Lauantai 20.7.2019

Juha Sipilä siteerasi Kyösti Kallion puhetta vuodelta 1918 - "Tämä on ajankohtainen aina, kun uudet kahtiajaot uhkaavat repiä kansakuntaa"

Luotu: 
3.12.2017 15:06
  • Kuva: Alma Media arkisto / Matti Hautalahti
    Kuva
    Juha Sipilän mukaan kansallinen eheys on yksi tärkeimmistä pilareista myös turvallisuuden rakentamisessa.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää eriarvoistumista yhtenä Suomen vakavimmista ongelmista juuri nyt. Hän puhui aiheesta sunnuntaina sekä Vellamon maakuntajuhlassa Lahdessa että pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa.

–Kyllä tämä eheys- ja eriarvoistumiskehitys on tämän hetken suurimpia huolenaiheita Suomessa. Se on jatkunut pitkään eikä ole löytynyt riittäviä keinoja sen pysäyttämiseen. Meidän pitää nyt yhdessä ilman hallitus-oppositio- tai vaalikausirajoja hakea siihen lääkkeitä, pääministeri kommentoi haastattelutunnilla.

Puheessaan Vellamon maakuntajuhlassa hän siteerasi presidentti Kyösti Kallion toukokuussa 1918 Nivalan kirkossa silloisena senaattorina pitämää kuuluisaa puhetta. Sipilän mukaan se sopii ohjenuoraksi myös tämän päivän päättäjille.

Kallio sanoi puheessaan, että "meidän on luotava sellainen Suomi, jossa ei ole punaisia eikä valkoisia, vaan ainoastaan isänmaataan rakastavia suomalaisia, Suomen tasavallan kansalaisia, jotka kaikki tuntevat olevansa yhteiskunnan jäseniä ja viihtyvät täällä." 

Sipilä kuvaili puhetta eheytyspolitiikan ohjelmajulistukseksi.

–Tämä on ajankohtainen aina, kun uudet kahtiajaot uhkaavat repiä kansakuntaa. Tänään meidän erityinen haasteemme on huolehtia syrjäytymisvaarassa olevista nuorista.

–Uskon, että myös jatkossa Suomen menestys perustuu kykyyn toimia yhdessä ja yhteisen hyvän puolesta. Siksi meidän tulee kuunnella ja yrittää ymmärtää toisiamme - myös niitä jotka eivät ole kaikesta samaa mieltä, pääministeri jatkoi.

Pääministerin haastattelutunnilla hän linjasi, että kansallinen eheys on yksi tärkeimmistä pilareista myös turvallisuuden rakentamisessa. 

–Kaikkien koettava olevansa tärkeitä.

Sipilä korosti työn ja tasa-arvoisen koulutuksen merkitystä.

–Tuolla maailmalla joka paikassa nousee esiin suomalainen tasa-arvoinen koulutus. Se on kaiken ydin. Suomessa se lähikoulu on paras koulu ja kaikki menevät sinne vanhempien yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta, hän painotti haastattelutunnilla.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Lipponen

Varsin ironinen siteeraus sipilältä kun itse on ollut lisäämässä porvarispolitiikallaan köyhien ja rikkaiden eroa suuremmaksi,,,,kuten esim. konkreettinen teko lääkkeiden omavastuiden korotus ja se 50e korotus aina vuoden alussa,,,,,siinä on selvääkin selvempi todiste tuon ukon tuhovoimaisuudesta,,,,,,köyhiä siis todellakin köyhiä on suomessa liki miljoona ja leipäjonot sen kun kasvavat,,,,,,tee ensin nuo pois päiväjärjestyksestä ennen kuin alat siteeraamaan yhtään mitään,,,,,,,,,vai että ei ole keinoja,,,,,keinoja kyllä riittää toisin päin,,,tee asiat toisinpäin niin jopa löytyy keino,,,,

Marja-Liisa Kalkela

Niinpä. Mutta ne teot. Tehdään syrjäytyneitä nuoria hallituksen päätöksillä? Paljonkos se yksi syrjäytynyt nuori tulikaan yhteiskunalle maksamaan?
Sipilän hallituksen "saavutukset" nuorisotyöttömyyteen:
-Taantuma tyrkkäsi nuorisotyöttömyyden hurjaan nousuun,
ja siellä se pysyy
4.12.2017 TE
Hanke kirjattiin vuosiksi 2012-2015 hallitusohjelmaan.
-Työpankin tavoitteena oli löytää myös heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille väylä työelämään.
-Vuoden jatkoajan jälkeen työpankkikokeilu
-päättyi viime vuoden lopussa.
-Kokeilu osoittautui kuitenkin varsin onnistuneeksi, käy ilmi tänään julkaistusta Etlan tutkimuksesta.
Miksi lopetettiin?
Lokakuu-17
- alle 25­vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 32 300,
Alle 20­vuotiaita oli työttömänä 7000.
TEM
yht: 39 300

Timo Hietanen

Niillä miljardeilla, joita Sipilän hallitus on heittänyt tuuleen pakolaishärdelliin kaikki-
nensa, olisi kummasti lievennetty suomalaisten köyhien, asunnottomien ja syrjäyty-
neiden nuorten ym. paska raossa olevien veronmaksajien ahdinkoa. Mutta Angela
Merkeliä nuoleskellen oman maan kansa jäi toiseksi, jotta päivittämättömiä
ihmisoikeus-ja pakolaissopimuksia johdannaisineen noudatettaisiin pilkulleen,
että saataisiin ns. "poliittista hyväksyntää" isoilta pojilta.
Kyllä on ONTTOA puhetta !

Marja-Liisa Kalkela

Nyt olet kyllä väärässä .Mutta perinteinen vastaus joka kielteiseen asiaan.Lipponen ja sdp. Miten ihmeessä yhdellä henkilöllä ja yhdellä puolueella voi olla enemmistö eduskunnassa ja päätöksen teossa? Suomi ei ole Pohjois-Korea .
Eriarvoistuminen alkoi -91 Ahon porvarihallituksesta EU myötä.
E.Ahohan on Sipilän taustatekijä erityisavustaja. Aho/Viinasen leikkauslistaa,palkansaajien ja köyhien kyykyttämistä kaivettiin naftaliinista Sipilän käyttöön -15. Ei mitään eroa "Pula-Ahon" hallituksen toimista.
Rikkaat ei -91-95 edes huomannut lamaa eikä pankkitukitalkoita ,kuten ei nytkään osallistunut lamatalkoisiin.

JK. YLE kysyi kansalta: Mikä oli parasta aikaa Suomessa? n.80% vastasi -80 luku . Sorsan ja Manun -hallituskaudet. (Porvaripuolueita oli vain 2 kok ja rkp. Nyt 7 porvaripuoluetta, 2vasemmistoa (jotka kai yhä "yksin" päättää kaiken?)
-87 alkoi porvarienemmistön valtakausi joka jatkuu yhä -19 asti.

Veijo Murtomäki

Sipilän puheet ja teot ovat niin täydellisesti ristiriidassa, että on vaikea tietää, ovatko hänen aivopuoliskonsa yhteydessä toisiinsa – ja onko sydämen paikan ottanut lompakko!

Että on otsaa ensin ryövätä pienpalkkaisia, hyödyttää rikkaita ja osakkeenomistajia olemalla puuttumatta harmaaseen talouteen ja aarresaariin. Miten Suomessa voi olla tällainen pääministeri, kenties vielä uskovainen, jonka toiminta on noin paksua soopaa. Hänhän uhriutuu omista tekemisistään.

Suomen historian huonoin tai toiseksi huonoin hallitus (Kivimäen hallituksen 1932–36 rinnalla), jonka tekemisiä seuraa henki kurkussa.

Hannu Saarenmaa

200 000 rakenteellista työtöntä. Siitä on kysymys.

Sote nyt vaan äkkiä pois pöydältä ja tämän varsinaisen ongelman kimppuun! Se vaatii rakenteellisten työttömien ottamista (takaisin) töihin julkiselle sektorille. Muuta kun ei ole tarjolla.

Eriarvoistumista ei voi ratkaista, jos työttömyysongelmaa ei ratkaista.

Vai onko joku eri mieltä?

Jonne Peto

Oikeastaan julkiselta puolelta pitäisi vähentää esim. museovirasto, thl, yleinen hallinto. Suomessa on hallintoa 10 milj. ihmistä varten. Mm. oopperaa subventoidaan 60 miljoonalla eurolla/vuosi. Mutta eriarvoistmusesta saa kiittää Sipilää ja kumppaneita.

Hannu Rautomäki

Jo olemassa olevaa luokkayhteiskuntaa:
"Kahden kerroksen väkeä
Terveydenhuolto on jaettu Suomessa kahteen eri kerrokseen, joka kehityksen myötä on osoittautumassa Perustuslain vastaiseksi ja syrjiväksi. Työterveydenhuollossa olevat henkilöt pääsevät tapaamaan lääkäriä vaikka samana päivänä, mutta julkisessa terveydenhuollossa se kestää."
http://blogi.fopco.fi/2017/08/09/kahden-kerroksen-vakea/

Per-ole Stenman

Kyllä Sipilä on katottava peiliin sielä on suurin syylinen irvikuva vetä politiikka jossa hän käyttä sana yhdessä mutta silti on vaan leikkattu köyhiltä ja syötetty rahat rikkaille köyhät ei voi osalistua mihinkään ei voi osta lääket joutu syömään ruokajonosta syötävänssä eliitit tanssivat ja ryypäävät verorahoja linnassa ja kaikessa muussa paikossa että haluan kysyä missä se yhdessä on kuin politiikkkot ja rikkat ei tarvittse maksa centin centti että tämä hullu politiikka joka Sipilä vetä on saatava loppumaan vaaleissa on saatava tähän muutos ja pysyvästi.

Mikko Toivonen

Sote ja maakuntahallinto ovat tämän hetken suurimmat eriarvoisuutta ja taloudellista hukkaa kehittävät suunnitelmat.

Niissä päätoteuttajien ja vaatijoiden nimet ovat kyllä tiedossa taustavoimineen. Ne ovat Sipilä, Orpo ja Risikko.

Kansalaisten tehtävä on torjua kokonaan nyt meneillään olevat sote ja maakunta mallit

Tapio Mäkeläinen

Kävin eilen Metroilemassa. Kauppakeskuksissa sekä Vuosaaressa, Itiksessä että Espoon Iso Omenassa. Kovin samanlaiselta näytti väki ja ostokset. Mulle ei nyt ihan aukea nuo itkuvirret mitä tässä edellä lukee. Nehän on samat aina oli kyse mistä vaan . En tiedä mistä maasta puhuvat.
Pakolaisethan ne just on Suomen suurin ongelma eikä esim se että väki istuu perseellään eikä muuta työn perässä kuten ennen tehtiin. Myös minä ja 5 henkinen perhe kun työt rupes loppumaan.
Muistellaan vetokorskin ja Kostamuksen palakkoja jossa joka ukko tienas 200 mk tunti ja vappaalaki mukavasti.
Ruti ruti rutinaa.

Kiitos Espoolle ja HSL: uudesta metrosta. Todella hieno. !!
Lisämiljardi länteenpäin on investointi tulevaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.

Peter Lindberg

Miten irvokasta, että herra Arvo Pohja puhuu tälläistä. Meillä on miljoona köyhää ja lisää halutaan tuoda ulkomailta kun omat kurjat eivät riitä. Maahanmuuton ja elintasoshoppailun pitäminen samana asiassa on valehtelua. Kyllä tämä luo katkeruutta ja epäluuloa Suomen vähäosaisissa.

Sipilä nyt on aivan varmasti viimeinen henkilö koskaan vähentämään eriarvoistumista. Lisäksi Sipilän aikana tehty hallitusratkaisu (ns. siniset) ja järkevänkin kritiikin leimaaminen ns. vihapuheeksi on tuottanut demokratiavajeen, jota ei uskoisi esiintyvän pohjoismaissa (edes Suomessa).

Risto Nikander

Olen samaa mieltä elintaso pakolaisista. Mutta kuka tosissaan pitää suomalaisten köyhien puolta, kun Arhinmäki ja Andersson hokevat ettei kukaan voi jättää maailman köyhiä ilman apua, (Arhinmaki) ja Andersson haluaa lisää nuoria miehiä Suomeen vetelehtimaan, tekemään rikoksia jne. jne.

Marja-Liisa Kalkela

Kerrotko miten 7 porvaripuoluetta saataisiin mukaan jotta olisi enemmistö ajamassa köyhien,eläkeläisten ja palkansaajien asioita ?
Kepu,kok-johdolla -03-19 se ei oikein onnistu 2 vasemmistopuolueelta.
Niillä kun ei ole 101 kansanedustajaa ,enemmistöä.

https://seura.fi/isanpikajuna/2017/12/03/kun-suomi-tayttaa-sata-vain-las...

lainaus:
"Andersson haluaa lisää nuoria miehiä Suomeen"
-Aina voi haluta ,kuten vaikka rikkaatkin lamanlaskujen maksajaksi ,mutta siitäkin päättää enemmistö (kuten tähänkin asti) ei vasemmiston Li Andersson n.12 kansanedustajalla.

Terttu Jääskeläinen

Eikö edes juhlivan Suomen kunniaksi voitaisi ottaa hieman positiivisempi asenne. Meillä on asiat kaikenkaikkiaan todella hyvin.Pitäisi osata katsoa vähän ympärilleen, olla edes joskus kiitollinen siitä. mitä meillä tänään on.Pääministerithän ovat kautta aikojen tehneet mielestämme kaiken huonosti, itse olemme kuitenkin heidät valinneet.Kiitos Sipilälle, kun kaikesta negatiivisuudesta huolimatta jaksat raskaassa työssäsi.Toivottavasti jaksat!

Risto Nikander

Jos ja kun asiat on suhteellisen hyvin, niin täytyykö niitä viedä eriarvoisren ja huonoon suuntaan. "Pakolaisiin", (ja minkälaisiin sellaisiin), on käytetty € 2 miljardia. Noin 200 kertaisesti sen verran kuin todellisten pakolaisten kustannukset leireillä. Ainoa merkittävä saavutus Sipilän uralla pääministerinä.

Raili Sergejeff

"Sipilä korosti työn ja tasa-arvoisen koulutuksen merkitystä.

–Tuolla maailmalla joka paikassa nousee esiin suomalainen tasa-arvoinen koulutus. Se on kaiken ydin. Suomessa se lähikoulu on paras koulu ja kaikki menevät sinne vanhempien yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta, hän painotti haastattelutunnilla."

Sipilän hallituksen päämäärähän on ollut juuri päinvastainen! Leikkauksia on tehty juuri koulutukseen raskaalla kädellä, työttömiä on kyykytetty aina vain lisää, eivätkä he enää tunne olevansa tasa-arvoisia kansalaisia.

Kyllä osaa olla kaksinaamainen pääministeri!

Kulkevatkohan keskustalaiset edelleenkin kiltisti ja tempoilematta tämän tyypin talutushihnassa, niin kuin ovat tähän asti tehneet? Se jää nähtäväksi, gallupien laskevat kannatuslukemat näyttävät kyllä jo parempaa arvostelukykyä.

Risto Nikander

Totta. Olen tämän minäkin lukenut.
Sa nyt on vuorossa edelleen omat businekset, mutta ku8n pääsi käsiksi valtion rahoihin, niin siitä riittää jko kevereillekin. "valtion rahat tuottamaan", on Sipilä teesi.

Mutta onhan tässä nämä valtion junailut nähty. FORTUMkaan ei saa paljon korkoa valtavasta kassastaan, (saako mitään?) ja Carunan myymättä jättäminen olisi taannut 5% tuoton, paljon enemmänkin, jos olisi halunnut korottaa hintoja kuten Caruna on tehnyt.
Ja eikäs se Vapaavuori ja Katainen olleet ttätkin junailemmassa. Ilman merkittävää julkisuutta on jäänyt "pimeä puoli" Vapaavuoren Turun Telakka myynnistä saksalaiselle. Positiivinen puoli on kyllä saanut julkisuutta ja se on kyllä ollut ihan aiheestakin...

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #44

lainaus:
Caruna on tehnyt.
Ja eikäs se Vapaavuori ja Katainen olleet ttätkin junailemmassa. Ilman merkittävää julkisuutta on jäänyt "pimeä puoli"

"Pimeäpuoli" on näköjään pimennossa? PM Sipilä ja Energiaministeri O.Rehn myi joulukuussa -15 Lapin -sähkön Carunalle.
Etelän kasvukeskukset maksaa itä ja pohjois Suomen maakaapeloinnit mitkä Caruna tekee.
lähde/Carunan-sivut/Eduskunta.
Tätä ei kepu saa edes Kok tai SDP syyksi millään.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #45

Kas kun Katainen ja Vapaavuori eivät kiistäneet omaa osuuttaan asian junailussa?!? Mutta pitäisi nimenkitjoittajienkin katsoa mihin nimensä laittaa.
Eri juttu onkin, että minkälaisista hyvä veli kuvioista onkin ollut kysymys. Ketkuista kun on kysymys.
Oletko yhtään tietoinen näistä asioista?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #51

Kuka teki ratkaisevat päätökset – miten valtionyhtiön sähköverkko siirtyi kansainvälisten sijoittajien hallintaan?
Caruna on nyt kohun keskellä hinnan­korotustensa ja verokikkailun vuoksi. HS selvitti,
miten tähän päädyttiin ja mitä tapahtui ennen valtionyhtiö Fortumin Suomen sähköverkkojen myyntiä.

-Mauri Pekkarinen (kesk), eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja vuosina 2011–2015, eduskunnan I varapuhemies,
-Tapio Kuula, Fortumin toimitusjohtaja vuosina 2009–2015,
- Jyrki Katainen (kok), pääministeri vuosina 2011–2014, EU-komissaari, Jutta Urpilainen (sd), valtiovarainministeri vuosina 2011–2014, kansanedustaja,
- Jan Vapaavuori (kok), elinkeinoministeri vuosina 2012–2015, Euroopan investointipankin varapääjohtaja.
- Jyri Häkämies (kok), elinkeinoministeri vuosina 2011–12, EK:n toimitusjohtaja,
-Heidi Hautala (vihr), kehitysministeri vuosina 2011–2013, europarlamentaarikko,
-Paavo Arhinmäki (vas), kulttuuri- ja urheiluministeri vuosina 2011–2014, kansanedustaja, Timo Soini (ps), perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasiain- ja eurooppaministeri,
-Pekka Haavisto (vihr), kehitysministeri vuosina 2013–2014, kansanedustaja.
HS
Julkaistu: 6.2.2016
Päätöksiähän ei koskaan tee puolueet tai yksittäiset ministerit koskaan.Ei edes pääministeri.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #57

lainaus:
Taustalla siellä tuttu nimi...

Joka sai kepu,kok,vihr,rkp eduskuntaryhmiltä hyväksynnän kaupaan .
(hallituspuolueethan oli eduskunnan enemmistö)
Eduskunnassa ei yksi ministeri ,ei edes pääministeri päätä mistään . Täytyy olla enemmistö päätöksen takana. (hallituspuolueet)
Ei edes Mooses Lipponen voinut päättää yksin mistään koska perustuslaki kieltää sen. Siksi eduskunnassa on 200 vaaleilla valittua. Niistä enemmistö päättää. Jolloin tapahtuu kansan "tahto"!

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #61

Kaikilla asioilla on aina takana lobbari, junailuja. Ministeri on usein avainhenkilo viemään asioita eteenpäin tai jättämään pöydälle. Muut ehkä ovat perässä hiihtäjiä, jotka eivät ymmärrä senkään vertaa kuin avainhenkilo. Tai ovat sitten taivuteltavissa lehmankaupoilla tai hyvä veli systeemillä.

Jan-Gösta Grönholm

Tasaisuus on vaikea savuttaa.Kun varakkaampien palkat nousee ensi kasva tuloerot ja kun muitten tulot nousee ensin pienenevät tuloerot.Toivottavasti pitkässä juoksussa nämä tasoittuvat kuten kaikki muu kuten työn- ja tasaarvoisen koulutuksen taso.Pitänee todeta että viime aikoina on maamme talouden kohentamiseksi tehty ratkaisuja jotka sinänsä ovat tehokkaasti palvelleet tätä päämäärää mutta on kohdellut kansanosat eri tavalla.

Pentti Kupari

Kansanääntä olisi hyvä kuunnella. Kukaan ei saa pakottaa Suomea menemään Eu liittovaltiokehitykseen mukaan, jos kansa ei sitä halua.Samoin on muidenkin kansaenvälisten sopimusten suhteen. Jos kansa haluaa esim rajatarjastuksen myös länsirajoille niin että anonyymihenkilöt eivät saa tulla tänne, vaan kaikilla pitää olla ns matkustusasiakirjat mukana niin silloin kansan tahtoa tulee noudattaa eikä keksiä selityksiä että rajoja muka ei saa valvoa. Tässä nyt yksi kansan jakamista aiheuttava tekijä.

Mikko Toivonen

Sipilä tuossa uutisissakin toisti että kansalaiset haluavat sote ja maakuntahallinto keskustelun loppuvan.......

Kyllä, se loppuu siten että Kepulit ja Kokoomus lopettavat nuo kansakunnalle ja pää osalle kansalaisia haitalliset hankkeet tyysti ja antavasti asiantuntijoiden ja kuluttajien yhdessä hahmotella järjelliset uudistukset seuraavalla kierroksella. Niihin ei tietenkään maakuntahallinto missään muodossa kuulu.

Jaakko Karki

Jos kerran Sipilä on tätä mieltä niin on korkea aika ruvetaa kuuntelemaan kansan ääntä ja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillään. Yli 80% kansasta ei halua enempää mitään valepakolaisia ja "partalapsia" ja muita elintaso shoppailijoita maahan veronmaksajien elätettäväksi. Joku tolkku pitää saada maan rajoille kun kerran EUn rajat eivät pidä, muutoin hyvinvointimme on vaarassa. Nobel Laureate Milton Friedman aikanaan varoitti että "It's just obvious you can't have free immigration and a welfare state." Mikä on pääministeri Sipilän harkittu toimenpidemenettely Friedmannin varoituksen johdosta?

Teijo Myllylä

Miljonääril on miljonäärin puheet. Kaikki on auvoista ja huolet on erilaiset, kuin vähävaraisella kansanosalla. Joita nyt on kuitenkin vähintään miljoona. Tekoja kaivataa, ei tyhjää puhetta. Vaikka kyllähän se saarnaajan nuotilla putoilee oikein paatoksen kanssa. Vaikkei mitään tarkoita. Pääministeri ei ole halunnut tai pystynyt nostamaan kansan ostovoimaa, siitä voimme olla yhtämieltä. Hyväveliporukka taas hurraa hallintorekistereitä ja helppoa veronkiertoa, jota ei haluta suitsia.

Terttu Jääskeläinen

Voi, voi. lujassa on kiitoksen sana, vaikka tämän hallituksen toimilla on saatu pitkästä aikaa talouskasvua ja monta muutakin hyvää ja rakentavaa uudistusta , Ilmeisesti kuiteinkin kulloistakin pääministeriä ja hallitusta kuuluukin vain aina mollata . Kuka kyvykäs ihminen tuolle paikalle enää haluaa? Tuntuu , että kommentoijilla on vain silloin asiaa, kun kaikki on taas kerran muka ihan pielessä, Tosiasiassa meillä on todella paljon hyvää ja myöskin erinpmaisia kansan valitsemisia edustajia hoitamassa etujamme.Suurliitos heille!

Jouni Lehmusruusu

Juha Sipilän hallitus, kuten edellisetkin porvarihallitukset ovat saaneet huomautuksia EU:lta liian alhaisesta sosiaaliturvasta.

Suomalaisista lähes miljoona elää köyhyysrajan alapuolella.

Työttömiä on 400.000.

Hallitus rikkoo perustuslakia päivittäin.

Hyvinvoinnin tasoittamiseksi Sipilän hallitus on helpottanut veronkiertoa ja lisännyt köyhien verotaakkaa sekä helpottanut rikkaiden verotusta.

Veroparatiisiyhtiöt kikkailevat vuosittain 4-6 miljardia, tämän lisäksi verottajalta kätketään tuloja hallintarekistereihin ja vakuutuskuoriin.

Edes yksinkertaisimpia veropetoksen muotoja ei saada, eikä edes yritetä saada kuriin.

Se mistä Juha Sipilä tullaan muistamaan on hallinnon suuri mädänneisyys.

Risto Nikander

Oikeassa olet. Kalliiksi ja kovaksi käy veronmaksajille ja köyhälle kansanosalle olla mallioppilas.
Vaan eipä ole Suomen hallitukset välittäneet huomautuksista kun huomautukset ovat koskeneet Suomen köyhiä.
Sipilasta näkyy hänen ketkuiluista, itsekkyytensa ja ahneutensa oman rikastumisensa alkuun saattamisesta lähtien tähän päivään asti. Ja ahneus näyttää lisääntyvän kun varallisuus lisääntyy.

Risto Nikander

Marja-Liisa Kalkela kysyy minulta, miten saataisiin jotkut ajamaan köyhien asemaa Suomessa. Ei ainakaan Li Anderssonin taktiikalla eli keräämällä Suomeen työtä vieroksuvia valtion eli veronmaksajien eläteiksi Suomen oikeasti työttömien ja syrjäytyneiden lisäksi. He osaavat vaatia parempaa ruokaa, asuntoja, enemmän rahaa huvituksiiin ja harrastuksiin. Lisäävät tarvetta turvatoimiin, tukiopetukseen, terveydenhoitoon, oikeus- ja vankilakuluihin jne.. Li Andersson jopa vaati, että näille nuorille partaisille miehille ei saisi tehdä ikätestejä, kun käytännössä kaikki olivat ilmoituksensa mukaan enintään 17 vuotiaita, (elleivät olleet yli 25 vuotiaita).
Lopullinen syy tietysti ovat tyhmät äänestäjät.

Marja-Liisa Kalkela

Sanoin vain miten asia on . Sanos yksikin kerta kun sdp tai vas. on ollut pääministeri joka on EU sopinut pakolaisista-15 kun edm.tuli tänne?
JK. Eikö leikkauksista päättänyt porvarihallitus ?
Kerrotko suosiko ne köyhiä vai rikkaita? Mihinkään rikkaiden ja hyvätuloisten Kela-etuuksiin ei koskettu. Vain eläkeläisten ja köyhimpien Kelasta tuleviin rahoihin.
Ja huom: Optiomiljonääritkin saa ansiosidonnaisena tulojensa mukaan joitakin tukia ,tulojensa päälle. Toimeentulotukea saavat köyhät ei saa edes kotihoidontukia,lapsilisiä -94 jälkeen kun Ahon hallitus leikkasi ne pois toimeentulotuesta.
Samalla päätettiin että veronpalautuksetkin otetaan tulona huomioon ja vähennetään toimeentulotuesta.(samoin vähennetään Tiilikaisen 300e/työttömille,kuten myös nyt perustulokokeilun 560e/työttömien toimeentulotuesta)
Joten köyhän lapset joutuu yhä 23v jälkeen olemaan ilman joululahjoja ja jouluruoka on haettava Hurstin leipäjonosta.

JK.Vas,sdp tehnyt useampia aloituksia -03 lähtien toimeentulotuen leikkausten palauttamiseksi ennalleen.
Viimeeksi -10. IMF/Kreikan vipit "esti" kai taas porvarienemmistöä korjaamaan asiaa?
Vasemmisto sai ensimmäisen kerran -94 jälkeen toimeentulotukeen korotuksen-12.
kok,rkp,krst,(kepu oppositiosta) vaati vastalahjaksi ALV 25%. Urpilainen tinki sen 24%.
Tuki pysyi 20v samana (419,11e/kk-elantoon.) vaikka Alv ja hinnat oli noussut -11 mennessä.
lähde:
YLE-11

Risto Nikander

Minun ei tarvitse kuin lukea lausuntoja, Rinne mukaan lukien mitä tulee pakolaisten, vastaanottamiseen ja tukemiseen ja palautusta vastustaviin lausuntoihin. Kaikki muut, paitsi Halla-Aho ovat olleet täysin ennakointi kyvyttömiä ja saamattomia asiassa.
Lipponen taisi olla pääpiru kun Suomea vietiin EUhun, joka on globalisaation Ja OKY rikkaiden etujärjestö.
Vastuuttomuutta, suuren luokan typeryytta ja suhteellisuuden tajuttomuutta edustaa vaatimukset lisätä €2 miljardin kuluja "pakolaisista", kun niistä tulee aiheutumaan jatkuvat lisäkulut lisää turvattomuutta, suomalaisille vastenmielisia muutoksia kulttuuriin ja perinteisiin. Ja kun se tehdään suomalaisten vähävaraisten kustannuksella. Rahat kun ei riitä kuin välttämättömää, ulkomaisiin "pakolaisiin". Li Anderssonin prioriteettiin.
OKY rikkaiden veronkierto on kai sinulle ja minulle yhteinen asia. Ja yritystuet myös lukuunottamatta start up yrityksiä. Niissäkin tosin rikkaat paasevät varallisuuteensa nähden pikkupanoksella isoihin voittoihin valtion jäädessä maksumieheksi konkurssissa.
Minulla ei ole halua paneutua Esityslistoihin. Totean vaan, että Kataisen hallitus oli Kataisen ikioma yritys päästä EU komissaarin virkaan hinnalla millä hyvänsä.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #52

Lipponenhan se oppositiosta-91-95 "avitti" Ahon porvarihallitusta päättämään?

Uudet asiakirjat yllättävät: Väyrynen vei Suomen unioniin, ei Koivisto.
iltalehti.
12.2.2017 - Paavo Väyrynen teki helmikuussa 1992 uransa merkittävimmän ratkaisun. Väyrynen hyväksyi Suomen EY-jäsenhakemuksen jättämisen.

Rahaliitto-Emu :
Sopimus-92
Astui voimaan 11.1-93
Euroon siirrytään kolmenvaiheen kautta.
lähde:
EU-asiakirja
SuomenPankin-asiakirja.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #54

Marja - Liisa Kslkelako tuottaa näitä uusia asiakirjoja?!?
Miksikähän kukaan muu ei ole osannut esim. TV vaittelyissa panna Väyryselle luuta kurkkuun väittämällä samaa?
Sama koskee Kataisen ja Vapaavuoren junailuja Caruna asiassa.
Uuden Suomen palstoilla on eräs toinenkin (mies), jolla on aina tutkimus tiedossa yleisesti tiedossa olevia faktoja vastaan.
"Tavallinen" (täysijärkinen), ei pysty teidän laisiinne suorituksiin.

Seppo Simonen

Alkuun ajattelin haastaa vastateeseillä näitä Sipilän soimaajia mutta sanotaan että haukkuvakoira ei pure. Pitää jokin kanava jolla jolla pääsee purkamaan omaa pahaoloansa mutta tuoko se itselle helpotusta tuskin.
Suomessa on viriämässä alkava nousukausi ja toivo paremmasta huomisesta on tulemassa. Oliko se isossa kirjassa että seitsemän laihan vuoden jälkeen alkaa seitsemän lihavaa vuotta.

Risto Nikander

Totta se pahan olon purkaminen. Hyvä että on kanavia.
Valitettavaa vaan on, että nousukausi ei tuo parannusta tasa-arvoon.
Suomen politiikka näyttää nyt suosivat sellaisia ulkomaalaisia, jotka tuovat vain kuluja ja turvaallisuusuhkia suomallasille ja ennen kaikkea eivät ole niitä todelllisia ja eniten turvapaikkaa tarvitsevia. Politiikka on siis jopa moraalitonta. Ja erittäin kallista sellaista, koska SUomen turvapaikanhakija kustantaa valtiolle noin 200 kertaa enemmän kuin vaarataon leireillä oleva lapsi tai nainen.

Marja-Liisa Kalkela

THL
28.7.2017 - Oikeus terveyteen on ihmisoikeus, joka kuuluu jokaiselle. Kuitenkin paperittomilla on Suomessa rajoitettu oikeus terveyspalveluihin. Paperittomille annetaan julkisessa terveydenhuollossa kiireellistä hoitoa omakustanteisesti. Viime kädessä valtio korvaa kunnalle hoidosta aiheutuneet kulut, jos paperiton ei pysty niitä itse korvaamaan.

Sipilän porvari-hallitus
Stvm-ministerit P.Mattila (sinis) /A.Saarikko (kesk)
Stvm-valiokunta hallituspuolueiden enemmistö
Sisäministeri P.Risikko (kok)

Pekka Hovatov
Vastaus kommenttiin #47

Ei pidä paikkaansa.Suomessa on laki ollut voimassa jo pitkän aikaa, akuutti hoito ja äitien+lasten terveydenhoito on aina ollut ilmaista ja sen kulut on korvannut palvelun antaneelle kunnalle kela eli valtio. Nyt Helsingin kaupungin valtuusto teki päätöksen vihreät ja demari enemistöllä, jolla halutaan antaa kaikki terveys ja sosiaalipalvelut ilmaiseksi laittomasti maassaoleville. Eli noi alle 20-vuotiaat "partalapset", jotka todellisuudessa näyttävät 40-vuotiailta (geelitukka ei hämää muita kuin suvakki akkoja) saavat itselleen ilmaisen rokotusohjelman, hammashuollon (ohi jonojen), ennalta ehkäisevän terveydenhuollon, toimeentulotuet (ei tarvitse edes hakea Kelasta, niinkuin kaikki muut kansalaiset joutuvat hakemaan ja käymään paperisotaa Kelan kanssa, kun sosiaaliviraston "suvakki"tädit tekee heille itse anomukset valmiiksi ja sama henkilö todennäköisesti myötään sitten tuet oman anomuksensa perusteella, tämä sama sosiaaliviraston "suvakki"täti näyttää suomalaiselle keskisormea, kun hän hakee apua akuuttiin ongelmaan) ja lopuksi annetaan asunto ohituskaistalta, jonon ohi, kuinkas muuten,tuet ja rahathan on jo myönnetty aikaisemmin ja taas asuntoa jonottaville kanta suomalaisille näytetään keskisormea.

Arvaa lähteekö laiton maassa olija ikinä pois täältä, vai jääkö meidän elätettäväksi vaatimaan itselleen enenmmän "halal lihaa"????

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #48

30.11.2017
Kaupunginvaltuusto hyväksyi yli seitsemän tuntia kestäneessä kokouksessaan 29.11.
- Valtuusto kävi sitä ennen vilkkaan noin 100 puheenvuoroa sisältäneen keskustelun aloitteesta. Päätös tarkoittaa, että paperittomilla henkilöillä on jatkossa oikeus Helsingissä muun muassa
-kroonisten sairauksien hoitoon ja rokotuksiin. Tällä hetkellä paperittomilla on oikeus kiireellisiin terveyspalveluihin kuten ensiapuun.

Meniköhän ihan niinkään vain sdp ja vihr.äänillä?
THL-EX-johtajan P.Puskan (kesk) Kyllä ääni oli kulisseista hallituksen "ääni" .
vaaleja varten kok/Ps "vastusti".
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/585506-nain-valtuutetut-aanesti...

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #47

Näitä julistuksia, pykäliä ja nyt direktiivejä löytyy tolkuton määrä ja lukemattomista lähteistä. Ja Sipilän tapaiset, "hyväntahtoiset" hölmöt heittävät bensaa tuleen kutsumalla maittensa hyväosaisia seikkailijoita maahan kutsumalla heitä asumaan kotiinsa.
Suomellekin se on jo aiheuttanut €2 miljardin kulut. Ja tämä on vasta alkua kun huomioidaan tulevat vuodet. Eikä kysymys ole pelkästään kuluista vaan paljosta muusta.
Rikkaillakaan "pakolaisilla" ei ole koskaan rahaa vaan jostain saamatta jääneestä vesipullostakin purnataan.
Eikä heiltä edes kysytä olisiko varaa maksaa itse. Jos kysyttäisiin, olisi vastaus ei ole rahaa.
Rahaa on biletykseen, hienoihin vaatteisiin, autoihin, tukkaoljyyn ja vaikka mihin.
Mihin tämä Marja-Liisa Kalkela tähtää hakemalla näitä pykäliä, pöytäkirjoja jne. Ironian ymmärtäisin.
Tai täydellisen suhteellisuuden tajuttomuuden.

Jari Kilpinen

Mites olisi UKK:oon puhe valtiopäivin avajaisissa:
Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muu edellä.

Risto Nikander

Väitös ei tarkkaan ottaen pidä paikkaansa. Lukumääräisesti ihmisissä laskien halpojen palkkojen maissa olevat työläiset ovat voittajia. He saavat töitä ja tuloja. Ja heitä on paljon. Esim. Kiinassa tekevät työtä 7 päivää viikossa, 8 tuntia per päivä + ylityöt ilman prosentteja. Asuvat tehtaan yhteydessä olevassa asuntolassa, makuuhuoneessa 8 työläistä. Lounas työnantajan puolesta tai ainakin halvalla. Kahvitaukoja ei ole. Korkean palkan maissa tilanteen täytyy mennä huonompaan suuntaan työssä kayvien osalta. Heitä on vähän verrattuna köyhiin maihin.
Rikkauksien osalta varallisuus kasaantuu erityisesti OKY rikkaiden hyväksi.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #69

Noin ajattelin joskus itsekin, mutta aina sitä oppii jotain uutta. Ei se ihan noin mene kuin kuvasit, osin toki olet oikeassa.on hyötyjiä tietenkin on mutta siten tulee myös häviäjiä ja paljon, tuolla yliopiston kirjaesittelyn linkissä on työstä ja työttömyydestä melko hyvin monissa kappaleissa, otan sieltä lyhyen sitaatin, ei homma vielä ole valmis.

"Tekijät kumoavat ansiokkaasti sen harhaluulon että ulkomaille luodaan työpaikkoja. Monikansalliset yritykset vähentävät niitä kautta linjan ja siirtävät toisia toisaalle pyrkiessään tunkeutumaan jonkin maan markkinoille ja pyrkiessään madaltamaan palkkoja keskinäisen kilpailun keinoin. "

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=92

Myäs vanha Verkkouutisetkin kertoi asiasta joskin tekijöiden kuva EU:sta auttajana oli koominen ja totta kai virheellinen.

"- Voittajat kuuluvat vähemmistöön ja häviäjät enemmistöön. Useille sadoille miljoonille ihmisille maailmanlaajuinen edistys ei merkitsekään edistystä, "

http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1998/6.maaliskuu/GLOBE998.HTM

Marja-Liisa Kalkela

UKK 110v-seminaarissa.
Puhe Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk):
- Poliittisia ratkaisuja ei pidä irrottaa omasta ajastaan.
Oman kansallisen historiamme näkökulmasta mielenkiintoinen ajanjakso tästä viitekehyksestä on vuodet 1975 - 1995,
-kehitys ETYK-Suomesta EU-Suomeen.
-Kauppatie länteen oli Kekkosen työlistalla 1950-luvulta ja Efta-vapaakauppasopimuksesta alkaen.
Tuon ajanjakson läpikäyminen ei olisi vain Suomen ulkopolitiikan ja kansainvälisen aseman tutkimusta. Se olisi myös yhden sukupolven arvojen ja maailmankuvan hahmottamista eurooppalaisessa muutoksessa.
-Kyky lukea kansainvälistä muutosta ja suurvaltojen suhteita, ja hankkia valistunut kansalaismielipide ulkopolitiikan tueksi on yksi osa Urho Kekkosen henkistä perintöä. Mielestäni voi sanoa, että Suomi eteni ETYKistä EU-jäseneksi Kekkosen virittämällä visiolla.
-Kekkonen tiesi, mihin kuulumme ja
- mihin meidän pitää suuntautua.

Carl Palomäki

Ikävä kyllä Suomessa on nyt tällä hetkellä kolme-neljä eri leiriä;oikeisto-ja vasemmisto-maahanmuuttajat,jotka ajavat islamilaista valtiota,ja sekalainen sakki muita huligaaneja.
Kyllähän tässä hulinat alkaa,kun Suomen lainahanat lyödään kiinni nyt piakkoin myöskin.

Carl Palomäki

Sipilä on toimillaan etunenässä aiheuttamassa kansan kahtiajakoa.Mitä tuommoinen nyt
puhuu kahtiajaosta? Suomessa on kilometrien leipäjonot..Niinistö sanoi osuvasti nytten
6.12;tähän on tultu..Suomi ajettu sadan vuoden aikana täysin kehitysmaiden tasolle nyt.