Sunnuntai 26.5.2019

Nordean johtaja: ”Pahoittelen syvästi asiakkaan saamaa huonoa ja täysin asiatonta kohtelua”

Luotu: 
20.1.2018 10:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Nordean liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen pyytää Twitterissä anteeksi Yle Puhe -kanavalle radio-ohjelmaa tekevän Yagmur Özberkanin asiantonta kohtelua.

Asuntolainatarjousta pyytänyttä Özberkania neuvottiin Nordean konttorissa palaamaan takaisin kotimaahansa. Asiasta nousi kohu, kun hän kertoi tapauksesta Twitterissä.

– Pahoittelen syvästi asiakkaan saamaa huonoa ja täysin asiatonta kohtelua. Nordean periaatteisiin kuuluu kohdella kaikkia asiakkaitaan yhdenvertaisesti, ja torjumme syrjinnän kaikissa muodoissaan ja irtisanoudumme siitä, Laine-Tolonen kirjoittaa.

Myös Nordean asiakaspalvelu on pahoitellut tapahtunutta.

– Pahoittelemme Yagmur Özberkan syvästi saamaasi huonoa ja täysin asiatonta kohtelua. Keskustelimme aiemmin tapahtuneesta ja asia on nyt käyty läpi myös asiakasneuvojan kanssa. Nordean periaatteisiin kuuluu kohdella kaikkia asiakkaitaan yhdenvertaisesti ja torjumme syrjinnän kaikissa muodoissaan ja irtisanoudumme siitä. Edellytämme kaikilta työntekijöiltämme sitoutumista näihin periaatteisiin. Tässä asiakaspalvelutilanteessa on epäonnistuttu täysin. Asia tullaan käsittelemään sisäisesti perin pohjin.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Orre

Jos juttu pitää paikkansa niin tämä "ylistetty" radiohahmo on käynyt Nordeaa ennen pummaamassa rahaa kahdesta muusta pankista. Miksi yksikään pankki ei lainaa? Sitten, tietysti, vedetään rasistikortti esiin. Roskaa!! Tuskin kukaan saa lainaa Turkin pankeilta, jos ei tuloja ja maksuhistoriaa. Yagmur on rasisti!!!!

Heikki Paananen

Nordea: "Nordean periaatteisiin kuuluu kohdella kaikkia asiakkaitaan yhdenvertaisesti ja torjumme syrjinnän kaikissa muodoissaan ja irtisanoudumme siitä."

Hieno periaate. Tämä statementti kannattaa printata paperille ja otta mukaan, kun menee seuraavan kerran Nordeaan hakemaan lainaa. Hieman virttynytkin vaatetus kelpaa, hiekkaa voi kengissa tuoda lattialle ja tukankin voi jättää kampaamatta. Ei tule kehotusta menemään kotia.

Jukka Mattsson

Muistan kun kaveri oli ostamassa autoa ja haki Nordeasta lainaa. Pankin konttorin johtaja oli keskusteluissa todennut: "Niin... mehän emme täällä pankissa voi tietää kuinka pitkälle teidän alkoholisminne on levinnyt" .

Ei tämä Yagmur Özberkan ole saanut pankilta kuin aivan tavallista asiakaspalvelua. Turha hermostua jos lainaa ei heru.