Sunnuntai 17.2.2019

Viranomaiset: Kaatuneesta luotsiveneestä oli ”mahdoton pelastautua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.1.2018 16:21
Päivitetty: 
17.1.2018 16:29

Suomenlahdella Emäsalon edustalla uponneesta luotsiveneestä oli mahdoton pelastautua veneen kaaduttua, toteaa Onnettomuustutkintakeskus.

Luotsivene 242 oli joulukuussa noutamassa luotsia alukselta, kun se kaatui ja upposi. Onnettomuudessa menehtyivät luotsiveneen miehistönä toimineet kaksi henkilöä, jotka olivat veneen ohjaamossa.

– Onnettomuustutkintakeskus on havainnut tutkinnassaan, että onnettomuuteen joutuneen luotsiveneen ohjaamosta on käytännössä mahdotonta pelastautua, mikäli vene kaatuu. Tämä johtuu siitä, että ohjaamosta on vain yksi uloskäynti johtaen veneen peräkannelle. Lisäksi veneen kaaduttua uloskäynnin avaamista vaikeuttaa siihen kohdistuva vesimassojen paine, Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa.

Keskuksen mukaan ”edellä mainitut seikat aiheuttavat merkittävän onnettomuusriskin, joka käyttäjien on tiedostettava”. Onnettomuuteen joutunut venetyyppi on rakennettu Merenkulkulaitoksen vuonna 2009 antamien ammattiveneitä koskevien sääntöjen mukaan luotsivenekäyttöön vuonna 2015.

Luotsiveneen turman tutkinta jatkuu Onnettomuustutkintakeskuksessa.

Jaa artikkeli: