Perjantai 14.12.2018

Sauli Niinistö: ”Elämme koko ihmiskunnalle ratkaisevia aikoja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2018 12:13
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on Sauli Niinistön mukaan vakaa, mutta maailmalla myllertää.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö varoitti uudenvuoden puheessaan velkaantumisesta. Lisäksi presidentti kommentoi ulko- ja turvallisuuspoliittista tilannetta sekä ilmastonmuutosta.

Niinistö huomautti, että julkinen ja yksityinen kulutus lisääntyivät Suomessa myös ilman talouskasvua, koska runsas velkaantuminen mahdollisti tämän.

–Velkaa taas on ollut tarjolla keskuspankkien valtavien elvytystoimien myötä. Tunnettu tosiasia on, että vientimaana taloutemme on kovasti riippuvainen kysynnästä maailmalla, presidentti sanoi.

Hän korosti, että on syytä tiedostaa, että velkaantunut talous on myös hyvin riippuvainen suurten keskuspankkien politiikasta.

–On aiheellisesti varoitettu, että runsas rahoitus on kanavoitunut velkojen ja omaisuusarvojen kasvuun. Rahapolitiikan tiukentaminen, johon jossain vaiheessa maailmalla väistämättä päädytään, johtaa haasteellisempaan tilanteeseen.  Kohtuullinen varovaisuus on nyt paikallaan.

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on presidentin mukaan vakaa, mutta maailmalla myllertää.

–Ja se vaikuttaa meihin ja kaikkiin. Viime aikoina vain harva kansainvälisen politiikan tapahtuma on ollut toivottu, saati sitten iloinen.

Hän mainitsi erikseen Pohjois-Korean ”kärjistävän asekehittelyn”, joka Niinistön mukaan  on ollut uusi lisä muutoinkin mittavaan turvallisuusuhkien luetteloon.

–Yhä selkeämmin näkyy, että Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat, vaihtelevin kokoonpanoin, istuvat niissä pöydissä, joissa maailman menoa säädellään. On sinänsä hyvä asia, että suurilla on keskusteluyhteys. Meidän kannaltamme ongelmana ovat ne puuttuvat tuolit: EU on jäänyt sivuosaan ja YK:n rooli tuntuu kutistuvan, hän huomautti.

–Suurten välissä on onneksi aina tilaa myös pienille. Suomi tarjoaa mielellään hyviä palveluksia kun niille on kysyntää. Suomi toimiikin aktiivisesti vakautta ja vuoropuhelua tukien niin Itämerellä, arktisilla alueilla kuin maailmanlaajuisesti, Niinistö jatkoi.

"Jokaisen meistä on otettava ja kannettava vastuuta"

Joulun alla YK:sta tulleissa viesteissä  myönteistä oli Niinistön mukaan se, että turvallisuusneuvosto kykeni yksimielisyyteen Pohjois-Korean lisäpakotteista. Pahaenteistä taas se, että Yhdysvallat on esittänyt kovasanaista kritiikkiä maailmanjärjestön toimintaa kohtaan.

–Suomi tukee YK:n pääsihteeri Guterresin aloitetta järjestön uudistamisesta. Tähtäin on lisätä YK:n toiminnan vaikuttavuutta ja vastuullisuutta. Ja se on oikein, koska puutteistaan huolimatta YK on korvaamaton toimija kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi, hän linjasi.

Presidentti otti kantaa myös ilmastonmuutokseen, joka hänen mukaansa ei ole mielipidekysymys.

–Elämme koko ihmiskunnalle ratkaisevia aikoja. Ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys vaan todellinen uhka. Monille meistä ymmärrys siitä on tullut myöhään ja olisi tullut vielä myöhemmin ilman niitä ihmisiä, jotka herätystä ovat soittaneet.  Hyvä kun herättivät!

Niinistö korosti Suomen olevan sitoutunut  Pariisin sopimuksen toimeenpanooin.

–Jokaisen meistä on otettava ja kannettava vastuuta; elämäntapamme tuottaa kriittiseksi käyvää kuormaa planeetallemme. Maailma ei ole vain meitä varten, se on jatkuvuutta varten. Ja se meidän on turvattava.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Pönkänen

Presidenttimme pitää näillä näkymillä uudenvuoden puhetta myös vuonna 2022, johon mennessä maapallon ilmakehän keskilämpötila on jo lähtenyt selkeään ja voimakkaaseen laskuun, jota jatkunee tuonne vuoden 2042 nurkille asti. Tämä lämpötilan lasku ei suinkaan johdu mistään "ilmastotalkoista" vaan maapallon lämpötilaan vaikuttavista luonnollisista vaihteluista. Silloin 1.1.2022 presidenttimme toivottavasti korostaa tarvetta varautua ilmaston viilenemiseen. Kuten lyhentyviin kasvukausiin ja energiaturvallisuuteen.

Jani Pulkki

Yleisesti tunnettu tosiasia ja johtuu auringon aktiivisuuden luonnollisesta vaihtelusta. Ilmasto saattaa hyvinkin lämmetä mutta lyhyellä aikavälillä 2020-2050 auringon aktiivisuuden muutokset tulevat vaikuttamaan ilmastoon viilentävästi.
Vastaavaa on koettu aiemminkin Maunderin, Daltonin jne minimeinä.
Lisätietoa voi googlata, tuleva minimi on vertaisarvoidusti jo julkaistu joten aika näyttää ovatko tutkijat olleet oikeassa. Ilmastotutkijat vastustavat tuloksia kun taas aurinkotutkijat ovat varmoja asiastaan. Noin yleistettynä.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #3

Tämä syklisyys on fakta vaikka vaikeasti lyhyellä jaksolla ajoittaa vaikutuksiltaan.
Ilmastokauhistelijat ovatkin niitä sää miehiä, eivätkä niinkään ilmastomiehiä.
Realisti osaa erottaa ihmisen osuuden ja luonnon osuuden toisistaan ja pyrkiä vaikuttamaan ihmisen aiheuttamiin vaikutuksiin leimaamatta koko muutosta ihmisen jäljeksi.

On täysin mahdollista, että kohta kimpussamme onkin jääkausi tai pieni jääkausi eikä ilmaston kuumeneminen ainakaan tällä planeetan kulmalla.

Emme vain kykene sitä tarkoin ennustamaan mutta kykenemme summittaisesti eräiden toimesta syyttämään ihmistä kaikesta

Kalevi Salonen
Vastaus kommenttiin #3

Paremmin tietäjiä näkyy löytyvän pilvin pimein. Yleisin heidän nielemänsä teollisuuden tarjoama syötti nojautuu asioiden sekoittamiseen. On totta, että ilmasto on historian saatossa vaihdellut ilman ihmisen toimintaa. Myös aurinko on yksi tekijöistä. Tunnettujen historiallisten ilmastoon vaikuttaneiden tekijöiden olemassaolo ei kuitenkaan millään tavoin todista, etteikö ihminen olisi voinut tuoda mukaan uusia tekijöitä.

Kasvihuoneilmiö on fysikaalinen fakta. Totta on myös kasvihuonekaasujen pitoisuuden merkittävä nousu, joka on varmasti ihmisen aikaansaannosta. Muutoksen tekee erityisen vaaralliseksi sen nopeus. Siksi ihmiskunnalla ei ole mahdollisuutta sopeutumiseen vaan ainoa mahdollisuus on katastrofin estäminen.

Ilkka Pönkänen

Olen tutkinut ja seurannut asiaa nyt aktiivisesti n. viisi vuotta ja lukenut aiheesta aika paljon: IPCC:n raportit, alarmistien kirjoitukset, monenlaisia tutkimuksia ja denialistien kirjoituksia. Nuo termit "alarmisti" ja "denialisti" ovat tietyst aika hölmöjä, mutta yleisesti käytössä.

Valtameret toimivat maapallon lämpövarastoina. AMO (Atlantic Multidecadal Oscillation) tulee nyt viileään vaiheeseen. Syklit menevät suunnilleen näin (+ - 5 vuotta): 1930-1960 lämmintä, 1960-1990 viileää, 1990-2020 lämmintä, (2020-2050 viileää)…

Samanaikaisesti auringon aktiivisuus putoaa samalle tasolle kuin Maunder Minimumin aikaan. Kun auringon magneettikentät voimistuvat niin matalia pilviä on vähemmän ja maapallo lämpenee. Kun magneettikentät heikentyvät niin matalia pilviä on enemmän ja maapallo viilenee. Tässä puhutaan käytännössä 1-2% vaikutuksesta maapallon pilvipeittoon.

Olemme siirtymässä juuri historiallisen mataliin auringon magneettikenttiin ja odotettavissa on merkittävä kosmisen säteilyn voimistuminen, joka voimistaa matalien pilvien osuutta ja maapallo jäähtyy. Tästä johtuva 1,5-2,0 celsius-asteen lasku ilmakehän lämpötilassa on mahdollinen. Tässä hyvää lukemista ilmastoon liittyen.

Kilpisjärvi Notes 26, Kilpisjärven biologinen asema, Helsingin yliopisto: ”Havaintoja pohjoisen luonnon luonnollisesta vaihtelusta”:
http://www.helsinki.fi/kilpis/Muut/Kilpisj%C3%A4rvi_Notes_26_2017_pdf.pdf

Professori Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitokselta on kirjoittanut tämän artikkelin: "Jääkauden jälkeiset ilmaston muutokset ja niiden syyt puiden kertomina”:
http://docplayer.fi/9641324-Jaakauden-jalkeiset-ilmaston-muutokset-ja-ni...

Hannu Rautomäki

Ilmastonmuutos tapahtuu maapallon ilmakehän luonnoisia vaihteluja huimasti nopeammin.
Kiina ja muu kaakkois-Aasia saastuttavat ilmastoa surutta, ja suurin saastuttaja on edelleenkin USA, jossa Trumpin johdolla asialle on viitattu kintaalla.
Suru tulee puseroon myöhemmin, mutta aivan liian myöhään.
Ilmakehän hiilidioksiditaso on noussut niin rajusti teollisuuspäästöjen seurauksena, että kriittinen raja on ylitetty jo muutamia vuosia sitten, ja lämpeneminen etenee jo itseään ruokkivana.

Olli-Pekka Wallin

Siinä oli kaikki FUD puheen elementit. (Fear, Uncertainty, Doubt) Pelottelua, epävarmuutta sekä sen toitottamisella että yhdessä maksamalla kipeäksi Pariisin sopimuksen myötä pelastumme ja laulamme yhdessä leirinuotillla loppuelämämme.

Hannu Virta

Presidentiltä odottaisi kansalaisia kannustavaa asennetta. Ei paljoa löydy...
Elämme velaksi. Kuitenkin pitäisi uskoa ikuisen taloudellisen kasvun utopiaan. Sen päälle nuiva toteamus ilmasto-ongelmista.
Missä " pihvi "? Millä me selviämme näistä ristiriidoista ?
Ei ainakaan huonosti valituilla korulauseilla.

Matti Mustonen

Kaikki ajatus- ja poliittisetsuunnat saivat jotain; vaalipuhe, jossa äänestäjiä syleillään.
Ja mikäpäs siinä - puhetta tärkeämpää onkin, että Niinistö voittaa vaalit. Parasta mahdollista ei olekaan on vain paras valittavista ja sitähän Niinistö on. Eikä Niinistö ota mitään riskejä mihinkään suuntaan.

Marja-Liisa Kalkela

Näin Suomi päätti: Huonot työehdot ja matalat palkat !
1.3.2011
TS
Suomeen on luotu tieten tahtoen:
Tänään väitelleen tutkijan mukaan suomalaisia on ohjattu sosiaaliturvapolitiikan avulla hyväksymään työehtoja, joita he eivät muuten hyväksyisi.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa on kavennettu järjestelmällisesti toimeentulotuen ja työttömyyskorvausten saantiehtoja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Näin on pyritty saamaan ihmiset hyväksymään myös sellaisia työehtoja, joita he eivät muuten hyväksyisi.

Samalla Suomeen on Kanasen mukaan luotu myös pohjoismaiden tiukin toimeentuloturvalainsäädäntö.
Ja tuohan lähti -94 kepu,kok
ja jatkuu yhä -15-19 kepu,kok.

Petri Sakkinen

Jos Niinistö uskoo näin olevan, hänen pitäisi heti luopua presidenttiehdokkuudesta: hän, ideologioineen, puolueineen ja tärkeimpine tukijoineen on osa ongelmaa ja uhan aiheuttajaa. Ei silti,että Suomen presidentillä olisi juuri mitään valtaa asiassa (se on niillä tukijoilla), mutta periaatteenkin pitäisi merkitä jotain. No, ei tietenkään Niinistölle, historiamme surkeimmalle presidentille.

Pentti Ylimys

Velka on tosiaankin suurin uhka tekijä, koittakaapa mettiä mitä tapahtuu, kun se kaikkien odottama velkaromahdus vihdoin tulee.
Se tarkoittaa että niiden valtioiden talous romahtaa, joilla on paljon valtiovelkaa USA ensimmäisenä ja kaikki EU valtiot, Japani ja Kiina joka on taas riippuvainen viennistä velkamaihin.
Parhaiten selviää Australia, Venäjä Etelä-Amerikka ja monet Afrikan valtiot.
Mutta mitä tekee romahtaneet valtiot, siinä se todella vakava uhka.
Pyrkiikö ne käyttämään sotilasvoimaansa kriisin ratkaisuun, Arabien öljy on ensimmäisenä tähtämessä, sitten katse kääntyy Venäjän valtaviin luonnonvaroihin.
USA voisi miehittää koko Etelä-Amerikan, Kiina Itä-Venäjän ja EU Länsi-Venäjän, näin ratkeaisi jo monta ongelmaa.
Mutta nälkävaltioissa ihmisiä tulee kuolemaan kymmeniä, jopa satoja miljoonia nälkään.
Tämä on mielestäni todennäköisin tulevaisuuden skenaario.
Eikä siihen millään kuvitelmalla, saa mahtumaan sitä vaihtoehtoa, että Venäjä olisi uhka.
Mutta yksi asia on vuorenvarma, Venäjä on meille tulevaisuudessa äärettömän tärkeä valtio, sillä heillä on kaikkea sitä mistä tulevaisuudessa on suurin puute.

Marja-Liisa Kalkela

Velkaa ja "velkaa"?
talehti.fi/talous
13.11.2015 - Jos Suomen valtionvelka mitattaisiin toisella tavalla, Suomi ei olisikaan lähellä ylittämässä EU-sääntöjen 60 prosentin velkarajaa vaan maailman seitsemänneksi varakkain ja vähiten nettoveloissa suhteessa bruttokansantuotteeseen oleva valtio.

Tämä kartta näyttää, miten vähän Suomella oikeasti on velkaa
HS
Julkaistu: 21.3.2015

- KU:n 7. toukokuuta 1991 esittelemässä muistiossa myös väläytettiin luopumista palkankorotuksista "ainakin toistaiseksi."
-ja että hallitus on tietoisesti valinnut linjan,
-jossa kaikki voitava tehdään teollisuuden kilpailukyvyn palauttamiseksi, mutta hintana on laaja työttömyys.
"Pysyviä
muutoksia"

Sosiaalipolitiikan tutkija Kari Vähätalo lausui 23.5-91, että
- pahinta on pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.
-Suuri joukko ihmisiä on putoamassa normaalin yhteiskunnan ulkopuolelle.
"Puretaanko Suomessa hyvinvointivaltiota?" kysyttiin KU:ssa jo 28. toukokuuta.

-Tutkija Raija Julkunen Jyväskylän yliopistosta näki, ettei nyt oltu tekemässä tilapäisiä säästöjä kuten 1970-luvun lamassa,
-vaan pysyviä muutoksia.

Pentti Ylimys

SuomenPankin saamiset on EU keskuspankilta, joista taas itse EU jäsenenä olemme vastuussa.
Suomen valtio on velkaa noin 110 miljardia ja sillä selvä.
Usan valtionvelka on lisääntynyt parissa kuukaudessa aivan yllättäen 600 miljardia, siitä johtuu Usan talous kasvu, joka on siis Trumpin huijausta.
Me teidämme että tämä tulee päättymään huonosti, joten pidetään vain valmiina sopivan tekosyy, hyökätä tyhjänä ja tehottomana odottavaan Venäjään.
Ukraina sodan tekosyynä, me voimme alkaa tehokkaasti hyödyntämään Venäjän valtavia mahdollisuuksiuuksia.
Onhan Usakin valmistautunut hyökkäykseen Iraniin jo kymmenen vuoden ajan, me tiesimme että heidän vuoronsa vielä tulee ja nyt se alkaa olemaan ajankohtainen.
Me tiedämme myös että hyökkäs Venäjälle vielä tulee, se odottaa vain sopivaa aikaa.
Kun lännen talous romahtaa on se sopiva aika.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #42

On mutta velan aloitti kepu,kok.
Perintönä nuo sai Heinäluomalta-07
Velkaa Vain 54 mrd
3 Mrd Ylijäämän.
Jos jaellaan Sari-sairaanhoitajille muhkea korotus joka siirtyi muillekkin aloille.(esim.julkisellepuolelle)
Päälle Kelamaksunpoisto,Kreikalle 1,6 Mrd velalla ym.Miksiköhän se velka lähti kasvamaan? No kun kukaan "ei" aavistanut tulevaa Lehman-lamaa?
Vanhasen mukaan sen piti kestää vain hetken. Se hetki oli-08-15 ennen kuin täälläkään vienti lähti vetämään.

-Henskeleiden paukuttamiselle ei ole hallituksella kyllä vieläkään aihetta.

-Financial Times viittaa väestön ikääntymiseen ja Etlan arvioon, jonka mukaan pitkän aikavälin kasvu Suomessa voi olla vain 1,5 prosenttia. Lehti mainitsee myös, että Suomen bruttokansantuote ei ole vieläkään vuoden 2007 huipputasolla.
(Eikä tule olemaankaan ilmaistyöllä ja 18t aktiivitoimilla)
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sivusi uudenvuodenpuheessaan samaa teemaa.
- Hukatun vuosikymmenen jälkeen talous on kääntynyt nousuun ja työllisyys alkanut parantua. Tätä käännettä kipeästi tarvitaan. Silti kansantaloutemme ei vieläkään ole saavuttanut vuoden 2008 tasoa, Niinistö totesi.
IL 2.1

Jari Mikkola

Koko kans..eikun kokoomuksen Sauli haluaa kertoa, että kyllä porvareilla aina toivoa on. Esimerkkinä oma vaalivauva. Muilla voi tehdä vähän tiukkaa jos se Salestakin riippuu.

Mutta muistakaa kantaa vastuuta( kytätä toisianne), jotta saadaan isän, anteeksi läheisen henkilön vaikka kummiläheisen maa vietyä sotaan " urheasti" ilman suurempi mutinoita.

On se Sale äijä

Gun-May Arffman

Sauli Niinistö vei Suomen Lipposen kanssa euroon perustuslain vastaisesti ilman kansanäänestystä. Muissa EU maissa kansa sai äänestää. Niinistö on federalisti/ liittovaltion kannattaja. Mikäs siinä jos kansalaisena tällaista kannatat niin tällaisen "arvojohtajan" saat.

Kannattaa myös muistaa muitakin Niinistön puheita pieni aika taaksepäin kuin vaan nyt tämä Uuden vuoden puhe. YK korokkeella Niinistö sanoi olevansa huolissaan kansallismielisyyden noususta. Niinistö puuttui sopimattomalla tavalla sisäpolitiikkaan ja toisen puolueen puheenjohta valintoihin viime keväänä. Niinistö puhui presidentille sopimattomalla tavalla eräästä hlöstä tehokkaasta katumisesta, vaikka Suomessa tuomionsa kärsinyt on tekonsa sovittanut. Näin on ainakin tähän asti ollut. Samoin viimeisimmäksi Niinistö puhui MTV:n vaalitentissä, että laittomasti maassa olevien piilottelua voi harjoittaa siihen asti jos ja kun poliisi sitä älyää tulla kysymään.

Samoin minua kansalaisena ihmetyttää suuresti nykyisen presidentin "arvopohja", joka ei julkisuudessa ole ottanut mitään kantaa asiaan, jossa valtakunnan ylin syyttäjä Nissinen on rikoksesta tuomion saaneena palannut pokkana virkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eikö maan johtajan tulisi näin tärkeään asiaan jotain kantaa ottaa, jossa koko oikeuslaitoksen uskottavuus on vaakalaudalla?

Marja-Liisa Kalkela

Suomen tie jäsenyyteen!
Suomi oli osallistunut Euroopan yhdentymiseen jo vuodesta 1961 lähtien, jolloin Suomi liittyi Euroopan vapaakauppajärjestön (EFTA) liitännäisjäseneksi niin kutsutulla FINEFTA-sopimuksella. Vuonna 1973 Suomi solmi vapaakauppasopimuksen Euroopan talousyhteisön (ETY) kanssa ja tuli EFTA:n täysjäseneksi vuonna 1986.
(Kekkosen aika)
Akoi Ahon aika jatkaa :
Euroopan talousalueessa (ETA) Suomi oli mukana tammikuun 1. päivästä 1994 saman vuoden loppuun asti.
Suomi sopi Maasrichtin -sopimukasen-92 .Voimaan Sopimus astui 11.1-93
SUOMI ALOITTI JÄSENYYSNEUVOTTELUT Euroopan yhteisöjen kanssa helmikuussa 1993 samanaikaisesti Ruotsin ja Itävallan kanssa. Suomi neuvotteli unionin kanssa erityisesti maataloudesta ja aluepoliittisista kysymyksistä, sillä muusta oli pitkälti ehditty neuvotella jo ETA-sopimuksen yhteydessä.

Suomalaiset äänestivät jäsenyyden puolesta
LOKAKUUSSA 1994 SUOMESSA pidettiin neuvoa-antava kansanäänestys, jossa 56,9 prosenttia äänestäneistä kannatti Suomen jäsenyyttä unionissa. Äänestysprosentti oli 74.

LOPULLISEN PÄÄTÖKSEN TEKI eduskunta 18. marraskuuta 1994. Vuoden 1995 alusta josta Maastrichtin sopimuksen voimaantulon myötä oli tullut Euroopan unioni.Samalla myösrahaliitto EMU jäsen.
Lähde:
EU -asiakirja

Unohda jo vihdoin rökäletappion kärsineen Kepun propakanda.
EMU ja Euro oli sovittu jo -92-93.
Jk.Ja sopimuksen allekirjoittajista yksikään ei ollut Lipponen tai S.Niinistö.

Samy Arling

Olisi ollut aihetta puhua Suomen presidenttinä yli 30v. kestäneestä Globalisaatio-kokeilusta ja miten Suomi siinä on hävinnyt."Yksi maailma,yksi valtio" kokeilu on osoittautunut kiistatta eriarvoisuutta-,konflikteja-,turvattomuutta lisääviksi ja ennen kaikkea olevan Suomelle epäedullinen.Ollaan maksettu EU:n ylläpidosta valtavaa summaa,lisäksi raha on paennut Suomesta monin tavoin:Valuuttapako köyhtyvästä maasta,"pakolaisten" ulos lähettämä raha, EU-virkamiehillemme maksetut pienen veron palkat ulkomaille, veroparatiisit...sen lisäksi aivo pako ulkomaille ja tilalle heikompaa ainesta.Jos maan päämies ei ota puheeksi Globalisaatio-leikin epäonnistumista ja tunnusta että se oli kaunis kuin kommunismi,mutta mahdoton toimiakseen ja vahingollinen Suomelle...on aika etsiä Suomelle päämies joka ajaa Suomen etua,tunnustaa faktat ja toimii tarvittavalla tavalla Suomen, ei maailman Presidenttinä.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
.on aika etsiä Suomelle päämies joka ajaa Suomen etua

Kannattaa sitten miettiä vaaliuurnilla kenestä haluaa Pääministerin ja hallituspuolueet.
Lissabonin-sopimuksen-08 jälkeen Pääministeri johtaa maan asioita .Kuten myös EU-asioissa.
Ei presidentti.
Siihen tarvittaisiin EU lupa ja jos valta vaihdettaisiin takaisin presidentille.
Kekkosen aika meni jo.

Pekka Hovatov

"Kokoomuksen äänenkannattaja julkaisi mustamaalausjutun aktiivimalli-kansalaisaloitteen tehneestä miehestä: Poliittinen pohjanoteeraus”
Iltalehden otsikko 2.1.2018
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801012200638873_pi.shtml

Juttu kertoo, mitä on Kokoomuslainen arvopohja ja arvomaailma, jota puolueen Puheenjohtaja Petteri Orpo ja istuva presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttivat keväällä 2017 Perussuomalaisten uudelta puoluejiohtajalta Jussi Halla-aholta. Onneksi Jussilta ja perussuomalaisilta ei löytynyt tälläistä arvomaailmaa kuin kokoomuksella todisteiden mukaan on. Haluaisitko sinä että arvosi perustuisvat valehtelulle, varastamiselle ja muiden ihmisten orjuuttamiselle???

Tyypillistä kokoomuslaisuutta. Nyt voi vaikuttaa äänestämällä, presidentin vaaleissa, seuraavaksi maakuntavaaleissa ja 2019 eduskuntavaaleissa. Pitäkää nämä Sinisten, Keskustan ja Kokoomuksen tekemiset muistissaan niin osaa äänestää oikein.
Sauli Niinistö on Kokoomuslainen ehdokas, vaikka yrittää sumuttaa äänestäjiä ja esiintyy "KOKO KANSAN PRESIDENTTINÄ" Niinistö kumartaa rahaa ja samanaikaisesti pyllistää Suomen kansalle, tästä hyvänä esimerkkinä Suomen perustuslain vastainen "työttömien kyykytyslaki", jonka voimaantulon Sauli Niinistö hyväksyi viimeisenä työnään vuonna 2017, toisinkin hän olisi voinut tehdä. MUISTAKAA TÄMÄ KUN MENETTE VAALIUURNILLE. jos haluat presidentiksi henkilön, joka ajaa kaikkien suomalaisten etua, äänestä Nro:5. Laura Huhtasaari

Pekka Hovatov

"Kokoomuksen äänenkannattaja julkaisi mustamaalausjutun aktiivimalli-kansalaisaloitteen tehneestä miehestä: Poliittinen pohjanoteeraus”
Iltalehden otsikko 2.1.2018
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801012200638873_pi.shtml

Juttu kertoo, mitä on Kokoomuslainen arvopohja ja arvomaailma, jota puolueen Puheenjohtaja Petteri Orpo ja istuva presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttivat keväällä 2017 Perussuomalaisten uudelta puoluejiohtajalta Jussi Halla-aholta. Onneksi Jussilta ja perussuomalaisilta ei löytynyt tälläistä arvomaailmaa kuin kokoomuksella todisteiden mukaan on. Haluaisitko sinä että arvosi perustuisvat valehtelulle, varastamiselle ja muiden ihmisten orjuuttamiselle???

Tyypillistä kokoomuslaisuutta. Nyt voi vaikuttaa äänestämällä, presidentin vaaleissa, seuraavaksi maakuntavaaleissa ja 2019 eduskuntavaaleissa. Pitäkää nämä Sinisten, Keskustan ja Kokoomuksen tekemiset muistissaan niin osaa äänestää oikein.
Sauli Niinistö on Kokoomuslainen ehdokas, vaikka yrittää sumuttaa äänestäjiä ja esiintyy "KOKO KANSAN PRESIDENTTINÄ" Niinistö kumartaa rahaa ja samanaikaisesti pyllistää Suomen kansalle, tästä hyvänä esimerkkinä Suomen perustuslain vastainen "työttömien kyykytyslaki", jonka voimaantulon Sauli Niinistö hyväksyi viimeisenä työnään vuonna 2017, toisinkin hän olisi voinut tehdä. MUISTAKAA TÄMÄ KUN MENETTE VAALIUURNILLE. jos haluat presidentiksi henkilön, joka ajaa kaikkien suomalaisten etua, äänestä Nro:5. Laura Huhtasaari

Markku Nieminen

Ja ylin valtiovalta tekee kaikkensa nopeuttaakseen tuhoamme!

" Raportti The Future of Europe: Comparing Public and Elite Attitudes osoitti, että vain 34 prosenttia kansalaisista uskoo hyötyneensä EU:sta, kun taas eliitistä 71 prosenttia uskoo hyötyneensä."