Torstai 13.12.2018

100-vuotiaat veteraanit avasivat Linnan juhlat - katso ensimmäiset kuvat kättelystä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.12.2017 19:51
 • Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
  Kuva
  Kenraali Jaakko Valtanen ja 100-vuotias veteraani Erkki Pitkänen kättelivät presidenttiparin ensimmäisinä.
 • Kuva: Jenni Gästgivar
  Kuva
  Minttu ja Kimi Räikkönen.
 • Kuva: Jenni Gästgivar
  Kuva
  Leo-Pekka Tähti.
 • Kuva: Jenni Gästgivar
  Kuva
  Siiri Rantanen.
 • Kuva: Anssi Jokiranta
  Kuva
  Alma ja Anna Miettinen.
|

Presidenttiparia kätteli tämän vuoden linnan juhlissa ensimmäisenä entinen puolustusvoimain komentaja, kenraali Jaakko Valtanen. 

Valtanen oli viimeinen puolustusvoimain komentaja, joka on itse osallistunut sotatoimiin. Hän värväytyi vapaaehtoiseksi lähetiksi Turun lohkon esikuntaan  joulukuussa 1939.

Heti Valtasen jälkeen Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota kättelivät 100-vuotiaat veteraanit Erkki Pitkänen ja Edvin Ilola. Heistä Ilola on kolmen sodan veteraani, hän taisteli  talvisodassa, jatkosodassa ja Lapin sodassa. Etukäteistietojen mukaan Linnan juhliin on kutsuttu kolme 100-vuotiasta sotaveteraania.

Linnan juhliin on kutsuttu kaikkiaan noin 1900 vierasta. Tasavallan presidentin kanslian mukaan kutsuvieraissa on pyritty sekä ajalliseen että maantieteelliseen kattavuuteen. Joukossa on sekä legendoja että nuoria kykyjä niin kulttuurin, urheilun, talouden kuin politiikankin aloilta. 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Karki

Hienot juhlat 100-vuotta sitten itsenäistyneelle Suomelle. Presidentti Niinistö ja jänen aina niin tyylikäs puolisonsa Jenny Haukio edustivat Suomes tosi tyylikkäästi ja arvokkaasti. On hienoa että he arvostavat sotiemme veteraaneja, juuri niitä elossa olevia henkilöitä joita saamme kiittää vapaudestamme ja itsenäisyydestämme.