saa edes kantasuomalainen itse, vaikka hänet on nyljetty ja verotettu kuoliaaksi vihreän- ja vasemmistopuolueiden maailmanparantajien ja puunhalaajien toimesta.

Pekka Hovatov

Toinen merkitys, mitä Kasarmintorin talvisodan muistomerkkipatsas kuvaa hyvin on: Kunniakansalaisten rikki raiskaamaa Suomineitoa.
Tuollainen meidän Suomalaisten tulevaisuus tulee olemaan, kiitos siitä kuuluu nykyiselle hallitukselle.

Marja-Liisa Penttinen

Kari Rajamäen myötä katosi tervejärki demareilta! Nykydemarit ovat syöneet aatteensa ja nyt ovat myymässä maansa! Demari Nasima antaa tässä kasvot nyky demariedustajille jotka tuhoavat suomen/suomalaiset! En enää koskaan äänestä näitä kansanpettureita!

Mikko Toivonen

Olen hiukan sama mieltä. Kari Rajamäki oli viimeinen järkevä tai rationaali demari. Hänen poistuttuaan poistu demarien "iimeinen mies".
Mitä tulee Nasimaan niin hän varmasti ajattelee hyvöntahtoisesti ja pyrkii hyvään, mutta valitettavasti kokonaisuuden ymmärtäminen ei riitä oikeaan johtopäätökseen ja hyvä yritys ja tahto lyö sormille kansakunnan kokonaisedussa.

Timo Juutilainen

Tarkoittaako Nasima rohkeammalla maahanmuuttopolitiikalla paperittomien maahanmuuton kannustamista, vai mitä? Lisäksi haukkuu ne ryhmäläiset "tilannetajuttomiksi", jotka vastustivat palveluksien laajentamista! Sanoo myös rivien välissä olevansa lähes ainoa demari, joka on ollut "oikealla puolella". Lisäksi demareitten "linjakkuus" kärsii, mikäli Huovisen esitystä ei ryhdytä edistämään, sanoo hän.

Marja-Liisa Kalkela

Hienoa että porvarihallitukset tekevät EU sopimuksia maahanmuutosta ja pakolaisista -07-11 ja-15 -19 PM Vanhanen (kesk) ja PM Sipilä (kesk)
Mutta kuten aina se SDP on se syyllinen vaikka on vähemmistönä eduskunnassa.

Mutta näinhän se on aina ollut kepu,kok hallituksilla .SDP on syyllinen vaikka se olisi oppositiossa. Jos taas kummankaan hallituksessaVM vastaa sdp koko hallituksen toimista. Ei pääministeri eikä muut hallituspuolueet.
Miten ihmeessä 7 porvaripuoluetta antaa 2 vasemmistopuolueen (sdp 34,vas 12 yht.46-154 muut) päättää asioista?
(Ilmankos demarit vie porvaripuolueita kuin kuoriämpäriä jopa kuntatasolla.)
- Perustuslakikin kun vaatii eduskunnan enemmistön päätöksien taakse? Siis kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmien äänet (enemmistö aina)

Harri Kovala

Suomen maahanmuuttopoliitikan onnettomin osa onkin, että heikoimmassa asemassa olevat on jätetty kylmästi ulos pakolaisleireille kärsimään. Tänne on otettu vain kotimaissaan hyvin toimeentulevia ja hyvin syöneitä opportunisteja.

Migrin tilastojen mukaan Suomeen tulleista vain 3,4 % on alunperin sotatoimialueilta. Joten kyseinen lausonto on erittäin irvokas.

Teijo Myllylä

Taitaa tämä työväenpuolue olla yöväenpuolue. Miksei nää nasimat liity vaan suoraan sukkana vihreisiin, sinnehän maailman parantaminen kuuluu. Duunari on ihmeissään kun päivää pitää pidentää ja palkkaa laskea, että mamuille riittää palveluja ja leipää. Suomalaiset ovat rahapussin osassa. Ja sotella hoidetaan että kaikki oivaltavat googlettaa diagnoosin sairauteensa ja sitten lääkkeet tilataan netistä. Ja omaan punkkaan potemaan. Julkinen sairaanhoito on mamuja varten. Näillä mennään, ainakin hesassa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Duunari on ihmeissään kun päivää pitää pidentää ja palkkaa laskea, että mamuille riittää palveluja ja leipää. Suomalaiset ovat rahapussin osassa.
Faktat:
-03-19 Kepu 3 kok 1 kauden.
SDP hallitus viimeeksi-99-03
sdp 42-158 muut-11-15
sdp oppositiossa 34 -166 muut.
Löytyykö avain miten vähemmistö 1 puolue saa 7 porvaripuoluetta ajamaan mainitsemisia asioita? Enemmistö kun päättää eduskunnassa ja se enemmistö ei koskaan ole yksi puolue.Vaan kaikki hallituspuolueet yhdessä.

Jouko Repo

Pakolaisbusiness oli härskiä poliitikkojen himaanpäin vetoa. Mitäpä muutakaan.

Ei kilpailutusta ja hinnoittelu pilvissä. Mukavasti samassa veneessä kaikki vanhat kusettajaketkut. Ei ollut lienee sattuma, että Viitakivi perustettiin 2015 kiireellä ja samoin Luona Oy keskittyi nopsasti hoitamaan näiden maahan päästettyjen majoitusta.

Ohessa muistin virkistäjää :

Koko Barona-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 160 miljoonaa euroa. Barona Hoivan osuus tästä oli 3,5 miljoonaa euroa, mutta tulos painui lähelle nollaa.

Luonan hallituksen puheenjohtajana toimii Helsingin kaupungin ex-sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, joka siirtyi Baronan leipiin viime vuoden keväällä.

Hädänalaisten ihmisten majoittaminen on Voutilaiselle tuttu bisnes, sillä hän vastasi Helsingin kaupungin hätämajoituksen ostosta vuoden 2012 loppuun asti.

Voutilainen johti myös Helsingin kaupungin asettamaa kriisimajoitustyöryhmää, joka luovutti loppuraporttinsa vuoden 2013 lopussa.

””Luonan muut hallituksen jäsenet ovat Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa, kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri. Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.””

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092020382471_uu.shtml

Esko Kotilainen

Eikö kukaan voisi tehdä aloiteitta tämänkin henkilön oikeudesta oleskella Suomessa.Miten on oikeudet saatu ja millä perusteella.
Norjassa tutkitaan nykyisin kaikki vanhatkin maassaolo oikeudet ja kansalaisuuden saamisen edellytykset.
Palaututuksia löytyy jopa 20-30 vuoden takaisista ,valheellisista kertomuksista.
Liki tuhannen on jo löytynyt,ja kansalaisuus pois,seuraavalla koneella kotimaahansa.

Jaakko Karki

Laittomasti maassa olevat, joita jostakin poliittisista harhaanjohtamissyistä jotkut kutsuvat "paperittomiksi" eivät ole maahanmuuttajia, he ovat jo päätöksen saaneet siitä että he eivät ole laillisia maahanmuuttajia ja sen vuoksi heidän tulee poistua maasta. Eivätkä he ole myöskään "paperittomia" sillä he saisivat kaikki tarvittavat paperinsa omasta suurlähetystöstään Helsingissä jos niin haluavat. Mutta kun juuri sitä he eivät halua, he haluavat oleskella laittomina vapaaherroina Suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

Pekka Hovatov

Erikoista tässä koko tilanteessa on se että nämä laittomasti maassa oleskelevat ovat eläneet ilman verotettavia "tuloja" Suomessa viikkoja, kuukausia ja mahdollisesti vuosia. Heille Helsinginkaupunki on järjestämässä ohituskaistaa kaikkiin palveluihin ja vihreät "huumehörhöt" vaativat kokoajan vain lisää ja suurempia/kalliimpia palveluita. Kuitenkin näiden ihmisten, joille erikoisoikeuksia tehtaillaan, pitäisi olla nälkiityneitä, likaisia ja kuoleman kielissä janosta. Yhtään ainoaa tälläistä tapausta ei Suomessa ole tullut julki ja mikäli sellaisia todellisuudessa olisi, niin viher/vasemmiston edutajat olisivat pitäneet niistä niin suuria toritapahtumia, että joka ainoa suomalainen peräkylän mökin akka ja ukko olisi kuullut asiasta kyllästymiseen asti. Eli toisin sanoen. Näillä laittomasti maassa olevilla on olemassa"salaiset" tilit, joiden varoilla he pystyvät elättämään itsensä täällä tai he tekevät Suomessa jatkuvasti rikoksia, jonka tuotolla he elättävät itsensä. Niin tai näin. Kummassakin tapauksessa täyttyy maasta karkoitusperusteet aukottomasti. Jos laittomasti maassaolevalla on "salaisia" tulonlähteitä, tilejä ja/tai kotimaasta avustetaan, on hän syyllistynyt viranomaisten harhauttamiseen, joka on sellaisenaan jo karkoitusperuste. Jos hän taas tekee rikoksia, niin se on riittävä syy karkoittaa maasta välittömästi. Yhtäkaikki. Rahaa heillä tuntuu kuitenkin olevan, syystä tai toisesta, joten heille ei kuulu Suomalaisen yhteiskunnan verorahoista kustantamat toimeentulotuet ja terveyspalvelut, heillä on varaa mennä yksityiselle lääkärille, jos tarve vaatii, koska heillä on varaa elää Suomessa. Kaikki Suomalaisetkin joutuvat todistelemaan moneen kertaan Kelassa ja muualla, ettei heillä ole muita tulonlähteitä ja säästöjä ennenkuin heillä on mahdollisuus toimeentulotukeen. Nyt kuitenkin viher/vasemmisto ja Helsinginkaupunki on järjestämässä heille ihan ikioman toimeentulotuen ja terveyspalvelut, säännöillä ja ehdoilla, joihin kantasuomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta. Tosiasia kuitenkin on että maassa laittomasti oleskelevien on jostakin saatava rahaa joka ainut päivä elämiseen Helsingissä ja muualla Suomessa, sen verran kallista Suomessa on elää, että satojen tuhansien kantasuomalaisten joukko elää tälläkin hetkellä kansainvälisen köyhyysrajan alapuolella. Laittomasti maassaolevilla on siis varaa oleskella Suomessa, joten heitä ei tule tukea centilläkään Suomalaisten veronmaksajien varoilla.

Elina Viitanen

Arvostan ihmisyyttä, johon olennaisena osana kuuluu oikeudenmukaisuus, lakien noudattaminen. Lääkäreitä ei voida laittaa päättäjiksi heitä sitoo vala ja heidän työnsä on hoitaa, päättäjät ovat vastuussa siitä, ettei paperittomia ihmisiä jää seikkailemaan. Prosessissa mättää jos tämä mahdollistuu. Jos edellytyksiä maahan jäännille ei ole tulee prosessin toimia niin, että henkilöt saatetaan pisteeseen, josta he ovat saapuneet. Kohta on käsissä sillisalaatti, jota kukaan ei enää hallinnoi. Tilanne, joka ei ole kenenkään eduksi. Terveydenhuolto tulee olemaan ilkeässä välikädessä.

Pekka Saikkonen

Jos demarit haikailevat paluuta suuruuden aikoihinsa, kannattaisi heidän keskittyä ajamaan selkeästi ja härskisti suomalaisen palkansaajan etua ja jättää kaikenkarvaiset maailmanparannushommat suosiolla muille.

Puoluekentän työväenlaidalla on nyt tilaa, kun vasemmistoliittokin esiintyy julkisuudessa lähinnä maahanmuuttajien ja anarkistien puolestapuhujana.

Kari Keto

Käsite sosialidemokraatti on menettänyt merkityksensä on vain demokraatteja.
Mielenkiintoiseksi tekee miten apulaispormestari Nazima aktiivisesti vallankahvassa
ajaa ulkomaalaisten etuja ja viittaa kintaalla mandaatin antajille.
Kyseessä ei ole vallan ottaminen vaan se on annettu vailla vastiketta.

Marko Koskenkorva

Jännä kuinka vanhoista puolueista tulee uusia puolueita.

KEPU muuttuu maalaisten puolueesta äärioikealla olevaksi lahkolaisten johtamaksi puolueeksi, ja sitten SDP hylkää duunarit ja muuttuu siksi "kolmanneksi" vihervasemmistopuolueeksi.

Sen minä ymmärrän, että lahkolaiset valloitti KEPUn Sipilän johdolla, mutta Antti Rinteen saamattomuus vihervasemmiston edessä hämmästyttää.

Miten vanha liittojyrä vain katselee kuinka vanha duunaripuolue on historian ensimmäinen suurpuolue, joka ei pysty nostamaan kannatustaan edes oppositiossa?

Saksan vaaleissa jo nähtiin kuinka käy demareille, jotka muuttuu kolmanneksi vihervasemmistopuolueeksi.

Mutta Anttipa ei huomaa mitään.
(`G´,)

Matti Loikkanen

Hänen (Nasiman) mukaansa ryhmältä ei puuttunut ”halua edistää ihmisoikeuksia, vaan saattoi ehkä puuttua tilannetaju”. Ehkä ryhmässä oli sen verran järki tallella, että se ymmärsi rahaa ole rajoitetusti.

Miksi Suomeen tulee ihmisiä ympäri maailmaa päättämään verorahojen jaosta. Onko apulaispormestari Nazima edes Suomen kansalainen, -- onko hänellä jonkun muun maan passi ja jonkun muun maan etu mielessä?

Pekka Hovatov

"Diakonissa­laitos lakkauttaa perhe­kuntoutuksen – yh-isä Sami, 40, hätääntyi: ”Emmekö ole sen arvoisia?” Tämän päivän uutinen iltasanomissa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005473941.html

Nyt se tiputus alkoi. Tämän kuntoutuksen tulokset ovat lehtijutun mukaan hyvät "perhekuntoutuksen läpikäyneistä jopa 70–80 prosenttia on pysyvästi selviä ja pystyy huolehtimaan perheestään."
Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen kertoo, että päätös lopettamisesta tehtiin vastikään osana laitoksen yt-neuvotteluja.

–" Perhekuntoutus PYY lakkaa, koska toiminta on ollut taloudellisesti kannattamatonta usean vuoden ajan. Näköpiirissä ei ollut, että olisimme saaneet sitä kannattavaksi seuraavinakaan vuosina, Tähtinen sanoo."

Kunnat ovat maksaneet diakonissalaitokselle tuosta kuntoutuksesta.

Eli laittomasti maassa oleskelevien rikollisten ja pakolaisten hyysääminen on diakonisalaitokselle parempaa bisnestä, kuin suomalaisten perheiden päihdekuntoutus, niin että he pystyisivät palaamaan normaaliksi yhteiskunnan jäseniksi, älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta.

Ohessa tuore ote Helsinginkaupunginvaltuuston pöytäkirjasta 21/2/29.11.2017:

"Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on tukenut järjestöavustuksin Helsingin
diakonissalaitoksen säätiön (HDL) ja Helsingin seurakuntayhtymän
toimintaa paperittomien palvelujen järjestämisessä. Sosiaali- ja terveyslautakunta
on myöntänyt vuosittain yhdistyksille ja säätiölle avustuksia
toimintaan, joka tukee sosiaali- ja terveystoimen strategiasuunnitelman
tavoitteiden toteuttamista. Jo useiden vuosien ajan on avustuksin tuettu
HDL:n ylläpitämän liikkuvan väestön palvelukeskus Hirundon toimintaa
(noin 100 000 euroa/vuosi), jonka matalan kynnyksen avoimen toiminnan
ja neuvonnan piiriin voivat hakeutua myös paperittomat henkilöt.
Tämän toiminnan lisäksi on vuodesta 2016 lähtien avustettu HDL:n järjestämän
tilapäisen hätämajoituksen kuluja kahdessa Helsingissä sijaitsevassa
toimipisteessä (Munkkisaari ja Hermanni), joissa majoitusta on
järjestetty yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonian kanssa.
Osa hätämajoitukseen suunnatusta avustuksesta on sisältynyt HDL:lle
myönnettyyn kokonaisavustukseen, joka vuodelle 2016 oli yhteensä
520 000 euroa ja vuodelle 2017 oli yhteensä 590 000 euroa. Tästä säätiö
on käyttänyt hätämajoitukseen itse päättämänsä osuuden. Tämän lisäksi hätämajoitukseen on ollut käytettävissä lautakunnan virastopäällikön
(nyt toimialajohtajan) päätettäväksi erikseen osoittamaa
avustusrahaa, joka on varattu ”mahdollisesti ilmenevän yllättävän ja
merkittävän sosiaali- tai terveysongelman hoitamiseen”. Vuodelle 2016
tämä varaus oli 100 000 euroa ja vuodelle 2017 tähän on kohdennettu
yhteensä 400 000 euroa. Vuodelle 2016 tästä varauksesta myönnettiin
hätämajoituksen kuluihin HDL:lle yhteensä 94 000 euroa ja Refuhome
ry:lle 6 000 euroa. Vuonna 2017 on jo myönnetty samoille toimijoille yhteensä
100 000 euroa ja Vivo ry:lle 76 000 euroa. Toimialajohtaja päättää
vielä käyttämättä olevan varauksen käytöstä tarpeen mukaan syksyn
aikana. Tarpeen vaatiessa rahoitusta voidaan lisätä hätämajoitukseen vielä kohdentamattomista varoista, jotta perustuslain suojaamat
välttämättömät edellytykset inhimilliselle elämälle toteutuvat paperittomienkin
osalta.
Tilapäisellä hätämajoituksella voidaan edesauttaa paperittomien henkilöiden
välittömän turvan ja suojan toteutumista Helsingissä. Toimintaan
ohjataan sosiaali- ja terveyslautakunnan avustusvaroja tarpeen mukaan.
Avustuspäätöksiä on mahdollista tehdä pitkin vuotta ja tämän ansiosta
muuttuviin tilanteisiin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti.
Hermannin diakoniatalon hätämajoitus on tarkoitettu ensisijaisesti paperittomille,
jotka oleskelevat Helsingissä. Majoitukseen voi tulla anonyymisti
ja majoitus on henkilölle ilmaista. Hätätilanteessa majoittumaan
voi tulla myös lapsiperheitä.
Erityisdiakonian käytössä on lisäksi kaksi kalustettua yksiötä kriisiasumiskäyttöön.
Kriisiasunnoissa voidaan majoittaa niin paperittomia kuin
helsinkiläisiä asunnottomia vuorokaudesta muutamiin viikkoihin. Huoneistoon
voi majoittua enintään viisi henkilöä.
Jatkossa on tärkeää varmistaa, että em. kaltaista yhteistyötä tehdään
ja palveluja on tarjolla myös muissa pääkaupunkiseudun kunnissa sekä
suuremmissa kaupungeissa, jotta paperittomat henkilöt ja heidän tukiverkostonsa
saavat apua myös muualla kuin Helsingissä.
Sosiaali- ja terveystoimi on ollut myös aktiivinen verkostoyhteistyön rakentamisessa
viranomaisten kesken ja sopinut mm. säännöllisestä tiedon
saannista maahanmuuttovirastolta vastaanottokeskuksista uloskirjoitettavien
määrän ja tilanteiden ennakoimiseksi."
Jokainen voi ihan itse laskea tuosta, minkälaista bisnestä Diakonissalöaitos tekee pakolaisilla ja laittomasti maassa oleskelevilla. Tässä ei ole kuin murto osa rahoista joita Helsinki "pumppaa" kyseiselle järjestölle. Summat on ripoteltu sinne tänne eri pytäkirjoja niin ettei kukaan vahingossakaan saa kokonaiskuva summista. Hermannin Yöpymisyksiköstähän heitettiin suomalaiset asunnottomat pihalle viime alkukeväänä, keskellä talvea. Heille tylysti ilmoitettiin jos he haluavat nukkumispaikan he voivat hakeutua alkoholistien kanssa samaan paikkaan. Hermannin yksikkö oli päihteetön. Hieno meininki, vai, mitä olette itse mieltä ????

Älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta tai lähi-idästä.

Jari Kilpinen

Suomen kansanedustajien ja valtuutettujen pitää olla suomalaisten puolella.
Pitää muistaa MIGRI tehnyt päätöksen ja oleskeluluvalle ei tarvetta, nämä laittomat pitää lähteä maasta eikä ilmaispalveluita alkaa tarjota.

Valtuuston pitäisi ensin tarjota kuntalaisille ilmaiset palvelut jos rahaa on.
Milloin jokainen vanhus, joka haluaa pääsee palvelukotiin?
Milloin terveysasemalla on vapaita lääkäreitä jos kuntalainen haluaa palvelua?
Milloin on vapaita kaupungin vuokra-asuntoja kaikille kuntalaisille jotka sellaista haluaa?
Milloin on vapaita asuntoja jokaiselle asunnottomalle kaupunkilaiselle?
Miksi valtuusto päätti että ilmaiseksi voi asua ja saada terveyspalvelut hampaat jokainen joka tänne tulee?

Poliisilla tiloja joissa voi odottaa maasta poistumista.

Jari Kilpinen

Hyvinpä on rahaa tahkonnut maahantulijoilla. Jos niin pyyteettömästi on auttamassa, miksi ihmeessä haluaa tehdä voittoa maahantulijoilla? Onko se kuuluisa oma suu lähempänä ja sortuu syömään kuormasta?
Nasima oliko itse mukana toiminnassa, jossa tehtiin voittoja maahantulijoilla?
Oletko esteellinen?

Hannu Rautomäki

Miksi Helsingissä suvaitaan vilpillinen lähtökohta, että ns. paperittomat Suomeen saavuttuaan kehotettuina hävittivät matkustusasiakirjansa kuten passin salatakseen oman identiteettinsä ja taustansa jotta välttää mahdollinen käännytys?

Juha Koponen

..kummallista, että pakolaisina maahmuuttaneet itse eivät kavahda sitä mistä ovat tulleet. Järjestynyt yhteiskunta vaatii lainsäädäntöä ja valvontaa. Päätöksien pitää olla toteutettavissa. Suomessa ei tehdä päätöksiä, kuten muslimien kotimaissa tehdään, mistä he ovat tänne tulleetkaan. Vastuuttomuus, haihattelu, epärehellisyys jne. ovat ne toimintamallit.
Emme pysty maksamaan paperittomien terveydenhuoltokuluja. Tuemme lakien ja määräysten vastaista toimintaa. Luomme entisestään maahanmuuttoon ongelmaa...

Jonne Peto

Vaikea ymmärtää miten Nasiman kannattama laittomasti maassaolevien muslimien terveydenhoitopalvelujen parantaminen (mm. duunarien) verovaroilla saa kannatusta juurikin SDP duunarisiiveltä. Tai miten duunarien palkka tai muut edut paranevat laittomien terveysturismilla.

Hemmo Utti

Nasima kyllä huolehtii maahanmuuttajien asioita, mutta entä suomalaisten (siis syntyperäisten) asioiden hoitaminen? Mites suomalaiset asunnottomat, eläkeläiset, vanhukset ym. Onko Nasima käynyt edes yhdessäkään vanhainkodissa katsomassa miten huonossa hoidossa siellä moni vanhus makaa sängyssään?