Keskiviikko 23.1.2019

EU-johtajilta vihreää valoa brexitin etenemiselle - Juha Sipilä: "Suuri työ edessä"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.12.2017 15:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilän mukaan brexit-neuvottelut ovat edenneet hyvin EU:n edellyttämällä tavalla.
|

Brysselissä tänään perjantaina kokoontuneet 27 EU-maan johtajat päättivät Britannian eroneuvotteluiden toisen vaiheen käynnistämisestä. 

Brexit-neuvotteluiden toisessa vaiheessa käsitellään siirtymäajan järjestelyjä ja käynnistetään alustavat keskustelut EU:n ja Britannian tulevan suhteen puitteista.

–Neuvottelut ovat edenneet hyvin EU:n edellyttämällä tavalla. Tästä voimme olla tyytyväisiä. Meillä on kuitenkin vielä suuri työ edessämme tulevina vuosina. On tärkeää, että EU-maiden yhtenäisyys säilyy jatkossakin, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi valtioneuvoston kanslian tiedotteessa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ennakoi BBC:n mukaan, että seuraavasta neuvottelukierroksesta tulee aikaisempaa vaikeampi.

Erillinen eurohuippukokous keskusteli myös seuraavista askelmerkeistä talous- ja rahaliiton kehittämiseksi. Tärkeimpänä ja kiireellisimpänä pidetään pankkiunionin viimeistelyä.

–Tarvitsemme lisää ponnisteluja riskien vähentämiseksi. Nykyisessä tilanteessa ei ole vielä reilua lähteä jakamaan riskejä yhteiseltä pohjalta, koska jäsenmaiden pankkisektoreiden riskitasot vaihtelevat niin paljon, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan Suomi korostaa tarvetta kehittää valtioiden velkajärjestelymenettelyjä osana vakausmekanismin uudistamista.

–Suomen tavoitteiden ajamista näissä keskusteluissa auttaa ratkaisevasti se, että olemme hallituksessa sopineet Suomen linjasta huolellisesti ja hyvissä ajoin. Olemme myös löytäneet kumppaneita useista samoin ajattelevista euromaista ja tiivistämme yhteistyötämme entisestään heidän kanssaan.

Jaa artikkeli: