Torstai 13.12.2018

”Ei tällaista Suomeen” – Presidenttiehdokkaaseen kohdistunut ilkivalta puhuttaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.12.2017 11:11
  • Kuva: Lauri Olander / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaaren kodin ikkunoita rikottiin joululoman aikana ja Pekka Haaviston Twitter-tili joutui laajan häirinnän kohteeksi.
|

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren kokema ilkivalta on saanut aikaan vilkkaan keskustelun muun muassa suomalaisesta demokratiasta sosiaalisessa mediassa.

Huhtasaaren kodin ikkunoita rikottiin joululoman aikana.

–Tämä on inhottavaa ja järkyttävää. Kaikki rajat ylitetään, kun omaan kotiin tunkeudutaan. Mutta en anna tällaisen pelotella itseäni. Olen ehdolla demokraattisissa vaaleissa, ja aion viedä ne osaltani loppuun asti, Huhtasaari kommentoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Suomen Uutisille.

Helsingin Sanomien toimittaja Paavi Teittinen kommentoi tapausta Twitterissä toteamalla, että poliitikkojen häirintä on huolestuttavaa koko demokratian kannalta.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puolestaan tuomitsee selvin sanoin kaiken päättäjiin kohdistuvan uhkailun ja väkivallan.

–Kaikenlainen päättäjiin kohdistuva uhkailu, väkivalta tai kodinrauhan rikkominen on tuomittavaa. Ei tällaista Suomeen. Suomi on paras maa meille kaikille kun jokaisen ihmisoikeuksia ja yksilönvapautta kunnioitetaan. Jaksamista Laura Huhtasaarelle, hän kirjoittaa Twitterissä.

Itsekin ilkivallan kohteeksi joutunut tntinen pääministeri Alexander Stubb kertaa omia kokemuksiaan ja muistuttaa myös median vastuusta.

–Voit lisätä omalla kohdallani kotirauhan rikkomisen, ikkunoiden ammuskelun, puukkoinsidentin, räkimiset ja kymmeniä tappouhkauksia. Kaikella kunnioituksella mediakin voisi ehkä miettiä millaista kuvaa kanssaihmisistä maalaa. Jokaisella on vastuunsa, hän kirjoittaa vastauksessaan Teittiselle.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Iltalehti kertoi lauantaina, että vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston Twitter-tili on joutunut laajan häirinnän kohteeksi. Asiasta on tehty ilmoitus Suojelupoliisille.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Milli Maja

Tämmöinen on järkyttävää touhua kohdistui se sitten kehen tahansa. Väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään. Demokratiassa kaikilla pressaehdokkailla on oikeus tuoda esiin mielipiteensä. Ilman Lauraa ja Patea nämä vaalit ja vaalikeskustelut olisivat tosi tylsät.

Risto Wegelius

Kyllä jollakin on jauhot pussissa sekaantunu pahasti nyt kaikki tiedätte he pelkäävät lauraa pitää yrittää jotain tehdä nyt laura pellit auki näytetään niille jos kerran haluasvat kova kkovaa vasten laura kansa on puolellasi

Gun-May Arffman

Vihervasemmisto mm. on kovasti kompannut erimielisten suiden tukkimista eivätkä halua kuunnella erimielisiä. Vihreiden Touko Aalto on sanonut hyväksyvänsä väkivallan jos se edesauttaa omia päämääriä eikä ole selkeästi irtisanoutunut tällaisista asioista pitäen väkivaltaa sopimattomana. Myös toimittajat ovat lietsonneet ääriryhmiä syyttämällä toisenmielisiä rasisteiksi, natseiksi, vihapuhujiksi ja niputtamalla joukoittain ihmisiä samaan muottiin.

Toivon Laura Huhtasaarelle kaikkea hyvää. Tällaiset tapaukset eivät estä ihmisiä äänestämästä Lauraa, ketkä ovat niin päättäneet. Tavallisena arjen pyörittäjänä olen lopen kyllästynyt etenkin medioiden epä älylliseen journalismiin viime aikoina ja keskustelun puutteeseen, jossa on luotu vain yksi mielipide ja yksi totuus.

Pekka Hovatov

Antifa ja muu henkisesti sairas suvakki jengi asialla. Yhtä asiaa ihmettelen Iltalehtikin on tehnyt suuremman uutisen Haaviston twitter-seuraajista kuin Huhtasaaren rikotuist ikkunoista. Kumpi on tarkeämpi uutinen kansallisesti??? Media voisi mennä itseensä ja alkaa uutisoimaan objektiivisesti ja tasa-arvoisesti. Tosin taitaa olla Suomenmaassa turha toive moinen toiminta suomalaiselta medialta, koska toimittajat itse kuuluvat terroristijärjestöön antifa ja suvakkileiriin, joten he kannattavat iskuja ja rikollista toimintaa, mistä demokraattisessa yhteiskunnassa tekijät ja heidän suojelijansa saisivat linnatuomion, suomessa viher/vasemmistolainen poliisi ei vaivaudu edes tutkimaan.

Pekka Hovatov

Ville niinistökin tulee twiitissään esille, vaikka on yksi pahimmista "terroristiseen" toimintaan yllyttäjistä. Muistelkaa Niinistön tekemisiä laittomasti maassa olevien kakoituksen yhteydessä. Niinistön puheet ja avautumiset osoittautuivat pelkiksi paskapuheiksi, kuinkas muuten....

Esko Riikonen

"Iltalehti kertoi lauantaina, että vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston Twitter-tili on joutunut laajan häirinnän kohteeksi. Asiasta on tehty ilmoitus Suojelupoliisille."

Kait sitten vastavuoroisesti Lauran ikkunoiden rikkomista tutkii keskusrikospoliisi.

Risto Nikander

Ville Niinistö korostaa, että PÄÄTTÄJIIN KOHDISTUVA ILKIVALTA JA UHKAILU POISTETTAVA. Eipä ajattele tavallisia suomalaisia, naisia, lapsia, rikosten uhreja, raiskattuja, kun haluaa tuottaa maahan maahan.
Ja aikamoista kiusaamista sekin on, kun suomalaiset maksavat leikkauksilla tämän ja veronmaksajat maksavat kulut. Kaikkiaan € 2 miljardia.

Heikki Paananen

Luultavasti aika tarkasti yhtä mahdollista, kuin että sinä olisit ne rikkonut.
Siitäpä laskeskelemaan todennäköisyyksiä.

Kyllähän tekijät vielä kiinni jäävät. Joko olivat räkänokkaisia koulupoikia tai sitten jauhokuonoisia autonpolttajia.

Petri Sakkinen

Kumpikaan epäilemisi ryhmistä tuskin ollut niin varovainen, että sisälasi ei olisi rikkoitunut, vaan pikemminkin heittänyt kiven tms, tikkaille kiipeämisen ja astalolla kolauttamisen sijasta. Esim. herra Huhtasaari olisi hyvinkin voinut toimia näin, jos vaikka Laura ei pidä tikkaille kiipeämisestä.

Pekka Hovatov

Miettikää ihmiset hyvät. Pakolaisilla ja muilla on oikeus valita asuinpaikkansa Suomesta. Työtön voidaan uuden lain mukaan pakottaa muuttamaan pois valitsemastaan asuinpaikasta, kiristämällä häntä taloudellisesti. Ihmettelen sitä, ettei peruslakivaliokunta ole ottanut asiaan kantaa, koska se on perustuslain vastaista. Jokaisella suomalaisella on oikeus valita itse asuinpaikkansa. Mielestäni uusi nyt vuodenvaihteessa voimaan tuleva työttömien aktiivimalli , oikeammin "työttömien kyykytyslaki" rikkoo törkeästi ainakin kahta Suomen perustuslain kohtaa.

Perusoikeudet 2 Luku 9 § Liikkumisvapaus
Perusoikeudet 2 Luku 6 § Yhdenvertaisuus

Suomen perustuslaki, perusoikeudet 2 Luku 9 § Liikkumisvapaus

-"Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."

Suomen perustuslaki, perusoikeudet 2 Luku 6 § Yhdenvertaisuus
-"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä."

-"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Pakolaisia ja muita ulkomaalaisia ei pakoteta kiristämällä taloudellisesti muuttamaan eri puolille Suomea, mutta työtön suomalainen voidaan pakottaa, kiristämällä häntä taloudellisesti muuttamaan toiselle puolelle Suomea.

Jokainen voi käydä tarkistamassa halutessaan mainitsemani lainkohdat tuolta:
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Tämä on hyvä esimerkki miksi ei pidä äänestää Kokoomuksen tai Keskustan ehdokasta seuraavaksi Presidentiksi.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
ei pidä äänestää Kokoomuksen tai Keskustan ehdokasta seuraavaksi Presidentiksi.
-Painoiko Presidentti S.Niinistö eduskunnassa Kyllä vai Ei nappia kun tuosta päätettiin?
Päätökset tekee eduskunnan enemmistö ei presidentti. Hän vain vahvistaa lain allekirjoituksella .Lain jonka eduskunta on tehnyt.

Petri Sakkinen

Suomen Uutisten julkaiseman valokuvan mukaan ikkunoiden rikkoja on rikkonut vain ulkolasin. Kyseessä on siis ollut harvinaisen kiltti ilkityöntekijä, joka ei ole halunnut ikäviä lasinsiruja sisälle siivottavaksi eikä taloa kylmenemään. Tällainen voisi olla esim. kampanjatoimiston työntekijä tai kampanja-aktiivi.