Keskiviikko 17.7.2019

KL: He ovat Sauli Niinistön 100000€:n jättilahjoituksen takana

Luotu: 
17.1.2018 11:40
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Presidentti Sauli Niinistö on ollut vaaligallupeissa harvinaisen ylivoimainen. Arkistokuva.
|

Kauppalehti paljastaa, ketkä ovat Sauli Niinistön saaman 100 000 euron vaalirahalahjoituksen takana. Kyse on Yksityisyrittäjäin säätiöstä, joka on käytännössä velaton ja erittäin varakas.

Säätiö on Niinistön suurin yksittäinen tukija. Sen tarkoituksena on käyttää varojaan ”yksityisyritteliäisyyden vahvistamiseksi ja kehittämiseksi Suomessa”.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja on kauppaneuvos Pentti Kivinen, joka toimi aikoinaan Suomen Messut Osuuskunnan toimitusjohtajana ja Tukon pääjohtajana. Hallitukseen kuuluu myös hammasteknologiayritys Planmecan perustaja, teollisuusneuvos ja miljardööri Heikki Kyöstilä. Planmeca on tukenut yrityksenä Niinistöä 5 000 eurolla.

Avokätisesti ehdokkaita on avustanut myös Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland -säätiö, jonka pääasiallinen tehtävä on tukea RKP:tä. Puolueen presidenttiehdokas Nils Torvarlds onkin saanut säätiöltä peräti 250 000 euroa. Niinistö sai 55 000 euroa ja Pekka Haavisto 20 000 euroa.

Lähde: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

En ole havainnut haukkuvan työttömiä. Anna yksikin esimerkki. Sensijaan moitti kyllä ns suurempituloisia, jotka eivät ole pidättäytyneet palkankorotuksista. (tosin sekin on kaksipiippuinen juttu, koska näitten palkkojen korotuksesta menee veroihin
n 50-60 %, joilla sitten rahoitetaan tulonsiirtoja pienituloisille)

Jari von Behr

Sauli on kyllä tapaansa, aika epäselvästi, mutta ymmärrettäästi tuominut sosiaalituen varassa elävät. Saulin puolustuksena antaisin ettei näe mitä rintamalla tapahtuu. Se on normaalia korkealla oleville. Tasavallan presidentti nyt ei kovinkaan paljon voi vaikuttaa siihen, miten arki täällä rintamalla sujuu. Itse olen huomannut, että presidenttimme on kekkoshuumassa, haluaa ja nauttii vallasta. Hyvin hoitaa sitä, ei siinä mitään. Mutta, kuten aina, toivosin että tasavallan prsessa haastaisi päivän ploitiikkaa, jää uupumaan, vaikka ei kuulu valtuukisiin. Jokainen pressamme tuo omia vahvuuksiaan ja arvojaan toimintavuotenaan esille. Nyt on Niinistön arvot. Olenko samaa mieltä, en ihan kaikessa. Toki ei toi jätkä meitä pulaankaan jätä koskaan, mutta hieman pettynyt oon Sauli, sinun, arvomaailmaasi. Ehkä se suorapuheisuus, suomalainen puhuu, puuttuu. Ehkäpä siksi sinua ei aina sinua ymmäretä? En äänestä sinua, koska nän sinun olevan kekkosen huumassa. Vasin sinä olet kansakunnan guru. Sorry. Varmaan Niinistö muuten ihan hyvä ja inhimillinen kaveri, ja ok.

Timo Virtanen

EU:n jäsenenä ( jota Niinistö kannattaa ) luodaan vakautta, joka mahdollistaa työpaikkojen pysyvyyden ja myös lisääntymisenkin. Sekä rauhanomaisen kehityksen maanosassamme sekä koko maapallolla, myös Suomen rajoilla. Parikin ehdokasta ja heidän neuvojen noudattaminen aiheuttaisi epävakautta maamme politiikassa. Heidän nimiään en viitsi mainita tässä, mutta gallup kannatus heillä molemmilla on liikkunut siinä viiden prosentin paikkeilla.

Sanokoon mitä sanovat presidentin valtaoikeuksista tai arvojohtajuudesta. Kyllä Suomen yhteiskuntarauhan ylläpitäminen kuuluu myös presidentille. Mikä se sellainen presidentti olisi, joka antaisi Suomen mennä sisäiseen kaaokseen ja hoitelisi vain ulkopoliittisia suhteita? Mitä mieltä olette Sauli Niinistö?

Tällä viittaan työttömille asetettuun aktiivimalliin, ja siihen, että hallitus on päättänyt perua päätöksen valtion tukemien ARA-vuokra-asuntojen tulorajoista vain noin vuoden voimassaolon jälkeen.

Tiilikainen 17.1. uutisoinnin mukaan kertoo, että "Asukkaan ei ehkä kannata ottaa paremmin palkattua työtä vastaan asunnon menettämisen pelossa".

Pitikö nämä ARA:n tulorajat perua, jotta saadaan 1.1.2018 lain voiman saanut työttömien aktiivimalli paremmin "istumaan" hallituksen nykyiseen työllisyyspolitiikkaan?

Uutisessa kerrotaan myös, että "Ministerin mukaan yksi ongelma on se, että asunnonhakijan tulot voivat vaihdella paljon kuukausittain. Tällöin ongelma on, minkä kuun tuloja päätöksenteossa sovelletaan. Lisäksi tulorajat muodostavat ”hyvin vakavan kannustinloukkuongelman”.

Mielestäni paremmin suomalaista työllisyys- ja sosiaaliturvapolitiikkaa hoidetaan "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteen ihmisarvoa kunnioittavalla ja hyvinvointivaltion kantokykyä kestävästi tukevalla mallilla.

Klikkaa alla olevasta linkistä suoraan aloitteeseen

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite on nyt kerännyt jo 1553 allekirjoitusta reilussa viikossa - käy Sinäkin allekirjoittamassa ja palauta yhteiskuntarauha maahan. Lakkoilu, suurmielenosoitukset tai vihapuhe eivät vie Suomen taloutta ja hyvinvointia kestävällä tavalla eteenpäin.

Ilmari Jokinen

Ärsyttää nämä vaalitenttarit sekä eräs toimittajanplanttu. Hokevat jatkuvasti: ei kuulu Presidentin tehtäviin!
Ei kai Presidenttiä pidetä irti päättäjätapaamisista, joissa voi sanoa mielipiteensä kustakin asiasta joka häntä arvojohtajana kiusaa.
Jos näin on , niin seuraafa foorumi onkin sitten YLE...
Presidentin takana on sadattuhannet äänestäjät kun taa herra Sipilää on äänestänyt vain kourallinen lestadiolaisia.

Presidentille on palautettava takaisin eduskunnan hajoittaminen ja uusien vaalien järjestäminen. Pomo se pitää kansanedustajillakin olla.

Jari Kaisla

Suomessa on hallinnon suhteen rakenteellinen ongelma. Meillä ei vallan kolmijako-oppi toimi kuin hyvin ohuesti. Vallan elementit kun ovat meillä käytännössä toinen toistensa taskuissa. Tarvittaisiin melko suuri korjausliike, jotta asiat saataisiin hallintomme suhteen kuntoon.

Kyuu Eturautti

Sauli Niinistö on pääosin hyvä presidentti. Hänen rahoittajiensa taustat eivät kestä päivänvaloa sen sijaan, kuten muutamat mediat ovat osoittaneetkin. Ja tässäkin listassa on tahoja jotka käytännössä lapioivat julkista rahaa omaan kassakaappiinsa ja siitä sitten roposia antavat ulospäin (kuten nämä kielisäätiöt). Ne mustaavat hyvät miehen mainetta.

Omat syyni kritisoida Niinistöä ovat ennen muita hänen läheiset suhteensa väkivaltaurheiluun ja lemmikkibisnekseen. Ikävät rahoittavat eivät ole riittävä syy jättää äänestämättä. Jokaisella ehdokkaalla on taustajoukkoja jotka eivät tuo ehdokasta esille imartelevassa valossa. Aivan jokaisella.