Torstai 24.1.2019

Lehdet: Vastarintaliike valitti käräjäoikeuden lakkautuspäätöksestä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.1.2018 15:01
  • Kuva: Alma Media arkisto / Solmu Salminen
    Kuva
    Vastarintaliikkeen lakkautusta puitiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa marraskuussa 2017.

Neljä Vastarintaliikkeen johtohahmoa on valittanut Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisusta lakkauttaa järjestön Suomen-osasto. Asiasta kertovat muun muassa STT ja Iltalehti.

Käräjäoikeuden ratkaisun valitusaika päättyy tänään. Seuraavaksi hovioikeus päättää, myöntääkö se asialle jatkokäsittelyluvan. Jos jatkokäsittelylupaa ei myönnetä, käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Poliisihallitus nosti kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen-osaston sekä siihen kuuluvien alaosastojen sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkauttamiseksi alkuvuodesta 2017. Käräjäoikeus on hyväksynyt kanteen myös sivujärjestöjen osalta. Kannetta perusteltiin sillä, että järjestöjen toiminnan katsottiin olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on pitänyt järjestöä avoimen rasistisena ja väkivaltaisena.

Pohjoinen Perinne ry:n puheenjohtaja, Vastarintaliikkeen aktiivi Jesse Torniainen tuomittiin noin vuosi sitten kahdeksi vuodeksi vankeuteen Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneen pahoinpitelyn vuoksi. Hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, mutta syyte kuolemantuottamuksesta hylättiin.

Torniaisen teko, joka tapahtui Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä, oli yksi poliisihallituksen perusteista, joilla todisteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa liikkeen järjestelmällistä väkivaltaisuutta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Torniainen on täysin yksiselitteisesti toiminut yksilöreaktioilla kaikissa häneen kohdistetuissa syytetapauksiss. Hänen toimiaan on oikein harkita tavallisen rikoslain mukaan. Mitään yhteistä niillä ei ole sen liikkeen poliittisen ilmaisun kanssa mihin hän nyt sattuu kuulumaan. Se yhdistäminen on siis räikeän poliittinen ja moraalisesti aivan väärin.

Toinen asia on käsitellä tätä uusnatsijoukkoa ja sen poliittista ideologiaa omanaan. Silloin on ensimmäiseksi todettava, että ideologia on täsmälleen yhtä mätä kuin punikki tai viherikki ideologiat. Erona vain se , että näitä uusnatseja on koko maassa vain kaksi bussilastillista eikä leviämisen näkyä juurikaan ole. Heidän vaikutuksensa yhteiskuntaan on siis täysin marginaalinen ja nimellinen, kun taas punikkien, viherikkien ja anarkistien merkittävästi suurempi ja haitallisempi.

Tuon bussilastillisen itsensätukehduttavan ideologian kieltäminen yhdistymästä tai yhdistymisoikeudesta on yhteiskunnalle paljon, paljon massiivisempi tyranninen takaisku kuin sen salliminen ja yksilön toiminnan erottaminen liikkeen toiminnasta.

Jos tuollainen uusnatsi liikehdintä saisi edes prosentissa mitattavaa kannatusta ja voimaa niin silloin siihen pitäisi heti alkaa soveltaa menekin estoa jollain älyllisellä tavalla.

Tämä ei suinkaan ole ainoa asia maassamme missä oikeudet ovat pyrkineet jakamaan poliittisia päätöksiä. Siksi olen aikaisemminkin kirjoittanut että yksi syy miksi halusin Suomen Euroopan unioniin oli nimenomaan poliisin ja oikeuslaitoksen länsimaistaminen. Poliisin osalta se pitkään erinomaisen kiitettävästi onnistuikin. Oikeuslaitoksen osalta zilch! Poliisi on myös ihan viime aikoina valitettavasti osoittanut liikettä regressioon hyvästä kehityksestä. Ilmeisesti se johtuu juuri siitä että juristi koulutuksemme ja oikeuslaitoksemme ei ole muuttunut vaan jäänyt negatiivisen tsaristiseksi, missä nälkään leivän varastanut tuomitaan vankilaan, mutta karkeaan väkivaltaan syyllistynyttä silitetään ja hyysätään.

Tämä nykyisellään täysin vaarattoman bussilasti alikehittyneiden yhdistymisenvapauden kieltäminen on juuri täysi esimerkki oikeuslaitoksemme kokonaistilasta ja henkisestä suhteettomuudesta.

Jos johdonmukaista oikeutta harrastettaisiin niin kieltoon menisivät koko joukko massaliikkeitä paljon noita idiootteja vaarallisempina

Heikki Paananen

Toivottavasti hovioikeus ottaa asian käsittelyyn.

Mahdollinen tuomio pitää sisältää selväsanaisesti ja ilman tulkinnan varaa sen, millä tavalla kyseinen järjestö rikkoo lakia. Erityisen tärkeää se on siksi, että kyseessä on ennakkotapaus. Tuomion perusteet pitää olla sellaiset, että ne ovat sellaisenaan käytettävissä vastaavanlaisten järjestöjen kieltämiseen. Varsin monella tullee varmaan mieleen esimerkkejä siitä, millaisia järjestöjä voidaan sitten alistaa poliisitutkinnan alle. Autojen polttelijoita piilotteleville fasistisille suojeluskunnille tulee ankeat ajat.

Harri Kovala

Hovioikeus ei todennäköisesti tule ottamaan asiaa käsittelyyn, koska silloin pitää määritellä ne lain kohdat joita on rikottu ja myös se miten niitä on rikottu. Tällainen lainmukainen selvitys asiasta on liian vaikea pala poliittisessa ohjauksessa olevalle oikeuslaitoksellemme. Ja mietipä mitä se tuo tullessaan, kaikki yhdistykset, joiden toiminta viittaa samojen lainkohtien rikkomiseen, tulisi saattaa oikeuden eteen ja lopetettaviksi. Siinä tulisi vasemmistolle kylmät.

Timo Hietanen

Miksei islamia poliittisluontoisena järjestelmänä ja toissijaisesti uskontona voisi
yhtä lailla kieltää ? Sotii räikeästi koko ajan arkielämässämme omia eurooppalaisia
arvojamme vastaan niin EU-maissa kuin Suomessakin. Vai kuinka paljon tarvitaan
vääräuskoisten ruumiita, joukkoraiskattuja naisia ja lapsia, jotta päättäjät heräävät ?