Sunnuntai 26.5.2019

Paperittomat: Ozan Yanar vaatii Helsingin-mallia koko Suomeen – ”Oikeus terveyteen ei edellytä maassa oleskelun laillistamista”

Luotu: 
1.12.2017 16:01
Päivitetty: 
1.12.2017 16:13
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    "Perusoikeuksien turvaaminen on pidettävä erillään maahanmuuttokontrollista", Ozan Yanar toteaa kirjallisessa kysymyksessään.
|

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen paperittomien ihmisten terveydenhuollosta. Hän vaatii Helsingin kaupunginvaltuuston tällä viikolla päättämää linjausta laajemmista palveluista käyttöön koko maassa.

Helsinki laajensi tällä viikolla paperittomille avoimia palveluita akuutista hoidosta muun muassa rokotteisiin ja kroonisten sairauksien hoitoon. Yanar pitää päätöstä vastuullisena ja inhimillisenä.

– Mutta on erityisen tärkeää, että me eduskunnassa turvaamme heikossa asemassa olevien ihmisten tilanteen maanlaajuisesti, Yanar sanoo Facebook-päivityksessään.

– Perusoikeuksien turvaaminen on pidettävä erillään maahanmuuttokontrollista, hän lisää kirjallisessa kysymyksessään.

Yanar toteaa kysymyksessään, että perustuslain ja Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten nojalla on kiistatonta, että oikeus terveyteen ”ei edellytä henkilön maassa oleskelun laillistamista”vaan kuuluu jokaiselle.

– Monet asiantuntijat ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat kannattaneet sitä, että paperittomien ihmisten oikeudet terveyspalveluihin turvattaisiin nykyistä laajemmin. Kunnat ovat tehneet asiassa omia linjauksiaan, mutta yhtenäiset kansalliset linjaukset paperittomien palveluista ovat tarpeen. Nyt on aika pitää ihmisoikeuksista kiinni myös muualla Suomessa, Yanar jatkaa.

Lue lisää: Turhaa draamaa paperittomien palveluista? – Professori: Helsinki vain noudatti perustuslain pykäliä

Yanar toteaa, että paperittomuus on pysyvä osa yhteiskuntaamme, ”sillä sitä on luotu aktiivisesti poliittisilla linjauksilla”. Näistä linjauksista hän mainitsee muun muassa hallituksen päätöksen tiukentaa tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen edellytyksiä.

Kansanedustaja toteaa, että kroonisia sairauksia on sekä inhimillisesti että taloudellisesti kannattavampaa hoitaa ennaltaehkäisevästi eikä vasta sitten, kun tilanne on akuutti. Rokotteiden teho puolestaan perustuu siihen, että niitä annetaan kaikille, hän jatkaa.

Kirjallisessa kysymyksessään Yanar kysyy hallitukselta, mitä se aikoo tehdä turvatakseen kaikille perustuslaissa määritellyn oikeuden välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon, erityisesti välttämättömiin terveyspalveluihin. Lisäkysymyksenä hän tiedustelee, miten hallitus aikoo puuttua paperittomuuden syihin.

LUE MYÖS:

Tämän takia SDP:n rivit repesivät – Eveliina Heinäluoma: Selvitys paperittomista puuttui

Jussi Halla-aho hävisi: Lisää terveyspalveluita paperittomille äänin 45–39 – ”Helsinki on vihreä ja punainen”

Nasima Razmyar suomii SDP:tä: ”Kytee epäilys, onko demarit heikoimman puolella maahanmuutossa”

Vastaus perussuomalaisten huoleen Helsingin paperittomista: Uusi linjaus ei lisää Suomen vetovoimaa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

Suomi kuuluu kaikille yli 7000 000 000 maailman kansalaisille, joista suurin osa tarvitrsee apua! Halloo!!

Maaliman väkiluvussa on yhdeksän nollaa, eli toisin sanottuna 7000 miljoonaa. Pienessä mutta sisukkaassa Suomessa on vaan 5 miljoonaa asukasta. Tekemistä riittää.

Erkki Joona

Olet oikeassa! Yhteiskunnaltamme romahtaa kohta legitimiteetti, kun poliitikot ja virkavalta eivät poista maastamme laittomia ihmisiä. Miksi suomalaisten pitäisi noudattaa lakia, jos poliitikot ja virkamiehet eivät noudata?

Mauno Strandén

Miltä tuntuu, kun käy jopa raskaissa töissä ja jopa kahdessa työpaikassa ja nipin napin saa kustannukset peitettyä ja toiset elää siivellä ja vaatii kurkkusuorana lisää palveluja asuntoja harrastuksia perheenyhdistämisiä täysylöspitoa, autoja ilmaisia ajokortten ym, ym, ym? Ei tämä vaikuta tasavallalta, vaan jotkut on orjuutettu, että Sipilän vieraat voi viettää raikuli elämää!?

Juhani Piri

Kyllä pitää olla mieleltään sairas kun ei ymmärrä tällaisten päätösten ja möläytysten seurauksia. Huh huh.

*Kuule poika, et tiedäkkään kuinka vähällä järjellä tätä maata johdetaan*
On kyllä niin osuva sitaatti kun vaan voi olla.

Mika Peltokorpi

Paperittomat ovat laittomasti Suomessa, eli heillä ei kansainvälisten sopimusten mukaisesti ole oikeutta esimerkisiliikkumisoikeutta (Suomen perustuslaki: "Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.") samassa määrin, kuin maassa laillisesti olevilla. Terveydenhuollokaan osalta sen toteuttamisvelvoitteen laajuutta (Suomen perustuslaki:"Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon." ... "Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä.") ei ole kansainvälisissä sopimuksissa mitenkään määritelty. Tässä mielessä perustuslakiin ja ihmisoikeussopimuksiin vetoaminen on tässä kysymyksessä kyllä aika halpa heitto.

Yksittäisen rokotteen hinta voi olla muutamasta kympistä pariin sataan euroon. Eli jo pelkästään rokotuksista voi tulla rokottamattoman henkilön kohdalla tuhannen euron lasku. Rokotteiden hinta on maailmanlaajuisesti pitkälti kiinteä, eli tässäkin mielessä voi olla syytä varautua (presidentti Halosta lainatakseni) sosiaaliturvashoppailijoiden määrän lisääntymiseen. Kerätään rusinat pullasta. Samalla jos pistetään hammaskalustot kuntoon, niin voidaan äkkiä puhua useiden tuhansien eurojen hyödystä tällaiselle henkilölle. Paperittomien henkilöiden osalta Suomi ei voi myöskään lähettää laskua hoidosta heidän kotimaahansa, jos tästä on sovittu (esim. EU-maiden kohdalla on). Mikä siis takaa sen, että Suomeen ei pyrittäisi tulemaan ilmaisen terveydenhuollon vuoksi ja sitten tarpeelliset hoidot saatuaan kyseiset henkilöt palaavat kotimaahansa tai vaihtavat oleskelumaataan?

Eli terveyspalveluiden saatavuus on sallittava myös paperittomille, mutta sitä ei tarvitse toteuttaa laajimmassa mahdollisessa muodossaan. Paperittomien kohdalla emme myöskään puhu pakolaisista tai turvapaikanhakijoista, koska he ovat maaassa laillisesti.

Martti Santala

Suomen pinta-ala käy riittämättömäksi kun tänne tupsahtaa pari miljardia kova-osaista nauttimaan paperittomien lakisääteisistä eduista!
Luettuani artikkelin en uskonut ensimmäisellä lukukerralla lukemaani todeksi, vaan täytyi ottaa uusiksi. Mikäli oikein ymmärsin, tämä kansanedustajan esittämä vaatimus koskee myös suomalaista kantaväestöä, siis toimeentulo, hoiva ja huolenpito. Työnteko tässä utopiassa jäänee siis historiaan. Rahat tähän saadaan taikaseinästä ?

Seppo Kurvinen

Mistähän tämä herra repii rahat? Luuleeko, että suomessa painetaan rahaa kolmessa vuorossa. Kannattaisi perehtyä vähän kansantalouteen, ennen kuin tuollaista vaatii. Tietenkin vihreät eivät väiltä mistä rahaa saadaan. Ja kaikki nuoret perässä. Näin se on kun ei ole käynyt kehä kolmosen pohjoispuolella.

Tapio Mäkeläinen

Näille ihmisille , joille ei syntymämaidon mukana ole tullut mieleenkään tehdä töitä esim yrityksessä, omassa tai toisten, ei rahalla ole mitään arvoa sinänsä. Sitä tulee jostain.
Kuuntelin viime viikolla paljon televisiossa ediintyvän CMI irakilaistaustaisen rauhanneuvottelijan tarinoita ja petyin pahasti. Sama valitus ettei täällä oteta koko maailman exodusta vastaan vaikka tyhjää tilaa olisi. Nämä nazimat ja yanmarit ovat todella röyhkeää porukkaa.

Hannu Rautomäki

Herää kysymys, kuinka paperittomia, identiteettinsä salaavia ilmestyi Suomeen?
Heidän matkustaessaan läpi Euroopan tarvittavat matkustusasiakirjat kuten passi olivat tietenkin mukana.
Heidän saapuessaan Suomeen vihervasemmistolaiset tahot olivat neuvomassa, että kaikki matkustusasiakirjat tulee hävittää.
Oletettiin henkilöllisyyden salaamisella saatavan erikoiskohtelua, ja näinhän tässä näköjään on käymässäkin.

Pekka Hovatov

Erikoista tässä koko tilanteessa on se että nämä laittomasti maassa oleskelevat ovat eläneet ilman verotettavia "tuloja" Suomessa viikkoja, kuukausia ja mahdollisesti vuosia. Heille Helsinginkaupunki on järjestämässä ohituskaistaa kaikkiin palveluihin ja vihreät "huumehörhöt" vaativat kokoajan vain lisää ja suurempia/kalliimpia palveluita. Kuitenkin näiden ihmisten, joille erikoisoikeuksia tehtaillaan, pitäisi olla nälkiityneitä, likaisia ja kuoleman kielissä janosta. Yhtään ainoaa tälläistä tapausta ei Suomessa ole tullut julki ja mikäli sellaisia todellisuudessa olisi, niin viher/vasemmiston edutajat olisivat pitäneet niistä niin suuria toritapahtumia, että joka ainoa suomalainen peräkylän mökin akka ja ukko olisi kuullut asiasta kyllästymiseen asti. Eli toisin sanoen. Näillä laittomasti maassa olevilla on olemassa"salaiset" tilit, joiden varoilla he pystyvät elättämään itsensä täällä tai he tekevät Suomessa jatkuvasti rikoksia, jonka tuotolla he elättävät itsensä. Niin tai näin. Kummassakin tapauksessa täyttyy maasta karkoitusperusteet aukottomasti. Jos laittomasti maassaolevalla on "salaisia" tulonlähteitä, tilejä ja/tai kotimaasta avustetaan, on hän syyllistynyt viranomaisten harhauttamiseen, joka on sellaisenaan jo karkoitusperuste. Jos hän taas tekee rikoksia, niin se on riittävä syy karkoittaa maasta välittömästi. Yhtäkaikki. Rahaa heillä tuntuu kuitenkin olevan, syystä tai toisesta, joten heille ei kuulu Suomalaisen yhteiskunnan verorahoista kustantamat toimeentulotuet ja terveyspalvelut, heillä on varaa mennä yksityiselle lääkärille, jos tarve vaatii, koska heillä on varaa elää Suomessa. Kaikki Suomalaisetkin joutuvat todistelemaan moneen kertaan Kelassa ja muualla, ettei heillä ole muita tulonlähteitä ja säästöjä ennenkuin heillä on mahdollisuus toimeentulotukeen. Nyt kuitenkin viher/vasemmisto ja Helsinginkaupunki on järjestämässä heille ihan ikioman toimeentulotuen ja terveyspalvelut, säännöillä ja ehdoilla, joihin kantasuomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta. Tosiasia kuitenkin on että maassa laittomasti oleskelevien on jostakin saatava rahaa joka ainut päivä elämiseen Helsingissä ja muualla Suomessa, sen verran kallista Suomessa on elää, että satojen tuhansien kantasuomalaisten joukko elää tälläkin hetkellä kansainvälisen köyhyysrajan alapuolella. Laittomasti maassaolevilla on siis varaa oleskella Suomessa, joten heitä ei tule tukea centilläkään Suomalaisten veronmaksajien varoilla.

Mikko Toivonen

Jos soteen tehtäisiin kansainvälisen käytännön edellyttämä muutos jolla palautettaisiin eurooppalaisen veloitustason yksityiset ammatinharjoittajalääkärit ja pienklinikat niin silloin poistuisi pääosin myös tämä laittomien maassa olijoiden huolehtimistarve sillä silloin he voivat kenenkään mitään kyselemättä hakeutua kohtuukorvauksella sellaisen yksityisen ammatinharjoittajalääkärin vastaanotolle.

Lähes koko muun maailman julkinenkin käyttää näitä ammatinharjoittajalääkäreitä erittäin kustannustehokkaasti ja pörssiyhtiöihin verrattuna vastuullisesti edukseen ja kansalaisten eduksi. Kaikissa maissa missä ammatinharjoittajalääkärijärjestelmä toimii, lääkäriin pääsee kohtuuhinnalla samana päivänä.

Suomi on yksi harvoja poikkeuksia missä ajetaan maksimivoittoa hakevien pörssiyhtiöiden etua ja tämä valitettavasti kokoomuksen toimesta. Eli sote asiassa kokoomus ei ole ihmisen tai kansalaisen asialla vaan rahastajan ja saalistajan asialla.

Matti Loikkanen

Perustuslaissa on kirjattu, että kansanedustajat on valittu edistämään Suomen ja suomalaisten etua ja hyvinvointia (en muista tarkkkaa sanamoutoa).

Maahanmuuttotaustaiset politikot ovat olleet äänekkäästi vaatimassa litää etuja ja apua tänne pyrkiville huononpiosaisille. Nämä vaatimukset eivät auta yhtään suomalasia, vanhuksia, sairaita, työttömiä, ym. Herää siis kysymys minkä maan kansalaisia nämä meidän mamu politiikot ovat. Tietääksesi laki vaatii esim kansanedustajilta, että heidän täutyy olla ainakin Suomen kansalaisia. Mutta saako olla kaksoiskansalainen? Siis saako Suomen kansanedustajalla olla muun maan intressit mielessä?

Jos näin on, niin lakia on muutettava. Kansanedustaja ei saa olla minkään muun maan kansalainen kuin Suomen.

Jaakko Karki

Niinsanotut "paperittomat" ovat laittomasti maassa ja heille ainoa oikea palvelu on poistaa heidät välittömästi maata. Tämä lopettaisi tämän älyttömän veronmaksajien varojen jaon näille laittomasti massa oleville (jotka oikeuden päätösten perusteela eivät ole mitään pakolaisia) ja myös lopettaisi tämän yhtä järjettömän ääntenkalastelu sirkuksen.
On asiatonta kutsua heitä "paperittomiksi"m he saisivat kaikki tarvittavan "paperit" kunhan vaan menevät omaan suurlähetystöönsä niitä pyytämään. Mutta kun juuri sitä he eivät halua tehdä koska ne samat paperit kävisivät myös matkustusasiakirjoista maasta lähtöön ja omaan kotimaahansa paluuseen.

Risto Nikander

Tämä liippari elää kansandustajan palkalla ja verovapailla eduilla. Haluaa presidentiksi. Varmasti ehdottaa seuraavaksi, että laittomasti maassa oleville annetaan äänioikeutta kun ei jaksa odottaa, että muslimien lapsilauman kasvavat äänestysikään.

anita frisk

Yanar, tuo vapaan ja demokraattisen Turkin lahja Suomelle. Suomen ja Turkin kaksoiskansalaisena hän tietenkin vaatii koska ei ole vielä ehtinyt sisäistämään sitä että Suomen parlamentissa asioita esitetään, ei vaadita.

Yanar ja Razmyar, tasan yhden agendan valjakko vaikkakin eri puolueista. Olen seurannut muutaman vuoden ulostulojaan mediassa eikä muita vaatimuksia tai ehdotuksia heillä ei ole juuri ollut kuin "lisää rahaa maahanmuuttajille koska mekin olemme maahanmuuttaneita". Että näillä eväillä sitten Suomen eduskunnassa . Nuorethan näitä äänestävät eikä nuorten politiikkatietoisuus taida riittää ulkonäköseikkoja pitemmälle.

Anteeksi, annoin väärän todistuksen Razmyarista, hänhän apulaispormestarina sentään ehdotti yöpormestarin palkkaamista koska nuorista on kiva dokata ja bailata läpi yön. Kuten Kabulissakin tapana?

Ilmari Sepponen

Jos näette loukkantuneen koiran joka tarvitsee hoitoa, niin haluatteko auttaa koiraparkaa. vai potkaista se ojaan?
Jos sairas ihminen tarvitsee pikaista hoitoa, soitatteko ambulanssin vai kysyttekö ensin kansallisuutta ja oleskelulupaa ja potkaisetteko persuksille jos ei osaa vastata?
Lopettakaa tuo itsekäs paskanpuhuminen ja pysykää asiassa. Sitäpaitsi ei ole mikään syy pyrkiä Suomeen pelkän sairaanhoidon perusteella. Pakolaisilla on todellinen hätä, jota sisäsiittoiset suomalaiset eivät ymmärrä, eivätkä halua.
Matkustelkaa. niin näette maailmaa toisella tavalla. eikä vain omaa napaa tuijottamalla.

Risto Nikander

Mikähän mahtaa olla oma taustasi sisä siittoisuuuden osalta? Siitä seuraa kertomasi tapaisia ominaisuuksia. Suhteellisuuden tajun puutetta, tylsamielisyytta jne.
Itsekin olen nähnyt maailmaa, mm. Afrikassa ensimmäisissä kehitysjoukoissa ja sen jälkeen noin sadassa maassa. Minulla on jonkinlainen käsitys asioista.

Timo Nuolio

Sitä enemmän, mitä ääliömäiset poliitikkomme haalivat maahanmuuttajia Suomeen, löytyy heitä aina enenevässä määrin kansanedustajien " viroista"!! Mamut äänestävät omiaan. Hiljainen invaasio jatkuu, niin kauan kun omasta kansasta löytyy maailman halaajia....

Risto Nikander

Näitä sikiää muslimesta, joita hallitus tuottaa maahan. Tarkoitus on valloittaa Eurooppa ja Suomi tuottamalla näitä äänestäviä kansalaisia Suomeen. Halla-Ahon kauan sitten tuottama viisaus. Ilmeisesti Koraanin jae. Ja hyvä business politiikoille ja rahapiireille, koska muslimit, somalit ja eivätkä myöskään afrikkalaiset ole kovin halukkaita työtä tekemään. Tarvitsevat VOKeja jne.
Toista on kiinalaiset, vietnamilsiset jne. Z jotka tekevät töitä ja opiskelevat itse Suomen kieltä. Eivätkä ole vääräksi kantaväestölle. Sopeutuvat maahan.

Sakari Rönkkö

Suomalaisten maksamat palvelut kuuluvat suomalaisille, ei muille, vaikka vihervasemmisto haluaakin tuhota suomen terveydenhoito järjestelmän ulottamalla se koskemaan koko maailmaa. Tässä vaiheessa on aika kysyä, että eikö vihervasemmisto puolueet tulisi kieltää?

Pekka Hovatov

Suomi ja sen poliittiset puolueet ovat täynnä hyödyllisiä hölmöjä, kuten kaiken maailman Emma Karit, Touko Aallot ja muut kumppanit, joita tänne pesiytyneet desantit kuten Ozan Yanar ja Nasima Razmyar käyttävät hyväkseen ajakseen omaa agendaansa. Nuo hyödylliset hölmöt ovat niin omahyväisiä ja täynnä itseään, etteivät he havaitse koko kuviota. Pitäkää mielessä Nasima Razmyarin isä kuului Afganistanin kommunistiseen hirmuhallintoon, joka orjuutti kansan ja ovat pääsyyllisiä Afganistanin nykyiseen tilaan, joten tyttären toiminnassa on selkeät suuntaviivat sukunsa yhteiseen "perintöön" ja hänen isänsä toimii edelleen Afganistanin politiikassa hämmentäen sitä Suomesta käsin, siinä onkin mielenkiintoinen kuvio.

Mikko Toivonen

Eikä ole muuten Nazima ainoa julkisen viran henkilö joka on mukana näissä laittomilla maahanmuuttajilla rahastavissa yhtiöissä ja yhdistyksissä. Löytyy niistä ihan kansanedustajiakin ja ihan kokoomuksestakin. Ei vain punaisista ja vihreistä

Pekka Hovatov

Saksasta joulutorilta on löytynyt räjähteitä. Tori on evakuoitu
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712010171416_ul.shtml
Rauhan uskonto jakaa taas lahjojaan avokätisesti meille kristityille länsimaissa näin Joulun alla. Olkaamme me kristityt erityisen kiitollisia näille kulttuurimme rikastajille, saamistamme betoniporsaista ja muista ajoesteistä, joita olemme aikaisemminkin saanut ihailla ja jotka lisääntyvät katukuvassa, näin Joulun, tuon ilon ja valon juhlan lähestyessä.
Hyvää Joulua kaikille, vietä sinäkin joulusi sisällä, suljetussa tilassa, niin vältät räjähtämästä kappaleiksi,
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, God Jul och gott nytt år, Merry Xmas and happy new year!!!!
PS:Kyllä monikulttuurisuus on rikkaus, kuten Stubb aikoinaan sanoi, ei mulla muuta...
PSPS: Muistithan tehdä testamenttisi, jos kuitenkin liikut ulkona ja satut räjähtämään kappaleiksi.
PSPSPS: Hymyä huuleen, vaikka virtsaatkin vastatuuleen....

Jaakko Karki

Jopa on röyhkeätä, tullaan tänne Suomeen vaatimaan kaikennäköisiä etuja laittomasti maassa oleskeleville. Pitäisi pikemminkin olla kiitollinen ja hiljaa, ei se kantasuomalaisten kärsivällisyys mikään loputon ole eikä veronmaksajien kukkaro pohjaton.
Laittomasti maassa olevat pitää poistaa maasyta pikemmiten ja siihen asti kunnes kuljetus järjestyy, vartioituun säilöön tarpeellisine hoitoineen. Tämä kyllä ratkaisee nopeasti jpopa sen "paperittomuuden" ja halu paperien noutoon lähetystöstään palaa nopeasti.

Timo Juutilainen

Joku, tai jotkut alkaa hyvin pian listimään tarpeettomia. Joko päättäjiä, tai päättäjien kohteita. Pelkään suuresti, että sisällissota jossain mittakaavassa on edessä, ennen, kuin maahan saadaan kansalaisia ja sen edun ajavia ihmisiä päättäviin elimiin. Eihän normaalin ihmisen ajatuksenjuoksuun sovi, että maassa laittomasti olevien , ehkä rikollisten elämistä, asuttamista ja terveydenhuoltoa pidetään tärkeämpänä, kuin maan omia kansalaisia. Kaikki elämisen perusedellytykset on turvattu laittomille maassaolijoille ilman jonotusta. Myöskään te-toimisto ei häiritse milläänlailla uhkauksineen, jotka on jokapäiväistä elämää te-toimistojen asiakkaille.

Tapio Mäkeläinen

On se kumma, että
kun meidän armeija on ainoana maailmassa kahdesti pysäyttänyt bolseviikkien Voittamattoman Puna-armeijan stretegisen valloitushyökkäyksen, niin muutamaa palautettavaksi määrättyä ei saada pois maasta.
Sen, että vihervasemmisto haluaa kannatuksensa ja lakien yleisen kunnioituksen heikentämiseksi takia luoda tänne etnisen alaluokan , pitäisi olla jo tarpeeksi painava syy toimi ripeästi.
Kyllä meille Rinkebyyt saadaan aikaan tällä pelillä. Onneksi Hesaan.
Nämä kaksi kolmekymppistä etnistä äänitorvea ovat lähes karikatyyrejä. Toisella ei edes ole akateemista tutkintoa ja silti apulaispormestari. Toki muistan kun kun itse valmistuin yliopistolta 27 vuotiaana niin tiesin kaiken kaikesta. En kuitenkaan vaatinut lakeja rikkomaan. Mitä nyt keppanaa R-kioskeihin.
Laittomat eli Laimot kotio asap.

Timo Hietanen

Laittomat maassaoleskelijat mahdollisimman nopeasti pois ilman enempiä viivytyksiä
ja jahkailuja. Tällä menolla yhä useampi kielteisen päätöksen saanut jää tänne norkoi-
lemaan. Ja tätä samaa porukkaa lipuu koko ajan maahan lisää useiden tuhansien
vuosivauhdilla ! Kiintiöpakolaisten lisäksi.

Gun-May Arffman

Tuula Tamminen. Tämä estetään sillä, että jokaiselta maahantulijalta tarkastetaan maahantuloasiakirjat. Kellä ei niitä ole niin ei pääsyä maahan. Tämä vain ei sovi nykyiselle hallitukselle ja siksi Suomessa pyörii tuhansia laittomasti maassaolevia, kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseen saaneita joista ei tiedetä keitä he ovat. Joukossa on rikollisia, terroristeja, mielisairaita ja erilaisia onneaan kokeilemaan tulleita huijareita.

Pekka Hovatov

Ei onnistu Juhani. Suomen laissa on määritelty mitä valtio maksaa ja valitettavasti koko tämä laittomien kustannus kaatuu Helsingin veronmaksajien niskaan. Kela eli valtio korvaa kunnalle ainoastaa akuuttihoidon kustannukset. Se että laittomasti maassaoleva rikollinen päättää teettää itselleen uudet tekohampaat, niin Helsinkiläiset maksavat ne.

Timo Hietanen

Kohta Vihreät vaativat näille etnisille moniosaajilleen ( papereilla tai ilman ) omaa
islamilaista ajatushautomoa ja moskeijaa betonoimaan Suomen maankamaran
virstanpylvään toteutumista. Vain uskonnonvapauteen perustuen, koska olemme
sen arvoisia. Ja oikeastaan veronmaksajat voisivat osallistua kustannuksiin ?

anita frisk

Timo Hietanen, tuo kysymysmerkki oli yhtä tarpeeton kuin muoto "voisivat". Jos suurmoskeijahanke menee läpi ja saudibulvaanit rakentamisen rahoittavat, heidän epäilemättä täysin pyyteetön anteliaisuutensa loppuu sitten siihen : taas uusi islam-monumentti on saatu hivutettua Eurooppaan. Ylläpito- ja käyttökustannukset jäävät Helsingin veronmaksajien kontolle, eikä näissä veronmaksajissa taida olla kovinkaan paljon noita moskeijan käyttäjiä. Tässä puhutaan useamman miljoonan vuotuisista kustannuksista.

Jos mennään samalla marssijärjestyksellä kun tässä paperittomien tapauksessakin, niin perustetaan työryhmä selvittämään näitä kustannuksia. Ennen työryhmän selvityksen valmistumista tehdään päätös, että muslimeita ei voi velvoittaa maksamaan oman temppelinsä kuluja - rasista ja uskonnollista syrjintää niitä kaikkein haavoittuvimmassa aeemassa olevia kohtaan. Dan Koivulaakso (vas) toteaa taas ylevästi "ei maksa juuri mitään".

Koska "kaikille avoimeen" sunnimoskeijaan ei tietenkään päästetä shiioja, sama rumba alkaa sitten uudestaan, tällä kertaa shiiojen vetämänä. Muutaman vuoden kuluttua meillä onkin sitten kaksi jättimoskeijaa kaupungin näkyvimmillä paikoilla. Jenkkien risteilijät taitavat nuo nähdessään skipata koko kaupungin ja suunnata suoraan Pietariin.

Muuten, tämän suurmoskeijan kustannusarvioksi on esitetty n. 140 milj. euroa. Aika hulppea summa jos vertaa Köpiksen sunnivastaavaan. Sen rakentamiseen Quatarin emiiri (bulvaanina?) lahjoitti 150 milj. kruunua eli n. 20 milj. euroa.

Pekka Hovatov

"Diakonissa­laitos lakkauttaa perhe­kuntoutuksen – yh-isä Sami, 40, hätääntyi: ”Emmekö ole sen arvoisia?” Tämän päivän uutinen iltasanomissa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005473941.html

Nyt se tiputus alkoi. Tämän kuntoutuksen tulokset ovat lehtijutun mukaan hyvät "perhekuntoutuksen läpikäyneistä jopa 70–80 prosenttia on pysyvästi selviä ja pystyy huolehtimaan perheestään."
Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen kertoo, että päätös lopettamisesta tehtiin vastikään osana laitoksen yt-neuvotteluja.

–" Perhekuntoutus PYY lakkaa, koska toiminta on ollut taloudellisesti kannattamatonta usean vuoden ajan. Näköpiirissä ei ollut, että olisimme saaneet sitä kannattavaksi seuraavinakaan vuosina, Tähtinen sanoo."

Kunnat ovat maksaneet diakonissalaitokselle tuosta kuntoutuksesta.

Eli laittomasti maassa oleskelevien rikollisten ja pakolaisten hyysääminen on diakonisalaitokselle parempaa bisnestä, kuin suomalaisten perheiden päihdekuntoutus, niin että he pystyisivät palaamaan normaaliksi yhteiskunnan jäseniksi, älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta.

Ohessa tuore ote Helsinginkaupunginvaltuuston pöytäkirjasta 21/2/29.11.2017:

"Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on tukenut järjestöavustuksin Helsingin
diakonissalaitoksen säätiön (HDL) ja Helsingin seurakuntayhtymän
toimintaa paperittomien palvelujen järjestämisessä. Sosiaali- ja terveyslautakunta
on myöntänyt vuosittain yhdistyksille ja säätiölle avustuksia
toimintaan, joka tukee sosiaali- ja terveystoimen strategiasuunnitelman
tavoitteiden toteuttamista. Jo useiden vuosien ajan on avustuksin tuettu
HDL:n ylläpitämän liikkuvan väestön palvelukeskus Hirundon toimintaa
(noin 100 000 euroa/vuosi), jonka matalan kynnyksen avoimen toiminnan
ja neuvonnan piiriin voivat hakeutua myös paperittomat henkilöt.
Tämän toiminnan lisäksi on vuodesta 2016 lähtien avustettu HDL:n järjestämän
tilapäisen hätämajoituksen kuluja kahdessa Helsingissä sijaitsevassa
toimipisteessä (Munkkisaari ja Hermanni), joissa majoitusta on
järjestetty yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonian kanssa.
Osa hätämajoitukseen suunnatusta avustuksesta on sisältynyt HDL:lle
myönnettyyn kokonaisavustukseen, joka vuodelle 2016 oli yhteensä
520 000 euroa ja vuodelle 2017 oli yhteensä 590 000 euroa. Tästä säätiö
on käyttänyt hätämajoitukseen itse päättämänsä osuuden. Tämän lisäksi hätämajoitukseen on ollut käytettävissä lautakunnan virastopäällikön
(nyt toimialajohtajan) päätettäväksi erikseen osoittamaa
avustusrahaa, joka on varattu ”mahdollisesti ilmenevän yllättävän ja
merkittävän sosiaali- tai terveysongelman hoitamiseen”. Vuodelle 2016
tämä varaus oli 100 000 euroa ja vuodelle 2017 tähän on kohdennettu
yhteensä 400 000 euroa. Vuodelle 2016 tästä varauksesta myönnettiin
hätämajoituksen kuluihin HDL:lle yhteensä 94 000 euroa ja Refuhome
ry:lle 6 000 euroa. Vuonna 2017 on jo myönnetty samoille toimijoille yhteensä
100 000 euroa ja Vivo ry:lle 76 000 euroa. Toimialajohtaja päättää
vielä käyttämättä olevan varauksen käytöstä tarpeen mukaan syksyn
aikana. Tarpeen vaatiessa rahoitusta voidaan lisätä hätämajoitukseen vielä kohdentamattomista varoista, jotta perustuslain suojaamat
välttämättömät edellytykset inhimilliselle elämälle toteutuvat paperittomienkin
osalta.
Tilapäisellä hätämajoituksella voidaan edesauttaa paperittomien henkilöiden
välittömän turvan ja suojan toteutumista Helsingissä. Toimintaan
ohjataan sosiaali- ja terveyslautakunnan avustusvaroja tarpeen mukaan.
Avustuspäätöksiä on mahdollista tehdä pitkin vuotta ja tämän ansiosta
muuttuviin tilanteisiin voidaan reagoida nopeasti ja joustavasti.
Hermannin diakoniatalon hätämajoitus on tarkoitettu ensisijaisesti paperittomille,
jotka oleskelevat Helsingissä. Majoitukseen voi tulla anonyymisti
ja majoitus on henkilölle ilmaista. Hätätilanteessa majoittumaan
voi tulla myös lapsiperheitä.
Erityisdiakonian käytössä on lisäksi kaksi kalustettua yksiötä kriisiasumiskäyttöön.
Kriisiasunnoissa voidaan majoittaa niin paperittomia kuin
helsinkiläisiä asunnottomia vuorokaudesta muutamiin viikkoihin. Huoneistoon
voi majoittua enintään viisi henkilöä.
Jatkossa on tärkeää varmistaa, että em. kaltaista yhteistyötä tehdään
ja palveluja on tarjolla myös muissa pääkaupunkiseudun kunnissa sekä
suuremmissa kaupungeissa, jotta paperittomat henkilöt ja heidän tukiverkostonsa
saavat apua myös muualla kuin Helsingissä.
Sosiaali- ja terveystoimi on ollut myös aktiivinen verkostoyhteistyön rakentamisessa
viranomaisten kesken ja sopinut mm. säännöllisestä tiedon
saannista maahanmuuttovirastolta vastaanottokeskuksista uloskirjoitettavien
määrän ja tilanteiden ennakoimiseksi."
Jokainen voi ihan itse laskea tuosta, minkälaista bisnestä Diakonissalöaitos tekee pakolaisilla ja laittomasti maassa oleskelevilla. Tässä ei ole kuin murto osa rahoista joita Helsinki "pumppaa" kyseiselle järjestölle. Summat on ripoteltu sinne tänne eri pytäkirjoja niin ettei kukaan vahingossakaan saa kokonaiskuva summista. Hermannin Yöpymisyksiköstähän heitettiin suomalaiset asunnottomat pihalle viime alkukeväänä, keskellä talvea. Heille tylysti ilmoitettiin jos he haluavat nukkumispaikan he voivat hakeutua alkoholistien kanssa samaan paikkaan. Hermannin yksikkö oli päihteetön. Hieno meininki, vai, mitä olette itse mieltä ????

Älkää enään ikinä kukaan antako centtiäkään diakonissalaitoksen tai kirkon keräyksiin. Kerätköön rahansa vaikka Afrikasta tai lähi-idästä.

Marko Ketola

Minkä takia meidän pitää olla koko maailman Sossu? Velkaa tulee lisää sitä mukaa omilta kansalaisilta leikataan vaan lisää jotta kultamunat ei vaan kokis huonoja oloja. Jumaliste mä en sen takia tee kolmee työtä että saa näitä loisia elättää...jokanen on oman onnensa seppä