Sunnuntai 17.2.2019

Suomen pandasopimuksessa erikoinen lisääntymispykälä – kuinka se temppu tehdään, ”pandojen äiti” Jaana Husu-Kallio?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.1.2018 15:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kiinasta Suomeen saapuneita pandoja, jotka tunnetaan nimillä Lumi ja Pyry, kuljetettiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla torstaina suuren mediahumun keskellä.
  • Kuva: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN
    Kuva

Eläinlääkäri, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on Ähtärin pandaprojektin aikana saanut kiinalaisilta epävirallisen kunniatittelin ”pandojen äiti”.

Uuden Suomen videolla Husu-Kallio kertoo, miten pandat saadaan Suomessa lisääntymään. Tämä kun on kirjattu pandojen 15-vuotiseen vuokrasopimukseenkin. Lumi- ja Pyry-pandat saapuivat Suomeen tänään torstaina.

Lue lisää: Kiinan lähettiläs vihjasi heti turistivirrasta Suomeen: ”Varmasti monet tulevat”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Ähtärin pandojen vuokrahinta yli 12 miljoonaa euroa !
Torstai 18.1.2018 klo 19.11
IL
Pandat eivät ole Kiinan lahja Suomelle, vaan poliittista lainausbisnestä.

(useamman työttömän 9e/pv ilmaistyötä 487e/kk tukea vastaan kk elantoon.) Muualle löytyy kyllä rahaa?

Jari Kaisla

Ähtäri on keskellä ei mitään (lue: keskellä metsää). Ei kukaan tule katsomaan ulkomailta Pandoja keskelle metsään Suomessa varsinkaan kun lähettyvillä ei ole mitään muuta matkailua tukevaa liiketoimintaa. Tämä on vain yksi idiotismin esimerkki lisää poliitikkojemme osaamisesta tuhlata yhteisiä rahoja miten sattuu ja ilman vastuita. Varmaan jonkun kostean saunaillan päätteeksi kiinalaisdelegaatiolle annettu lupaus. Muutama kymppi taas lisää pois vähäosaisten taloudesta ja Pandat saadaan maksettua muutamaksi kuukaudeksi...

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Muutama kymppi taas lisää pois vähäosaisten taloudesta

Sanoppa muuta. PS hehkutti kun saivat verovaroista leipäjonoon kylmäautoihin 1 milj.Jott kauppojen -30% "parasta" ennen pysyisi tuoreena.
Pandoihin 12 milj.+ muut kulut lennot ym.
Kertoo nykyään vallitsevista "Arvoista".
Pandojen hoitokin parempaa kuin vanhusten hoiva ja rahassa ei säästetä.

Ari Koivisto

Ihan hyvä että pandat saavat olla mahdollisimman kaukana typeristä turisteista jotka vain häiritsevät niitä. Eri asia sitten olisiko pandojen suojelun voinut tehdä halvemmalla ja paremmin raahaamatta niitä tänne saakka. Joka tapauksessa hyvä ettei mennä ihan 100% turistien ehdoilla. Nämä kaksi pandaa ovat noin 0.1% koko populaatiosta, eli verrattavissa noin seitsemään miljoonaan ihmistuhoeläimeen. Mieluummin enemmän pandoja ja vähemmän ihmisiä, jos siihen voi rahaa jakamalla vaikuttaa.