Sunnuntai 17.2.2019

Metsäteollisuutta uhannut lakko peruuntui: ”Saimme torjuttua lukuisat heikennysesitykset”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2018 09:42
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Mekaanisen metsäteollisuuden lakonuhka on poistunut. Lakon piirissä olisi ollut muun muassa vaneritehtaita ja sahoja, sekä muita tuotantolaitoksia ja niiden tuotantoa tukevia yrityksiä.
|

Teollisuusliitto ry ja Metsäteollisuus ry hyväksyivät lauantai-iltana valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Sovinto tarkoittaa sitä, että maanantaina alkavaksi ilmoitetut Teollisuusliitto ry:n työnseisaukset peruuntuvat. 

Sovintoehdotuksen mukainen työehtosopimus on voimassa 30.11.2019 saakka. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan sopimus sisältää palkkaratkaisun sekä tekstimuutoksia.

–Palkkaratkaisu vastaa tasoltaan tähän mennessä syntyneiden liittokierroksen työehtosopimusten mukaista linjaa. Tekstimuutokset liittyvät muun muassa tuottavuuden lisäämiseen, paikallisen sopimisen edistämiseen ja henkilöstön edustajien aseman parantamiseen, Helle sanoo tiedotteessaan.

Teollisuusliitto pitää lopputulosta hyvänä.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsimme lopulta ratkaisuun ja saimme torjuttua työnantajien lukuisat heikennysesitykset sopimukseemme, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Jari Nilosaari sanoo omassa tiedotteessaan.

– Vaikeista lähtökohdista pystyimme rutistamaan yleisen tason mukaiset korotukset, mitä myös voi pitää hyvänä lopputuloksena. Ratkaisevaa oli myös se, että pystyimme torjumaan työnantajien ajamat heikennykset keskeytymätöntä vuorotyötä tekevien palkkatasoon, hän jatkaa.

Metsäteollisuus ry nostaa omassa tiedotteessaan esiin, että mekaanisen metsäteollisuuden työaikajärjestelmät joustavat jatkossa aiempaa enemmän. Uusi työehtosopimus mahdollistaa työnantajaliiton mukaan työajan tehokkaamman käytön juhlapyhien yhteydessä ja lisää myös mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen.

–Työaikajärjestelmien joustot parantavat kapasiteetin käytettävyyttä muuttuvissa tuotantotilanteissa, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen kommentoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
paikallinen sopiminen etenee.
Kuten aina ennenkin.Metsäala sopi oman sopimuksen.Muut alat sopii omat sopimukset.
Palkansaaja sopii työnantajan kanssa oman palkkansa paikallisesti työsopimusta tehdessään.
On aina sopinut ilman että joku olisi pitämässä kädestä kiinni esim.AY tai äiti tai vaimo..