Keskiviikko 17.10.2018

Paavo Väyryseltä paloi 5-numeroinen summa ilmoitusliitteisiin: Yli 10 000 kannattajakorttia alle kuukaudessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.12.2017 16:46
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Paavo Väyrynen piti tänään tiedotustilaisuuden ja kertoi saaneensa kokoon presidentinvaaleihin tarvittavat 20 000 kannattajakorttia. Arkistokuva.
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) kannattajakorttien kasaan saaminen oli yllättävän työlästä ja loppukiri ratkaisi, kertoo kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho Uudelle Suomelle. Väyrynen on kertonut tänään saaneensa kasaan presidentinvaaleihin tarvittavat 20 000 kannattajakorttia.

Väyrysen tavoitteena on nyt päästä vaalien toiselle kierrokselle.

–Keräys osoittautui yllättävän työlääksi. Aikaa oli kohtuullisen vähän ja aktiivien määrä oli kohtuullisen pieni, Hauta-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Virallisesti aktiiveja oli listalla Hauta-ahon mukaan noin 70 henkilöä, joista karkeasti puolet käytännössä keräsivät hyvinkin aktiivisesti. Lisäksi kannattajakortteja on saatu spontaaneina lähetyksinä 5–10 kortin nipuissa.

–Heti kun otimme käyttöön nelisivuiset liitteet, joita julkaistiin muun muassa Maaseudun Tulevaisuudessa, niin tilanne parani.

Lue tarkemmin: Paavo Väyrysen loppuryntäys: 900 000 kannattajakorttia lehtien väliin – ”Tänään tuli 400”

Ilmoitusliitteiden mukana ihmiset saivat kannattajakortteja kotiinsa ja pystyivät palauttamaan ne vastauslähetyksellä. Edellisten lisäksi moni on Hauta-ahon mukaan täyttänyt netistä tulostettavan kannattajakortin. Loppukiri oli melkoinen, sillä Väyrynen avautui keräyksen hankaluuksista Puheenvuoron blogissaan 12. marraskuuta ja kertoi, että toistaiseksi koossa oli vasta vajaat 10 000 kannattajakorttia. Tuolloin hän kertoi lehtiliitekampanjasta.

Hauta-aho ei halua tarkalleen kertoa, kuinka iso investointi loppukirinä ostetut nelisivuiset liitteet olivat.

–Maksavathan ne, mutta asia on tärkein.

Kuinka isosta luvusta siis puhumme?

–En nyt tässä kohtaa halua sitä kommentoida, mutta kyllähän siinä viisinumeroinen luku on kyseessä.

Hauta-ahon mukaan satsaus rahoitettiin Väyrysen omalla rahalla sekä kansalaispuolueen aktiivien 20–500 euron rahoitussummilla. Lisäksi rahoitusta on saatu verkkokaupasta ja Paavo-mukeista, joiden myynti on selvästi vilkastunut lehtiliitteiden myötä. Tarkkoja lukuja mukimyynnistä Hauta-aho ei osaa kuitenkaan sanoa.

Väyrynen on nyt presidenttiehdokkaana neljättä kertaa. Hän kirjoitti lokakuussa Puheenvuoron blogissaan tekevänsä paluun eduskuntaan, jos ei tule valituksi presidentiksi.

–Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella, Väyrynen sanoi.

Hauta-aho viittaa edelliseen, kun häneltä kysyy, näyttääkö Väyrysen paluu Brysselistä eduskuntaan nyt entistä todennäköisemmältä. Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on ajautunut ristiriitoihin keskustan kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen. Hän sanoi lokakuussa, ettei lähde enää eduskunnassa keskustan riveihin, vaikka on yhä puolueen jäsen, vaan olisi oppositiossa omassa eduskuntaryhmässään.

Lue lisää:

Paavo Väyrysestä tulee presidenttiehdokas: 20 000 kannattajakorttia kasassa

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

Näkökulma: Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

Paavo Väyrynen: ”Vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”

Kova ryöpytys hallituksen turvapaikkapolitiikalle: ”Johtanut verovarojen väärinkäyttöön”

Väyrysen Kansalaispuolue vaatii Suomen pakolaiskiintiötä alas – moittii sisäisiä siirtoja

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit