Maanantai 20.5.2019

Laura Huhtasaari: "Minut on leimattu radikaaliksi, koska maailma ympärilläni muuttui, minä en"

Luotu: 
3.12.2017 14:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaari linjaa, että presidenttinä hän puuttuisi tarvittaessa päivän politiikkaan. Arkistokuva.
|

Vaalikampanjansa sunnuntaina avannut perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari linjaa, että presidenttinä hän puuttuisi tarvittaessa päivän politiikkaan.

–Suoralla kansanvaaleilla valitulla presidentillä on oikeus ja velvollisuus toimia suunnannäyttäjänä. Presidenttinä tarvittaessa puuttuisin päivänpolitiikkaan. Presidenttinä käyttäisin sananvapautta eri tavalla kuin nykyinen presidenttimme. En tulisi puuttumaan puolueiden sisäisiin asioihin. En ainakaan rohkaisisi poliitikkoja tekemään lehmänkauppoja, en edes rehellisiä lehmänkauppoja, hän sanoi puheessaan Joensuussa.

Huhtasaari otti kantaa myös Euroopan unioniin, joka hänen mukaansa on alkanut muistuttaa Neuvostoliittoa.

–Neuvostoliitossa oli ideologia, dogmi, jossa ei ollut mitään väärää. Eli, suu kiinni epäkohdista ja ”sosialismi” toimii. Vaihtakaa sosialismi sanan tilalle monikulttuurisuus. EU trollaa EU-kriittisiä kohtaan ja vielä meidän yhteisillä verovaroillamme. Ettei kukaan äänestäisi väärin, EU ei pidä kansanäänestyksistä.

Huhtasaaren mukaan Suomesta tulee EU:n maakunta, jos nykykehitys jatkuu.

–Jos sitten vasta silloin heräämme ja haluamme jälleen itsenäisyytemme takaisin, on se liian myöhäistä. Siksi meidän on nyt vaihdettava päättäjät. Jos emme arvosta itsenäisyyttämme, emme hallitse tulevaisuuttamme.

Huhtasaari sanoi myös haluavansa "normaalin Suomen" takaisin.

–Tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Vietetäänkö 10 vuoden päästä päiväkodeissa ja kouluissa enää joulujuhlia? Konservatismi arvostaa perinteisiä suomalaisia arvoja. Minut kiltti naapurin tyttö on leimattu radikaaliksi, koska maailma ympärilläni muuttui, minä en. Haluan säilyttää hyväksi havaitut asiat ja arvot.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kyuu Eturautti

Vaatii valtakunnan huippuluokan diplomaattitaitoja jotta voi yhdistää voimakkaan kritiikin esimerkiksi median suosikkiprojekteja kohtaan sekä sellaisen kieliasun jossa säilyy kunnioitus, arvostus ja sivistys. Laura on ottanut askelia siihen suuntaan, aina välillä toki yksi taaksepäin mutta myös pari eteenpäin. Hän saattaa pystyä toteuttamaan sen mihin Halla-aho ei kyennyt.

Jos hän jaksaa tätä oppia jatkaa, tuoden esiin suomalaisuuden parhaat puolet, hän voi olla hyvin mielenkiintoinen nimi lähivuosina. En tiedä olenko silloinkaan samaa mieltä hänen kanssa, mutta olen väkevästi sitä mieltä että eri mieltä pitää saada olla ja maassa pitää olla myös kritiikille sijaa.

Pasi Anttila

Totta. Ylen mielipidetied. mukaan osa persuista äänestää jopa Haavistoa:)

Ja kyllä edustaja Huhtasaaren pitäisi jo tietää ettei sellaista kuin itsenäisyys, miten hän asian ymmärtää ole olemassakaan. Hänhän haluaisi kaiken päätösvallan suomalaisten käsiin joten joutuisimme eroamaan eu:n lisäksi ainakin Yk:sta, Wto:sta, pohjoismaiden neuvostosta, kaikista jotka pienentävät Suomen itsemääräämisoikeuttaan. Jonkun pitäisi kertoa hänelle mitä se käytännössä tarkoittaisi.

Ilkka Hirvi

Vai niin. Mustavalkoajattelu on toki helppoa jos ei parempia ajattelun lahjoja piisaa, mutta hyvinpä ovat monet maat pärjänneet ilman EU:ta ja kyenneet tekemään paljon EU-maita enemmän itsenäisiä päätöksiä, vaikka esim. YK:hon kuuluvatkin.

Ralf Karlsson

Laura tarjoaa, tietämättömänä presidentin valtaoikeuksista, sellaisia vaihtoehtoja joihin hänellä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa presidenttinä ilman valtioneuvoston tai eduskunnan hyväksymistä. Voisiko joku nyt ystävällisesti ohjeistaa häntä ettei hän jatkuvasti tee itsestään naurunalaista.

Marja-Liisa Kalkela

Persujen ja Lauran puheissa on vain iso Mutta. Suomessa päättää eduskunnan enemmistö ei yksi puolue. -08 Maan asioista päättää pääministeri ja hallitus,ei presitentti.
EU-asioista sopimukset on tehnyt EU-valtio Suomi. Ei mikään yksittäinen puolue vaan eduskunnan enemmistö kansan vaaleissa antamalla valtakirjalla. .
Mitkähän puolueet PS aikoo saada politiikkansa taakse jotta olisi enemmistö? Rkp,kok,kepu,Sdp?
JK. Siksi yhä olemme EU ja meillä on euro vaikka PS oli hallituksessa-15-17
ja "jytky" saatiin EU/Emu eroon, vaalilupauksilla -03-15.

Harri Olavi

Laura on selvästi ottanut komennon. Hän on ainoa joka puhuu järkeä. Ja hän uskaltaa sanoa. Nyt kampanjoissa ja lujaa. Niinistö on pelkkä vanha hourupää juutalaisen vaimonsa kera, pelkkä EUn sätkynukke. Laura 10x parempi. Ja että joku äänestää Haavistoa?! Nyt on naurussa pitelemistä. Ihan oikeesti. Please. Edes puupää suomalaiset eivät ole niin tyhmiä että äänestävät häntä. Itse asiassa hänen ehdolle asettuminen johtuu jostain muusta syystä, hän itsekin tietää että presidenttiä hänestä ei tule.

Reko Kauranen

Mitä juutalaisuudella on tekemistä tämän asian kanssa. Olet ilmeisesti Magneetimedian ystävä. Ikävää jos Lauralla on tällaisia kannattajia. Minä diggaan Lauraa. En ole rasisti, vaikka varoitankin islamin vallan lisääntymistä Suomessa, siksi vapaa maahanmuutto ei saisi olla mahdollista. Juutalaisissa on moneen junaan, kuten suomalaisissakin, on hyviä ja huonoja. Löytyy Marxia ja Einsteinia ja paljon nobelisteja, myös mafiapomoja ja muita rikollisia. Ihmiset kun kaikki ovat pohjimmiltaan pahoja ja heillä on mahdollisuus kaikkeen pahaan, jos antavat haluilleen ja himoilleen vallan. Siis itsetutkisteluun, please. Ja jos jatkat tuolla rasiistisella linjalla, olisi parempi että olisit hiljaa etkä mustaa Lauraa.

Tapio Mäkeläinen

Olin 6 kk vanha kun Suomeen valittiin uusi presidentti. Seuraava henkilö valittiin presidentiksi kun olin 27 vuotias pienen pojan isä. Isäni sanoi että toivottavasti vesselin kohdalla pressa vaihtuu useammin.
Suomi, jota evoluutikko Luhtasaari kaipaa oli demokratian irvikuva. Heikot ihmiset kannatavat tuollaista komentoa ja eristäytymispolitiikkaa. Kuitenkin valtaväestö on järjissään ja pystyy itsenäiseen päätöksentekoon.

Mikko Virtanen

Tämän hetken demokratian irvikuvat istuvat valtaosin Brysselissä, Luxenburgissa, Arkadianmäellä, Kasarmitorin- ja Senaatintorin laidalla. Jos koomuksen Sauli Niinistö saa vielä jatkaa, hän ajaa osaltaan Suomea yhä tiukemmin ulkovaltojen hallintaan ja kaikki maallinen omaisuus tullaan nyhtämään. Niin arvokas maa, vesi kuin ym. irtaimisto jäljellä olevine yrityksineen (Valtion Rahasammot). Lisäksi meidät altistetaan sodalle alttiiksi ja maalitauluksi. Lapsenlapsillemme ei jää kuin tavalla tai toisella loppusijoitettua ydinjätettä ja saastunutta tuhkaa.

Mikko Virtanen

Ja vielä tarkennuksena se yksi niistä demokratian irvikuvista istuu tarkalleen juuri nimenomaan Senaatintorin- ja Kauppatorin välissä olevassa "linnassa", jossa irvokkaasti juhlitaan kansan laskuun "itsenäistä 100-vuotiasta Suomea" nyt tulevana keskiviikkona 6. joulukuuta 2017.

Johanna Sirén-Kaplas

# 14 Euroopan parlamentin virallinen toimipaikka on Strasbourg. Siellä päätetään, Brysselissä keskustellaan. Kun Suomessa uutisoidaan jotakin Brysselistä, siitä uutisoinnista on päätösvalta vielä kaukana.

Strasbourgissa päätöstentekoa hallitsevat väkiluvultaan suuret jäsenmaat. Päätökset menevät läpi, jos kukaan ei vastusta päätöstä. Tämä ei silti tarkoita sitä, että kaikkien edustajien pitäisi olla samaa mieltä asiasta. Asia menee läpi - kunhan kukaan edustajista ei käytä ns. veto-oikeutta. Joten isot jyräävät ja muut kuuntelevat ja pyörittelevät peukaloitaan.

Suomen toiveet omiin asioihinsa liittyen ovat lähinnä kärpäsen surinaa Strasbourgissa. Jotain pieniä myönnytyksiä toki Suomenkin suuntaan on tehtävä, jotta pieni Suomi pysyisi kyydissä mukaan: palkkiovirkoja valopäille, joilta kukaan ei missään edellytä mitään, kemikaalivirasto Helsinkiin, jne.

Tämä kerho valitsee itse itselleen leimasimensa, kvestorit. Demokratia on lähinnä kaunis sana tässä yhteydessä, jonkinlainen muinaisia perinteitä edustava koriste, jonka merkitys on vähäinen, kun EKP, eurooppalaiset pankit sijoittajayhteisöineen ja eurooppalainen suurteollisuus tekevät päätöksiään.

"Parlamentin puhemiehistö muodostuu Euroopan parlamentin puhemiehestä, 14 varapuhemiehestä ja tarkkailijoina toimivista kuudesta kvestorista. Kuuden kvestorin tehtäviin kuuluvat jäseniä välittömästi koskevat hallinnolliset ja taloudelliset kysymykset puhemiehistön antamien ohjeiden mukaisesti. Kvestorit valitsee edustajakokous kahden ja puolen vuoden toimikaudeksi, joka voidaan uusia."

Marko Lehtinen

Laura on siinä mielessä kiltti naapurin tyttö, että on ainoa persujen johtohahmo jota ei vielä ole tuomittu rasistisesta rikoksesta. Paino sanalla vielä. Jos maailma on joskus ollut sellainen mitä Laura edustaa, uskovaisuus yhdistettynä vihapuheeseen ja se yhdistettynä tosimaailmasta eristäytymiseen, niin onneksi maailma on muuttunut.

Airi Mantovaara-puolakka

Missähän yliopistossa vielä tänään koulutetaan tuollaisia opettajia? Vai onko hänkin opettaja, "kun ketään muuta työtöntä ei ollut". Näinhän oli ennenkin Kristan kohdalla samalla ilmansuunnalla. Ei Jyväskylässä tuollainen tollo olisi päässyt edes valintakokeisiin.

Johanna Sirén-Kaplas

Mikäli enemmistö kansakunnasta asettuu äänillään Laura Huhtasaaren taakse, se on _joka_ suuntaan viesti ennen kaikkea siitä, että Suomi on saatava irti EU:n määräysvallasta. Voitto olisi voimakas signaali jokaiselle puolueelle siitä, että tätä kysymystä ei enää voi ohittaa vaan siihen on muidenkin kuin perussuomalaisten alettava ottaa kantaa.

Se, että Laura on perussuomalainen, on tässä kohtaa toissijaista. Nyt äänestetään asiasta.

Mikäli EU:n annetaan ottaa ylivalta Suomen asioiden päättämisestä - mikä on jo hyvää vauhtia tekeillä - ei meidän omilla äänestyksillä ole enää mitään arvoa, mistään asiasta vaan muut tulevat määräämään meitä.

EU on aloittanut taitavasti kansakunnan omien voimien ja tahdon kuihduttamisen sieltä, mistä sitä ei ensimmäisenä huomaa, mutta jolla loppupeleissä on suurin vaikutus: maatalous. Yli puolet suomalaisista maitotiloista on joutunut lopettamaan toimintansa sinä aikana, kun Suomi on ollut EU:n jäsen. EU on tukipolitiikallaan tukehduttanut hengiltä pienet tilat ja ohjannut tiloja kohti laajenemista, ja pahimmillaan kohti kestämätöntä velanottoa.

Ruoka voidaan viedä suomalaisten ruokapöydästä monella tapaa. Riippuvuussuhdetta EU:hun voidaan sitäkin rakentaa monella tapaa - yksi näistä on oman kansallisen pohjan vaivihkainen tuhoaminen vähentämällä elintarvikeomavaraisuutta, vähentämällä oman kansallisen kulttuurin merkitystä ja kaventamalla kansallisen, Suomen tarpeisiin sovitetun lainsäädännön merkitystä.

Suomi pohjoisena maana on herkästi haavoittuva toimintaympäristö: jokainen liike täällä maksaa enemmän kuin muissa EU-maissa, koska pitkä talvi edellyttää paljon lämmitystä, paljon valaisua, paljon tienhoitoa, talvirenkaita, talvivaatteita, talvisitä ja talvitätä. Kun pieniä maatiloja, yrityksiä ja yksittäisten ihmisten elämää ajetaan alas, niin alhaalla ne pysyvät. Tiloilta myydään koneet ja eläimet, yritykset jäävät insolvenssioikeuden prosesseihin ja yksittäisiltä ihmisiltä katoaa toivoa siitä, että heidän elämästään vielä voisi jotakin tulla.

Vasta EU:n aikana suomenkieleen on tullut käsitteitä kuten "koulupudokkaat" ja "etsivät nuorisotyö".

Kannattaisi herätä kysymään, että mitä tässä maassa oikein tapahtuu ja miksi? Opettajan näkökulma on varsin pätevä näkökulma tämän asian tarkasteluun, sillä tulevaisuus lapsille luodaan nyt.

Toivon, että kaikki ne suomalaiset, jotka ovat ymmärtäneet, miten EU:n huono ote Suomen ympärillä kiristyy, äänestäisivät nyt Laura Huhtasaarta, omasta vakituisesta puoluekannastaan riippumatta.

EU:n Suomeen kohdistamat aikeet on saatava loppumaan.

Gun-May Arffman

Kiitos Johanna hyvästä kommentista. Suomalaiset eivät äänestäneet nykyisenlaisesta EU suuntauksesta ja toivon myös, että ihmiset kuuntelisivat asiasisältöä mitä Laura puhuu. Suuntaa voidaan muuttaa ja se on mahdollista. Laura on virkistävä tuulahdus ummehtuneisuuden hyvävelikerhon kehään pölläyttäen tomuja ilmaan saaden pyörteitä aikaan. Siitä kertoo jo joidenkin hermostuneet twiitit ja viestit erilaisilla somealustoilla.

Pekka Hovatov

Iltalehdessä oli uutinen "Poliisi tutkii ”Palestiinan prinssin” epäiltyjä talousrikoksia - konkurssin tehnyt mies muutti ulkomaille"
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712042200564058_u0.shtml

Taas yksi "kultamuna", jota hehkutettiin aikoinaan oikein kunnolla, osoittautui taas pelkäksi rikolliseksi. Jokainen näistä tänne tulleista ja tuoduista on tähän mennessä osoittautunut enemmän tai vähemmän hämärän menneisyyden ja vielä hämärämmän tulevaisuuden omaavaksi henkilöksi, mutta lisää näitä vain täytyy Suomeen saada Vihreiden ja vasemmiston toimesta...
Vihreät ja vasemmiston edustajat ovat todellakin kaikki "hyödyllisiä hölmöjä" joita nämä lähi-idän ihmeet pyörittää kuin hedelmäpeliä, viimeisimpänä osoituksena tästä on Helsingin kaupungin valtuuston tuore päätös luoda ohituskaista ja ilmaiset palvelut laittomasti maassa oleskeleville henkilöille ja parasta asiassa on se, ettei nämä "hölmöt" edes tajua sitä, että heitä vedätetään ja oikein kunnolla.
Have a nice day....

Ei tarvitse kauheasti miettiä ketä äänestää!!!!

Marja-Liisa Penttinen

Ihailtavaa rohkeutta/suoraselkäisyyttä ja tervettä järkeä edustava Laura Huhtasaari,saa ääneni! Suomen tuhosuuntauksen on muututtava pikaisesti ja kansanpetturit vastuuseen eduskunnasta! Suomen kansa on nöyrää ja pitkämielistä,mutta jossain kohtaa tulee raja vastaan!

Erkki Malinen

Meillä ollaan vielä talvisodan lumoissa, ja kuvitellaan olevan itsenäisiä. Islantilaiset on oikeita viikinkiä ne viittas kintaalla EU herroille ja on itsenäisiä vieläkin. Meidänkin olis aika herätä nykyaikaan, ennenkun ollaan pelkkä sotatanner suurvaltojen välisessä selkkauksessa.

Jonne Peto

Lauran näkemykset ovat hyviä. Vihervasemmisto tuhoaa suomen. Heidän tavoitteensa on "ostaa" äänestäjiä mamuista antamalla veronmaksajien rahoilla asunnot, terveydenhoidon jne. Selvää on että tavallisen suomalaisen pieneläjän asiaa ei oikein kukaan edusta. Laura voisi olla tässä mielipidejohtaja.

Juha Koponen

..presidentin instituutio olisi hyvä lakkauttaa. Emme tarvitse presidenttiä. Kekkosen aika oli todiste siitä, että tilanne riistäytyi täysin suomalaisen demokrattian hallinnasta. Huhtasaari nyt haikailee "lisää valtuuksia" presidentillle. Kuvastaa, että ei ehdokkaalla ole tajua Presidentin asemasta Suomessa ja siihen liittyvästä "Kekkos-rasitteesta". Niinistö pressaksi ja senjälkeen lopetettaan Presidentti suomesta. Pääministeri voi mainiosti hoitaa suomen johtamisen...