Perjantai 19.10.2018

Väyrysen kannattajakorttien tarkastus kesken – Ehdokasnumerot arvotaan maanantaina

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.12.2017 11:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Presidenttiehdokkaat saavat oman ehdokasnumerot ensi viikon maanantaina, kun Helsingin vaalipiirilautakunta arpoo numerot. Lopullisesti ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 21. päivä.

Helsingin vaalipiirilautakuntaan jätettiin kaikkiaan kahdeksan ehdokashakemusta määräaikaan eli eiliseen tiistaihin mennessä. Käytännössä kaikkien muiden paitsi Paavo Väyrysen ehdokkuus on varmistunut. Väyrysen kannattajakorttien tarkastus on yhä kesken, mutta vaalipiirilautakunnasta kerrotaan Uudelle Suomelle, että tarkistus valmistuu ensi maanantaihin mennessä.

Suomen presidentinvaalissa äänioikeutettuja on yhteensä 4,5 miljoonaa. Tammikuun 28. päivänä pidettävässä ensimmäisessä vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Suomen kansalaiset, jotka täyttävät 18 vuotta samana päivänä.

Ennakkoäänestys on kotimaassa 17. - 23. tammikuuta ja ulkomailla 17. - 20. päivä.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaali kahden eniten ääniä saaneiden ehdokkaan välillä.

Helsingin vaalipiirilautakunta vahvistaa ensimmäisen vaalin tuloksen tiistaina 30. tammikuuta kello 10 jälkeen. Sen jälkeen oikeusministeriö toteaa, toimitetaanko toinen vaali.

Jaa artikkeli:

Kommentit