Keskiviikko 23.1.2019

Nyt se on varmaa: ”Suurmoskeijahanketta ei enää jatketa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.12.2017 19:52
Päivitetty: 
12.12.2017 20:12
  • Kuva: Helsingin kaupunki
    Kuva
    Helsingin kaupungin havainnekuvassa esiintyvä suunniteltu moskeijahanke ei toteudu.
|

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Atte Kaleva kertoo, että lautakunta on päättänyt olla edistämättä suurmoskeijahanketta. Päätös on yksimielinen.

– Lautakunta päätti yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle, että suurmoskeijahanketta ei enää jatketa. Hyvä päätös tämän nimenomaisen hankkeen lukuisat ongelmat ja epäselvyydet huomioiden, Kaleva kommentoi Facebook-sivullaan.

Lautakunta päätti esittelijän ehdotuksesta poiketen ”esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten”. Vastaesityksen, joka on kaatamassa moskeijahankkeen, teki lautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.). Perustelut ovat seuraavanlaiset:

– Lautakunta pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.

STT:n mukaan kaupunginhallitus päättää osaltaan esityksestä maanantaina. Talouselämän soittokierros kaupunginhallituksen jäsenille osoitti kuitenkin jo tiistaina, että hankkeella ei ole kannatusta eikä etenemismahdollisuuksia kaupunginhallituksessa. Lue lisää: TE: Helsingin suurmoskeija kaatuu käytännössä varmasti – murskatulos kyselyssä kaupunginhallitukselle

Alla Atte Kalevan Facebook-päivitys.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kepun ja persujen kannattaa myös muistaa Caruna.Kun myi sille Lapin sähkön -15.
Energiaministeri oli O.Rehn,talousvaliokunnan Pj PS .
Kaupan hyväksyi kepu 49,kok 37,Ps 38 eduskuntaryhmät.
VR myydään,Terveyspalvelut "myydään" pörriäisille. Kilpailun vapauttaminen EU sovittu Vanhasen hallituksen aikana. Nyt siihen on osallistuut joka eduskuntapuolue-07-17 aikana.

Melkein voisin lyödä vetoa että Moskeja-hanke putkahtaa vielä pöydälle kun vaalit on käyty.

Mikko Toivonen

Tämä kuulostaa järjen ääneltä ja hyvä on jos sellaiseksi jää.
On kuitenkin syytä muistaa, että tämän hankkeen, samoin kuin Guggenheimin takana olivat ja ovat piinkovat ja säälimättömät tyrannioiden eri versioiden runoilijamanipulaattorit ja oman edun ajajat.
Asia on varmuudella ohi vasta kun kaupunginhallitus ja valtuusto hankeen lopullisesti torppaavat

Tapani Tuominen

Tamperalaisilla sosialidemokraateilla (täälläkin niin aktiivisesti kommentoivilla) olisi nyt iskun paikka. Pikaisesti kättä pystyyn niin teillä on mahdollisuus saada tällainen todellinen vetonaula ja uuden talouden moottori kaupunkiin.

Samalla osoittaisitte sitä "suvaitsevaisuutta", joita helsinkiläisiltä edellytitte.

Risto Nikander

Entinen pormestarille varmaan tarttuisi syöttiin heti
Ainoa edellytys olisi hänen valitsemansa rakennusliike ja paljon hyvää businesta A-insinoorrille.
Apulaispormestari (Anna-Kaisa hänkin) vihreänä tyytyisi nyt vähempään vastalahjaan, (lehmän kauppaan) kun saisi muslimeita houkuttavan suurmoskrija tänne.

Esa Mäkinen

Mitä ihmeen järkeä on kiitellä Jan Vapaavuorta? Hänen kantansa toki tiedetään, mutta häntä ei mainita koko uutisessa. Moskeijahankkeen kaataneen vastaesityksen teki lautakunnan pj vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Jaakko Aalto

Järjenpuuska tuli siitä, että puolesta äänestäminen olisi ollut poliittien itsemurha. Mutta en usko senjärjenpuuskan merkitsevän järkiintymistä vaan ainoastaan lyhyen tähtäimen taktista järkeä. Mitä todennäköisimmin uusia takaportteja guggenhrimin tapaan ollaan etsimässä.

Otto Tannenberg

Onhan näitä reippaita islamiin kääntyneitä nuoria ollut julkisuudessakin ihan äskettäin. Eivät itsekkäät luterilaiset nuoret tytöt ja pojat lähde konfliktialueelle vaarantamaan itseään. Turha kuolemanpelko rassaa, mutta moskeijassa osataan keinot siitä irti pääsemiseksi. Kyllä perheen pienimmätkin tarvitsevat opetusta, ja suurmoskeijassa sitä olisi ollut helposti tarjolla. Osaavatko esimerkiksi töölöläisvanhemmat viedä lapsosensa pieniin moskeijoihin? Tietävätkö edes missä niitä on? Suurmoskeijan jokainen helsinkiläinen ainakin löytäisi ja kynnys madaltuisi sitä kautta.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #24

Tarkoitatko avioliiton kautta kääntyneitä? Voi niitä on ollut jo koko historian ajan täälläkin. Mutta nykyään se on toisinpäin monta kertaa .Kääntyvät kristityksi. Eiköhän jokaisessa uskonnossa ole myös niitä "ääripäitä"? Ei vain Islamilaisissa.

Jorma Nordlin

Vaikka tämä "hanke" olisikin edennyt Helsingin kaupungin organisaatioissa, niin valtio olisi joka tapauksessa lopulta puuttunut peliin. Suomessa tuskin mikään kunta tai kaupunki saa noin vain rakentaa turvallisuuden kannalta kriittisiä rakennuksia ilman valtion suostumusta. Tietenkin poliitikot kiertelevät ja kaartelevat tässä vaiheessa, koska haluavat ensin odottaa ja katsoa, jos tällainen "hanke" kerettäisiin jo torppaamaan ennalta.

Sami Saarela

Outo otsikko tällä jutulla. Ei tämä asia valitettavasti ole vielä lainkaan varmaa. Nyt on vasta päätetty, että kaupunginhallitukselle *esitetään*, että moskeijahanketta ei jatkettaisi. Siis näin esitetään - kaupunginhallitus sitten omassa istunnossaan vasta päättää, että toimitaanko tämän esityksen mukaisesti, vai hylätäänkö tämä esitys.

Vielä ei siis kannata täysin huokaista helpotuksesta, kyllä tämä hanke varmasti pomppaa tulevaisuudessa vielä esiin kuin vieteriukko, vielä useammankin kerran. Täytyy toivoa, että silloinkin ihmiset ovat hereillä.