Torstai 23.5.2019

Rahoitusalan lakko ei heti aiheuta käteispulaa: ”Voi esiintyä viiveitä ja häiriöitä”

Luotu: 
27.12.2017 14:18
  • Kuva: Danske Bank
    Kuva
    Rahoitusalan lakon ei uskota vaikuta pankkiautomaattien toimintaan, koska automaattien ylläpidosta vastaavat huolto- ja hoitoyhtiöt, jotka eivät ole lakon piirissä.
|

Rahoitusalan lakko sulkee pankkikonttoreita torstaina ja perjantaina.

Pankit sanovat, että lakon aikana pyritään turvaamaan tärkeimmät palvelut, kuten käteisautomaattinostot, verkkopalvelu ja korttimaksaminen.

–Palvelujen saatavuudessa ja toimivuudessa voi esiintyä viiveitä ja häiriöitä. Myös häiriöiden korjaamisessa voi työtaistelun vuoksi esiintyä viiveitä, Danske Bank sanoo omassa tiedotteessaan.

Palvelualoja edustavan työnantajajärjestö Paltan mukaan asiakkaiden on hyvä varautua palveluiden ruuhkautumiseen ja tavallista pidempiin odotusaikoihin. Pankit eivät voi esimerkiksi taata häiriötöntä maksujen välitystä lakon aikana.

–Myös poikkeustilanteissa on syytä kiinnittää erityistä huomiota poikkeuksellisiin yhteydenottoihin, jotka saattavat olla rikollista tietojen kalastelua. Maksukorttien tietoja ja tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään, Palta varoittaa.

Lakon ei uskota vaikuta pankkiautomaattien toimintaan, koska automaattien ylläpidosta vastaavat huolto- ja hoitoyhtiöt, jotka eivät ole lakon piirissä.

Automaatteja ylläpitävän Automatian johtaja Harri Pennanen arvioi Kauppalehdelle, että hankaluutta syntyy Pennasen mukaan korkeintaan siitä, että pankkikonttorien yhteydessä olevat automaatit ovat lakon ajan poissa käytöstä.

Torstaina alkava lakko on näillä näkymin kaksipäiväinen, mutta se saattaa jatkua vielä vuodenvaihteen jälkeen tammikuun 4. ja 5. päivänä.

Valtakunnansovittelija Minna Helle sanoo sovittelun jatkuvan, vaikka tilanne on hänen mukaansa edelleen lukossa. Seuraava sovittelutapaaminen on tiistaina 2. tammikuuta.

Jaa artikkeli: