Sunnuntai 21.10.2018

TE: Helsingin suurmoskeija kaatuu käytännössä varmasti – murskatulos kyselyssä kaupunginhallitukselle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.12.2017 15:39
Päivitetty: 
12.12.2017 17:59
  • Kuva: Helsingin kaupunki
    Kuva
    Helsingin kaupungin havainnekuva suunnitellun suurmoskeija- ja monitoimirakennuksen mittakaavasta Hanasaaressa. Virkamiehet esittävät hankkeelle suunnitteluvarausta, mutta poliitikoilta ei näytä tulevan tukea.
|

Helsingin suurmoskeijahanke kaatuu käytännössä varmasti kaupunginhallituksessa riippumatta siitä, mitä kaupunkiympäristölautakunta tänään tiistaina päättää. Asiasta kertoo kaupunginhallituksen jäseniä läpi käynyt Talouselämä.

Kaupunginhallituksessa on 15 varsinaista jäsentä. Heistä seitsemän kertoi tiistaina Talouselämälle äänestävänsä hanketta vastaan sen tullessa kaupunginhallitukseen. Kysymystä ei esitetty pormestari Jan Vapaavuorelle (kok.), jonka tiedetään vastustavan hanketta.

Lisäksi ainakin neljä muuta kaupunginhallituksen jäsentä on ilmoittanut epäilevänsä hanketta tai vastustavansa sitä.

Tänään Talouselämän kyselyssä hanketta ilmoittivat vastustavansa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.), Wille Rydman (kok.), Terhi Koulumies (kok.), Marcus Rantala (r.), Tomi Sevander (sd.), Mika Raatikainen (ps.) sekä vasemmiston Veronika Honkasalo.

– Olen kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja ja kommentoin asiaa kokouksemme jälkeen, vastasi puolestaan kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.).

Yksikään Talouselämän tiistaina tai aiemmalla soittokierroksella elokuussa tavoittama kaupunginhallituksen jäsen ei ole ilmoittanut kannattavansa hanketta. Osa niistäkin hallituksen jäsenistä, jotka eivät nyt kertoneet kantaansa, on aiemmin esittänyt epäileviä arvioita moskeijahankkeesta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tänään kokouksessaan virkamiesesitystä, jonka mukaan moskeijalle tehtäisiin alustava suunnitteluvaraus jatkosuunnittelua varten. Vaikka lautakunta päättäisi viedä esityksen kaupunginhallitukseen, sen eteneminen hallituksesta on nyt äärimmäisen epätodennäköistä.

Lähde: Talouselämä

Lue myös:

Suurmoskeijan käsittely alkaa Helsingissä – Soininvaara: Mitä jos katolinen kirkko hakisi samaa paikkaa?

Tutkijat epäilevät suurmoskeijahanketta: ”Näyttää siltä, ettei Helsinki halua oppia Euroopan kokemuksista”

Suurmoskeijalle kerätään nyt 700 000€ tilille Bahrainissa – Perussuomalainen aiheutti hässäkän tiedotustilaisuudessa

Suurmoskeijahanke: Tällaiset ovat Helsingin virkamiesten ehdot – pormestari Vapaavuori sanoi heti ”ei”

Pormestari Jan Vapaavuori: ”En kannata suurmoskeijaa vieläkään”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander

Totta. Vapaavuoreenb luotan vähiten. Hän on osoittautunut tolkuttoman rahan ahneeksi ja alttiiksi houkutuksille. Caruna, minsiterin palkka ja puolet kansanedustajan palkasta oli tälle liian. vähän. Nyt (ehkä) on tyytyväinen kun erään tiedon mukaan saa Euroopan Investointipankin johtajan palkkaa sopimuskautensa lopuun ja Helsingin pormestarin palkan. Mutta ahne on ahne ja sitä mukaa kun varallisuus kasvaa, entistä ahneemmaksi tulee.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #11

lainaus:
Caruna, minsiterin palkka ja puolet kansanedustajan palkasta

Caruna.
19.8.2015 - Caruna on ostanut Lapin Sähköverkko Oy:n ja yhtiön operoiman sähkönsiirtoverkon Kemijoki Oy:ltä.
Energiaministeri O.Rehn,Talousvaliok.Pj TurunenPs, VM kok. Eli hallituspuolueiden sopimana.

Timjoh Ken
Vastaus kommenttiin #23

Tässä on nyt niin iso käppi kommentin ja artikkelin välillä, että sitä ei kuro umpeen edes kavioeläimen silta. Ilmeisesti Marx & Engels sylttytehtaan tuotos demokratialla kuorutettuna selittää asian.

Jonne Peto

Sinnemäki (biisien sanoittaja) elää kuplassa, irti reaalimaailmasta. Sinnemäki on kyvytön tehtäväänsä kapungin lautakunnassa. Vihervasemmistolaisen ideologian mukaan kaikki millä saa tuhlattua verovaroja on hyvää .. esim. laittomien maassaoleilijoiden terveydenhoito, heidän poistaminen maasta estäminen jne. Tehtyään näitä päätöksiä, Sinnemäen onkin mukava palata eliitin asumisalueelle kalliiseen asuntoonsa.

Mikko Toivonen

Ei olekaan muuta mahdollisuutta kuin lopettaa tuo paha uni, jonka S ihmiset eli Sunnit, Sinnemäki ja Sosiaaalidemokraatit ovat tänne halunneet.
Tuon epäinhimillisen hallintajärjestelmän tänne tuontia ei saa yksilötasoa ja kotiharjoitettavuutta enempää sallia ja silloinkin sille alistettujen on ensisijaisesti toteutettava Suomen lakeja ja tapoja.

Jari Koponen

Ajelin heinäkuussa Lieksaan ja totesin, että siellä on jo lidl ja pizzeria, eli äkkiseltään on jo varsin kansainvälinen paikka. Suurmoskeijan voisi sijoittaa sinne. Ei mulla mitään Lieksalaisia vastaan ole, mutta siinä vieressä on Pielinen että jos moskeijalaiset kaipaavat rantaa ja joku haluaa sitä niille antaa...

Timo Hietanen

Hankkeen puuhanainen Pia Jardi antaa kyllä ymmärtää, että eivät lannistu !
Espoo, Vantaa, Turku, Kauniaisten keskusta, Joensuu, Tampere - onhan noita
inhoja paikkoja Suomi täynnä. Eli odotellaan uutta ehdotusta - kova on ainakin
kutka saada maamerkki Suomeen betonoimaan islamilaisia arvoja.