Sunnuntai 26.5.2019

Ristiriitaisia tietoja alpakkagaten taustoista - Järjestäjä: "Näin ei ollut"

Luotu: 
9.12.2017 09:55
  • Kuva: Helsingin poliisi
    Kuva
    Töölön lapselliset vakuuttaa, ettei tapahtuman tarkoituksena ollut estää 612-kulkueen kokoontumista Töölöntorilla. Kuvassa 612-kulkue kokoontumassa itsenäisyyspäivän iltana.
|

Itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetyn lapsille suunnatun alpakkatapahtuman järjestäjä Töölön lapselliset vakuuttaa, ettei tapahtuman tarkoituksena ollut estää 612-kulkueen kokoontumista Töölöntorilla.

–Sosiaalisessa mediassa on levinnyt blogikirjoitus, jossa on mukana kuvakaappaus yhden lastentapahtumamme järjestäjän viestistä suljettuun Facebook-ryhmään. Moni on saanut viestistä vaikutelman, että lastentapahtuma järjestettiin tarkoituksena estää 612-kulkueen kokoontuminen. Näin ei ollut, Töölön lapselliset sanoo Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa. Sama tiedote on julkaistu myös Twitterissä.

Tiedotteessa korostetaan, että alpakkatapahtuman järjestäjät olivat joukko taustoiltaan ja mielipiteiltään moninaisia vapaaehtoisia töölöläisiä vanhempia. 

–Tapahtumaa järjestäessä emme keskustelleet politiikasta emmekä poliittisista mielipiteistämme. Puhuimme siitä, mikä meitä yhdisti: halu järjestää kotikulmillamme itsenäisyyspäivän juhla, jossa kaikilla olisi hauskaa. Samoin meitä yhdisti halu nostaa juhlapäivänä esiin iloa ja hyvää mieltä, ei vihaa tai vastakkainasetteluja, josta on viime vuosina tullut Helsingissä itsenäisyyspäivää määrittävä tekijä.

Vasemmistolaiseksi itseään luonnehtivat bloggaaja Heikki Eskola kertoi perjantai-iltana alpakkatapahtuman yhden järjestäjiin kuuluvan Aleksi Pahkalan kirjoittaneen suljetussa Facebook-ryhmässä jo marraskuussa, että alpakkatapahtuma tapahtuma olisi hyvä keino keskittää median ja ihmisten huomio pois 612-soihtukulkueesta ja saada mielenosoitus pois Töölöntorilta. Eskola julkaisi blogissaan myös kuvakaappauksen kyseisestä Facebook-viestistä.

–Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja ’kohti vapautta’ (lol) -miekkareista olisi paras tapa ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun. Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä, Pahkala kirjoitti kuvakaappauksen mukaan marraskuussa.

Alpakkatapahtuma siirrettiin itsenäisyyspäivän alla pois Töölöntorilta. Monen mielestä tuplabuukkauksen johdosta Töölöntorilta olisi pitänyt häätää äärioikeistolaiseksi kutsuttu 612-kulkue, eikä lastenjuhlaa. Poliisin mukaan 612-kulkue oli varannut tilan jo vuotta aiemmin ja pormestari Jan Vapaavuori (kok.) painotti turvallisuutta ja sitä, ettei kaupunki voi neuvoa asiassa poliisia. Lastenjuhla järjestettiin lopulta Töölön jalkapallostadionilla.

Lisää aiheesta:

Alpakkagate: Marssiko lähes 3000 suomalaista äärioikeiston riveissä? – Näin vastaa Supo

Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Heimola

Noh...Eskolan kuvakaappaus kertoo miten tapahtumaa on suunniteltu.
Töölön Lapsellisten tiedote on annettu sen jälkeen kun jäätiin valheesta kiinni.

Kumpi on luotettavampi.
Ainahan syyllinen kiistää syyllisyytensä, mutta toisinaan todisteet puhuvat puolestaan ja kieltämiinen osoittautuu turhaksi.

Mietin vaan miksi Usarikin yrittää vieläkin kääntää mustaa valkoiseksi, vaikka töhnät on jo housuissa.
Onko tämä Usarin näkemys luotettavasta laatumediasta?

Nyt kannattaisi oikeasti median myöntää että mentiin "vipuun"...pahoitella....ja todeta toimituksissa että vissiin pitää alkaa tarkistella taustat enne jutun julkaisua, koska totuus tulee kuitenkin jossainn vaiheessa ilmi.
Eikä sitä totuutta enää nykyisin voi kätkeä, koska somea ette vaan pysty enää kontrolloimaan....toimituksia kyllä

Jaakko Aalto

On tietysti mahdollista, että Töölön lapsellisten joukossa on ollut niitä, jotka olivat mukana vilpittömin mielin. Nyt heidät on sitten valjastettu hyödyllisen idiootin rooliin.

Toinen mahdollisuus sitten on se, että kyseessä on selittely ja saivartelu.

Gun-May Arffman

Totuus liukastelee esiin, vaikkakin vieläkin tahmeasti valtamedioiden sivustoilla hampaitaan kiristellen. On se vaikeaa tuo totuuden puhuminen nykyään. Tämä keissi on näyttänyt erinomaisen selvästi, kuinka ala arvoisessa tilassa ovat itseään laatumedioiksi nimittävät. Valtamedioissa tulisi tehdä joukkoirtisanomiset ja asiatoimittajat tilalle, jos sellaisia enää Suomesta ylipäänsä löytyy.