Torstai 24.1.2019

Kaupan oluthyllyillä käynnissä ”valtava säätö” – ”Miten kuluttaja reagoi?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.12.2017 09:16
Päivitetty: 
27.12.2017 09:20
  • Kuva: Alma Media arkisto / Elina Paasonen
    Kuva
    Tuotteet, jotka eivät lähde hyllystä tarpeeksi nopeasti asiakkaiden matkaan, tekevät jatkossa nopeasti tilaa uusille tuotteille.
|

”Valtava säätö ja sählinki joka suunnassa.” Näin kuvaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka Kauppalehdessä panimoiden kiirettä alkoholilain voimaantulon kanssa.

Eduskunta päätti päästää vahvemmat oluet kaupan hyllyille heti tammikuun alusta ilman siirtymäaikaa. Koska lain voimaantulo varmistui vasta joulukuussa, on panimoilla nyt kiire saada tuotteita hyllyille.

– Tammikuun alussa kauppojen valikoima nykyistä vahvempien panimotuotteiden osalta tulee olemaan melko suppea, Aarikka arvioi.

Hänen mukaansa isot panimot ovat pienempiä paremmassa asemassa, koska niillä on paremmat puskurit, eli tuotteita valmiina.

Nykyistä vahvempien oluiden ja lonkeroiden tulo ruokakauppaan sähköistää kilpailun hyllytilasta. Kauppalehden mukaan tuotteet, jotka eivät lähde hyllystä tarpeeksi tiheään tahtiin asiakkaan matkaan, joutuvat jatkossa nopeasti antamaan tilaa paremmin kiertäville tuotteille.

– Panimojen kyky reagoida nopeasti muutoksiin korostuu ensi vuonna. Kukaan ei vielä tiedä, miten kuluttaja uuteen tilanteeseen reagoi. Uskon, että ensi vuodesta tulee poikkeuksellisen värikäs, ennustaa Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Pulkki

Mikäköhän on ravintoloissa kolmos- ja nelosoluen suhde, miksi se olisi paljon erilaisempi kaupoissa kun luulen että suhteellinen hintaero tulee kaupassa olemaan suurempi.
Voin tietysti olla väärässäkin ja käydään kerralla kaikki juomaan vahvempaa, tosin epäilen hieman, laivoilta on nelosta on tuotu koska siinä "säästö" on suurempi. Toivottavasti tämä siirtää matkustajatuonnin kauppoihin koska kyllähän tämä kaljan kierrättäminen Tallinaan on jo päästöjen kannalta kauhistus puhumattakaan siitä miten hullunkurista se muutenkin on.