Perjantai 19.10.2018

Jussi Halla-aho Ylellä: ”Kärsimme edelleen kieltolain ajoista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 10:56
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten linja ei ole muuttunut millään tavalla.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa, että suomalainen alkoholipolitiikka ”pitäisi normalisoida”.

– Kärsimme edelleen kieltolain ajoista, jolloin vastuu alkoholin käytöstä sysättiin portsarille tai tarjoilijalle, hän kommentoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Halla-aho vertaa Suomen tilannetta Brysseliin, jossa europarlamentaarikkona viettää useita päiviä joka viikkoa.

– Ruokakaupassa käydessäni ihmettelen sitä, että siellä väkevät melkein kaatuvat päälle, mutta ihmiset eivät silti kuole alkoholinkäyttöönsä.

Eduskunta hyväksyi perjantaina esityksen siitä, että ruokakaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja nousee 5,5:een. Halla-aho sanoo henkilökohtaisesti olevansa sitä mieltä, että myös viinien myyminen ruokakaupoissa pitäisi sallia Suomessa. Samalla hän myönsi, että asiassa on ongelmallinen puolensa.

– Alkoholin käyttö kuten moni muukaan elämäntapoihin liittyvä valinta ei ole puhtaasti henkilökohtainen valinta, koska sillä on yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Jussi Halla-aho kommentoi Ykkösaamussa myös viime kesän tapahtumia, jolloin perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi puolueen puheenjohtajiston vaihtumisen jälkeen. Hänen mukaansa Sinistä tulevaisuutta ”ei tietenkään” tarvita.

– Ihmiset ovat todella pettyneitä ja kokevat, että heitä on käytetty hyväksi, jotta nämä ihmiset pääsevät asemiinsa. On vaikea nähdä, että tällaisella puolueella (sinisillä) olisi mitään kannatusta. Perussuomalaisten linja ei ole muuttunut millään tavalla, meillä on edelleen samat ohjelmat, Mielestäni voidaan katsoa, että hallitus ei enää vastaa sitä, mitä ihmiset ovat vaaleissa äänestäneet. Demokratian kannalta olisi ollut hyvä, jos hallitus olisi hajottanut itsensä.

Sininen tulevaisuus pitää tänään ensimmäisen puoluekokouksensa.

–Ymmärtääkseni ei ole sitä vaaraa, että valittaisiin väärä henkilö puolueen puheenjohtajaksi, Halla-aho totesi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Taurunjärvi

Kyllä halla aho jaksaa kiukutella ja piikitellä kuin pikku pojat!,ja miksi?,sillä halla aholaiset ja kunppanit muuttivat hyvän puoluveen rasistien pesäksi ja jos ihmiset ei haluva leimaautuva samaan niin he lähtevät pois!,ja hyvä että lähtivät ja osoittivat selkä rankaa lyömällä kaikki peliin!.

Rauno Järvenpää

Jukka realistiseks pesäks,tutkippas vähä ruottin tilanetta,kerran viikos pommi isku,tuhansia autoja poltetaan vuosittain,raiskaukset euroopan kärkee.Poliisi palokunta ei uskalla mennä kymmeniin kaupunkeihin,sie on sitä pesää mitä jukka haluaa?

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
suomalainen alkoholipolitiikka ”pitäisi normalisoida”.
– Kärsimme edelleen kieltolain ajoista, jolloin vastuu alkoholin käytöstä sysättiin portsarille tai tarjoilijalle

-14
Aloite Ruohonen-Lerner Ps ,mukaan kes,krst.
"Alkoholi/olut mainokset piiloon julkisilta paikoilta ja kaljarekoista".

Alkoholimainonnan rajoitukset näivettävät kotimaan markkinan hankaloittamalla eri tuotemerkkien välistä kilpailua, Panimoliitto arvostelee.
IS-14

Tuija Ruotsalainen

Miten suhtautua tähän ko. puolueeseen? Laura Huhtasaari on järkevä ihminen ja henk.kohtaisesti kristitty, mikä on hyvin tärkeä seikka. Hänen mielipiteensä ovat kannatettavia. Tämän Halla-Ahon mielipiteeseen en yhdy ollenkaan. Hän on ihan liikaa siellä Brysselissä, siellä näyttää menevän ajatukset sekaisin. Ei Suomen tarvitse tehdä samoja typeriä päätöksiä kuin muualla tehdään.