Sunnuntai 21.10.2018

”Satoja” uusia juomia kauppoihin, lonkero heti hyllyihin – AL: ”Myynti räjähtää ja hinta romahtaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.12.2017 12:04
Päivitetty: 
29.12.2017 12:08
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Uusi alkoholilaki tuo kauppoihin heti tammikuun alussa kymmeniä uusia oluita, kertoo kaupan suurketju S-ryhmä. Kevään mittaan kauppojen valikoimiin ilmestyy ryhmän mukaan satoja uusia juomatuotteita.

S-ryhmän tavoitteena on kasvattaa voimakkaasti etenkin kotimaisten pienpanimo-oluiden tarjontaa, Kauppalehti kertoo.

– Uskomme, että kotimaisten pienpanimoiden todellinen kulta-aika alkaa nyt, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu sanoo.

Myös Alkon myydyin tuote, vahvempi ”aito” lonkero, tulee S-ryhmän mukaan kauppojen hyllyille heti tammikuun alussa.

Myös Keskon kaupoista luvataan Aamulehden mukaan, että valikoiman pitäisi heti vuodenvaihteen jälkeen kattaa ainakin Alkossa eniten myyneet tuotteet.

Tamperelaisen PM-juomatukun toimitusjohtaja Jarkko Markula sanoo Aamulehdelle, että myynnin kannalta isoin muutos on juuri lonkeron saapuminen marketteihin.

–Uskon, että sen myynti räjähtää ja hinta romahtaa, Markula sanoo.

0,33 litran lonkero on maksanut Alkossa 2,5 euroa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Pitääpä panna talteen muutama kappale näitä myynti räjähtää, hinta romahtaa ja kansa humaltuu -juttujua. Voi sitten puolen vuoden - vuoden päästä verrata toteutuneeseen kehitykseen. Siis silloin, kun nämä maailmanlopun ennustajat ovat jo autuaasti unohtaneet ennusteensa.

Jani Pulkki

Ravintoloista on saanut keppanaa ja nelosta vierekkäisistä hanoista aina ja silti tulee tilattua keppanaa, kait koska se on hiukan edullisempaa. Sama tilanne säilyy kaupoissa, miksipä se muuttaisi käyttäytymistä. Alkuun tietysti on uutuuden viehätys mutta mikäli se on pois matkustajatuonnista niin ainakin kansantalous kiittää ja turhan rahtaamisen aiheuttamat päästöt vähenee.

Tapio Mäkeläinen

So Be It !
Järki voitti.

Mitään iso ei tapahdu. Ihmiset eivät ole tyhmiä. Holhoojat ovat.
Saishan tosta mömmöä kadulta niin paljon kuin lystää. Toiset hakee toiset ei.
Yhdysvalloissa on vapaa viinapolitiikka mutta särkylääkkeiden, opiaattien, takia kuolee vuodessa väkeä enemmän kuin Vietnamissa koko ainana.