Tiistai 19.2.2019

HS:n päätoimittaja antoi selvityksensä Sanoman hallitukselle – ”Kaius Niemi nauttii varauksetonta luottamusta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.12.2017 15:33
Päivitetty: 
22.12.2017 15:37
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin Sanomat käytti lehdelle vuodettuja puolustusvoimien salattuja asiakirjoja lähteenään jutussa, joka kertoi Tikkakosken tiedustelulaitoksesta.
|

Mediayhtiö Sanoman hallitus kertoo saaneensa tietovuotojuttuun liittyvän selvityksen Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemeltä. Niemellä on yhtiön hallituksen varaukseton luottamus, hallitus kertoo.

Sanoman hallitus pyysi Niemeltä selvitystä HS:n toimituksellisista prosesseista, jotka johtivat salaisiin tiedusteluasiakirjoihin perustuvan jutun julkaisuun. Lehden vastaava päätoimittaja Kaius Niemi antoi tänään selvityksensä yhtiön hallitukselle.

– Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi nauttii Sanoman hallituksen varauksetonta luottamusta, yhtiö tiedottaa lyhyesti.

Lue lisää aiheesta:

Näkökulma: Nostan Helsingin Sanomille hattua

Ilkka Kanerva: Puolustusvaliokunta haluaa katsastaa Tikkakosken Viestikoekeskuksen

Tutkija tietovuotojupakasta: ”Ei tätä voi haudata punaisten leimojen taakse”

Tietovuoto: Tutkija oudoksuu Sauli Niinistön reaktiota – ”Karkeasti ylimitoitettu ja epätavallinen”

Tietovuoto: Päivi Räsänen vaatii puolustusministeriltä pikaista selvitystä – Poliitikot huolestuivat toimittajan tietokoneesta

KRP: HS-toimittajan koti ratsattiin kiireellisesti – kellarista takavarikoitiin palanut tietokone

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mononen

Kattavatko HS:n toimitukselliset prosessit myös käytetyt työtavat turvaluokitetun materiaalin anastamiseksi valtionhallinnolta?

Sanoma oy:n hallitus antaa niille varauksettoman luottamuksensa, ja asettaa tällä itsensäkin kiinnostavaan asemaan lain edessä.

Jaakko Aalto

Aivan. Tämä "nauttii varauksetonta luottamusta" on standardivastaus, joka voi tarkoittaa mitä tahansa tai olla tarkoittamatta mitään. Sen jatko, jota koskaan ei esitetä julkisuuteen, voi olla "siihen asti, että seuraaja löydetään" tai "edellyttäen, että hän tekee suraavat korjaukset toimintaan ... " tai sitten jotain muuta.