Perjantai 24.5.2019

Luvassa kaikkien aikojen itsenäisyysjuhla - KL: Budjetti reilut 3 € / suomalainen

Luotu: 
4.12.2017 07:38
  • Kuva: Suomi 100 / Laura Kotila
    Kuva
|

Suomen satavuotisjuhlat huipentuvat tällä viikolla. Luvassa on kaikkien aikojen itsenäisyysjuhla, lupaa Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen.

Tällä kertaa itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat jo huomenna aattona, 5. joulukuuta. Luvassa on esimerkiksi monia kakkukahveja ympäri Suomen. Rakennuksia juhlavalaistaan ja kirjastoissa etkoillaan. Itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallisia avajaisia vietetään Helsingin Kauppatorilla niin ikään tiistaina.

–Mehän ollaan aattokansaa. Uudenvuodenaatto, juhannusaatto, jouluaatto ja itsenäisyyspäivän aatto. Toivomme, että itsenäisyyspäivän aaton juhlinta yleistyisi tulevaisuudessa, Timonen sanoo Kauppalehdelle.

Satavuotisen itsenäisyyden juhlintaan rahaa on tänä vuonna marraskuun viimeiseen viikkoon mennessä käytetty noin neljä miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan budjetti on 19 miljoonaa euroa vuosiksi 2013–2018. Jokaista suomalaista kohden rahaa kuluu reilut kolme euroa.

Vuodesta 2013 tämän vuoden marraskuuhun euroja on kulunut noin 14 miljoonaa.

Budjetissa on pysytty ja tullaan pysymään, Timonen kertoo. Vielä jäljellä olevat miljoonat tulevat käytettyä.

–Valtiontuet ohjelmahankkeille ja kansainväliselle toiminnalle maksetaan loppuraportteja vastaan. Itsenäisyyden syntymäpäiväviikko on myös erittäin huomattava menoerä.

Juhlavuodelle on asetettu valtion näkökulmasta kaksi päätavoitetta.

–Toinen oli vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta suomalaisessa yhteiskunnassa ja toinen vahvistaa Suomen kansainvälistä profiilia. Olen iloinen, että molemmat myös näyttävät toteutuvan, Timonen kertoo.

Suomi 100 -sivuilla kerrottiin marraskuun lopulla, että avoimeen ohjelmaan on liitetty 5 000 erilaista hanketta, erilaisia tapahtumia on kymmeniä tuhansia ja että noin 600 000 suomalaista on osallistunut juhlavuoden ohjelman rakentamiseen.

Juhlat huipentuvat itsenäisyyspäivään keskiviikkona 6. joulukuuta.

–Monet perinteiset itsenäisyyspäivään liittyvät sisällöt saavat juhlavuosivärin tänä vuonna. On sitten kyse sankarihaudoista, itsenäisyyspäivän paraatista tai Linnan juhlista, mikään niistä ei ole ihan normaali. Kaikessa on mukana satavuotisuuden erityiselementtejä.

Lähde: Kauppalehti, Veera Honkanen

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pohjois Savo

Niin kauan, kun Suomessa on ihmisiä leipäjonoissa ja asunnottomina, en näe järkevänä käyttää 19m€ juhlintaan. Jos joillekkin pitää juhlat järjestää, niin vielä elossa oleville veteraaneille. Kaikki muu verorahoilla järjestettävä juhliminen on turhaa eliitin elostelua, maksaisivat omasta pussista, jos tekee mieli juhlia.

Esko Kotilainen

Jaetaanko kinkkuja ja konjakkipulloja muslimeille.
On meillä tässä valtio joka peloissaan juhlii jo menettettyä "itsenäisyyttään" etukäteen.Vuotta liian aikaisin,nyt jopa päivääkin ennen yritetään juomingit aloittaa.
Jos Brysselistä tulisi käsky,linnan juhlat on peruttava,eivät sovellu EU lakien puitteisiin,niin Saulikin nöyränä lähettäisi valitukset kansalaisille,nyt ei voida järjestää,mutta kellarissa tavataan,on minulla kavereille muutama ryyppy tarjota.
VAI ITSENÄINEN, hyi helvetti,mitä sontaa!Muslimien ja neekereiden ,paperittomien luvattu paratiisi,parasiiteille.
Tiedän kyllä että,suomalainen on hidasälyinen ja kestää pitkään miettiä omaa parastaan,mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa järjen valon näkyminen kallossa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
rahaa on tänä vuonna marraskuun viimeiseen viikkoon mennessä käytetty noin neljä miljoonaa euroa.

"Vain yksi on jokosta poissa Sven Tuuva siellä ei näy"!
Niitä arjen ahertajia ,velkojen maksajia ,leipäjonossa seisovia ,ruohonjuuritason kansalaisia.
(vain kourallinen vieraista)

JK. Onhan se hyvä että Kela muistaa viedä köyhimpien toimeentulotukea saavien veronpalautukset.
Mutta ei koske tuloja saavien veronpalautuksiin ,jotka saa Kela-etuuksia yhteisistä verovaroista . "Yhdenvertaisessa" Suomessa.

Pekka Hovatov

"Valtiontuet ohjelmahankkeille ja kansainväliselle toiminnalle maksetaan loppuraportteja vastaan"

Eli pakolaisten bisneksen tukemiseen osoitetut miljoonat ja kaiken maailman "koodaribussit Afrikkaan" saavat rahansa????

Kiva olla maksajan osassa. Vihreässä puolueessa eletään hurmoksen aikaa, bongo rummut pärisee ja muutenkin sen edustajat nauttivat etnisestä kestityksestä...

Samy Arling

Surkuhupaisaa kuluttaa EU:hun huijatun kansan verovaroja valheellisen"Itsenäisyyden" lanseeramiseen, eikö nuo varat olisi voinut ohjata isänmaamme vahingoksi toimineiden EU-kätyreitten tuomitsemiseen ? Ajatusmalli 3€/suomalainen on virheellinen, täytyy muistaa että n. 30% kansasta kerää työllään verotulot,joten tämäkin turhan juhliminen lisää verotaakkaa niille jotka vielä eivät ole tajunneet joko paeta tai heittäytyä muitten elätiksi.