Tiistai 11.12.2018

Yle: Sauli Niinistön kannatus ”yllättävänkin korkea” – Paavo Väyrynen ampaisi suoraan neljänneksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.1.2018 07:51
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sauli Niinistön kannatus laski, mutta on edelleen 72 prosenttia Ylen kyselyssä.
|

Presidentti Sauli Niinistöä kannattaa nyt 72 prosenttia suomalaisista, Ylen presidentinvaaligallupissa. Joulukuussa mukaan saatu Paavo Väyrynen nousi ensimmäisessä Ylen mittauksessaan suoraan neljänneksi.

Niinistön kannatus laski kahdeksan prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Muilla on yhteensä 28 prosentin kannatus.

Niinistön vahvimmaksi haastajaksi on vakiintumassa Pekka Haavisto (vihr.), joka on pysytellyt Ylen kyselyissä paikoillaan. Tällä kertaa kannatusluku oli 11 prosenttia. Hänen jälkeensä tulevat Laura Huhtasaari (ps.) viiden prosentin kannatuksella ja Paavo Väyrynen neljän prosentin kannatuksella.

Tuula Haatainen (sd.) sai 3 prosentin, Matti Vanhanen (kesk.) ja Merja Kyllönen (vas.) kahden prosentin kannatuksen. Nils Torvaldsia (r.) kannattaa 1 prosenttia vastanneista.

Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen arvioi Ylelle, että Niinistön kannatus on yllättävänkin korkea, sillä vaalien lähestyessä ihmiset usein löytävät ehdokkaan omista puolueistaan.

–– Näiden tulosten perusteella on pakko veikata, että yhdellä kierroksella pärjätään, Pajunen sanoo Ylelle.

Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 1363 suomalaista 19.12.2017–3.1.2018. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 1,9 prosenttiyksikköä.

Vaalien ensimmäinen kierros käydään 28.päivä tammikuuta ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Wegelius

Toivotaan että kansa viimein ymmärtää mikä hulikaani nyt meitä ohjaa nytkaikki äänestämään että saadaan hulikaanit pois kuten huomaatte vain yksi erottuumuita on ihan sama ketä äänestää on yksi ja sama kaikki on valmiina petattu maan myyjä niinistölle nyt kaikki huhtasaaren ympärille hän ajaa meidän tavallisten asiaa

Timo Nenonen

Sauli Niinistö vei meidät lipposen kera ilman kansanäänestystä mätävaluutta euroon . Ei miissään nimessä jatkoon.

Ainoat kohtuujärkevät ehdokkaat ovat Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen. Viime pressanvaaleissaa äänestin Paavoa ekalla kiekalla. Toista kertaa ei tarttenut käyttää koska oli niin umpisurkeat ehdokkaat , julkihomo ja maanpetturi eli Haavisto / Niinistö.
Tulee olemaan vaikea valinta, kun ei ole kuin se yksi ääni. Laura vai Paavo ?