Lauantai 15.12.2018

TE: Sinisiä yhdistää ainakin yksi asia – ”Halla-aholla on toinenkin asia, josta voi puhua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2017 16:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sininen tulevaisuus piti lauantaina ensimmäisen puoluekokouksensa. Arkistokuva.
|

Sininen tulevaisuus -puoluetta yhdisti lauantaina pidetyssä puoluekokouksessa ainakin yksi asia: nyrpeä suhtautuminen Jussi Halla-ahon johtamiin perussuomalaisiin eli ”persuihin”.

Helsinkiläinen kokousedustaja, eläkkeellä oleva mainonnan suunnittelija ja perushoitaja Tuula Ruuskanen kertoi liittyneensä perussuomalaisiin noin vuosi ennen viime kesän puoluekokousta.

–Olin siellä kokouksessa edustajana. Se oli kauheaa se touhu siellä. Puoluetovereita halveerattiin ja solvattiin, heidän puheilleen buuattiin. Lähetin eroilmoituksen heti kokouksen jälkeen.

Ruuskasen onneksi vaihtoehto oli kuitenkin äkkiä tarjolla.

–Sinisten perustaminen tuli minulle kuin tilauksesta. Oma kansanedustajani siirtyi perussuomalaisista sinisiin, ja niin tein itsekin.

Hänellä ei ole ruusuisia kuvitelmia sinisten noususta suomalaisen politiikan eturiviin.

–Uuden puolueen nousu vie vielä paljon aikaa, ilman muuta. Ei se tule olemaan helppoa, Ruuskanen sanoi.

Rivijäsen Espoosta

Perussuomalaisten espoolainen kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini on entinen Suomen maaseudun puolueen puoluesihteeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja, jota ilman koko tätä poliittista liikettä tuskin olisi olemassakaan.

Hän on sanonut olevansa nyt vain rivijäsen, joka auttaa tarvittaessa samaan tapaan kuin puolueen edellinen vahva mies Raimo Vistbacka.

–Aion olla apuna ja tukena, jos tarvitaan, Soini lupasi.

Hän ei kuitenkaan suostunut kertomaan, aikooko hän asettua ehdolle eduskuntavaaleissa 2019.

Soini muisteli, että Tampereen kokous on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1989, kun hän on paikalla ilman johtotehtäviä.

Soini toimii edelleen Vistbackan rinnalla Perussuomalaisten säätiön hallituksessa. Säätiö omistaa Helsingin Punavuoressa toimiston, jossa on vuokralaisena Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset.

–Säätiöllä ei ole huonoja tuntemuksia vuokralaisesta, Soini kuittasi huhut, joiden mukaan sinisten hallitsema säätiö olisi sanomassa irti perussuomalaisten vuokrasopimusta.

Hän sanoi kuitenkin suorat sanat Halla-aholle, joka kutsui lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa sinisiä ”turhaksi” puolueeksi.

Soini kehotti olemaan kiinnittämättä huomiota Halla-ahon ”soperteluun”

–Hän käytti koko haastattelun tämän käsittelyyn. Nyt hänellä on siis toinenkin asia, josta voi puhua, Soini sanoi, viitaten Halla-ahon suosimaan maahanmuuton vastustamiseen. Se toinen teema on nyt siis sininen puolue.

Soini sanoi, ettei hän ole huolissaan sinisten alle kahden prosentin jääneistä kannatusluvuista. Hän muistutti Ranskan presidentin Emmanuel Macronin Tasavalta liikkeellä eli La République En Marche! -puolueesta, joka nousi viime vuonna melkein nollasta maan suurimmaksi puolueeksi.

Tarkoitatteko, että Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho on Suomen Emmanuel Macron?

–En minä sitä sanonut, Soini vastasi.

Lähde: Talouselämä, Matti Virtanen

Lue myös: Sampo Terho: ”Sinisten synnyllä ja hallituksen pelastamisella oli hintansa”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Laitinen

Tällainen on Sampo Terho: Hävittyään perussuomalaisten puheenjohtaja vaalissa Halla-aholle Terho twiittasi "Yhdessä eteenpäin" ja lähti menemään

Tähän tempaukseen kiteytyy Uuvattien/sinisten luottamus äänestäjiään kohtaan

Ilmari Jokinen

Korttitalo hajoaa jo ennen vaaleja kas kun uunotetut kansanedustajat alkavat loikkimaan kuka minnekin. Kentällä kun ei ole enää vanhojen äänestäjien tuki.

Loikkareista tulee aina mielleyhtymä Neuvostoliittoon loikanneista suomalaisista. Henkihän siinä monilta lähti.

Markku Nieminen

Tuula Ruuskanen valehtelee! Jokainen televisiota seurannut näki omin silmin miten kokous sujui! Olin itse paikalla kaksi päivää enkä nähnyt merkkiäkään hänen kuvailemastaan;

"–Olin siellä kokouksessa edustajana. Se oli kauheaa se touhu siellä. Puoluetovereita halveerattiin ja solvattiin, heidän puheilleen buuattiin. Lähetin eroilmoituksen heti kokouksen jälkeen."

Ja jokainen voi olla varma siitä, että jos kokous olisi ollut sellainen kuin Tuula valehtelee, se olisi tullut ulos joka lööpistä kissan kokoisin kirjainen ja suorastaan kirkumalla!

Teijo Myllylä

Siniset perskärpäset on uusi laji joka evoluution myötä syntyi suameen. Eikä tuuu häviämään koska äänestäjä on ääliö. Harvinainen se tulee olemaan, mutta erikoinen hölmö käyttäytyminen pitää sen elossa. Sillä ei ole tulemaan suurempaa merkitystä, mutta kiva sitä on lauantaisaunan jälkeen seurata. Pörräää mukavasti. Siin on eloa.

Ilmari Jokinen

Historia toistaa itseään. SMPn hajottajat hävisivät kuin cusi lumeen.Timo kuvitteli nostavansa itsensä tukasta ylös suosta.
Sinisillä ei ole uutta Tony Halmetta.
PS oli valtaosaltaan halmelaisia jotka uskoivat siihen että Soini toteuttaa yhteiset tavoitteet.
Tämä Terho se vasta ketku onkin! Suomalaisuuden liiton johtaja . Järjestön joka ajaa pakkoruotsin poistamista. Eipä ole luikuri tästäkään ministerinä puhunut.

Soini on oma lukunsa sinäänsä. Myyntimies joka myi tuotteensa maksamalla sen ostajalle.