Tiistai 22.1.2019

Vain 53 kansanedustajaa ajoi seksuaalisen häirinnän käsittelyyn – Perussuomalaiset: ”Eipä ole kysytty”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.12.2017 14:20
Päivitetty: 
12.12.2017 14:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Eduskunta käy parhaillaan ajankohtaiskeskustelua seksuaalisesta häirinnästä.
|

Eduskunta käy tänään ajankohtaiskeskustelun seksuaalisesta häirinnästä yhteensä 53 kansanedustajan aloitteesta. Aloitteella on allekirjoittajia kaikista muista eduskuntapuolueista paitsi perussuomalaisista.

Aloite on presidenttiehdokas Tuula Haataisen (sd.) nimissä ja eniten allekirjoittajia onkin demareista, yhteensä 23. Seuraavaksi eniten allekirjoittajia tulee RKP:sta, jonka 10 edustajasta yhdeksän tuki aloitetta. Vasemmistoliitosta allekirjoittajia on kuusi, vihreistä neljä ja kristillisdemokraateista kaksi. Hallituspuolueista eniten allekirjoittajia on kokoomuksesta, viisi. Keskustasta on kolme allekirjoittajaa ja sinisistä yksi. Yksikään ministeri ei allekirjoittanut aloitetta.

Haatainen sanoi Ylen Politiikkaradiossa, että aloite lähetettiin kaikille ja kaikilla on ollut mahdollisuus allekirjoittaa se. Hän arvelee, että osalta on silti voinut jäädä koko aloite huomaamatta. Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo asiasta kertovalle Iltalehdelle, ettei kyseessä ole kannanotto.

– Media kyseli miksei meidän nimiä ole listalla. Eipä ole kysytty, Meri kommentoi Facebookissa.

Aloitteessa katsotaan, että seksuaalisen häirinnän käsittely on jäänyt Suomessa alkuvaiheeseen, kun muualla Me too -kampanja on johtanut seurauksiin. Allekirjoittajat kuvaavat ongelmaa järkyttäväksi ja toteavat, että se on ollut tiedossa jo pitkään.

– Kun koko Suomi puhuu asiasta, kansanedustajat ja eduskunta eivät voi vaieta. Siksi on aika, että seksuaalisesta häirinnästä ja sen kitkemisestä käydään parlamentaarinen keskustelu. Keskustelun jälkeen on johtopäätösten ja tekojen aika, aloitteessa todetaan.

Eduskunnassa on yhteensä 200 kansanedustajaa.

Lue myös: 13 eduskunta-avustajaa kertoo seksuaalisesta häirinnästä Ylelle – Ministeriö: ”Se on paljon”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Tämä vakava asia on mennyt ihan poliittisten irtopisteiden ja uutisklikkausten keräämiseksi. Sääli.
On se uskomatonta ettei entisen
Mahtipuolueen ja 30 v presidenttipuolueen ehdokkaalla ole muuta sanottavaa. Haatainen ei saa edes 1 peosentin kannatusta.

Anssi Laakso

Minusta olisi hyvä jos toisen henkilön lähestymisestä tehtäisiin uusi laki, jossa määriteltäisiin myös sanktiot. Meetoo keskittyy työelämään, mutta kun ei-toivottua lähestymistä on muuallakin elämässä. Laissa määriteltäisiin minkälainen lähestyminen on kiellettyä esimerkiksi vieraan ihmisen koskettamien ilman lupaa olisi kiellettyä. Työpaikoillakin voitaisiin luopua halaamisesta esim. onniteltaessa. Kaikki eivät siitä pidä. Palataan vanhaan kättelyyn.

Qojalqot Vapaq

Ei ainoastaan hississä. Naiseen vahingossa suunattu tai "vääränläinen" miehen katse on myös seksuaalista häirintää. Katseen vääränläisyydestä päättää tietenkin nainen. Monet feministit haluavat kriminalisoida myös tällaiset katseet. Aikaisemmin liberaalit ajoivat ja puolustivat seksuaalista vapautta. Nykyliberalit haluavat kieltää ja kriminalisoida kaiken seksiin liittyvän. Nykyään koko maailmassa on meneillään #metoo-kampanja. Kuka vaan nainen ilman todisteita tai todistajia voi syyllistää ketä vaan miestä seksuaalisesta häirinnästä ja ko. miestä rangaistaan. Minun pitäisi ehkä ostaa kommandopipo tai mieluummin niqab ja tummat silmälasit ja laittaa ne päälle mennessäni ulos, jotta en katsoisi ketään naista "väärin" tai ylipäätään varmuuden vuoksi. Rinnalleni ja selälleni laitan #I'mnottoo -kyltit. Pitäisi ehkä ruveta ihan oikeasti näyttämään nykyisille ääriliberaaleille millaisessa absurdissa, idiottimaisessa ja väärennetyssä arvomaailmassa he elävät.