Lauantai 15.12.2018

Merja Kyllönen IS-tentissä: Suvaitsevaisuus lähtenyt käsistä Suomessa – miksi fasistit saivat marssia?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.12.2017 13:18
Päivitetty: 
11.12.2017 13:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Merja Kyllönen arkistokuvassa.
|

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen (vas.) syyttää suomalaista poliittista keskustelua fasismin syleilemisestä. Hän kommentoi asiaa Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla.

Jo kampanja-avauksessaan Kyllönen sanoi, että ”fasismin syleilystä saa katsoa peiliin koko poliittinen järjestelmämme”. Kyllösen mukaan perussuomalaisten on annettu ”määritellä mistä Suomessa, suomalaisuudessa, Suomen symboleissa ja meidän identiteetissämme on kyse”. Tänään hän vastasi kysymykseen siitä, missä fasismin syleily näkyy.

Kyllönen vastasi viittaamalla itsenäisyyspäivän marsseihin ja siihen, että ”fasistisen kansanmarssin” järjestäminen sallittiin.

–Minun mielestäni se on merkki siitä, että kyllähän meillä on mopo karannut tässä suvaitsevaisuudessa, että me hyväksymme, että ihan julkisesti saadaan fasismia edistää Suomessa, Kyllönen sanoi.

Tilaisuudessa jäi epäselväksi, viittasiko Kyllönen hiljattain kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssiin vai Töölöntorilla järjestettyyn 612-kulkueeseen, jota on kutsuttu äärioikeistolaiseksi. Poliisi kertoi aiemmin, ettei voi estää uusnatsistista Vastarintaliikettä marssimasta, sillä Pirkanmaan käräjäoikeuden lakkautuspäätös ei ole vielä lainvoimainen.

Lue lisää: Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen

Kyllösen mielestä kyse on siitä, miten suhtaudutaan toisiin ihmisiin ja miten heistä puhutaan ja heitä kohtaan käyttäydytään. Kansanedustajan paikalta europarlamentaarikoksi siirtyneen Kyllösen mielestä puhetapa Euroopan parlamentissa eroaa merkittävästi puheista Suomen eduskunnassa.

–Ei olisi tullut kuulonkaan, että sellaisia ihmisvihaisia puheenvuoroja olisi käytetty Euroopan parlamentissa ilman sanktioita.

–Ylipäätänsäkin poliittisessa keskustelussa hyväksytään ja siunataan se, että voi sanoa toisesta ihmisestä mitä hyvänsä.

Kyllösen mielestä vasemmistoanarkismi ei ole sen hyväksyttävämpää, eikä itsenäisyyspäivänä ”olisi tarvinnut marssia kenenkään”. Myös natsismia ja stalinismia hän pitää yhtä pahoina.

–Mikään, missä käytetään väkivaltaa, ei ole minun mielestäni hyväksyttävää.

Kyllöseltä kysyttiin kantaa myös Helsinkiin puuhattavaan suurmoskeijaan, joka on jakanut mielipiteitä ja kuohuttanut mieliä ympäri Suomen. Kyllönen totesi, että jos hankkeen rahoitus ja tarkoitus ovat selvillä, hän ei ole uskontoja tai niiden asiallista harjoittamista vastaan.

–Mutta jos siinä on joku toisenlainen tausta, minkä takia sitä ollaan rakentamassa ja tänne rahoittamassa, niin sitten puhutaan eri asioista.

Hanketta on kritisoitu esimerkiksi epämääräisenä pidetyistä rahoituskuvioista.

Lue myös:

Kohutun alpakkagate-viestin kirjoittajan ulostulo: "Jos se söisi ilmatilaa äärioikeistolta, en tietenkään pannut pahakseni"

Ristiriitaisia tietoja alpakkagaten taustoista - Järjestäjä: "Näin ei ollut"

Suomen lippuja varastettiin Helsingissä – Poliisi tutkii anarkistien lippuroviota

Alpakkagate: Marssiko lähes 3000 suomalaista äärioikeiston riveissä? – Näin vastaa Supo

Kaikkiaan 10 kiinniottoa Helsingissä: "On harmillista, että ihmisiä kiusaavia marsseja nähdään myös Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä"

Poliisi 612-kulkueen joukkotappelusta: ”Tilanne hallinnassa”

Jari Tervo ihmetteli uusnatseja Ylellä: ”Ikinä en olisi voinut kuvitella, että tällaista pitää kysyä”

Jopa kymmenkunta mielenosoitusta Helsingissä - Poliisi:”Neuvottelut sujuneet asiallisessa ilmapiirissä”

Huoli marssista: ”6.12.2016 yritetään varastaa propagandaan”

”Poliisi ei siirrä 612-kokoontumista pois – muita mahdoton järjestää turvallisuussyistä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pale Nurminen

Olisi kiva vielä tietää miksi presidenttiehdokas Kyllönen on sitä mieltä ettei itsenäisyyspäivänä ”olisi tarvinnut marssia kenenkään”. Eikö kansalaiset saakkaan julistaa huoltansa esim. maamme turvallisuudesta ja tulevaisuudesta. Kokeeko presidenttiehdokas sen turhaksi?

Lisäksi haluaisin vielä tarkennusta suurmoskeijan rakentamisen `toisenlaisista taustoista´. Mitä ne siis ovat?

Tuomas Sikander

Jaloon aatteeseen verhottua alhaista mieltä on kansalaisen syytä välttää.
Äärimmäiset, sairauden tasolle viedyt kansallistunteet ja uskonnot on opportunististen huijareiden perinteisiä potkulautoja. Timo Soini on tästä mainio lyllertävä esimerkki.
._.

Risto Nikander

Äärimmäisen sairauden tasolle viety islamismi on osasyy siihen, että Suomessakin on hyvän ja kannatettavan isänmaallisuuden perusteella syntynyt ääri isänmaallisuutta.
Toinen syy on se, että naiivit politiikot laiminlyövät suomalaisia ja jakavat etuoikeuksia ja erivapauksia maahanmuuttajille.
Kolmas syy on se, että Suomeen tulleet niin sanotut pakolaiset ovat nuoria miehiä, kun todelliset hädänalaiset ovat pakolaisleireillä ja sotaa käyvissä maissa olevia naisia lapsia ja vanhuksia. Eli kyse on moraalista.
Neljäs syy on taloudellinen typeryys, sillä Suomeen tullut niin kutsuttu pakolainen tulee 200 kertaa kalliimmaksi kuin pakolainen pakolaisleireillä.
Ymmärrän ääri isänmaallisisuiden syntyä edellä mainitulla taustalla.

Petri Sakkinen

Kerropas, Nikander, miksi teikäläiset niin ankarasti vastustavat kehitysapua, joka vähentäisi koko pakolaisongelmaa? Millaisia määrärahoja olette esittäneet pakolaisleireille? Miksi kannatatte natolaista sotapolitiikkaa, joka lisää pakolaisuuutta?

Marko Rämö
Vastaus kommenttiin #51

Natolainen sotapolitiikka lisää pakolaisuutta ja muita ongelmia. Mutta kerropa mitä todellisia ongelmia kehitysapu on poistanut, tuomatta tusinaa uutta tilalle? Tai ylipäätään, nykytyylin mukaisena, sokeana rahanjakona?

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #56

Kehitysapu tosiaan on ollut ongelma, sen saamiseen on kehitysmailta vaadittu jo 1980-luvulta vähäistenkin hyvinvointielementtiensä purkamista ja mahdollisten julkisten palveluiden romuttamista/yksityistämistä (samoja asioita mitä Suomi tekee nyt "vapaaehtoisesti"). Myös linkissä mainittuja kauppasopimuksia pakotetaan noihin maihin mikä sekin on osaltaan lisännyt pakolaisuutta...

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/03/suomi-siirtomaaherraksi

Vesa Invenius

Kyllönen antaa ymmärtää, että Perussuomalaisilla ja fasismilla olisi jotain yhteistä. Ei ole. Ennemminkin vasemmistolla ja stalinisteilla on yhteistä. Nämä itse juhlivat linnan juhlissa eikä antaisi tavallisten Suomalaisten juhlistaa itsenäisyyttä edes vaatimattomassa soihtukulkueessa.

Seppo Himanen

Kaikilla pitää olla oikeus esittää mielipiteensä, myös natseilla. Yhteiskunta on pidettävä sellaisena, etteivät minkäänlaiset sosialistit saa täällä kannatusta. EU:n ajama ennakkosensuuri on torjuttava ehdottomasti.

Esa Heikkinen

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kieltäminen on täsmälleen oikea ratkaisu. Ne uneksivat kirjoituksissaan koko ajan Adolf Hitlerin testamentin toimeenpanosta. Joka viitsii yhtään perehtyä kansallissosialistiseen ideologiaan ja aikaansaannoksiin, kyllä äkkiä ymmärtää miksi se on oikeudenmukainen ratkaisu.

Esa Heikkinen

Poliitikot ja media ovat pahasti hakoteillä, jos alkavat tahallaan hämärtämään jyrkkää eroa 612-kulkueen ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen välillä. Tosin kun kysymys on suomalaisista poliitikoista, niin syynä lienee typeryys ja tietämättömyys - ja molemmat seikat ovat anteeksiannettavia asioita jossain määrin.

Kauko Aalto

Hitlerin syyksi on myös pistettävä eurooppalaisten kahlitseminen, ettenkö sanoisi kuohitseminen rasismilla. Mikäli Hitlerin valtakuntaa ei olisi koskaan syntynyt, emme sallisi muslimien kansainvaellusta Eurooppaan syöttökaukalolle levittämään kulttuuriamme tuhoavaa uskontoaan. Meillä olisi säilynyt terve näkemys siitä, etteivät kaikki kulttuurit ole samalla inhimillisyyden tasolla, ja ettei meillä ole mitään velvollisuutta nostaa islamia sen itse aiheuttamista ongelmista. Eurooppa on humanisminsa ansassa. Tätä ongelmaa ei esiinny islamilaisessa maailmassa.

Harri Tapani

Sallitaan toistaiseksi, mutta jos ihmiset oikeasti alkaisivat niitä muutamaa pientä kommunistipuoluetta äänestämään niin, että ne nousisivat vaikutusvaltaisiksi, niin siihen loppuisi suvaitsevaisuus ja McCarthyn opit tulisivat vauhdilla heidänkin osakseen.

Osa vasemmistosta ymmärsi jo vuosia sitten aivan oikein pelätä moista ja tulevia rajoituksia.

http://www.anarkismi.net/kapis/31terroristeja.htm

Nyt he ovat vielä hyödyllisiä...mutta myöhemmin homma heillä osuu omaan nilkkaan.

Antti Salonen

Vasemmistoliiton kannatus työtätekevien keskuudessa on täysin murentunut, joten kannatusta ei kannata sieltä kosiskella. Sitävastoin tiedostavien yliopistossa luuhaavien muka-opiskelijoiden kiihotus natsifantasioilla tuntuu olevan parasta äänestäjäkunnan houkuttelemistä yhdessä maahanmuuttajien kosiskelun ohella. Politiikka on bisnestä ja ankaraa sellaista. Tukholmassa toistakymmentä ihmistä heitteli polttopulloilla synagokaa, montakohan natsia ja fasistia oli joukossa?

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Vasemmistoliiton kannatus työtätekevien keskuudessa on täysin murentunut,

Juu.Näin on ollut -87 lähtien. Kansa on äänestänyt porvaripuolueet enemmistöksi eduskuntaan. Palkan toisen kädestä saavat muuttui porvareiksi.
Hyvinkö on mennyt-87-17 aikana?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #38

On toki. Lipponen sai velat tasapainoon Salen kanssa. -03-09 oli nousukausi Suomi 9 rikkain valtio. Peruttiinko yhtään -90 luvun leikkausta ? Nousiko palkat ja eläkkeet? Entä lapsilisät? Vai jaettiinko kakkua yksipuolisesti ?
Sitten olikin vuorossa jo IMF,Ranskan ja Saksan pankkien tukipaketit,
vähän Islannille,Irlannille,Portugalille ja Kreikalle rahaa .-09-15
Lopusta ei olekkaan sitten mitään mainittavampaa. Paitsi Kiky ja kätilöt. Nyt työttömät.

Pietari Vanharanta
Vastaus kommenttiin #41

Lipponen aloitti valtion omaisuuden hävittämisen näillä saivat valtion budjetin ylijäämäiseksi myymällä lähes kaiken.2000 - 2010
Nämä on myyty suomesta:
Telia 300 milj
Digita 300milj
Outokumpu Harjavalta ja Kokkola n 800milj.
K1 ja A1 katsastus pilkka hintaa 60 milj
Kemira Growhow n 200milj .Nyky arvo 35 miljardia
MedOne
Mehiläinen
Ovako Rautaruukki Wärtsilä 700milj.
Sampo pankki 4,1 miljadia
Terveystalo
Turun telakka
Valion jäätelötuotanto
WSOY
Vihtavuoren ruutitehdas
Valtra
Googleta tuo teksti jos et usko.
Tutki kiinnostavimpia yrityskauppoja | MOT | yle.fi

Nyt valtiolla on velkaa n 110 miljardia ja tämä on tullut kun ei ole ollut teollisuutta mitkä olisi tuonnut talouskasvua .

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #43

lainaus:
Lipponen aloitti valtion omaisuuden hävittämisen

Hmm?
-Pitäisikö nyt ajatella että pääministeri Sipilä on myymässä kansan omaisuutta VR ym . Ja pääministeri Sipilä lahjoittaa Pörriäisille SOTE verovaroilla ylläpidettävän terveydenhuollon?

Ja pääministeri Vanhanen yksin aloitti Kreikan vipit ja ERVV ja EVM ?

Tai että Esko Aho teki yksin 201 Mrd valtiolle velkaa ja 65 mrd Alijäämän ?

Voit ihan itse päättää kumpi hallituksessa päätti kaikki edm. Pääministeri vai valtionvaraiministeri?
Vielä on yksi mahdollisuus:
Valtion asiantuntijavirkamiehet,EK/Evan/Etlan/SP- ekonoomit yhdessä olivat ynnänneet velat ja toimet mitä on tehtävä jotta talous saadaan tasapainoon.
Vai Kakkarallako Sipilä ynnäsi velat ,Kikyn ja leikkausten vaikutukset velkoihin?
Oli miten vain ratkaisusta päätti viimekädessä eduskunnan enemmistö.
Ei yksikään pääministeri yksin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #44

Niinkö teki? Olisiko jatkoa EK/Ahon hallituksen aloittamaan -91 eläkeuudistukseen?
Sitä samaahan jatkoi Vanhanenkin eläkeiän pidennyksellä.
Eläkkeethän maksaa EK yksityisenpuolen. Julkisenpuolen valtio ja kunnat.
Demareiden äänillä ei leikkaukset olisi edes mennyt läpi.

Veli-Pekka Moisalo

Nyt meillä on ehdokas, joka vastustaa perusoikeuksia. Olisin veikannut Huhtasaarta, mutta Kyllönen ehti ensin. Mielessä hänellä varmaan on keskuskontrolloidut hallinnot: NL, DDR, Kiina ym. Perustuslain hengen kunnioittaminen on yleensä kuulunut kutyymiin, mutta Kyllönen hakee ihan muuta.

Harri Tapani

Etkö huomannut, että Kyllönen mainitsi jo mistä perusoikeuksien rajoituksia ja rajoittajia voi alkaa etsimään, ei suinkaan idästä, vaan ihan EU:sta ja siellä Kyllönen mainitsi erikseen EU-parlamentin. Tosin EU-parlamentilla ei ole kovinkaan paljoa valtaa, mutta siellä on kyllä käyty keskusteluja sananvapaudenkin rajoittamisesta yms. jo vuosia sitten.

Timjoh Ken

Kommunismi ja fasismi ovat melkein yhdenvertaisia mörköjä mutta päivittelyn kohteen määrittää natsien häviö ei se, että kommunistit ovat tappaneet huomattavasti enemmän kuin natsit. Nuo kumpikin kun häviäisivät pois, olisi maailma parempi paikka elää. Toki ihminen ei muutu ja toki vasemistoliitto on kommunismin juurivesa, joten vähän soukempaa suuta Merja. Eivät omatkaan jauhosi puhtaita ole.

Reko Kauranen

Nämä vihervasemmistot pyrkivät vihreään vallankumoukseen ilmastouskontoinen, genderideologioineen. Muut mielipiteet halutaan tukahduttaa. Päämääränä on ekofasistinen dikatatuuri, jossa yk ja muu globaalit voimat pyrkivät tähän yhtenäiseen maailmaan, jossa kaikki alistetaan ilmastouskovaisuuden alle, ihmisten määrää rajoitetaan ja palataan 1800-luvulle energianpuutteen takia. Aborttia, eutanasiaa edistetään, ja tietenkin homosuhteita. Lukekaa Ahvion "vaaralllinen vihreä valhe"

Juha Wiklund

Merjalta tuntuu mopo hieman karanneen. 612 marssi on ollut joka vuotinen tapahtuma johon on voinut liittyä kuka tahansa ilman minkään sortin poliittista jäsenkorttia.

612 marssille oli haettu etukäteen lupa jota yritettiin kumota valheellisella alpakka kokouksella jolle ei löytynyt muuta agendaa kuin anarkia eli vastustaa demokraattisen yhteiskunnan perusoikeuksia eli kokoontumisen vapautta.

612 marssiin osallistujat eivät aiheuttaneet levottomuuksia vaan levottomuuksia aiheutti ja poliisin pidättämiksi joutui yli 10 vasemmistopuolueen anarkistia jotka mm. Polttelit autoja Helsingissä, heitteli kananmunia ja tekivät paljon muutakin törkeyksiä mutta eihän kyllänen vasemmisto aktiivina tuominnut edes puoluetovereittensa toimia brysselissä missä nämä riehuivat niin että tuhannet poliisit joutuivat vaaraan ja sairaalaan kyllösen ystävien toimesta. Sama touhu jatkui nyt Helsingissä mihin Brysselissä jäätiin.

Minusta on käsittämätöntä miten Suomessa annetaan kansanedustajan päästää suustaan valheellista propagandaa ja kiihottaa vihervasemmistolaisia käymään tavallisten suomalaisten kimppuun. Tällaiseen kansankiihotukseen pitäisi jo poliisinkin puuttua. Ei riitä enää poliisin ja sprn huomatukset asiassa.