Maanantai 20.5.2019

Sauli Niinistöltä ylipäällikön päiväkäsky: "Itsenäisyys on paitsi lahja, niin myös tehtävä"

Luotu: 
6.12.2017 10:37
  • Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
    Kuva
    Sauli Niinistö.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on itsenäisyyspäivänä antanut ylipäällikön päiväkäskyn.

–Sotien myrskyistä on kulunut jo lähes ihmiselämän verran aikaa. Emme kuitenkaan koskaan saa unohtaa näitä kansamme kohtalonhetkiä. Ne muistuttavat meitä siitä, kuinka kalliilla hinnalla isänmaamme itsenäisyys on lunastettu, presidentti sanoo.

Niinistö korostaa, että itsenäisyys on paitsi lahja, myös tehtävä. 

–Itsenäisyys on paitsi lahja, niin myös tehtävä. Pitämällä Suomi ja suomalaiset hyvinvoivina ja maamme turvallisena elää, varmistamme kyvyn tehdä valintoja omista lähtökohdistamme jatkossakin. Näin osoitamme myös kunnioituksemme aikaisempien sukupolvien työtä ja uhrauksia kohtaan.

Lue päiväkäskyn koko teksti täältä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomo Niemelä

Toivottavasti Sauli ei ala leikkimään Hitleriä jos sota syttyy, vaan tajuaa luovuttaa ylipäällikkyyden ammattilaisille eli Lindbergille.

Niin hyvä presidentti kuin Niinistö onkin hän tuppaa sotkeutumaan asioihin, mitkä eivät hänelle yhtään kuulu. Kuten Puolustusvoimien asioihin ja vieraiden puolueiden ministerien kanslipäällikkönimityksiin (tässä onneksi Jussi kaimansa pisti Saulin paikalleen ja valisti, ettei asia kuulu sen enempää Saulille kuin muullekaan sekoomukselle)

Timo Virtanen

Tämä kuuma kalle, puolustusministeri Niinistö, sotkeentui pahoin omiin jalkoihinsa näissä "suursotaharjoituksissaan". Puhui ilman valtuutusta tässä asiassa. Onneksi USA:n puolustusministeri oli ajan tasalla, ja vastasi hänelle, että kunhan nyt kuullaan ensiksi, mistä on kysymys, niin sitten voidaan palata asiaan.
Suomessahan tämän luokan asiat kuuluvat hallituksessa käsiteltäviin asioihin. Sen ulkopoliittisen valiokunnan ( jota johtaa Tasavallan Presidentti) sekä myös tarvittaessa eduskunnan puolustus- ja ulkopoliittisen valiokunnan käsittelemiin asioihin. Tässä kuussa asia tulee näissä esille. Tässä tapauksessa puolustusministeri Niinistön kaavailema "suursotaharjoitus" järjestettäisiin seuraavan vaalikauden aikana, joten Tasavallan Presidentti ja puolustusvoimien ylipäällikkö Niinistö onkin katsonut, että asiasta onkin kuultava myös eduskuntaa, ennen kuin päätös tehdään. Hyvä päätös. Puolustusministeri Niinistön tilannetaju petti - ei tullut irtopisteitä hänelle, vaan pikemminkin painolasti.