Keskiviikko 17.7.2019

Hallitus haluaa edistää työperäistä maahanmuuttoa – 3 uutta linjausta

Luotu: 
4.1.2018 16:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallituksen uusi maahanmuuttopoliittinen ohjelma julkaistiin 4. tammikuuta.
|

Hallitus aikoo edistää työperäistä maahanmuuttoa. Hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma työperäisen maahanmuuton vahvistamiseksi julkaistiin tänään.

Hallitus arvioi, että Suomi tarvitsee selkeitä pitkän tähtäimen tavoitteita kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi, jotta se pärjäisi globaalissa kilpailussa osaavasta työvoimasta.

–Kansainvälisistä osaajista käydään niin kovaa kilpailua, että muiden maahan asettautumiseen vaikuttavien tekijöiden lisäksi on tärkeää varmistaa, että oleskelulupajärjestelmä on sujuva. Tässä esimerkiksi sähköisten palvelujen lisäämisellä on suuri merkitys, sisäministeriön tiedotteessa todetaan.

Ohjelma tiivistyy kolmeen linjaukseen, joissa hallitus toteaa ensin osaavan työvoiman tukevan Suomen kasvua, toiseksi toimivien kotoutuspalvelujen edistävän työvoiman houkuttelua ja kolmanneksi hyvien väestösuhteiden tukevan maahanmuuttajien kiinnittymistä Suomeen.

–Yhteiskunnassa käytävä julkinen keskustelu vaikuttaa asenneilmapiiriin myös työelämässä sekä maahanmuuttajien turvallisuuden tunteeseen ja hyvinvointiin. Hallitusohjelmassa on linjattu että asialliseen ja ihmisarvoa kunnioittavaan julkiseen keskusteluun panostetaan eikä rasismia sallita, ohjelmassa todetaan.

Hallituksen maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa todetaan, että syrjintäkokemukset vaikuttavat maahanmuuttajien työn tuottavuuteen, tuloksellisuuteen ja hyvinvointiin.

Koko ohjelma on luettavissa täältä (pdf-tiedosto).

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Hallitusohjelmassa on linjattu että asialliseen ja ihmisarvoa kunnioittavaan julkiseen keskusteluun panostetaan eikä rasismia sallita, ohjelmassa todetaan.
Miksei tuo päde työttömien kohdalla päättäjien taholta?
Miksi sosiaaliturvan ulkopuolelle on rajattu pois työttömät, Suomen kansalaiset?
Miksi yhdenvertaisuuslaki työelämässä ei enää koske Aktiivitoimissa olevia työttömiä?
Oliko "Kaikki pidetään mukana" 100v Suomessa vain juhlapuhetta?

Jonne Peto

Vain korkean osaamistason ammattilaisten tulo maahamme on tervetullutta. Heille ohituskaista työperäisen maahanmuuton byronratiaan. SEN SIJAAN EMME TARVITSE KERJÄLÄISIÄ ROMANIASTA, BONGORUMMUN SOITTAJIA, PITSA TYÖNTEKIJÖITÄ MUSLIMIMAISTA. Esimerkiksi työperäinen maahamuutto, missä mamu tienaa vaikkapa tonnin kuussa, tarkoittaa että veronmaksajat maksavat asunnon ja muut kulut. Tämä on järjetöntä työperäistä maahanmuuttoa.

Marja-Liisa Kalkela

Sijoittuminen koulutuksen jälkeen
Tilastokeskus
Vastavalmistuneiden työllistyminen heikkeni edelleen!
26.1.2017
Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan vastavalmistuneiden työllisyys jatkoi heikkenemistään vuonna 2015. Työllisyys on heikentynyt jo viiden vuoden ajan ja on tällä hetkellä edellistä taantumaa alhaisemmalla tasolla.

"Tarttis tehdä jotain" vai?

Kalle Kaskinen

Kun työnantaja ei löydä aktiivimallilla haettavia tekijöitä (sinkut, perheelliset ym)
tulee työpaikka (konepaja, voimala, suokone jne) siirtää työntekijän luo.
Jos työ ei tekijäänsä palkitse, ainahan tehtaan voi palauttaa juurilleen.
Äärimmäisessä tapauksessa ovea voi raottaa kun ihan ulkomailta tahtoo tulla
työyhteisöömme vaativiin tehtäviin (konepaja, voimala, suokone, metsänraivuu jne)

Rauno Kujala

Väestönvaihto kyseessä. Kantasuomalaiset on tehty laittomiksi, ei toivotuiksi ihmisiksi, omassa maassaan. Tilalle otetaan toiselta toiselta puolelta maailmaa 'moniosaajia' joilla ei ole kielipääomaa, koulutusta eikä kokemusta. Suomessa kuulemma työvoimapula, kun näin tehdään. Samaanaikaan piilotyöttömyys huomioiden satoja tuhansia suomalaisia työttömänä....jos tämä ei ole tietoista ja päämäärähakuista väestönvaihtoa ja suomalaisten asettamista 2. asemaan, niin mikä sitten on. Laittomuudesta tehdään laillista ja selvä rikollisuus ja perustuslain rikkominen on suotavaa. Suomessa vallan kolmijako-oppi on tuhottu ja maata hallitsevat maanpetturit....voi Suomea.

Jaakko Karki

Suomen Hallitukselta on järkevää edistää ja rohkaista osaamiseen ja erityistietoihin ja -taitoihin perustuvaa työperäistä maahanmuuttoa, jossa työpaikka on jo sovittu ennen maahanmuuttoa ja tulotaso riittävä kohtuulliseen asumiseen Suomessa työpaikkakunnalla. Tällaisille muuttajille tulee antaa työ- ja oleskeluluvat hyvin nopeasti. Näin tekevät myös monet muut menestyvät valtiot, esimerkkinä mainittakoon USAn Silicon valley.

Teijo Myllylä

Hallitus voisi alkaa luomaan niitä uusia työpaikkoja. Kikyllähän niitä piti tulla kasapäin. Taitaa vain tulla ennätyksellinen osinkokevät. Ja kikykakkonen välkyy jo taustalla. Juhasipilät pissii hunajaa. Työttömät on kauhusta kankeita kun kiusaajia riittää, työpaikkoja ei? Niistä maksettavalla palkalla pitäisi pystyä elämään.

Juha Hämäläinen

Suomeen tarvitaan kovan tason ammattilaisia. Heitä ei tänne tule tähän ilmastoon ilman korkeita palkkoja ja kevyttä verotusta. Siinä on kotouttamisohjelman päätehtävät.

Investoijat arvostavat myös kevyttä verotusta ja korkeita tuottoja.

Millään kahden kolmen tonnin tienestejä nostavilla mamuilla ei Suomi nouse minnekään. Tarvitaan sellaisoa tekijöitä, joiden työ luo lisää työtä niille suomalaisille, jotka eivät pysty itselleen luomaan työpaikkaa koulutuksestaan huolimatta. Nokia oli esimerkki tällaisesta.