Maanantai 17.6.2019

”Natsijahtaaja” vaatii selvitystä presidentti Niinistöltä: Paljastiko suomalaisen SS-vapaaehtoisen kirje juutalaisten teloitukset 1941?

Luotu: 
17.1.2018 13:29
Päivitetty: 
17.1.2018 14:22
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Efraim Zuroff johtaa juutalaisten asiaa ajavaa ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal Centeriä, joka on pyytänyt presidentiltä selvitystä holokaustiväitteisiin. Arkistokuva.
|

Natsirikollisten jäljittäjä Efraim Zuroff kyselee israelilaislehdessä, miksi Suomen presidentti ei ole vastannut hänen kirjeeseensä suomalaisten mahdollisista sotarikoksista vuonna 1941. Asia on noussut esille tuoreiden suomalaisten tutkimustietojen viitattua tiettyjen suomalaissotilaiden osallisuuteen juutalaisten joukkotuhossa.

– Jätetäänkö suomalaisten vapaaehtoisten holokaustirikokset Ukrainassa rankaisematta, Jerusalem Post kysyy otsikossaan.

Efraim Zuroff on juutalaisten asiaa ajavan ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal Centerin pääasiallinen ”natsijahtaaja”. Hän lähetti noin kuukausi sitten presidentti Sauli Niinistölle kirjeen, jossa hän vaatii Niinistöä käynnistämään selvitykset uusista tutkimustiedoista, vaikka se olisikin ”kivuliasta” Suomelle.

Presidentinkanslia vahvisti tiistaina Uudelle Suomelle, että Zuroffin kirje on saapunut tasavallan presidentin kansliaan. Kirjeeseen ei ole vastattu, mutta ”asia on selvityksessä”.

Selvittämiseen onkin syytä, sillä syksyllä 2017 julkisuuteen nousseet tutkimustiedot muuttavat – ainakin jos näyttö vahvistuu – käsitystä suomalaisten SS-vapaaehtoisten oletetusta nuhteettomuudesta. Asiaan nyt kirjeaineiston perusteella perehtynyt dosentti André Swanström katsoo, että aiempi suomalaistutkimus on kenties silotellut suomalaisten natsijoukoissa taistelleiden vapaaehtoissotilaiden toimintaa.

Swanströmin käyttämistä arkistomateriaaleista löytyy yksittäinen viittaus siihen, että suomalaiset saattoivat osallistua juutalaisten teloituksiin. Eräs suomalainen SS-sotilas harmitteli kesällä 1941 kirjeessään, että ”juutalaisten teloittamiseen riittää kehnompikin ampumataito kuin omaamamme”. Kirjeen oli allekirjoittanut viisi muutakin suomalaista SS-miestä.

Efraim Zuroff kuvaa uusia tutkimustuloksia ”vahvaksi viitteeksi” siitä, että suomalaiset, Ukrainassa SS-joukoissa palvelleet vapaaehtoiset osallistuivat juutalaisten joukkomurhaan.

– Olen varma, että olet samaa mieltä siitä, että tällainen paljastus vaatii vastausta Suomen viranomaisilta ja riittäviä resursseja asian tutkimiseen, Zuroff toteaa presidentti Niinistölle.

Zuroffin mukaan on tyypillistä, että tiedot erimaalaisten SS-vapaaehtoisten roolista holokaustissa tulevat yllätyksenä tutkijoille ja yhteiskunnalle. Näin on hänen mukaansa käynyt myös Tanskassa ja Norjassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilmari Lampinen

Fasistien perilliset talouselämässä ja oikeisto puolueissa, Kokoomuksessa ja RKP:sä, salaa edelleen fasistien rikokset ja myös oman olemassa olon, ne on muka kadonneet Suomesta.
Vieläkään ei myönnetä että fasistisessa uhossa hyökättiin Neovostoliittoon Suur-Suomea rakentamaan.
Katsokaapa vain Niinistöäkin, kuinka vahvaa hänen Venäjä viha disinformaationsa on, kyllä siinä on kyse fasismin perinnöstä.

Ilmari Lampinen

Tämä on juutalaisilta kerrankin oikea syytös ja enenkaikkea osoite on oikea.
Juutalaisten ongelma on ollut Israel ja sen liittolaiset, jotka edustaa lähes aina niitä samoja fasisteja jotka murhasi juutalaiset.
Nyt juutalaiset on löytäneet Suomesta sen osapuolen, Fasistien perilliset jotka on vastuussa juutalais murhista.
Persu natsit ei ole juutalais murhista vastuussa, vaan nimenomaan yläluokan piilossa olevat fasistit, RKP ja Kokoomus on suurimmat syylliset.

Tuomas Honkala

Vaatikoon vaan. Mitään syytä ei selvitystä ole tehdä, tai ainakaan kuluttaa siihen minkään näköisiä resursseja. Suomen osalta rikokset ovat joka tapauksessa vanhentuneita. Tyhmempikin tajuaa ettei mikään yksittäinen joukkoosasto toiminut eri tavoin kuin muut. Se on varmasti tehty mitä on käsketty tekemään.
Ja mitä fasisteihin tulee. Ovat he aivan näkyvästi esillä omalla puolueellaan. Fasistit - den Gröna

Kyuu Eturautti

Sotarikosten ei ole syytä vanhentua, mutta minulle on jäänyt aika huono kuva tästä Simon säätiöstä. Joissain maissa heille on annettu syyttäjän, tuomarin ja pyövelin valta ja sitä on käytetty ilkeästi. Levitellään huhuja, tuomitaan henkilöitä ilman selvitystä ja sivullisia saa mennä samassa. Tämä ei ole oikeuden hakemista, vaan kostoa. Kun on rajaton valta ja rajattomat resurssit, niin usein käy.

Mielestäni 40-luvun rikokset olivat aivan liian karmeita että uhrien muisto pitäisi pilata silmittömällä kostomentaliteetilla. Vääryys ei saa oikeuttaa lisää vääryyttä.

Ralf Karlsson

Jo 14 vuotta sitten käytiin tämä keskustelu yhdellä foorumilla:
https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?t=45197
Siinä tuodaan esiin hyvin paljon viitteitä siitä että 5. SS-divisioona Wikingin huoltojoukot olisivat olleet osallisina sotarikoksissa. Einsatskommando 4b toimi samoilla alueilla kuin Wiking ja Wikingin huoltojoukot ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä ottaneet osaa näihin rikoksiin kostona yhden Wikingin pataljoonankomentajan Hilmar Wackerlen kuolemasta. Wackerle ei ollut mikään puhtoinen mies vaan Dachaun keskitysleirin ensimmäinen komentaja jolle Himmler antoi potkut liiallisesta brutaalisuudesta jo kolmen kuukauden jälkeen.
SS:n kymmenes panssaridivisioona Frundsberg lienee ainoa Waffen-SS divisioona jolla ei ole yhtään merkintää sotarikoksista tai julmuuksista.

Tapio Mäkeläinen

Eliittijoukko SS- Wikingin komentaja, legendaarinen Felix Steiner ja hänen joukko-osastonsa vapautettiin kaikista epäilyistä Nurnbergin valtavassa oikeudenkäynnissä. Piste. Eiköhän venäläisillä ja vapaan maailman liittoutuneilla ollut enemmän tietoa ja aikalaistodistajia kuin näillä Ilmari-maatuskoilla ja muilla 5. kolonalaisilla.
Heille se tiedon murunen että mm Tuntemattoman JR 8 nekin upseerit, jotka olivat olleet SS-joukoissa, osallistuivat menestyksellisesti saksalaisten kyseenalaiseen poisajamiseen Lapista. Koska käsky kävi. Ammattimiehiä, joista tunsin kolme. Pojilla oli vaihtoehto mennä rannikon valvontaan mutta menivät 4. sotaansa koska tiesivät, että paskapuheita ja selkäänpuukottajia löytyy joka tapauksessa. Kenraali Steiner vieraili Suomessa 50-luvulla tapaamassa entisiä asetovereitaan todeten Lapin sodan turhaksi koska olisvat lähteneet ihan itsekin. Venäläisten mielistely maksoi 1600 suomalaista ja Lapin tuhon.
Ylistetty presidentti Kekkonen, Urho Kaleva, nosti SS-miehistä kaksi ministereiksi, joista Suorttasen puolustusministeriksi.
Tämä Los Anglesissa toimiva Simon W konklaavi on niin hanurista ja epäuskottava äärijuutalais- lafka että on ihmeellistä että sen sallitaan käyttävän arvostetun SW nimeä. Kuka ja millä mandaatilla tuo kipapää meidän Puolustusvoimien Ylipäällikölle lappujaan lähettelee. Vähän on Jerusalem Postilla kirjoitettavaa jos tämmöisiä blsht-puheita nostaa esiin 76 v takaa. Mikälie paikallinen Seiska tai MV-julkaisu, nevö höörd.
Pikemminkin voitaisiin ruveta tutkimaan Valitun Kansan rikoksia ihmisyyttä vastaan mm palestiinalaisten kohtelussa. Kyllä pokkaa vaatii ampua nykyaikaisella 120 mm tankin kanuunalla lastentarhaa.

Risto Salonen

Suomalaisetkin ss-miehet vannoivat valan Hitlerille ja taistelivat Saksan alaisuudessa.
Uskoisin, että kun/jos väitteet osoittautuvat tosiksi, niin näihin hommiin ei määrätty, vaan olivat vapaaehtoisia tai ainakin niistä olisi pystynyt kieltäytymään ilman pahempia sanktioita.

Suomalaisen oikeudentuntoon ei kuulunut silloin eikä nytkään teloittaminen ilman tuomiota jos tuomionkaan kanssa.

Timo-Pekka Mustakallio

Onpa otsaa tällä Zuroffilla käydä sinuttelemaan ja komentelemaan vieraan maan valtiojohtajaa. Taitaapi tässäkin olla lopulta tärkeintä vain yrittää kupata rahaa, niin kuin noilla ahneilla Shylockeilla (Shakespeare) on kautta aikojen ollut tapana.

Mitä taas selvittämistarpeeseen tulee, pitää YK:n viimein puuttua Israelin härskeihin otteisiin palestiinalaisia asukkaitaan kohtaan, joista otteista osa kulkisi sivistysmaissa rikos-nimikkeellä. Israel ei ole aikoihin ollut uhri, vaan pahantekijä kuvottavimmasta päästä.

Jarmo Lius

Asia on syytä selvittää ja natsisuomalaisten ss sotilaiden kunniamerkit ja sotilasarvot poistaa, sekä mahdolliset nimet sankarivainajien lehdoissa naputtaa näkymättömiin.

Suurin sotarikos mihin suomalaiset osallistuivat oli Leningradin piiritykseen osallistuminen ja sen seurauksena yli 600.000 siviilin kuolema. Presidentti Niinistön on syytä nöyrästi ja vilpittömästi tunnustaa tämä rikos ja pyytää anteeksi menneisyyden rikoksia.