Keskiviikko 22.5.2019

Poliisi tutkii anarkistien lippuroviota – Helsingissä varastettiin useita Suomen lippuja itsenäisyyspäivänä

Luotu: 
8.12.2017 11:48
Päivitetty: 
8.12.2017 11:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Helsingin poliisi on käynnistänyt esiselvityksen mahdollisesta Suomen lippujen turmelemisesta.

Poliisi sai julkisuuden kautta tiedon, että Lauttasaaressa sijaitsevien taloyhtiöiden pihasta on itsenäisyyspäivänä anastettu useita suomenlippuja.

– Meidän tietoomme ei ole tullut, että asiasta olisi toistaiseksi tehty yhtäkään rikosilmoitusta. Tästä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta, koska sähköisten ilmoitusten käsittelyssä voi esiintyä viivettä, toteaa päivystävä komisario Patrik Karlsson tiedotteessa.

Poliisi on myös tietoinen julkisuudessa leviävästä videosta, jossa poltetaan Suomen lippuja. Videon on julkaissut netin anarkistisivusto Takku.

– Käynnistämme esiselvityksen siitä, ketkä tämän teon taustalla ovat ja ovatko videolla nämä Lauttasaaresta anastetut liput. Suomen lipun julkinen turmeleminen on rangaistava teko, Karlsson toteaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Alpakanlämpimät Suomi100-terveiset?

Miksi aina äänekkäimmin pata kattilaa soimaa, vaikka likakylki on molemmilla omahyväisestä itsevalkaisusta huolimatta? Paita ja peppu ne yhteen soppii... Anarkistit ja kommunistit ovat vuosisatojen saatossa natsien ohella eniten pommeja heitelleet ja siviilejä tappaneet saastat. Alpakka on sympaattinen eläin (ehkä empaattinenkin, ja taatusti ainakin viaton kaikkeen inhimilliseen tekopyhyyteen) mutta anarkistit ovat yksiselitteisesti sanan ei-biologisessa merkityksessä saastaisia sikoja! Tarkemmin http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247300-yli-30-siniristilippua-...

Veikko Savolainen

Tähän asti paras spekulaatio, joka kuulostaa ihan uskottavalta ja johdonmukaiseltakin, yhdistää rauhanrovio-offensiivin tekopyhähköön laamakampanjaan:

Lipunpolton takana lienee Takku-vetoisen punaviherruskean VENÄJÄ ENSIN -ryhmittymän paikallissolu, joka on esiintynyt sekä uusnatsien että anarkistien riveissä?