Sunnuntai 26.5.2019

Kohutun alpakkagate-viestin kirjoittajan ulostulo: "Jos se söisi ilmatilaa äärioikeistolta, en tietenkään pannut pahakseni"

Luotu: 
9.12.2017 12:27
  • Kuva: Helsingin poliisi / Kuvakaappaus Twitteristä
    Kuva
    612-kulkua lähti itsenäisyyspäivänä suunnitelmien mukaisesti Töölöntorilta.
|

Itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman järjestäjiin kuuluva Aleksi Pahkala on lauantaina selvittänyt tapahtumien kulkua omalta osaltaan. Alpakkatapahtuma nousi uudelleen keskustelunaiheeksi perjantaina, kun Pahkalan marraskuussa suljettuun Facebook-ryhmään kirjoittama viesti tuli julki. Kyseisestä viestistä tulee vaikutelma, että lastentapahtuma järjestettiin tarkoituksena estää 612-kulkueen kokoontuminen Töölöntorilla itsenäisyyspäivänä.

–Kirjoitin postauksen sinne, koska tiesin fb-ryhmässä olevan ihmisiä, jotka voisivat tulla lastentapahtuman talkoolaisiksi. Postauksessa korostin, että en ole järkkäämässä mielenosoitusta. Töölöläiset vanhemmat olivat pyytäneet minua mukaan järjestämään iloista lastentapahtumaa Töölöön. Asun Töölössä, lähellä Töölöntoria, paikkaa joka itsenäisyyspäivinä on ollut muutaman viime vuoden äärioikeiston kokoontumispaikka. Äärioikeiston kulkue ja siihen kohdistuneet vastamielenosoitukset ovat pelottaneet minua ja monia muitakin, varsinkin lapsiperheitä, Pahkala selvitti Facebookissa lauantaina.

Hänen kertoo, että töölöläiset vanhemmat halusivat lastentapahtumaa ja turvallisia kotikulmia.

–Minä halusin olla mukana hyvässä. Jos se hyvä söisi ilmatilaa äärioikeistolta mediassa ja Töölössä, niin en tietenkään pannut pahakseni, hän sanoo.

Pahkala korostaa olleensa itsekin järjestämässä mielenosoituksia ja sanoo, ettei kyseenalaista kenenkään oikeutta osoittaa mieltä. 

–Mutta ei myöskään voi olla niin, että joidenkin mielenosoitusten tieltä kaikki joutuvat väistymään.

Vasemmistolaiseksi itseään luonnehtivat bloggaaja Heikki Eskola kertoi perjantai-iltana Pahkalan kirjoittaneen suljetussa Facebook-ryhmässä jo marraskuussa, että alpakkatapahtuma tapahtuma olisi hyvä keino keskittää median ja ihmisten huomio pois 612-soihtukulkueesta ja saada mielenosoitus pois Töölöntorilta. Alpakkatapahtuman järjestäjä Töölön lapselliset puolestaan vakuutti perjantai-iltana, ettei tapahtuman tarkoituksena ollut estää 612-kulkueen kokoontumista Töölöntorilla.

Lue myös: Ristiriitaisia tietoja alpakkagaten taustoista - Järjestäjä: "Näin ei ollut"

Pahkala kertoo nyt olleensa itse poliisiin yhteydessä. 

–Selvisi, ettei kaupungin ja poliisin välillä ollut mitään kommunikaatioita tässä asiassa. Minä näin tarpeelliseksi asian pikaisen selvittelyn poliisin ja kaupungin välillä. Me saimme positiivista viestiä kaupungilta ja jatkoimme iloisen lastentapahtuman järkkäämistä. Samalla tajusin ja kerroin sen myös poliisille ja kaupungille, että hitto vie tästähän taitaa tulla poliittisesti kuuma peruna, vaikka tarkoitus oli ihan toinen - luoda turvallinen itsenäisyysjuhla lapsille.

Loppujen lopuksi poliisin kanta oli, ettei lastentapahtumaa voida turvallisuussyistä järjestää Töölöntorilla. Pahkalan mukaan Helsingin kaupunki ehdotti vaihtoehtoisia paikkoja, mutta niitä ei koettu turvallisiksi. 

–Yksi paikoista oli Narinkkatori, jossa juuri kielletty PVL oli ilmoittanut kokoontuvansa. Onneksi saimme myös lukuisia yhteydenottoja töölöläisiltä yrityksiltä ja henkilöiltä ja lopulta järkevin ratkaisu oli siirtää lastentapahtuma Töölön jalkapallostadionille, hän kertoo.

Pahkala kommentoi myös Ylelle antamaansa haastattelua, joka on aiheuttanut kovaa arvostelua. Kyseisessä haastattelussa hän kiistää, että lastentapahtuman tarkoitus oli olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan.

–Seison yhä niiden (haastatteluvastausten) takana. Kyseessä ei ollut vastamielenosoitus ja kaupunki tosiaan halusi lastentapahtumamme torille, Pahkala sanoo.

Lue lisää: 

Alpakkagate: Marssiko lähes 3000 suomalaista äärioikeiston riveissä? – Näin vastaa Supo

Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Inga - älä ole lapsellinen hölmö ja usko herkeäkään lehdistön rehellisyyteen. Lehdistö oli valheessa mukana alusta asti.

Toimittajakunnasta osa on täysin läpimätää politisoitunutta ideologisoitunutta joukkoa, joka käy yhteiskunnallista taistelusta ja taistelua henkilökohtaisesta vallasta valheen voimin.

Minulla ei ole mitään kyseistä roskajoukkoa vastaan. Mutta silti häpen syvästi sitä, että media on muuttunut valheeksi.

Suomalaisten joukkotiedotusvälineiden rehellisyys on vaihtunut politisoitumiseen ja valheeseen.

Elämme suomalaisen median historian synkintä vaihetta.

Vesa Huhtanen

On tämä naurettavaa touhua. Ennen lähti kuppa Töölöstä ja nyt meuhkataan ja pahkaloidaan paljon vähäpätöisemmistä asioista. Lopettakaa jo.
Olen historioitsija Teemu Keskisarjan kanssa samaa mieltä, että internet on tuhottava.

Jussi Keinonen

Vakavinta asiassa edelleen on, että suurin osa mediaa nieli ihan sukkana alpakat-ryhmän tiedottamisen, ja kirjoitti että lapset ja eläimet joutuvat väistymään 612-kulkueen tieltä. Lähdekritiikki alkaa lähennellä nollaa, kun toimittajien ajatuksiin vain vilautellaan "natsia".

Minua ei kummankaan kärjistäjien ryhmien asiat kiinnosta, mutta median luotettavuus on demokratian kannalta tärkeää.

Risto Nikander

Oikein.

Oma käsitykseni jo ennen asian paljastumista oli, että Vihreät, Emma Kari ja kumiukko Ville Niinistö olisivat olleet asian todelllisia takapiruja. Helitä tuli välitön palaute asista.

Eikos Suomessa ole valvojia ja valtuutettuja vaikka minklä verran, jotta lehdiltä vaadittaisiin etusivun oikaisu virheellisiin uuritiiin. Ja että väärää tietoa toistuvasti levittävät toimittajat saisivat 2 varoitusta ja kolmannesta potkut!

Lauri Kiiski

Ja loppujen lopuksi äärioikeisto on poliittista vasemmistoa !

1920-1930 - lukujen Sakasan historian apinointia, jolloin vasemmistolaiset kansallissosialistit ja kommunistit tappelivat kaduilla keskeneään omin valtapyrkimyksin.

Molemmat tahot olivat roskasakkia.