Perjantai 14.12.2018

Kysymyksiä ”orwellimaista” aktiivimallia puolustaneelle ministerille: ”Miten käy perheelle?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.12.2017 16:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ville Niinistön (kuvassa) mukaan Kai Mykkäsen puolustus ”orwellimaiselle” aktiivimallille herättää lisää kysymyksiä.
|

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö esittää Twitterissä kysymyksiä hallituksen aktiivimallia mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa lauantaina puolustaneelle ulkomaankauppa – ja kehitysministeri Kai Mykkäselle (kok.).

Mykkänen kysyy kirjoituksessaan miten pitkään yhteiskunnalta voi vaatia normaalitasoista työttömyysetuutta olematta valmis muuttamaan paikkakunnalle, jossa työhön on mahdollista päästä.

Lue lisää: Kokoomusministeri puolustaa aktiivimallia: ”Ennalta luovuttamisen henki on järkyttävää”

Niinistö vastaa, että puolustus ”orwellimaiselle” aktiivimallille herättää lisää kysymyksiä.

– Jos työttömän pitää keikkatyönkin takia muuttaa, miten käy perheelle, lapsille? Mitä jos työ loppuu? Jos hallitus sanoo, että kursseja/tukityötä oltava, miksei se lisää määrärahoja vaan leikkaa, hän ihmettelee Twitterissä.

Tviitistä syntyneessä keskustelussa hän kysyy myös, mitä keskusta ajattelee ajatuksesta, jossa työttömän on muutettava jopa satunnaisen keikkatyönkin perässä suuriin kaupunkeihin välttääkseen työttömyysturvan leikkurin.

–Vähän levotonta muuttopolitiikkaa, jossa riskit isot perheille, Niinistö kuittaa.

Lisää aiheesta:

Ministeri Mykkänen Aamulehdelle: Jos työtön ei löydä 18 tuntia töitä tai aktivointia, tulee miettiä muuttamista

Pitkäaikaistyöttömän aloite nimivyöryllä eduskuntaan: ”Typerä laki, joka tekee kipeää hyvin monelle aivan vääristä syistä”

Kansalaisaloite vaatii työttömiä suututtavan aktiivimallin kumoamista: ”Kohtuutonta rangaista työnhakijaa”

Aktiivimalli: Kela seuraa työttömän toimintaa – ”Tulkinnanvaraisuutta voi tulla”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilmari Jokinen

Kepu ampuu maaseudulla itseään jalkaan. Äänestyskäyttäytyminen isältä pojalle on tulossa nyt tiensä päähän. Suurinta työttömyys on kepun vaalikarja alueella.
Puoluetoimiston ensimmäin maalaus on Santeri Alkio ja viimeinen on Juha Sipilä. Väyrynen sammuttaa valot.

Erkki Lintulahti

Keskustelussa näkyy henkilöiden ymmärrys asiasta. Kommenteista näkyy, ettei heillä ole omakohtaista kokemusta työvoimatoimiston palveluista. Avustajien kertomat tiivistelmät ovat puutteellisia joten sellaisilla henkilöillä vielä korostetusti joilla on heikko kosketuspinta todellisuuteen ja arkipäivään, korkeakoulutus vie koulutetut kauas työstä ja heille jää työhön vain joku juttu kaukaisuudessa, muttei tuntumaa oikeasta työstä. Asioista siis tiedetään korkeakoulutustasolla ja asiasta voidaan käydä debattia ja korkealentoista asiantuntevaa ja laaja-alaista väittelyä. Käytännön oikea tietotaito vaan on nolla tai ei edes sitä.

Kalle Kaskinen

Ranskassa alkamassa samansuuntainen aktiivimalli.
Lapsiperhekortin taas vetäsit hihasta. Säälittävä
Olette olleet peräjälkeen useissa hallituksissa säätämässä suomea liki holhouskuntoon.
Aktiivimalli ei vielä päivääkään toiminnassa, lisää määrärahoja. Säälittävää

Pekka Hovatov

Miettikää ihmiset hyvät. Pakolaisilla ja muilla on oikeus valita asuinpaikkansa Suomesta. Työtön voidaan uuden lain mukaan pakottaa muuttamaan pois valitsemastaan asuinpaikasta, kiristämällä häntä taloudellisesti. Ihmettelen sitä, ettei peruslakivaliokunta ole ottanut asiaan kantaa, koska se on perustuslain vastaista. Jokaisella suomalaisella on oikeus valita itse asuinpaikkansa. Mielestäni uusi nyt vuodenvaihteessa voimaan tuleva työttömien aktiivimalli , oikeammin "työttömien kyykytyslaki" rikkoo törkeästi ainakin kahta Suomen perustuslain kohtaa.

Perusoikeudet 2 Luku 9 § Liikkumisvapaus
Perusoikeudet 2 Luku 6 § Yhdenvertaisuus

Suomen perustuslaki, perusoikeudet 2 Luku 9 § Liikkumisvapaus

-"Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."

Suomen perustuslaki, perusoikeudet 2 Luku 6 § Yhdenvertaisuus
-"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä."

-"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Pakolaisia ja muita ulkomaalaisia ei pakoteta kiristämällä taloudellisesti muuttamaan eri puolille Suomea, mutta työtön suomalainen voidaan pakottaa, kiristämällä häntä taloudellisesti muuttamaan toiselle puolelle Suomea.

Jokainen voi käydä tarkistamassa halutessaan mainitsemani lainkohdat tuolta:
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Tämä on hyvä esimerkki miksi ei pidä äänestää Kokoomuksen tai Keskustan ehdokasta seuraavaksi Presidentiksi.

Mikko Raatikainen

Ihan väärinkäsitysten välttämiseksi kertoisitko Pekka missä säännössä voidaan VAATIA muuttamaan toiselle paikkakunnalle?

Itse en asiasta mainintaa löydä.
Lähteinä käytin TE-toimiston "mitä karenssi tarkoittaa"sekä "aktiivimalli" sivuja
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/jos_jaat_tyottomaksi/tyott...
http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/aktiivimalli

Karenssiahan ei tule jos päivittäinen työmatka kestää kolme tuntia....käytännössä puolitoista tuntia suuntaansa.
Maantietä n. 100 km
Oman auton hankkimista EI edellytetä.

"Työ, jossa päivittäinen työmatkasi kestäisi kokoaikatyössä keskimäärin 3 tuntia tai osa-aikatyössä keskimäärin 2 tuntia. Aikaa tarkasteltaessa otetaan huomioon joukkoliikenne, polkupyörän tai oman auton käyttö sekä mahdollisuus kävellä työmatka. Oman auton hankkimista ei edellytetä."

Se että jossain toimistossa tehdään jotain muita päätöksiä ei tarkoita että ne on oikein, vaan niistä kannattaa vaalittaa, eikä tyytyä siihen mitä joku kassaneiti sanoo tai mitä nettihuhut väittää.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
missä säännössä voidaan VAATIA muuttamaan toiselle paikkakunnalle?

Jos työpaikkaa tarjotaan työttömälle toiselta paikkakunalta ja siitä kieltäytyy
seuraa 3kk karenssi ja tukea leikataan 40%.
Oliko tuo vapaaehtoisuuteen perustuva muutto?

Pekka Hovatov

Hei, kuten kirjoitin , taloudellisesti voidaan kiristää. TE-keskuksia, niiden palveluita ja työpaikkoja(työttömät eivät luo työpaikkoja, sen tekevät yritykset) ei ole joka kylässä ja niemessä + notkossa.
1 koulutuksen ja työssäolon yhdistelmää ei hyväksytä osoituksena aktiivisuudesta.
2 tehtyjä työhakemuksia ei hyväksytä näytöksi aktiivisuudesta. Syrjäkylillä ja paikkakunnilla joissa on yksi tai kaksi R-kioskia isompaa työnantajaa on suomessa paljon. Noilla paikkakunnilla ihmiset tulevat olemaan pulassa, se on fakta. Mitä tulee tuohon sanomaasi
"Se että jossain toimistossa tehdään jotain muita päätöksiä ei tarkoita että ne on oikein, vaan niistä kannattaa valittaa, eikä tyytyä siihen mitä joku kassaneiti sanoo tai mitä nettihuhut väittää."

Luuletko tosiaan että ihmisillä on voimavaroja joka kuukausi tai 65pvä:n välein taistella Kelan byrokratiaa vastaan että saavat omansa takaisin mahdollisesti 2kk päästä kun anomukset on tehty(tuokin 2kk aika-arvio taitaa olla ylipositiivinen,kun ottaa huomioon Kelan toiminnan tason).

Ei siitä mitään kirjoitettua sääntöä ole , mutta kiristämällä taloudellisesti, niin voidaan ja varmasti tullaan tekemään ihmisten henkilökohtaisten elämän tilanteen kannalta kestämättömiä ratkaisuja, tälläisessä toiminnassa KELA on ammattilaisia täynnä, sen se on osoittanut jo lukemattomia kertoja olemassaolonsa aikana.

Syrjäkyliltä on jo leikattu kaikki julkiset palvelut, liikennöintipalveluja myöten. Ei siellä kulje ratikat ja ole kaupunkipolkupyörät "kivasti" käytössä kotiovelta. Auto on siellä välttämättömyys. Kela ei kuitenkaan huomioi kuluna autoa ja sen kuluja, joten työttömyyskorvauksella ei ole varaa syrjäkylillä ajella "hupi" ajelua jonnekin kylän tai lähimpään kaupunkiin. Ja mitä tulee yleensä matkoihin ja matkaaikaan niin ei se poikittais liikenne ole ikinä toiminut Helsingissäkään.

Tässä on mainitsemastasi TE-keskuksen tiedotteesta lainaus:

"Mitä minun käytännössä on tehtävä, jotta työttömyysetuuteni säilyisi ennallaan?

Säilyttääkseen työttömyysetuuden ennallaan työttömyysetuuden saajan on tarkastelujakson aikana joko

tehtävä 18 tuntia palkkatyötä
ansaittava yritystoiminnassa yhteensä vähintään 23 prosenttia yrittäjän työssäoloehtoon vaaditusta kuukausiansiosta (vuonna 2018: 241 euroa)
oltava viisi päivää TE-toimiston työllistymistä edistävässä palvelussa TAI
osallistuttava viisi päivää muuhun työpaikalla tai työllistymiseen liittyen toteutettavaan rekrytointia tukevaan toimintaan, jonka ajalta maksetaan työttömyysetuutta

Yhdistelmiä edellä mainituista aktiivisuuden osoittamisen tavoista ei voida laskea yhteen. Aktiivisuusedellytys on siis täytettävä esimerkiksi joko tekemällä työtä tai osallistumalla työllistymistä edistäviin palveluihin, ei sekä että."

-18H PALKKATYÖTÄ, LÖYTYYKÖ HAJA-ASUTUSALUEILLA JOKAISELLE 18H TÖITÄ, SALLAN TYLÖTTÖMYYS PROSENTTI TAITAA OLLA 20%, JOKA VIIDES ON TYÖTÖN

- YRITYSTOIMINTA JOKA TUOTTAA 241 EUROA/KK. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA RYHDY YRITTÄJÄKSI. TUOLLA TULOLLA SINULLE EI KERRY EDES ELÄKETTÄ. ET PYSTY MAKSAMAAN EDES MINIMI MAKSUJA JA PUTOAT KAIKKIEN YHTEISKUNNAN TUKIEN ULKOPUOLELLE!!!

- ET VOI ITSE PÄÄTTÄÄ MIHIN KOULUTUKSEEN TAI KURSSILLE OALLISTUT, SE TEHDÄÄN SINUN PUOLEST TE-KESKUKSESSA.

Tuosta vastauksestasi päätellen sinulla itselläsi menee vrsin hyvin, joten ymmärrän asenteesi. Suomessa on kuitenkin suuri joukko ihmisiä, ketkä eivät ole sinun asemassasi näyttämässä keskisormea heikosti toimeentuleville ja työttömille.

Mikko Raatikainen
Vastaus kommenttiin #17

Haja-asuusalueilla jossa työtä ei tod näk ole, niin menettää sen 4.65%....eli käytännössä päivän korvauksen.
Mutta edelleenkään ei vaadita muuttamista mihinkään saadakseen sen 95.35% korvauksen.

Asia olisi toinen jos menettäisi KOKO korvauksen...eli saisi karenssin...ellei ota työtä vastaan, jos työ on yli tuon mainitun 1½ tunnin matkan päässä.

En ole mitenkään parempiosainen kuten kuvittelet...tavallinen duunari vain, mutta onneksi on sitä työtä.
Tarkoitukseni oli nimenomaa oikaista sellainen väärinkäsitys, että oikeasti pitäisi muuttaa pakolla jonnekin....ainakaan vielä toistaiseksi.

Mutta itse asiasta eli aktiivimallista ollaan vatmaan samaa mieltä, että se on perseestä ja ainut tarkoitus on saada työttömille mahdollisimman paljon karensseja, jotta saadaan säästöjä.

Pekka Hovatov
Vastaus kommenttiin #18

Marja- Liisa Kalkeala totesi tuolla aiemmin en asian, mitä et ole selkeästi sisäistänyt. Vanhassa laissa on pykälä, joka on edelleenkin voimassa ja voit olla varma että sitä käytetään: Mikäli työhakijalle tarjotaan työpaikkaa toiselta paikkakunnalta ja hän siitä kieltäytyy, asetetaan hänet 3kk karessiin.

"Perheetön työnhakija ei voi menettämättä oikeutta työttömyysetuuteen kieltäytyä työssäkäyntialueensa ulkopuolelta tarjotusta pysyväisluonteisesta toimeentulon turvaavasta kokoaikatyöstä"

Tällä ei ole mitään tekemistä tuon sinun mainitsemasi työmatkan ajallisessa kestolla.

Tämän "aktivointilain" tarkoitus ei ole kuin putsasta työttömyystilastoja ja leikata työttömyyskorvausta. Lain tarkoitus ei todellakaanole kannustaa työttömiä työnhakuun. Aktiivisuuden todistaminen on käytänössä tehty mahdottomaksi. Kelan toimintatapaan kun ei kuulu uskoa hakijan antamia tietoja, ain vaaditaan ulkopuolinen todiste 10kpl:eena

Mikko Raatikainen
Vastaus kommenttiin #19

Tarkoitukseni ei olekaan sisäistää tässä asiassa Kalkelaa eikä muitakaan nettihuhuja.

Tuolla on työssäkäyntialueet:
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091153

Tuolla säädös liittyen työssäkäyntialueisiin:
www.selry.fi/tyottomyyskassa/ajankohtaista/?x8322069=37299674
Nuo lukemalla pääsee aika pitkälle ja ne on ajantasalla vielä tänään, kunnes tulee voimaan aktiivimalli joka tuo joitain muutoksia paskempaan suuntaan, muttei silti tarvi muutella mihinkään.

Se että jonkun "kummin kaiman kämppäkaveri oli kuullut, että tutullle oli sanottu että..." - ei tee asiasta vielä faktaa.
TE-keskuksellakin on säädökset ja niitä pitää noudattaa.
Jos he tekevät mielivaltaisia päätöksiä, niin niistä kannattaa valittaa eikä niellä kaikkeaa mitä ne väittää.

Ei tämä niin vaikeaa ole, mutta nettihuhuihin ei kannata luottaa tässäkään asiassa

Jari Tomi

Jo nyt kohdellaan epäinhimillisesti työttömiä perheitä ,jotka kärsii pätkätöistä, ja määräaikaisia sopimuksia tehdään koulun opettajille / kouluavustajille , ja se aiheuttaa tukien hakemista jotta pärjää perhe, ja perhe joutuu elämään ahdingossa taloudellisesti muutta myös henkisesti.
Jos kouluavustajat vakinaistettaisiin, luukulta toiselle rahan haku loppuisi, ja perheiden henkisen ahdingon vuoksi syntyvät kalliit hoidot ja tukemis tarpeet vähenisi saati perheenkärsimykset.
Nyt löytyy lukuisia esimerkkejä tästä.
Se on valtiolle myös lisä kulua.
Onko mietitty mahdollisuutta opettajien ja kouluavustajien palkan maksusta suoraan valtiolta, jotta kuntien ja kaupunkien koulutus taso ja työntekijöiden todellinen tarve ja toteutus saataisiin tasavertaiseksi , eikä opettajien ahdinko toisi lisäkuluja tulevaisuuden kuluiksi nyt tehtävillä alimitoituksilla jotka toteuttaa lisäkuluja valtiolle kuntien yrittäessä säästää määräaikaisilla työsopimuksilla ja perheet luin opiskelijat kärsii.

Juha Virtanen

Hyvä että Ville Niinistö on lukenut näitä keskustelupalstoja ja kopioinut sieltä ideoita omikseen.
"Mykkänen aikoo ratkaista muuttajien asuntokysymyksen? Entä perheellisellä tulevan ongelman kun toisella on työpaikka entisellä asuinpaikkakunnalla ja pitääkö erota kun toinen muuttaa Helsingin seudulle parakkiin. Perheen kysymys oli muutama päivä sitten esillä mutta vastausta ei saatu.

Marja-Liisa Kalkela

Jollen ihan väärin muista tuota samaa oli vihreätkin puuhamassa Vanhanen/Kiviniemen hallituksessa ja Kataisen/Stubin hallituksessa.

Miksei yrityksiä Aktivoida?
Tanskan-malli
Tanskassa työtön ei tee yhtään nettihakemusta, vaan hänet kutsutaan aina henkilökohtaisesti työvoimatoimistoon ja hänen työmarkkinakelpoisuutensa kartoitetaan. Sen tavoitteena on nostaa työttömän mahdollisuuksia työllistyä. Tämä onnistuu räätälöimällä työnhakijoiden tarpeet ja tarttumalla niihin.

Pitkäaikaistyöttömyyttä ei Tanskassa juuri ole.
-Tanskassa työtön tehdään aktiiviseksi.
- Myös työnantajat aktivoidaan.
-Tanskassa systeemi tukee sitä, että työnantajilla on helppo ja edullista työllistää, mutta myös irtisanoa.
-Se aktivoi työnantajaa työllistämään ja saa ihmiset töihin.

Työnantajillahan ne työpaikat on ei työttömillä.
Miksi ajetaan kuin käärmettä pyssyyn väkisin syysteemiä mikä nöyryttää työttömiä ja joka ei tule toimimaan. Siitäkin huolimatta että se tulee kalliiksi toteuttaa.
(työmmien paperienpyöritys Ely-keskuksissa ja Kelassa ei ole ilmaista.)

Tuomas Sikander

Länsimainen malli itäeurooppalaiseen pirtaan?
Asia ei kerta kaikkiaan mahdu lappilais-pohjalaisen piiskalaestadiuksen tajuntaan, aivan liian humanistista, liian vähän kyykyttävää tsarismia jotta nuikuttava persejalka tuntisi olonsa kotoisaksi.
._.

Mauri Gardin

On hämmästyttävää, että sdp, vas, vihreät ja ay-liikekin eivät haluakaan ihmisten aktivoituvan ja pääsemään arjesta hyvin kiinni työn kautta. He pitävät työttömiä vaalikarjoinaan, joista ei saa luopua. Onneksi Sipilän hallitus tekee räksytyksestä huolimatta määrätietoista työtä ja :työllisyys paranee, syntyy uusia työpaikkoja, talous kohenee, vienti vetää. Tulevat sukupolvet kiittävät!

Pasi Anttila

Mitenköhän mahtais käydä. Suomessahan yksikään lapsiperhe ei ole muuttanut työnperässä. Tässä laissahan pyritään edesauttamaan ihmisten muuttamista pois alueilta joissa ei ole työ eikä koulutusmahdollisuuksia. Toki pitäsihän ihmisen ittekin se tajuta ettei kannata eläämänsä viettää paikassa missä ei työtä saa.

Pekka Hovatov

Te jotka taistelette hallituksen aktiivimallin kanssa muistakaa töitä hakiessanne nämä nykyisen hallituksen luomat työpaikat:

Monikulttuurisuusasiantuntija, Maahanmuuttokoordinaattori, Tulkkipalvelukoordinaattori, Asioimistulkki, Kulttuuriluotsi, Vertaisosaaja, Maahanmuuttajien erityisryhmän linjavastaava, Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori, Sopeuttamistyöntekijä, Kotoutussihteeri, Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija, Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija, Suomen askeleet -linjan opettaja, Lyhytkurssivastaava, Aikuisperuskoulun linjavastaava, Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja, Monikulttuurisuusaktivisti, Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja, Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava, Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja, Sosiokulttuurinen tasapainottaja, Pakolaisneuvonantaja, Vähemmistöoikeuksien valvoja, Avustusanomusten esitäyttäjä, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies, Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö, Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja, Monikulttuurikonsultti, Romanityöryhmä, Kerjäläistyöryhmä, Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä, Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti, Maahanmuuttoyksikön psykologi, Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja, Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä, Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja, Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja, Siirtolaisinstituutin johtaja, Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja, Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja, Naapuruussovittelija, Kotouttamisohjaaja, Avustamistulkki, Aputulkki, Romaniasioidenhoitaja, Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija, Maahanmuuttoasioiden johtaja, Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuusvastuualueen johtaja, Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta, Maahanmuuttotyön päällikkö, Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä, Maahanmuuttopolitiikkastrategi, Kehitysmaatutkimuksen professori, lehtori, tuntiopettaja ja tutkija, Maailmanpolitiikan professori, lehtori, tuntiopettaja ja tutkija, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntija, Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja, Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö, Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija, Sopeutumiskonsultti, Maahanmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektin johtaja, Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija, Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja, Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori, Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies, Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvoja, Maahanmuuttovastaava, Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä, Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija, Pakolaiskoordinaattori, Pakolaisvähemmistövastaava, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja, Romanien päiväkeskuksen työntekijä, Romaniyhdyshenkilö, Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja, Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Maahanmuuton erikoistutkija, Ihmisoikeustyönjohtaja, Sisäasiainministeriön maahanmuuttojohtaja, Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä, Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija, Ulkomaalaisasioiden valmistelija, Romanien päiväkeskuksen johtaja, Monikulttuurisuustyön suunnittelija, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen -projektin johtokunta, Monikulttuuripedagogi, Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä, Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija, Maahanmuuttopolitiikan tutkija, Maahanmuuttoviraston tutkija, Turvapaikkalautakunnan sihteeri, Sisäasiainministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä, Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori, Syrjintälautakunnan johtaja, Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja, Pakolaisneuvonnan tiedottaja, Maahanmuuttajien asumisneuvoja, Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja, Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja, Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja, Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen kehityspoliittinen asiantuntija, Monikulttuurinen osaaja, Suomen Somalia-verkoston toiminnanjohtaja, Maahanmuuttajapoikatyön johtaja, Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja, Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija, Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille, Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja, Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen, Syrjintäilmiöiden analysoija, Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä, Pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö, Maahanmuuttopolitiikan asiantuntija, Konsultoiva uskonnon ja somalin kielen opettaja, Somaliperheiden ja koulun välisen yhteistyön tutkija, Monikulttuurisen asumisen aluevastaava, Monikulttuurisen kasvatustyön, kotoutumisen ja opetuksen kehittäminen -hankkeen johtaja, Romanilasten oppivelvollisuutta selvittävä työryhmä, Kiertävä maahanmuuttajaneuvoja, Maahanmuuttajat-konsulttiryhmä, Maahanmuuttajatyön koordinaattori, Maahanmuuttajien yritysneuvoja, Maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ryhmä, Maahanmuuttaja-aikuisten oppimisen ohjauksen suunnittelijaopettaja, Maahanmuuttajaopettaja, Maahanmuuttajaopetuksen erityisosaamis- ja ohjausryhmä, Maahanmuuttajatyttötyön ohjaaja, Maahanmuuttajien toiminnallisen opetuksen ja ohjauksen projektikoordinaattori, Maahanmuuttajien järjestökonsultti, Maahanmuuttajien psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttajuuden psykologisen prosessin tutkija, Romanit työelämään -hankkeen johtaja, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja, Maahanmuuttoasioiden asiantuntija, Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston kotouttamisyksikön projektikoordinaattori, Maahanmuuttajataustainen kulttuurimentori, Pakolaistyön ohjaaja, Kulttuuritulkki, Maahanmuuttajakouluttajien resurssirenkaan puheenjohtaja, Kieliavustaja, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman johtaja, Maahanmuuttajien vastaanottohenkilö, Syrjinnän ehkäisyyn keskittyvän ryhmän johtaja, Maahanmuuttajien preppausluokan opettaja, Asioimistulkkikeskuksen johtaja, Maahanmuuttotyöryhmän johtaja, Monikulttuurisuusyhdistyksen tiedottaja, Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten johtaja, ELY-keskuksen maahanmuuttopäällikkö, Maahanmuuttoviraston alaikäisyksiköiden johtaja, Pakolaistyönohjaaja, Omakielineuvoja, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston tutkija, Maahanmuuttajakoulutuksen koordinaattori, Monikulttuuristen yhdistysten liiton puheenjohtaja, Monikulttuurisen liikuntaliitto puheenjohtaja, Pakolais- ja siirtolaisuusasiain neuvottelukunnan johtaja, Maahanmuuttokonsultti, Integraatiopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, Monikulttuuristen perheiden liiton puheenjohtaja, Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapisteen hoitaja, Maahanmuuttajien valmistavan ryhmän johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunnan hyvän tahdon lähettiläs, Maahanmuuttajakonsultti, Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluiden johtaja, Maahanmuuttajatoimittaja, Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan puheenjohtaja, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja, Turvapaikkahakemusten käsittelyä tutkiva työryhmä, Kotoutumis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä, Haavoittuvassa asemassa olevien kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamisen edistämishankkeen projektipäällikkö, Maahanmuutto-ohjelmien tukirakenteen johtaja, Kotouttamisen ja etnisten suhteiden seurantajärjestelmän johtaja, Pakolaisten vuorovaikutussuhteiden tutkija, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden yhdenmukaistaja, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden asiantuntijaverkosto, Monikulttuurisuuden erityisasiantuntija, Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjauspalvelujen ja osaamisen kehittämisen projektipäällikkö, Maahanmuuttokriittisen/rasistisen keskustelun rakennetta pohtiva asiantuntijafoorumi, Maahanmuuttajien kielikoulutuksen kehittämishankkeiden projektipäällikkö, Maahanmuuttoasioiden kehittämispäällikkö, Alueellisen maahanmuuton kehittämishankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttaja-asiamies, Maahanmuuttajaneuvonta ja -opastusjärjestelmän kehittämisen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien kotitalousneuvoja, Maahanmuuttajat aktiiviseksi osaksi yhteiskuntaa -hankkeen projektipäällikkö, Monikulttuurisen tyttötyön johtaja, Maahanmuuttajaväestön aktiivinen työllistyminen -hankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien ohjausverkoston johtaja, Aikuisten maahanmuuttajien alkuvaiheen arviointi- ja koulutushankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttaja-asiamiestoiminnan käynnistämishankeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien kotoutumisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajien ohjaus- ja työnhakupalvelujen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien ohjauskeskusohjelman projektipäällikkö, Maahanmuuttajien palveluohjauksen kumppanuusprojektin päällikkö, Maahanmuuttajanuorten ohjaushankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajat työvoimaksi -projektin päällikkö, Aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskuksen päällikkö, Vaikuttavuutta kotouttamiseen monialaisena yhteistyönä -hankkeen projektipäällikkö, Suomen kielen opetukseen ohjaamisen kehittämisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajien tukiasumisyksikön ohjaaja, Maahanmuuttajataustaisten lasten sosiaaliohjaaja, Monikulttuurisen mediatoimituksen johtaja, Maahanmuuttajanuorten oppimisvaikeuksien ehkäisyprojektin johtaja, Monikulttuurisen hiv-työprojektin johtaja, Maahanmuuttajalasten ja -nuorten kotoutumisen ohjaaja, Maahanmuuttajanuorten tukiasumistoiminnan tutkija, Elämänhallinnan ja voimavaraistamisen kehittämisprojektin maahanmuuttajalapsille ja -nuorille johtaja, Ikääntyvien maahanmuuttajien kotoutumista edistävän projektin johtaja, Maahanmuuttajien turvaverkkotoiminnan ohjaaja, Monikulttuurisen sosiaalisen nuorisotyön ohjaaja, Maahanmuuttajamiesten tukiprojektin päällikkö, Maahanmuuttajataustaisten lasten sijais- ja tukiperhetoiminnan tutkija, Maahanmuuttajajärjestöjen toiminnan kehittäjä, Maahanmuuttajanuorten ongelmapelaamista ehkäisevän projektin päällikkö, Maahanmuuttajien vertaistukitoiminnan ohjaaja, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen hankkeen johtaja, Monikulttuurisuuskouluttajaverkoston kouluttaja, Monikulttuurisuus nuorisotyön voimavarana -projektin projektityöntekijä, Monikulttuurisen voimavarakeskuksen johtaja, Pakolais- ja maahanmuuttajajärjestöjen voimavaraistamisprojektin päällikkö, Maahanmuuttoyhdyshenkilö, Maahanmuuttajien asumisneuvonnan kehittämisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajatyön kehittämisprojektin johtaja, Maahanmuuttajien konfliktien ehkäisy- ja sovittelutyön neuvoja, Maahanmuuttajanuorten syrjäytymisen ehkäisyn tutkija, Ulkomaalaistaustaisten rikoksen uhrien tukityönprojektin johtaja, Monikulttuurisuusläänintaiteilija, Monikulttuurisen resurssi- ja osaamiskeskuksen johtaja, Maahanmuuttajaperhetyön ja avohuollon kehittämisen tutkija, Maahanmuuttajavanhusten tukipysäkki -projektin vastaava, Maahanmuuttajanuorten huumeiden käytön ennaltaehkäisyn tutkija, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston järjestökoordinaattori, Maahanmuuttajien kuntoutusluotsi, Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seuran puheenjohtaja, Kotikielenavustaja, Maahanmuuttajien perhesidehaastattelija, Maahanmuuttajien hakemustallentaja, Monikulttuurisuusasioiden päällikkö, Maahanmuuttajanuorten pelaaminen hallintaan -projektin projektikoordinaattori, Monikulttuuritulkki, Maahanmuuttoyhdyshenkilöverkoston ylitarkastaja, Maahanmuuttohallinnon johtaja, Monikulttuurikouluttaja, Maahanmuuton ja kotoutuksen valmisteluryhmä ylijohtaja, Kulttuurivälittäjä, Maahanmuutto-osaston suunnittelija, Maahanmuuttajien asuntoalueille kotouttamista selvittävä yleissuunnitteluarkkitehti, Pakolaisneuvonnan juristi, Evankelisluterilaisen kirkon maahanmuuttajatyön sihteeri, Monikulttuurisen toiminnan koordinaattori, Varhaiskasvatuspalvelujen monikulttuuriosaaja, Maahanmuutosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja, Positiivisen diskriminaation johtaja, Monikulttuurisuusasiain päällikkö, Maahanmuuttajien seutuohjaaja, Rasismin vastaisen työn asiantuntija, Maahanmuuttopolitiikkaa tutkiva kulttuurintutkija, Maahanmuutto-osaston osastopäällikkö, Kotoutumisvalmentaja, Maahanmuuttoneuvottelukunnan puheenjohtaja, Taiteen keskustoimikunnan monikulttuurisuusjaoston puheenjohtaja, Konsultoiva psykiatrinen maahanmuuttajatyöryhmä, Pelastakaa Lapset ry:n rasismin vastaisen työn asiantuntija, Kehitysmaatutkimuksen opintoasiainsuunnittelija, Maahanmuuttajien omakielisen neuvontapalvelun koordinaattori, Omakielinen kotoutumisvalmentaja, Rasismintutkija, Maahanmuuttajien syrjintä- ja rasistisia kokemuksia kartoittava työryhmä, Rasismin vastainen työryhmä, Positiivinen erityiskohtelu paluumuuttoprosessissa työryhmä, Pakolaisneuvonnan paperittomat-hankkeen koordinaattori, Maahanmuuttajanuorten koulutuskysymyksiä pohtiva työryhmä...