Perjantai 14.12.2018

SDP-vaikuttajat Mikael Jungnerille: ”Sisäisestä demariudestasi et pääse ihan niin helposti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 11:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mikael Jungner kertoi perjantaina eronneensa SDP:stä.
|

Useat näkyvät SDP-vaikuttajat ovat kommentoineet puolueen entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin eropäätöstä. Jungner kertoi perjantaina eronneensa SDP:stä.

–Olet hyvä demari. Sääli, että erosit puolueesta. Sisäisestä demariudestasi et pääse ihan niin helposti, kansanedustaja Nasima Razmyar kommentoi twitterissä.

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja puolestaan kirjoittaa Facebookissa, ettei paheksu sitä, että ihmiset hakeutuvat sellaisiin poliittisiin yhteisöihin, joissa kokevat olevansa parhaiten kotonaan.

–Erään demarin eilinen lähtö puolueesta on kirvoittanut monenlaisia kommentteja. En paheksu sitä, että ihmiset hakeutuvat sellaisiin poliittisiin yhteisöihin, joissa kokevat olevansa parhaiten kotonaan. Toivotankin tervetulleeksi SDP:hen kaikki ne keskustalaiset ja kokoomuslaiset ystäväni, joiden tiedän kärsivän tämän hallituksen sote- ja muiden linjausten vuoksi.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen pitää Jungnerin ratkaisua valitettavana.

–Mikael Jungnerin ratkaisu on valitettava. SDP:ssä on (ja tarvitaan) liberaaleja näkemyksiä. Ne mahtuvat hyvin edistysmielisen hyvinvointipuolueen agendalle, hän toteaa.

Jungner kertoi ratkaisustaan perjantaina.

–Alkoholilakikäsittelyn tiimoilta viimein ymmärsin, kuinka erillemme olimme vuosien mittaan kasvaneet. Kauppojen aukiolo, työperäinen maahanmuutto, paperittomien oikeudet, tieliikennekaari, kasvuyrittäjyys... Tämä ei ole enää se puolue, josta aikoinaan innostuin, hän sanoi.

Lue myös: Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: ”Erosin juuri SDP:stä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

Samaa mieltä jo hiukka ennen eroa, aika kaukana siitä mitä demareina on pidetty, joskin se muuttui kyllä Lipposen aikoihin melko lailla.

"oikeistodemari jonka pitäisi kuulua enemmänkin kokoomukseen kuin demareihin, kuuluu siihen porukkaan joka haluaa SDP:n nimestä pois tuon S-kirjaimen. Jäljelle siis jäisi Yhdysvaltojen mallinen "vasemmistopuolue" demokraatit...joka eurooppalaisen mittapuun mukaan on aika lailla kokoomustakin oikeammalla politiikassaan."

https://www.uusisuomi.fi/comment/764083#comment-764083

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #14

Kansan suussa kokoomuksestakin oikealta ohi menneen SDP:n Lipponen oli jopa suositumpi pääministeriksi kokoomuslaisten piirissä aikoinaan kuin kukaan kokoomuksesta, sen verran on ollut tosiaan oikeistolaista menoa sieltä Holkerin "syökää silakkaa", "minä juon nyt kahvia" hallitun rakannemuutoshallituksen ajoista lähtien.

Mutta se silloin lanseerattu "rakannemuutos" jatkuu edellen, se sama tehtiin kehitysmaissa nimellä "rakennesoputusohjelmat", samoin sillä nimellä se tehtiin Venäjällä...

Antti Ollikainen

Jungner sopii hyvin Kokoomukseen. Sinänsä en ymmärrä miksi vasenlaita vastusti niin kovasti tuota alkoholi asiaa. Minusta tuossa ei tapahtunut mitään vastustamisen arvoista. Ne kyllä ryyppäävät jotka ryypätä haluavat oli laki mikä tahansa.

Kenneth Ainetdin

Lokakampanja käynnissä! Hyvä suomalaiset! Juuri näin!

Ikävä todeta kuinka matalaotsaisia metsäläisiä suomalaiset ovat. Kun lasi vuotaa yli, niin sieltä ei tule mitään muuta ulos kuin mitä siellä oli sisällä. Hävettää suomalaisten puolesta!

Marja-Liisa Kalkela

Se oli sitä kun -80 luvun jälkeen tuli EU ja kepu,MSP ,krst tuli porvareita.Lisäksi tuli vihreät. Jäljelle jäi 2 vasemmistopuoluetta.
Työläisestä tuli yht äkkiä porvari . Ja maa jota on siitä asti johtanut eniten kepu,kok,Rkp kolmikko.
Nyt valtasuhde on vasemmistoa 2-7 porvaripuoluetta+EU josta käskyt tulee.