Sunnuntai 21.10.2018

Sampo Terho: ”Sinisten synnyllä ja hallituksen pelastamisella oli hintansa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 12:49
Päivitetty: 
16.12.2017 16:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sampo Terho nousee lauantaina virallisesti Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi.
|

Sinisen tulevaisuuden vt.puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho linjasi puheessaan sinisten ensimmäisessä puoluekokouksessa, että kyseessä on Suomen politiikan starup.

–Mehän olemme Suomen politiikan startup, joten olkoon ahkeruus ilomme. Nyt kun puolueen perustamisvaihe päättyy, on meidän seuraavaksi tehtävä puolueemme suomalaisille tutuksi. On aika kertoa suomalaisille sinisten tarina, Terho sanoi tervehdyspuheessaan puoluekokouksessa.

Terhon mukaan Sininen tulevaisuus syntyi ”kuin sattumalta”, ilman ennakkosuunnitelmaa. Lisäksi Terho totesi puolueen pelastaneen niin hallituksen kuin Suomen talouskasvunkin.

Terho otti kantaa myös siihen, ettei Sininen tulevaisuus saa puoluetukea.

–Suuria asioita ei voi saavuttaa ilman uhrauksia, ja sinisten synnyllä ja siis hallituksen pelastamisella oli hintansa. Hinta sinisille oli puoluetuet, miljoonia vuodessa. Samoin valmis kenttäorganisaatio, satoja paikallisjärjestöjä, joita vuosikymmenen rakensimme. Monille edustajille hallituksen pelastamisen hinta oli helpon uudelleenvalinnan vaarantaminen, hän sanoi.

Terhon mukaan vanhat puolueet ovat liian usein unohtaneet, että mikä on hyväksi kansakunnalle, on hyväksi myös puolueille.

–Aate elää ilman almujakin. Puoluetukia jaetaan Suomessa ensi vuonna kolmisenkymmentä miljoonaa, niistä Siniset kuittaa 0 euroa. Niin on hyvä. 

Terho linjasi puheessaan, että Sinisen tulevaisuuden tehtävänä on ennen kaikkea olla muutosvoima.

Sampo Terho nousi lauantaina Sinisen tulevaisuuden viralliseksi puheenjohtajaksi. Hän oli puheenjohtavaalin ainoa ehdokas.

Sininen tulevaisuus irtautui kesällä perussuomalaisista, kun perussuomalaisten puoluejohto vaihtui.

–Ymmärtääkseni ei ole sitä vaaraa, että valittaisiin väärä henkilö puolueen puheenjohtajaksi, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi sinisten kokousta aikaisemmin lauantaina Ylellä.

Sininen tulevaisuus pääsi puoluerekisteriin marraskuussa.

Lue myös:

Jussi Halla-aho Ylellä: ”Kärsimme edelleen kieltolain ajoista”

Nyt se varmistui: Sininen tulevaisuus on puoluerekisterissä

Timo Soini FT:ssä: ”Perussuomalaiset oli sisältä mätä – kannattajat eivät ymmärtäneet”

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Kokko

Halusitte pelastaa orpon ja sipilän perseet ja samalla kusitte teitä ännestäneiden ja teihin uskoneiden silmille? Hyvät ihmiset, äänestäjät, älkää nyt herranjumala uskoko näitten omahyväisten satuilijoiden juttuja enää toistamiseen.

Marja-Liisa Kalkela

Mistä hallituksen mokista voi kiittää sinisiä?
Aloitetaanko työttömien ja köyhien elämän kurjistamisesta?
Siinä löitte jo Ahon hallituksen ennätyksen,
Työministerinne (sini) Työttömiä 600 000 Ahon ennäty 534 000.
terveysministerinne (sinis) Leipäjono on pidentynyt Ahon -94 jälkeen huomattavasti koko hallituksessa olonne aikana.
Onneksi käytitte verovaroja n.miljoona euroa kylmäkuljetus autoihin kun olitte vielä persuja.
Leikkaustenne jälkeen saa nyt köyhät ja työttömätkin "tuoreena" -30% parasta ennen jouluateriansa.
Ei jatkoon.
JK. Työttömät kiittää -40% +30e toimeentulotuen (487e/kk)leikkauksesta ja 1.1-18 tulevista 100v Suomi "lahjoista" kun muistitte että irtisanotutkin on rakentanut täällä tätä hyvinvointia.

Ilmari Jokinen

Taitaa poikasi ketuttaa kun myivät kaiken hallitusohjelmalle jotta pääsisi hallitsemaan. Kas kun tämä kausi oppositiossa olisi nostanut kannatuksen pääministeripuolueeksi mallia Itävalta.

Pakolaisinvaasio ja Sote olisivat olleet se tarvittava lisä tähän jytkyyn.

Markku Nieminen

Juuri näin. Tämä oli koko 6 koplan suunnitelma ja tavoite ja se toteutettiin, tökerösti, mutta kuitenkin toteutettiin ja nyt tilannetta yritetään paikkailla selityksillä ja epätoivoisilla manöövereillä.
Tosiasia on se, että matu tulvaa myöten, kaikki oli suunniteltu vain Perussuomalaisten tuhoamiseksi! Kokoomuksen ja Kepun lakimiehet saivat Timon vakuuttuneeksi siitä, että he voisivat kaapata puolueen takaisin ja jatkaa hallituksessa! Muuten suunnitelma meni nappiin, mutta kaappaus ei onnistunut niin kuin piti. Puoluehallitus pysyi lojaalina puoluekokouksen päätöksille.

Teijo Myllylä

Siinä tero on oikias, jallituksen pelastamisel ol hinta. Suamen kansa se maksaa ja tero kumppaneineen palkitaan. Surkeeta mutta niinhän täää hallintorekisteri hallituksen taival on ollut. Talvivaaran ihme, pystyy saastuttamaan vedet eikä maksa kun miljardin. Siinä sipilän saavutukset...no kyl sukukin vähä hyöty....ja jatkuu vaan raastuvanoikeudessa. Kukaan ei ooooo tehny mitään, mut kaikki on hyötynny. Normihomma suames.