Lauantai 20.10.2018

Raju ulostulo alkoholilaista: ”Päättäjämme eivät vaivaa itseään tosiasioilla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 09:01
  • Kuva: Poliisi
    Kuva
    Lapsiasiavaltuutettu korostaa Kouluterveyskyselyn tuoreita tuloksia, joiden mukaan yläasteikäisten, lukiolaisten että ammatillisessa koulutuksessa olevien viikottainen alkoholinkäyttö on lisääntynyt.
|

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää eduskunnan perjantaista päätöstä vähittäismyyntiin sallitun alkoholin prosenttirajan nostosta 5,5 prosenttiin vastuuttomana.

–Päätös kertoo maan hallituksen ja eduskunnan enemmistön tahdon. Se on vastoin lapsen etua. Maa, jonka parlamentin päättäjien enemmistö rikkoo räikeästi lapsen etua, lisää perheiden kärsimyksiä ja sälyttää tästä aiheutuvat kasvavat kulut kansalaisille, on vailla pitävää pohjaa. Nämä päättäjät ovat vastuuttomia ja heikentävät Suomen ja sen lasten tulevaisuutta. Nämä päättäjämme eivät vaivaa itseään tosiasioilla ja lasten elämällä, Kurttila lataa tiedotteessaan.

Lapsiasiavaltuutettu kiinnitti lausunnossaan eduskunnalle hallituksen esityksestä alkoholilaiksi huomiota Kouluterveyskyselyn tuoreisiin tuloksiin (2017), jotka kertovat viikoittaisen alkoholinkäytön lisääntyneen yläasteikäisillä, lukiolaisilla että ammatillisessa koulutuksessa olevilla.

–On kuvaavaa, että pääministeri Sipilä, maan hallitus ja eduskunnan enemmistö päättävät lisätä alkoholin saatavuutta ja vahvuutta tilanteessa, jossa nuorten alkoholinkäyttö lisääntyy. Vastuutonta, arvotonta ja typeryyden osoitus, Kurttila arvioi.

Lapsiasiavaltuutettu pitää välttämättömänä, että hallitus antaa eduskunnalle pikaisesti esityksen lisämäärärahoista lastensuojeluun, koulujen oppilas- ja opiskelijahuoltoon, poliisille, turvakodeille sekä päihdepalveluille.

–Tässä puhutaan satojen miljoonien korjaavien kulujen kasvusta. Häpeällistä, Kurttila päättää.

Lisää aiheesta:

Nyt se on varmaa: IV-olut tulee ruokakauppaan

Päivi Räsänen: ”Synkkä ja surullinen päivä Suomen alkoholipoliittisessa historiassa”

Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: ”Erosin juuri SDP:stä”

Li Andersson ryöpyttää alkoholipäätöstä: ”Neloskaljan saaminen kauppaan on elämää suurempi ihmisoikeuskysymys”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Muistakaa 15.12.2017. Silloin soitettiin maailmanlopun alkusoinnut.

Mikä näitä tyyppejä vaivaa? Olueen lisätään 0.7% lisää alkoholia ja aurinko sammuu? Herätkää nyt jo tähän päivään, ei vaikuta mitenkään mihinkään.

Martti Santala

Minä asun Kreikassa. En ole koskaan/milloinkaan nähnyt täällä nuorison häärivät viinaksien kanssa, vaikka saatavuus on 24H/vrk ja hinnat halpoja. (0,5 litran oluttölkki 5% vol. 65-85centtiä) Meillä teinit juovat Cokista ja Fantaa.

Pertti Aaltonen

On hyvä, että lukijat pistävät nämä puoluekannat näkyviin, kun toimittajat eivät sitä tee. Tässä ja Sote jutuissa asiantuntijan kaapuun pukeutuneet opposition edustajat antavat näitä lausuntoja. Juuri tämä on sitä hybridivaikuttamista.

Tapio Mäkeläinen

Eilisessä iltsikassa oli nimi nimeltä ek äänestysjakauma.
Toihan oli jo lähtökohtaisesti vääristynyt asetelma. Virkaintoilijat vastaan 3,5 miljoonaa käyttäjää.
Harald Hirmuisen lääkäri käski HH lopettaan oluen juomisen. H sanoi että sallitko että kysyn alan asiantuntijalta? Toki.
Harald meni kysyyn kapakoitsijalta mitä tehdä.

Otaksuiko Kurttila että thl kehoittaa lisäämään %?

Kenneth Ainetdin

Naulan kantaan! Suomessa on ollut kieltolaki tai siitä vastaava ilmapiiri jo 100 vuoden ajan. Einstein sanoi jo aikoinaan, että jos tekee kokeen 3 kertaa ilman, että muuttaa yhtäkään muuttujaa, niin on hullu.

Euroopassa on lukuisia maita joissa alkoholia myydään halvalla ja joka kaupassa ja silti näiden maiden alkoholin kulutus on Suomen vastaavaa alhaisempi.

Risto Salonen

Demarit Kerttula mukaanlukien voivat sitten yksimielisesti todeta olleensa oikeassa, kun muutaman vuoden päästä me kaikki olemme tuhatkiloisia alkoholisteja.
Kai tässä sitten pitää opetella taas juomaan olutta, vaikka se nykyisin vain lähinnä turvottaa.

Mikko Toivonen

Lapsiasiain valtuutettu taitaa olla kuin Pekka Puskan jäljiltä jäänyt THL.
Tosiasiat ja massiivinen kansainvälinen täyskokeilunäyttö ei kelpaa lainkaan vaan poimitaan ideologiaa, niin, omaa ideologiaa tukevat aiheet ja tehdään niistä virtuaaliseen THL kokonaisuuteen 100% täsmäävä tutkimus.

Juuri tällaisten tarkoitushakuisten valinnaistietoihin pohjautuvien "tutkimusten" vuoksi lähes kaikki "tutkimukset" ovat menettäneet kansalaisten silmissä luottamuksensa. Ei kuitenkaan riittävän monen vaan valheella aivopestäviä ja valheen hanakasti nieleviä on edelleenkin noin puolet kansakunnasta. Koululaitos????

Kurttilankin olisi erittäin perusteltua syytä pukeutua hameeseen ja punaiseen tonttulakkiin.

Teemu Heino

Sitä en oikein tajua että kansakaan ei usko asiantuntijoiden lausuntoihin. Suomessa on paljon alkoholiriippuvaisia ja myös asiantuntevia asian hoitajia ja aiheesta tehtyä tutkimusta. Eivät ne mistään hatusta vedä arvioita haitoista.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
tuoreisiin tuloksiin (2017), jotka kertovat viikoittaisen alkoholinkäytön lisääntyneen yläasteikäisillä, lukiolaisilla että ammatillisessa koulutuksessa olevilla.

No ei tuo entinenkään malli toiminut näköjään .
Pitäisikö ajatella että kaikki sokeriset,rasvaiset roskaruuat pitäisi kieltää lailla? Heset,Macit,Kebab paikat sulkea?Samoin Panda,Fazzer ym. ja pistää myrkynkuva suklaaseen ja karkkeihin?Pääkallonkuva Keltaiseen Jaffaan?

Kannattaisi vilkaista mikä lasku on tulossa jopa jo 3v-5v diabeeteksestä.
Mikä lasku on tulossa köyhien yksipuolisesta hiilaria enimmäkseen sisältävästä EU-ruoka-avusta ja Hurstin leipäjonosta,köyhimmille ja työttömille.
SE on terveysriski leikki-ikäiset-eläkeläisiin ja siltä väliltä.josta seuraa hulpea lasku veronmaksajille SOTE "valinnanvapaudessa"!
Tuo köyhien "ruokasuositus" malli on ollut -93-17 ja jonot vain pitenee.
Siihen ei mikään eduskunnan 9 puolueesta ole halunnut puuttua. Ei edes THL.

Arto Kautiainen

Turussa ainakin nuoriso ryyppää Virosta tuotuja herkkujuomia. Sen näkee selvästi kun aamuisin siivoamme heidän jälkiään bileiden jälkiä baarien ja ravintoloiden nurkilta.
Millä mittarilla näitä tuontijuomien määriä voidaan tilastoida?

Veli-Pekka Moisalo

Rinne ilmoitti, että nyt poliisi joutuu lisäämään 170 poliisin virkaa. Tutkimuksen kriittistä arviointia nämä arviot eivät yleensä kestä. Terveyssektori on yleensä pätevöitynyt jakamaan näitä arvoita varsin huolettomasti.

Keijo Liinamaa laski, että kun ynnätään kaikki työttömät, lapset, eläkeläiset, varusmiehet, vuodepotilaat ym, niin työtä Suomessa tekee lopulta 12 henkeä.

Pentti Westerholm

Suomessa on viinasta on tehty vuosikymmenien aikana jotenkin mystinen tuote.Muistan eräät syntymäpäivät Lapissa.Iäkkäämpi pariskunta istui tuvan penkillä kun viinatarjoilu alkoi.Vaimo tokaisi, nyt sitä Aukusti tulee.Syntymäpäivät oli ilmeiseti toissijainen ..
Ja näytti maistuvan.
Tästä mystisyydestä on vihdoinkin aika päästä eroon.

Pasi Anttila

Mitä te sitten odotitte, että kurttila olisi taputtanut kurttuisia käsiään riemusta vai?

Ihan normaalireaktio ja kannanotto kun ottaa huomioon hänen nykyisen tehtävänsä, jos olisi panimoliiton johtohenkilö olisi mielipide ihan erilainen.

Jos kukaan ei ole sattunut huomaamaan niin ihmisen asema ja vakannssi vaikuttaa hänen mielipiteisiinsä. Niin tässäkin asiassa. Thl:n ja hoitohenkilöstön, poliisien, raittiusväen ja sosiaalihuollon henkilöstön mielipiteet on vastaan ja kaupan, ravintoloiden ja panimoväen puolesta. Eihän asiaa ratkaise henkilön mielipide vaan vakanssi, taho ketä hän edustaa. Jokaisessa asiassahan on tietysti ne kuuluisat kaksi puolta, molemmille puolille löytyy hyvät ja huonot puolet ja ihminen valitsee sen puolen kun hänen asemansa puolesta täytyy.

Tapio Mäkeläinen

Faija kävi Forssan Yhteislyseota 20-30 luvulla. Trokarit otti kyytiin Tammelan poikia Cadillackeihin ja ja Letukoihin. Riemu oli suuri! Reksi pani pojat karsseriin. Sama toistui kunnen reksi luovutti.

Samat sällit joutui sotaan ja hengissä selvinneet tuskin olisivat nillittäneet kuten holhousosasto SDP nyt.
Entäs 1967. Ukkoja paleltui kymmenittäin järjettömän viinapolitiikan takia. Kuka oli puikoissa. Sdp. Tenua laskettiin kylmissä ränneissä leivän läpi ja juhlat alkoi.
Puliukko: sana tulee kiilloitusaine pulituurista. Pulloon pantiin suolaa ja kohta lyötiin kyynerpäähän. Lakka jäi suolaan . Oli kahdesti ja kolmesti lyötyä.

Tätä haluaa Kristilliset,Sdp, Vihreät ja maalaisliiton virsiosasto. Ja kurttila.
Itse olen sosiaalipolitikko ja kuulin nämä ja tuhat muuta keskusjohdon järjettömyyttä 35 v sitten yliopistossa.

Topi Rantakivi

Isäni kavereineen tekivät ammattikoulussa pontikkapannuja ja kuluttivat kaiken äitini vaivalla tuodun 10 kilon sokerimäärän. Ammattikoulussa pannut tehtiin opettajan johdolla ja tietenkin opettajalle annettiin kaksi kertaa uudelleen tislattua pontikkaputeloita palkkioksi.

Sellainen tieto vain hämmästytti, että sellaisten pannujen tekeminen piti olla kiellettyä.

Jonne Peto

Lapsiasiavaltuutettuhan on poliittinen virka. Näinollen tehtävään liittyvät faktat ja tehokas toiminta ovat toissijaisia asioita valtuutetun agendalla. Vertailukohtana Eva Biaudetin valinta yhdenvertsisuusvaltuutetuksi ilman vaadittua korkeakoulututkintoa.

Taisto Pihlajamaa

Eipä olisi millään mainoskampanjalla eikä kenenkään rahoilla saatu aikaan näin massiivista viinamainosta, joka nyt on meneillään ja jatkuu. Jatkuu näillä näkymin vielä monta vuosikymmentä, kun nyt vasta vajaan prosentin muutosta käsitellään.