Sunnuntai 21.10.2018

KRP: Kirjattu rikosilmoitus, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 15:06
Päivitetty: 
16.12.2017 15:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    KRP on kirjannut rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista.
|

Keskusrikospoliisi kertoo kirjanneensa rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista.

– Keskusrikospoliisi on kirjannut mediassa tänään tapahtuneeseen uutisointiin liittyen rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista, KRP kertoo tiedotteessaan.

KRP sanoo, että asiasta tiedotetaan uudestaa maanantaina.

Rikosilmoitus liittyy Helsingin Sanomien sotilastiedustelua koskeneeseen artikkeliin. Lehdelle vuodetut asiakirjat käsittelevät muun muassa Viestikoelaitoksen, nykyisen Viestikoekeskuksen, toimintaa ja henkilöstöä. Lehti on saanut haltuunsa myös asiakirja-aineistoa, joista paljastuu tietoa Puolustusvoimien tiedustelusta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi aikaisemmin lauantaina, että korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita.

Lue lisää:

Sauli Niinistö jyrähti sotilastiedustelujutusta: ”Kriittistä turvallisuutemme kannalta – voi aiheuttaa vakavia vaurioita”

Arvoituksellinen tviitti Jussi Niinistöltä: ”Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Mäkinen

HS:n artikkeli sisältää selkeästi maanpetoksellista toimintaa. Kuka on vuotanut aineiston ja mikä oli toimittajien motiivit julkaista ne. Eipä tunnu toimittajat tuntevan sotilastiedustelun historiaa. Tärkeimmät tiedustelujohtajat Hallamaa ja Paasonen joutuivat poistumaan pysyvästi Suomesta välirauhan jälkeen ja satoja tiedustelun työntekijöitä oli pitkään Ruotsissa (Stella Polaris). Sotilastiedustelu oli silloin maailman huippua ja pelasti tuhansia sotilaita rintamalla. Ei maailma ole siitä mihinkään muuttunut vaan sotilastiedustelu on edelleen täkeä osa maanpuolustusta.
median ei kannata leikitellä näillä vakavilla asioilla.

Mikko Toivonen

Vaikka pidän sanan-ja ilmaisunvapautta "pyhänä" asiana, niin kansakunnan tärkeimpien turvaamis tietojen julkistamisessa menee se raja. Olen siis samaa mieltä, että HS on syyllistynyt tuon rajan ylittämiseen, nimitetään sitä sitten millä nimellä tahansa.
Vastuuton ja harkitsematon teko. Vain omaa "kunniaa" ja lehden myyntiä on ajateltu.