Sunnuntai 20.1.2019

Professorin huomio ennakkoäänistä: ”Erosta voi kumuloitua poikkeuksellisen suuri”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2018 10:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Oikeusministeriön mukaan lauantaiaamupäivään mennessä naisista oli äänestänyt 20 prosenttia ja miehistä 16,3 prosenttia.
|

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund arvioi, että presidentinvaaleista on muodostumassa "naisten vaalit".

Hän viittaa tietoihin, joiden mukaan naiset ovat ennakkoäänestäneet miehiä vilkkaammin. Oikeusministeriön ylläpitämän äänestysaktiivisuutta mittaavan tilaston mukaan lauantaiaamupäivään mennessä naisista oli äänestänyt 20 prosenttia ja miehistä 16,3 prosenttia.

–Erosta voi kumuloitua poikkeuksellisen suuri, yli 7 prosenttiyksikköä. Vaalipäivänä miehet yleensä aktiivisempia eli hieman tasoittuu, mutta silti, Grönlund kommentoi Twitterissä perjantai-iltana sen hetkisten lukujen pohjalta.

Vaaleihin on aikaa vielä reilu viikko. Tietoykkösen tutkimuspäällikkö Juha Määttänen muistutti aikaisemmin, että esimerkiksi eduskuntavaaleissa iso osa äänestäjistä tekee päätöksensä viime metreillä.

Lue lisää:

Kokenut vaalitutkija Sauli Niinistön romahtaneista luvuista: ”Hän on yhä ylivoimainen”

Gallupeissa aivan eri luvut: Onko Sauli Niinistön kannatus nyt 58 vai 68 prosenttia?

Näkökulma: Peli Sauli Niinistön takana sai jo härskejä piirteitä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jairi Palonen

Mitä enempi Niinistö suutaan aukoo, sitä enemmän kannatus laskee.

Arvot:Isänmaamme on eliitti poliitikkojen, virkamiesten ja sisäpiiriläisten paratiisi. Isänmaamme on vuosikymmenten saatossa muuttunut täydellisen epätasa-arvoiseksi väärän eliittimme vallankäytön työkaluksi, kaverisosiaalikapitalismiksi, sekä toisaalta monille tavallisille suomalaisille nöyryyttäväksi almutaloudeksi.

Omassa erinomaisuudessaan rypevä eliitti menee ja ostaa itselleen seuraavan presidentin-silläkö suomi pelastuu.

Pekka J. Mäkinen

Kauneudesta viis (5), mutta Huhtasaaren ajama EU-kriittisyys on nyt erittäin tärkeää, koska EU on mahdollisesti ja jopa todennäköisesti ajautumassa kahteen osaan: kovaan ytimeen ja löyhempään liittoon kuuluviin.
On huomion arvoista, että Saksan demarijohtaja Schulz olisi valmis pudottamaan esimerkiksi Suomen pois EU:sta, jos emme suostu luopumaan omasta itsenäisyydestämme.
Ja mehän emme luovu. Tätä itsenäisyytemme tärkeyttä ajaa kaikkein selkeimmin Laura Huhtasaari.

Vihapuheesta Huhtasaari sanoi aivan oikein että jo pelkkää kriittisyys voidan katsoa nykyään vihapuheeksi ja tästä on seurannut sananvapauden kaventuminen. Nykyään ei voi arvotella täysin vapaasti esim sukupuolineutraalia aviliittolakia, et voi arvostella sen myötä syntynyttä homojen adoptio-oikeutta ja et voi arvostella maahanmuuttajien käyttäytymistä koska se katsotaan rasismiksi.

Pakolaispolitiikkamme onkin ollut aivan liian lepsua. Meille tulleissa on aivan liikaa paremman elintason perässä juoksijoita, jota haetaan sitten pakolaisuuden varjolla. Omat kansalaisemme eivät lähellekään sellaista palvelua kuin mitä nämä maahan muuttaneet saavat ilmaiseksi.

Myös Islam sharia-lakeineen on todellinen uhka oikeusvaltiokäsityksellemme, ihmisoikeuksille ja koko länsimaiselle sivistykselle.

Näistä pitäisi myös saada vapaasti keskustella. Jos emme saa, meillä ei silloin ole enää sananvapautta. Sananvapauden määritelmään kuuluu että asioista pitää voida keskustella siitä huolimatta että se saattaisi loukata jotain ihmistä tai joitain ihmisiä. Kuitenkin kyse on asioista eikä henkilökohtaisuuksista.