Perjantai 14.12.2018

”Kaukana ovat ajat, kun olutsalkkuja myytiin miinuskatteella” – Lidl toivoo nyt viinejä ruokakauppaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.1.2018 09:08
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Uusien aiempaa vahvempien alkoholijuomien menekki jäi odotuksiin nähden pieneksi Lidlin myymälöissä ensimmäisellä viikolla vuoden vaihteen jälkeen.
|

Uusien aiempaa vahvempien alkoholijuomien menekki jäi odotuksiin nähden pieneksi Lidlin myymälöissä ensimmäisellä viikolla vuoden vaihteen jälkeen.

Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoo, ettei edes "elämysmatkailijoita" näkynyt liikkeissä.

Aivan alkuvaiheessa 5,5 prosenttisia juomia on valikoimassa vähän. Valikoima levenee sitä mukaa kun toimitukset pääsevät vauhtiin lähiviikkoina.

Sipponen ei usko siihen, että kauppa tekisi alkoholista edullisen kahvin kaltaisen sisäänheittotuotteen. Hän ei jaksa uskoa myöskään tappiolliseen polkumyyntiin.

–Kaukana ovat ajat 2000-luvulta, kun olutsalkkuja myytiin miinuskatteella ja oltiin iloisia kun asiakkaat hakivat niitä kaksi käsin. Samalla olisi voinut heittää rahaa ikkunasta ulos. Sellaiset asiakkaat eivät osta ruokakaupasta muuta, Sipponen painottaa.

Alkoholin myynnin vapauttaminen oli joulukuussa hyvin täpärällä eduskunnan äänestyksessä. Muutos oli kaupalle pitkäaikaisen toiveen täyttymys.

Seuraavaksi toiveiden listalle Lidlin Sipponen nostaa viinit.

–Nimenomaan viinit ovat se mielenkiintoisin asia. Rajaisin siitä jopa väkevät ulos. Viini ja ruoka kuuluvat hyvin lähelle toisiaan eli silloin puhutaan ruokapöydän nautinnosta.

Viinin kohtalo riippuu seuraavien hallitusten suhtautumisesta.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

Alkoholilaissa yksi kohta jäi ratkaisematta – Etämyynnin selvitykselle 3 kk aikaa

Ahvenanmaa haluaa irtautua Suomen alkoholilaista – ”Eniten huolettaa limuviinat”

Veronkorotus söi lonkeron jättialen: Myös IV-oluen hinta noussee pian

Satoja uusia juomia kauppoihin, lonkero heti hyllyihin – AL: ”Myynti räjähtää ja hinta romahtaa”

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aki Terentjeff

Viini on Euroopassa elintarvike kuten muutkin alkoholit. Suomessa ne ovat rakenteellisen korruption "käsissä" ja valtio poistaa kansalta ostovoimaa alkoholiverolla. Valtio toimii kuin sosialismissa, eikä kapitalismissa missä raha kiertää ensin ja sen JÄLKEEN syntyy verotuloja.

Juha Koponen

..Hei Lidlissä ei ollut ainuttakaa a-olut putelia tai tölkkiä, kun kävin katsomassa. Onneksi S-kaupat pelastivat ja sain Karjalaa 10 tölkkiä. DDR-suomesta vapautusta...paradoksaalista oli se, että kassassa oli virolainen työntekijä..

Mikko Toivonen

En kylläkään enää vuosiin ole juonut viinejäkään siksi, että ne maistuvat pääsääntöisesti peräpukamilta kuten tavallinen olutkin. Ainoastaan jokin tumma hivenen m akea vahva olut saattaa kerran vuodssa pullollinen kaatua.

Siitä huolimatta kannatan eurooppalaistyylistä täyttä alkoholipolitiikan vapauttamista ja vaikka eräänlainen miniaskel siihen suuntaan nyt tehtiin niin seuraava looginen askel olisi vapauttaa kaikki viinit kauppoihin japoistaa oluilta kaikki prosenttirajat jotta saataisiin oikeat laatuoluet kauppaan. Siis ruokakauppaan kun oluthan on muualla Skandinavian ulkopuolisessa maassa elintarvike eikä alkoholi lainkaan.

Jos viinit saataisiin kauppoihin voitaisiin pitää muutaman vuoden sopeutumisaika ennen täysvapautusta.

Sama muuten koskee kaikkia ihmisen kaipaamia nautintoaineita. Parempi vapauttaa ja jakaa kontrolloituna, vaikka sitten "Alkon" kautta, mutta poistaa rikollisuus ja ottaa verorahat valtiolle kustannuksen tilalle.

Teemu Venäläinen

Alkoholituotteiden myynti pitäisi saada rajoitettua samalle kassalle kuin tapakkatuotteiden myynti. Terveyshaittoja tuottavien aineiden myynnin pitää olla vastuullista. Tupakka on hyvä esimerkki tuotteesta, jonka käyttö loppuu kun valistus, verotus ja holhous kasvaa.

Tuomas Sikander

Pientä Jeesustelua kohta alkavan polkumyynnin edellä.
Kaljaveikoille koittaa hyvät ajat mutta ne työllisyysvaikutukset on puhdasta kaljamahojen sinistä satua.
Isänmaan myyjiä ja oligarkkeja on toki helpompaa sietää pienessä kännissä, vähän suuremmassa Wahlrooskin alkaa näyttää joviaalilta kansanmieheltä.
Sokeiden valtakunnassa sisäsiittoinen silmäpuolikin on kuningas.
._.

Niilo Mäkelä

Tottahan Lidi toisi ulkomaisia viinejä halusta ja voitokkaalla hinnalla.
Oikeasti viini ei ole juurikaan olutta kalliimpaa esim etelässä.
Meillä sen myynti on rajoitettu ja hinta kymppiä enemmän per pullo.
Viinin vapauttaminen toisi hallituksellemme varmaan vaalikauden pituisen työn ?