Lauantai 19.1.2019

Upseerit pettyivät Hesariin – Boikotti: ”Tilauksesi on nyt lopetettu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.12.2017 20:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvituskuva
|

Puolustusvoimien työntekijöitä on sanonut irti Helsingin Sanomien tilauksia kohujutun julkaisun jälkeen. Ainakin kolme upseeria kertoo päätöksestään somessa. Lehdelle oli vuodettu Puolustusvoimien salaisia asiakirjoja.

Johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatikenraali Mikko Heiskanen julkaisi kuvan päätöksestään ja mainitsi, että ”asiallisesti surkea juttu sotilastiedustelusta salassa pidettävän materiaalin julkaisuineen ja näiden toimituksellinen perustelu ajoivat tähän”.

–Jos lehden vastaava päätoimittaja ja toimituspäällikkö asettuvat omasta mielestäni lain yläpuolelle ja oikeustajuni vastaisesti, niin oma valintani on tilausboikotti siihen asti, kun asia on ratkaistu – suuntaan tai toiseen, Heiskanen kirjoittaa Twitterissä.

Tilausten irtisanomisista kertovat myös suunnittelupäällikkö, prikaatikenraali Vesa Virtanen sekä sotilasprofessori, everstiluutnantti Petteri Lalu, joka ennustaa Twitter-tilillään, että monet seuraavat vielä Heiskasen päätöstä.

Upseereissa on kuitenkin myös poikkeuksia. ”Some-upseeri” James Mashiri puolustaa Imagen blogissaan Helsingin Sanomien juttua, mutta epäilee, että sen johdosta alkanut poliisitutkinta ja siihen liittyvät pakkokeinot vaientavat tehokkaasti kaiken keskustelun aiheesta ja leimaavat ikävästi ne, jotka ymmärtävät lehden näkemystä.

– Hesarin perustelu on hyvä, mutta yhteiskunnassa, jossa on lähes absoluuttinen luottamus puolustusvoimiin, on vaikea kyseenalaistaa edes hyvin tiukkaa salassapitoa, vaikka sen alainen toiminta puuttuisi merkittävästi perusoikeuksiin, hän kirjoittaa.

Lue myös:

HS:n tiedusteluvuoto – Liittojohtaja: ”Poliisi yrittää murtaa lähdesuojan”

KRP: HS-toimittajan koti ratsattiin kiireellisesti – kellarista takavarikoitiin palanut tietokone

”Todella poikkeuksellinen toimenpide” – HS: Poliisi teki kotietsinnän kovalevyään vasaroineen toimittajan kotiin

Tiedustelukohu ”heikentää Suomen mainetta” – Sauli Niinistö: ”Juuri tästä on kysymys”

Sauli Niinistö jyrähti sotilastiedustelujutusta: ”Kriittistä turvallisuutemme kannalta – voi aiheuttaa vakavia vaurioita”

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Simo Hyypiä

Miksi kommentoijat puhuvat pahaa upseereistamme? Tuottaako ainainen kiroaminen hyvää hedelmää? Hieno kannanotto kantahenkilökunnalta. Minulle HS menetti itsensä jo vuosia sitten. Hienoa että edes jotkut seisovat periaatteidensa puolesta, vaikka olisivat yksin massojen keskellä. Pienessä uskollinen on uskollinen suuressakin.

Ilkka Vuori

Kukaan tervejärkinen ei ole Hesaria tilannut 30:een vuoteen. Junantuomathan sitä täällä Stadissa on lukeneet - kokeakseen Stadin suuren ihanuuden. Oikeat stadilaiset on nähneet kyseisen lehdykän myrkyllidyyden jo kymmenet vuodet sitten.

Ilkka Vuori

Kukaan tervejärkinen ei ole Hesaria tilannut 30:een vuoteen. Junantuomathan sitä täällä Stadissa on lukeneet - kokeakseen Stadin suuren ihanuuden. Oikeat stadilaiset on nähneet kyseisen lehdykän myrkyllidyyden jo kymmenet vuodet sitten.

Erkka Syvälahti

Moni pitkäaikainen tilaaja on ilmoittanut kyllästyneensä lehden ja sen toimittajien röyhkeyteen. Lääkäreistä usea on ilmoittanut boikotoivansa lehteä yksipuolisten ja osittain väärää tietoa sisältäneiden lääkäreitä koskevien juttujen takia. Sääli.
Onneksi lehti ei ole missään mielessä korvaamaton, koska alueelliset lehdet ovat kilpailupaineessa monipuolistuneet silminnähden.
Upseerit, lääkärit... Mitä vielä?