Torstai 15.11.2018

”Poliisi ei siirrä 612-kokoontumista pois – muita mahdoton järjestää turvallisuussyistä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.12.2017 11:03
Päivitetty: 
5.12.2017 15:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi valvoi 612-marssia ja sen vastamielenosoitusta myös viime vuonna. Arkistokuva.

Töölöntorilla ei keskiviikkona itsenäisyyspäivänä voida järjestää lastentapahtumaa, koska siellä kokoontuu 612-kokoontuminen, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä.

–Useampi taho on kysynyt Töölöntorin tilanteesta. Poliisi ei siirrä 612-kokoontumista pois Töölöntorilta. Tapahtumasta on tehty ilmoitus lähes vuosi sitten ja siihen osallistujat ovat täyttäneet edellisvuosina Töölöntorin, poliisi kertoo Twitterissä.

–Muiden samanaikaisten tapahtumien järjestäminen Töölöntorilla ei ole turvallisuussyistä mahdollista.

Suojelupoliisi on aiemmin luonnehtinut 612-kokoontumisen järjestäjiä maahanmuuttovastaisiksi ja äärioikeistolaisiksi.

Töölöntorille kaavailtiin järjestettäväksi samaan aikaan lastentapahtumaa, jossa olisi muun muassa eläimiä sekä jumppadisko. Lastentapahtumaa puuhannut Aleksi Pahkala on kiistänyt Ylellä, että tapahtuman tarkoituksena olisi estää 612-marssin toteutuminen.

Pahkala on aiemmin ollut mukana järjestämässä rasismia ja fasismia vastustanutta Peli poikki -marssia syksyllä 2016 sekä Meillä on unelma -tapahtumaa kesällä 2015.

Poliisi kertoo, että ”Helsingin kaupunki on tarjonnut lastentapahtumalle vaihtoehtoisia paikkoja iloisen ja turvallisen tapahtuman järjestämiseksi”. Entinen jalkapalloilija, Telia 5G -areenan toimitusjohtaja Aki Riihilahti tarjosi jalkapallostadionia tapahtuman käyttöön.

Päivitys: Artikkelia on muokattu. Jutussa kirjoitettiin aiemmin, että Suomen vastarintaliike olisi osallistumassa 612-marssiin ja että vastarintaliikkeen Ruotsin osasto olisi kutsunut marssille venäläisiä uusnatseja. Näiden tahojen on tarkoitus osallistua toiseen, Kohti vapautta -nimiseen marssiin. Suojelupoliisi on aiemmin luonnehtinut myös 612-marssin järjestäjiä äärioikeistolaisiksi ja maahanmuuttovastaisiksi.
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Rahkonen

Nyt vihreitä kommunisteja sapettaa kun ei päästy niskan päälle edes lasten ja alpakoiden avulla. Ja suomalainen "totuus-media" teki taas kaikkensa, leimatakseen kaikki kansallismieliset itse perkeleiksi. Suomi 100v kunniaksi tietenkin.

Kyuu Eturautti

Ei sillä että haluaisin koskea pitkällä tikullakaan 612-marssiin, mutta ettei tässä nyt hieman haluttaisi dramatisoida ja luoda vastakkainasettelua? En löytänyt uutisista googletellen mitään merkkiä että tämä marssi olisi aiheuttanut ongelmia. Tuntuu aika luonnolliselta että itsenäisyyspäivänä jos jokin ryhmittymä haluaa marssia ja jos he sen sopuisasti tekevät, ei se mielestäni ole keneltäkään pois.

Joku tässä koko paketissa haiskahtaa vähän tekemällä tehdyltä draamalta.

Risto Nikander

Eiköhän kuppa ole niiden päähän asti levinnyt, jotka alkoivat järjestää lasten tapahtumaa tälle paikalle propaganda mielessä tietäen?, että he olivat paikan ja ajan varanneet. Ville Niinistö, Emma Kari, Sinne mäki, Vilkkumaa jne. ovat ehkä syyllistyneet suunnitelmalliseen harhaan johtamiseen.
Minullekin tuli ensin mieleen, että onpa poliiseilla preferenssit. Mutta ilmeisesti noudattivat lakeja ja sääntöjä.
Nyt olisi aihetta poliisin sanoa miten tapahtumista on ilmoitettu viranomaisille. Ja "laatumedioitten" tehdä oikaisu asiasta, jos eivät ole tarkistaneet uutisensa oikeellisuutta.
Oletko tarkistanut oman pääsi vai oletko kuten kumiukko Niinistö, valmiina pomppaamaan esiin kun uutinen sinua miellyttää tietyssä tarkoituksessa.