Keskiviikko 23.1.2019

”Hallitus on täysin kuuro ja sokea, jos sivuuttaa palautteen aktiivimallista” – PAM mukaan SAK:n mielenilmaukseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.1.2018 07:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin pitää hallituksen ajamia työttömyysturvalain uudistuksia kohtuuttomina. Arkistokuva.
|

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin vaatii, että maan hallitus kumoaa epäoikeudenmukaisen aktiivimallin mahdollisimman nopeasti. PAM lähtee mukaan SAK:n mielenilmaukseen aktiivimallin kumoamiseksi.

Selin pitää hallituksen ajamia työttömyysturvalain uudistuksia kohtuuttomina ja toteaa niiden johtavan työttömien ihmisten jo ennestään hauraan aseman heikkenemiseen.

– Maan hallitus on täysin kuuro ja sokea, jos se ei ota huomioon saamaansa palautetta. Hallituksen soisi viimeistään nyt ymmärtävän, että jo lähes 130 000 kansalaisaloitteen allekirjoittanutta ja koko SAK:lainen ay-liike tietävät, ettei aktiivimalli ole oikea toimenpide, jos tavoitteena todella on työllisyyden parantaminen, sanoo Selin.

Hän katsoo, ettei työttömien asemaa paranneta sillä, että heitä uhataan minimitoimeentulon leikkaamisella.

– Aktiivinen työnhaku ja ihmisten työllistyminen turvataan paremmin ohjauksella ja tukemisella kuin työttömien toimeentulon heikentämisellä ja epäinhimillisellä kohtelulla, Selin huomauttaa.

– Työpaikkoja ei synny työttömiä rankaisemalla, vaan toimilla jotka sekä tukevat että velvoittavat yrityksiä luomaan uusia työpaikkoja, hän toteaa.

Selinin mielestä työttömien aseman heikentäminen kasvattaa väistämättä eriarvoisuutta Suomessa. 

– Emme voi olettaa, että työttömyyden sattuessa kohdalle myös koko muu elämä on laitettava uusiksi aktiivimallin edellyttämillä tavoilla. Inhimillisyys ja ihmisyys on otettava lainsäädäntötyössä huomioon, Selin vetoaa.

PAMin hallitus kokoontui eilen tiistaina ja päätti osallistua SAK:n järjestämään poliittiseen mielenilmaukseen 2. helmikuuta sekä liittojen päättäjien kokoukseen 23. tammikuuta, johon PAMista osallistuu lähes 100 henkilöä. Hallitus totesi, että poliittinen mielenilmaus ei ole suunnattu työnantajia vastaan, vaan kohteena on maan hallitus.

– Poliittisella mielenilmauksella haluamme osoittaa maan hallitukselle, että päätös aktiivimallista oli virhe, joka on pikaisesti korjattava. Odotamme, että mahdollisimman moni palvelualojen työntekijä suuntaa perjantaina 2. helmikuuta Helsinkiin osoittamaan kantansa maan hallitukselle, Selin kannustaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Hallitus on poteroitunut asian kanssa jumiin, ei ole asiassa hallituksella minkäänlaista johtamisosaamista. Haukkuvat epäkohtien esiinnostajat pystyyn ja pääministeri suututti ja haukkui yrittäjätkin jo etukäteen lampaiksi.

Marja-Liisa Kalkela

Olis vai? Koska SAK on saanut vallan kaataa hallituksen esitykset?
Nyt AY-liitot.Traktorit mukaan mielenosoitukseen. Jospa PM herahtaisi myötätunnon kyynnel myös työtä vailla oleville veronmaksajille,ex-palkansaajillekkin.

Stvm/TEM - joulukuu-17
-SAK ei osallistunut Aktiivimallin suunnitteluun.
(Valehteleeko eduskunnan asiakirjat?)

-Työttömyysturvan rahoitus:
Työttömyysturvajärjestelmää koordinoi pääasiassa Kansaneläkelaitos Kela ja rahoittaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan osalta Työttömyysvakuutusrahasto TVR.

TYÖTTÖMYYSTURVAN RAHOITUS JA KUSTANNUKSET
Työttömyysturva rahoitetaan lähes täysin veroilla.
Koska liitonkin rahat on hallituksen näpeissä kuten myös työmarkkinatuki/peruspäiväraha ja toimeentulotuki.

Niin miksi kepu,kok niitä panttaa koska ne on ainoita tukia sosiaaliturvasta työttömille?

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #13

Kalkela, kun olet lähes joka kommentissa luetellut puolueiden nimiä jotka ovat mielestäsi pahiksia, niin oletko miettinyt mistä syystä ihmiset niitä paljon niitä äänestävät?. Vasureita äänestää vain pieni osuus äänestäjistä, noin 20-25%. Eli heihin ei luoteta kovinkaan paljon.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #18

Huomasitko itse mihin puolueeseen viitattiin ja mihin vastasin? Huomasitko mitä puoluetta nyt itse mainitsit?
Asiahan on selvä kuin pläkki. Yksi sdp puolue ei voi päättää niistä mistä 7 porvaripuolueen enemmistö on päättänyt.
Näinhän kansa on äänestänyt joten pulinat pois.Jokainen tyytyköön tähän mikä oli äänestystulos ollut-03 lähtien-19 asti.
Kepu ja kokoomus suurimmat puolueet.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #30

Suomessa on 5,4 milj. asukasta ja n. 400 000 työtöntä. Laskeppas kuinka monta prosenttia on suomlaisista on allekirjoittanut sen aloitteen. Edes suurin osa työttömistä ei ole allekirjoittanut sitä.

Ja mitä tulee tähän mielenilmaukseen on ay-liikkeeltä aika heppoinen keino, varsinkin kun Akava ja Sttk eivät ole siinä edes mukana. Jos Sak olisi tosissaan se olisi oikeesti väläyttänyt lakkoja mutta nyt se tyytyy vaan tähän työttömien ja vasemmiston "lepyttely" manooveriin. Eivät halua vaarantaa liittojensa palkkaneuvotteluja.

Satamat uhataan laittaa kiinni lakoilla muutaman hyväpalkkaisen työntekijän etujen takia. Näin ay-liike tulee näyttäneeksi missä sen prioriteetti on. Ei lakkoa työttömien vuoksi mutta lakko työntekijöiden oikeuksien puolesta, vaikka sulkemalla koko suomen viennin.

Tässä on hiukan mallia miten ay-liike toimii.

Kristian Minks

Täysin oikeistolainen hallitus. Kepukin on unohtanut Sipilän syleilyssä kaiken sen mitä aikiolaisuudesta oli jäljellä.
Eipä tässä ole vaihtoehtoja sanelupolitiikan suhteen kuin mielenilmaisut ja lakot koska kansalaisaloitteetkin ohitetaan olankohautuksella.

Pasi Kettunen

Ei tämä ole oikeistolainen hallitus. Todelliset porvaritkaan (yrittäjät) eivät kannata tällaista politiikkaa. Hallitus pyrkii vain taikatempulla kaunistelemaan tilastoja, ja samalla lisää vastakkainasettelua yhteiskunnassa.

Jukka Laine

Presidentti tuomitsi jo "toisten rahoilla elämisen". Samaan aikaan kun paljastui että hän käy vaalikampanjaansa toisten rahoilla.

Vastakkainasettelun aika on ohi, vai miten se Pahvi-Saulin mainoslause menikään viime vaaleissa.

Antti Ollikainen

Presidentin olisi pitänyt puuttua asiaan, jättää allekirjoittamatta laki, mutta eihän Sekoomuksen presidentti mitään tee.

Presidentin vaaleissakin voi näyttää mitä mieltä asioista on.
Haavisto on aivan hyvä vaihtoehto Niinistölle. Äänestämällä voi vaikuttaa.

Pasi Helminen

Presidenttihän antoi jo kommentin asiasta ja puolusti aktiivimallia muutama päivä sitten. Äänestäkää vaan Niinistöä niin vastaavia lakeja tulee lisää.
Niinistön aikaansaannostahan oli aikoinaan pankkikriisin maksattaminen kansalle eikä pankkiherroille jotka sen aiheutti. Kansalaisten muisti on lyhyt. Korjatkaa jos olen väärässä ja oma muisti lyhyt.

Pasi Anttila

Mitä nuo teidän ehdotukset sais toteutuessaan aikaan?

Tokihan yritykset palkkaa työntekijöitä ilman pakkoakin jos heille on tarvetta.

Yritys jossa olen töissä on etsinyt työntekijöitä jo kuukausia ja on saanut tietääkseni 3 hakemusta joista vain yksi aloitti työt.

Työpaikkani on kaupan alalla.

Juha Uotinen

Täysi lomanmääräytymiskuukausi on kuukausi, jolloin työntekijä on työskennellyt vähintään 14 päivää (14 päivän ansaintasääntö). Työpäivän pituudella ei ole merkitystä.
Jos työntekijälle ei yleensä kerry 14 työpäivää kuukaudessa tai vain osa kuukausista sisältää 14 työpäivää, sovelletaan niin sanottua 35 tunnin ansaintasääntöä. Tällöin täydeksi lomanmääräytymiskuukaudeksi katsotaan kuukausi, jonka aikana työntekijälle on kertynyt 35 työtuntia.
Sääntöjä ei saa sekoittaa keskenään. Siksi täydet lomanmääräytymiskuukaudet lasketaan joko 14 työpäivän säännön mukaan tai 35 tunnin säännön mukaan. Työttömälle maksetaan kuukaudessa 2 lomapäivää. 18 tuntia ei riitä kerryttämään lomarahoja.

Pasi Anttila

Ei ole. Tarkoititko työtä? Kumma väite. Suomessa yli 300 000 työttömyysjaksoa päättyy työhön joka vuosi. Vai luulitko että työttömyyskortistossa on kokoajan samat ihmiset? Silloinhan he olisivat pitkäaikaistyöttömiä kaikki.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #26

Sehän on tarkoitettu sille muutamankymmenen tuhanne työttömän joukolle joka ei työtä halua tehdä. Ainahan on niin että pieni vähemmistö saa aikaan sen että iso enemmistökin joutuu kärsimään.

Toinen syy tähän lakiin oli se saadaan ihmiset muuttamaan pois alueilta joissa #ei voi työllistyä", alueilta joissa ei ole työvoimapalveluja tarpeeksi, eikä niitä kannata sinne edes tuoda.

Ja kolmas ja ehkä tärkein syy on se että saadaan keskustelu liikkeelle, näytetään ettei suomessa ole tarpeeksi matalapalkkatöitä, koska iso osa työttömistä on niin huonosti koulutettua etteivät saa näitä korkeeta koulutusta vaativia uusia töitä. Näin luodaan edellytyksiä työmarkkinauudistukselle joka tarkoittaa tessien repimistä, paikallista sopimista, irtisanomisuojan huonontamista (työllistämisriskin pienentämistä), myös palkkojen alaspäin joustoa ym.

Näitä varten tätä lakia tarvitaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #48

Hyvin on purrut joihinkin porvaripuolueiden propakanda työttömistä.
Kun etsin rikolaista nimekettä työtön ,rikosta ja rangaistusta siitä en löytänyt yhtään lain kohtaa joka määrittelee työttömän rikolliseksi.
Ei edes lievä vahingonteko.
Työtönhän on irtisanottu koska yrityksellä ei ole tarjota palkallista työtä. Työtön on myös siksi työtön kun yritykset ei tarvitse työvoimaa lisää.
Siksi on olemassa Kansan sosiaaliturva joka takaa elannon työttömyyden ajaksi. Aivan kuten sairaspäiväraha,vanheimpainraha turvaa elannon työstä poissaolon aikana.
Se oikeus on myös työttömillä jotka maksavat veroja ja on Suomen kansalaisia.

JK.2000 luvulla on muuttunut asiat päälaelleen.
Palkansaaja ja eläkeläinen maksaa veroja nykyään yritysten käyttämästä työvoimasta ja työpanoksesta .Hallitus tarjoaa ammattitaitoisten työpanoksen lailla ja Aktiivimallilla .
Miulummin ottaisin itse ne leikatut indeksikorotukset kuin makselisin yritysten puolesta "palkkoja" Kelasta.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #48

Jännä juttu että kaupan alalla itse olevana haluat matalapalkkojen ?
Paölka erotushan maksetaan verovaroista.Asumis-ja toimeentulotukena kuten jo nytkin.esim.pätkä ja osa-aikatyötä tekeville.
Onko mitään käsitystä siitä kuinka suureksi edm.tuet on noussut-15 jälkeen Kelan rahoista.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #42

No kaikki on suhteellista, mikä nyt on kenellekkin suurtyöttömyyttä. 90-luvun lama-aikaan valmistuneena (500 000 työtöntä) tämä ei ole suurtyöttömyyttä mutta vakava paikka tämä on. Varsinkin kun nämä uudet digitalisatiot ja automaatiot edelleen tuhoaa näitä "vanhoja" työpaikkoja luoden toki uuttakin. Ongelma vaan on että saadakseen näitä uuden ajan töitä pitäisi ola korkeasti koulutettu. Meidän julkisella sektorilla on liikaa työntekijöitä, sieltä lähtee kymmeniätuhansia työpaikkoja.

Nämä luvut eivät ole miinun vaan työvoimahallinnon. En tiedä millaisia töitä tämä luku pitää sisällään, en miten pitkäkestoisia ne on. Mutta töitä tässä maassa kyllä on. Ikäväkyllä suurinosa työpaikoista on muualla kun mollin sivuilla.

Pentti Westerholm

Aktiivimalli on vielä keskeneräinen.Astuu voimaan 2019 alussa eli vielä on aikaa tehdä muutoksia.AY vaatii koko paketin perumista ei siis näe mitään järkeä koko esityksessä.
Ihmeellistä,että kaikki asiantuntijat ovat jääneet oppositioon ja hallitus on joutunut tyytymään vilttiketjun porukkaan.Seuraavat eduskuntavaalit ovat reilun vuoden päästä,selkeästi näyttää pelinpolitiikan astuneen järjenkäytön tilalle.

Pentti Westerholm

Niinpä niin nyt puhumme kahdesta eri mallista.Aktiivimalli työttömyysturvasta astui voimaan tämän vuoden alusta.Aktiivimalli työnhaun velvoitteesta astuu voimaan 2019 alusta.Tämä lisäys oli sitten liikaa ja nyt AY liike marssii torille .

Harri Tapani

Älytönhän se aktiivimalli on, joku laski tuolla blogeissa että se teettää KELAN väelle tommottet 350:n ihmisen hommat ympäri vuoden, eli sen verran se saattaa tuoda työpaikkoja jotka nekin maksetaan verorahoista.

Muutenhan se sopii jopa tiettyjä Sopimuksia vastaan joita Suomikin on sopimut ja lakienkin kanssa on hiukka niin ja näin.

"Oikeuden perusteet karkaavat - arkkitehteinä Tuomas Pöysti, Sauli Niinistö ym.

Oikeuden perusteita käännetään nurin. Käänne pilkahti esiin aktiivimallissa. Käänteen arkkitehtejä ovat Tuomas Pöysti, Sauli Niinistö, Martti Hetemäki, Vesa Vihriälä, Juhana Vartiainen sekä käytännön toimijoina Juha Sipilä, Mika Lintilä, Jari Lindström...."

http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249230-oikeuden-perusteet-...

Blogisti hyvin kuvaa eri sopimuksia ja sanallisia mielikuvia joilla niitä pyritään rikkomaan ja huomioikin muutoksia kielenkäytössä:

"Muita nimityksiä oikeuden uusmäärittelylle ovat:
- ”yleinen etu” (VM:n Hetemäki, TEM:n Räsänen, Etlan Vihriälä)"

Tuo on sellainen porsaanreikä ”yleinen etu” joissain kv. sopimuksissa, jota käyttäen pystytään osittain kiertämään ja vesittämään sopimusten alkuperäinen tarkoitus, siksi ne on lisätty sanavarastoon. Muutenhan Suomi on rikkonut jo vuosia allekirjoittamiaan ILO:n (YK:n työjärjestö) sopimuksia sanktioista työhönpakottamiselle (=pakkotyö).

No ollaan matkalla Unkarin malliin jossa työttömille on jo työleireja vanhojen kunnon gulagien tapaan.

" Siellä työttömyyskorvausta saa työttömäksi jäädessään ruhtinaalliset 3 kuukautta, sen jälkeen etuuksia saa vain lähtemällä näille työleireille,...Palkkahan näistä töistä on tutun oloinen 9 euroa / päivä."

https://www.uusisuomi.fi/comment/767901#comment-767901

Huomasitteko, että hallitus on päättänyt perua päätöksen valtion tukemien ARA-vuokra-asuntojen tulorajoista vain noin vuoden voimassaolon jälkeen.

Tiilikainen tämän päivän uutisoinnin mukaan kertoo, että "Asukkaan ei ehkä kannata ottaa paremmin palkattua työtä vastaan asunnon menettämisen pelossa".

Pitikö nämä ARA:n tulorajat perua, jotta saadaan 1.1.2018 lain voiman saanut työttömien aktiivimalli paremmin "istumaan" hallituksen nykyiseen työllisyyspolitiikkaan?

Uutisessa kerrotaan myös, että "Ministerin mukaan yksi ongelma on se, että asunnonhakijan tulot voivat vaihdella paljon kuukausittain. Tällöin ongelma on, minkä kuun tuloja päätöksenteossa sovelletaan. Lisäksi tulorajat muodostavat ”hyvin vakavan kannustinloukkuongelman”.

Mielestäni paremmin suomalaista työllisyys- ja sosiaaliturvapolitiikkaa hoidetaan "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteen ihmisarvoa kunnioittavalla ja hyvinvointivaltion kantokykyä kestävästi tukevalla mallilla.

Klikkaa alla olevasta linkistä suoraan aloitteeseen

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite on nyt kerännyt jo 1553 allekirjoitusta reilussa viikossa - käy Sinäkin allekirjoittamassa ja palauta yhteiskuntarauha maahan. Lakkoilu, suurmielenosoitukset tai vihapuhe eivät vie Suomen taloutta ja hyvinvointia kestävällä tavalla eteenpäin.

Pasi Anttila

Kuten olen aiemmin sanonut en aio osallistua tähänkään mielenilmaukseen vaikka olenkin Pamin jäsen. Tietääkseni minulta ei mielipidettä tähän asiaan ole kysytty kun päätöstä tästä osallistumisesta on tehty.

Tämä suuntautuu jälleen työnantajia kohtaan vaikka kuinka se kielletään. Työnantajat ei ole tässä osapuolena.
Muutenkin viimeisten viikkojen aikana on mieltä osoitettu tämän asian tiimoilta jo senverran ettei varmaan hallituskaan ole jäänyt tietämättömäksi kenenkään mielipiteestä, ei yksityisten ihmisten kuin ei ay-liikkeenkään (tai osan ay-liikettä).

Ay-liikkeen tehtäviinkään ei kuulu ulkoparlamentaarinen toiminta ja pyrkimys kaataa laillisen hallituksen laillisia esityksiä ja lakeja.

Mielenilmauksen voi tehdä parhaiten eduskuntavaaleissa jotaka järjestetään viimeistään 2019.

Marja-Liisa Kalkela

"Aktiivi-mallithan" on lähtöisin EU jo-92.
Se aloitettiin Ahon hallituksen aikana-94.
Jatkui ns.Liisan-listoilla
Vanhasen hallituksen 40% tukien leikkauksella jos kieltäytyy 9e/pv töistä sosiaaliturvaa vastaan
Sipilä kehitteli oman Mini-joppinsa mikä on Saksassa käytössä . Täällä kireimmät ehdot mitä muualla.

EU-mallioppilaat täyttää heti käskyt tuossa.Mutta ei täytä sosiaaliturvan tasoa koskevia sopimuksia,mistä on huomautettu jo useamman kerran niiden rikkovan sopimuksia ja olevan liian alhaisia. Esim.työttömyysturvan ja toimeentulotuen osalta.

Jos halpatyövoimaa halutaan tänne 5,495 milj.asukkaan valtioon se ei tule onnistumaan. Huoltosuhteenkaan takia mikä muuttuu rajusti lähiaikoina.

Jos se onnistuu:
USA 300 milj.asukasta
Saksassa 81 880 000 milj.asukasta
Briteissä 65,64 milj.asukasta
Ei se onnistu täällä . Tai PK-yrittäjiä liittyy useampi työttömien jatkoksi.

Seppo Simonen

SAk ja siihen kuuluvan ammattiliitto PAM-n tavoitteena näyttää olevan työttömän kurjistaminen pitkäkestoisesti. Maan hallitus tekee suurella nöyryydellä töitä saadakseen työttömät työnsyrjään kiini. SAK haluaa ettei työttömän arkea pöyhitä aktivoinnilla vaan säilytetään Sosialidemokraattien Puheenjohtaja Antti Rinteen vaalijoukkona tulevissa vaaleissa. Eikö olisi ammattiliittojen etu jos tulisi lisää liiton jäsenmaksun maksajia.
Antti Rinne entisenä AY pamppuna masinoi ja yllyttää kapinaan SAK-n maan demokraattisesti valittun Valtioneuvoston säätämien lakien kumoamiseksi laittomin keinoin.

Marja-Liisa Kalkela

Oletko koskaan kuullut että:"Työmies on palkkansa ansainnut"?
Vai ihanko ajattelit että PAM työntekijät tekisi ammattitaitoista työtä 9e/pv palkalla?
Muistaakseni me isoikäpolvi saatiin työstä palkkaa jonka oli sopinut EK ja SAK.
Minäkin enemmän koska uskalsin pyytää enemmän kuin mitä alan palkat oli. Lähtisitkö itse nyt töihin Aktiivitoimien ehdoilla? Tuskin.
Kyse on työttömien perheiden ja lasten elannosta. Sinä maksat ne veroissasi joka ainoan kuukauden jonka palkan maksaa Kela verovaroista.
Turha siihen on Rinnettä tai AY vetää .Näillä hinnoilla ja ALV ei täällä 9e/pv pärjää .Hinnat on samat ja Alv kaupoissa kuin työssäkäyvilläkin.

Tarkistappa mitä mielenilmauksista ja lakoista sanotaan.

Pasi Anttila

Kuten jo kerroin kuulun Pamiin. Ja voin kertoa että olen tehnyt ihan hitosti tätä "9€ työtä". Enkä nyt olisi edes vakituisessa työsuhteessa ilman noita 9€ töitä. En väitä että sen pitäisi olla kaikkien juttu mutta mä mieluummin tein töitä, jopa ilman palkkaa kun olin kotona #tekemättä mitään". Ja kyllä työmies on palkkansa ansainnut. Ja se palkka on nimittäin se vakituinen työ.

Marja-Liisa Kalkela

# 31
Tätä saamaa oikeutta ne pankkienkin henkilökunta käyttää kun lakkoilevat.

Oikeus työtaisteluun kuuluu järjestäytymiseen
2.3.2015
Ratkaisu suojelee työntekijöiden perusoikeutta lakkoon ja sallii ILO:n jatkaa valvontaa siitä, miten hallitukset noudattavat kansainvälisiä työelämän velvoitteitaan.

Teollisuuden ammattiliittojen maailmanjärjestö IndustriALL:n pääsihteeri Jyrki Raina pitää työnantajien tunnustusta lakko-oikeudelle myönteisenä askeleena eteenpäin.

Arvo Tammela

Kyllä tämä Marja-Liisa Kalkela vaan jaksaa ja jaksaa toistaa samaa mantraa riippumatta siitä, mikä blogikirjoituksen aihe onkaan. Kalkelan jatkuvasti toistamat viittaukset Kepuun ja Kokoomukseen on jo luettu jo niin moneen kertaan, että ne muistaa jo ulkoa. No helpottaahan se tietysti sen verran ettei tarvitse lukea kuin kirjoittajan nimi. Se kyllä riittää. Onneksi Kalkelan kirjoituksia ovat arvioineet muutamat muutkin hyvin kriittisesti ja siitä heille suuret kiitokset.

Marja-Liisa Kalkela

Totta. Niin minäkin melkein jouduin kerran lakkoon eräänä vappuna mutta himskatti sopivat yöllä ja vappuna töihin kuten aina ennenkin.(vuoden kiireisin päivä ravintolassa)
Mutta aika oli toinen.Hallitukset ei puuttunut työmarkkinaosapuolten toimiin.
Kekkonen kerran kun metallin lakko kesti kauan -70 luvulla. Urkki komensi EK ja SAK ukot pöydän ääreen kabinettiin ja sanoi:Ykskään ukko ei lähde täältä ennenkuin sopimus syntyy ja nimet on alla.Lakko loppu siihen.
Kesti sen verran että jouduimme ottamaan lainaakin pankista jotta asuntovelkaa pystyi lyhentämään.
Mikään lakko ei ole päähänpisto eikä kevyillä periaatteilla aloitettu. Kyse on koko ko.liiton jäsenien palkoista tai työehdoista.

JK.Yllättävää on se kuinka moni pitää siitä nykyään että hänen palkastaan tai eläkkeestään otetut verot hallitus saa käyttää yritysten puolesta palkanmaksuun ammattitaitoisten työttömien työpanoksesta?

Harri Tapani

PAM ja SAK olivat täysin kuuroja ja sokeita asian tiimoilta jo 2000-luvun alussa ja varsinkin 2005. Tuollainen mitä nyt melutaan on jonkinlaista jälkiviisastelua liitoilta, hiukka kuin vaalitoimintaa.

"Mikä ihme orjatyölaki?

Sillä tarkoitetaan lähinnä työmarkkinatuen uudistusta (HE164/2005), mutta myös muita vastaavia lakeja joilla työtön voidaan määrätä palkattomaan työhön vailla työmarkkinaoikeuksia..."

https://www.uusisuomi.fi/comment/454824#comment-454824

Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.
Kuka on seuraava irtisanottu joka on ollut vakituisessa työsuhteessa joka tullaan irtisanomaan?
Halpuutettu palkka,hallituksen tarjoamana .Ei lomia,ei vakituista työsuhdetta,ei työsopimuksien noudattamista,ei irtisanomissuojaa.
Vain kertakäyttö tavaraa.Pidät niin kauan kuin tarvitset ja valikoit työttömistä pätevimmät päältä.
Voi jäädä luu vetävän käten.Loppuu valtiolta verotulot palkoista.
Loppuu sosiaaliturva Kelasta ,etuudet. Loppuu palvelut ja maksat itse kaikesta A La USA . Ne pärjää kellä on rahaa ,kuten pärjää Aktiimallinkin takia. Tuotoista ei mene henkilöstökuluja kun veronmaksaja maksaa "palkat" Kelasta.

Esa Kivimäki

Jos noiden mainittujen epäkoktien aja
minen läpi suomalaiseen yhteiskuntaan on ollut nimenomaan hallituspuolueiden tavoitteena jo ennen vaalejakin, niin miten ne nyt muka kuuntelisivat ja välittäisivät jonkun kansanosan valituksista. Suomen kansa on vapailla vaaleilla tämän hallitusohjelman siunanneet, se on nyt vain kärsittävä enemmistön tahdosta.

Jari Kaisla

Nykyinen hallitus on Suomen tunnetun historian katastrofaalisin. Kaikki eivät vielä edes ymmärrä tätä asiaa, mutta sokeasti tehdyt päätökset joita nykyhallitus runnoo väkisin läpi kantavat vaikutuksiltaan kauas tulevaisuuteen tehden valtavasti tuhoa tälle kansakunnalle. Nykyhallituksen toimet on tuottaa vain valheellisia tilastoja ja edistää lähipiiriläistensä asemaa & tilannetta yhteiskunnassa. Hallituksemme ei edusta kansan enemmistön etuja millään tavalla.