Tiistai 22.1.2019

”Sauli Niinistö joutuu vastaamaan näihin kysymyksiin viimeistään toisella kierroksella”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2018 10:14
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Paavo Väyrysen mielestä Sauli Niinistöltä pitäisi kysytä hänen rajavalvontaan liittyvistä kannanotoistaan.
|

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ihmettelee, miksei istuvalta tasavallan presidentiltä ja niin ikään kansanliikkeen presidenttiehdokkaalta Sauli Niinistöltä kysytä hänen rajavalvontaan liittyvistä kannanotoistaan.

– Niinistöltä olisi kysyttävä, miksi rajatarkastuksia ei syksyllä 2015 palautettu ja miksi niitä ei ole vieläkään aloitettu. Häneltä olisi kysyttävä, mihin perustuvat hänen väitteensä, että osittaisia rajatarkastuksia voida muiden Pohjoismaiden tapaan palauttaa sen vuoksi, että se johtaisi Suomen ”sulkeutumiseen”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

–Jos toimittajat eivät näitä kysymyksiä esitä, Niinistö joutuu vastaamaan niihin viimeistään sitten, kun hän kohtaa minut presidentinvaalien toisella kierroksella, hän jatkaa.

Väyrynen korostaa, että tasavallan presidenttinä Sauli Niinistö johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

–Rajavalvonnasta päättämisen Niinistö on aivan oikein tulkinnut kuuluvan myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan piiriin ja siten hänen omiin tehtäviinsä, Väyrynen toteaa.

Hän nostaa esiin sen, että syksyllä 2015 Niinistö oli mukana päättämässä siitä, että Suomi ei palauttanut osittaista rajavalvontaa, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet.

–Viime kesänä Sauli  Niinistö osoitti johtajuuttaan maahanmuuttopolitiikassa ulkoministeriön elokuussa järjestämillä  suurlähettiläspäivillä sanomalla, että Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse. Tähän on syytä todeta, ettei kukaan ole vaatinutkaan rajojen sulkemista, vaan osittaisten rajatarkastusten palauttamista, kuten Ruotsi, Tanska ja Norja ovat tehneet, Väyrynen kommentoi.

Hän on aikaisemmin syyttänyt Niinistöä muun muassa Suomen eurojäsenyydestä ja ”hivuttautumisesta” Naton kylkeen. Niinistö on torjunut syytökset.

Presidenttiehdokkaat kohtaavat tänään illalla MTVn vaalipaneelissa. Presidentinvaalin ennakkoäänestys päättyy tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on seuraavana sunnuntaina.

Lue myös:

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen: Globalisaation aika on ohi

Kokenut vaalitutkija Sauli Niinistön romahtaneista luvuista: ”Hän on yhä ylivoimainen”

Näkökulma: Peli Sauli Niinistön takana sai jo härskejä piirteitä

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Rajavalvontaviranomainen tekee yleensä läheistä yhteistyötä poliisin, tullin ja asevoimien kanssa.

Rajavalvonta kuuluu Suomessa sisäministeriön alaisuuteen.

Pääministeri Juha Sipilä
Keskusta
Sisäministeri Petteri Orpo/Paula Risikko
Kokoomus
Puolustusministeri Jussi Niinistö
Perussuomalaiset/Siniset

Paavo Väyrynen (kesk) perustaa oman puolueen
Suomenmaa4.2.2016
Joten Väyrynen oli -29.5-15.-4.2 -16
8 kk Keskustapuolueen jäsen.

Jukka Mattsson

Paavo on ihan oikeassa! Niinistö ei ole maamme presidentti vaan Euroopan eliitin marionetti.

Tässä asiassa Niinistö ryntää varmana esittämään arvojohtajaa, mutta kansa on jo huomannut että hän omalla esimerkillään on arvonsa kadottanut täysin.

Marja-Liisa Kalkela

Paavo voisi tulla pois Kekkosen ajoista.
Meppinä ja Ex-ministerinä nämä perusasiat pitäisi olla hallussa:
B)
Nyt EU suunnittelee yhteistä puolustusta.
EU-politiikasta vastaa valtiosäännön mukaan pääministeri,
mutta toisaalta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa johtaa presidentti yhteistyössä hallituksen kanssa.

Ketkä Suomessa käyttävät valtaa?
A)
Politiikan valtasuhteet ovat mullistuneet muutamassa vuosikymmenessä. Presidentin valtaa
-on siirretty hallitukselle,
jonka asemaa EU-jäsenyys ja kansainvälistyminen ovat vahvistaneet.

Ilari Kivi

Niin. Nämä naapurimaat ovat palauttaneet rajavalvonnan. Argumentti, ettei sitä voisi tehdä on jokaisen suvereenin valtion kannalta yksinkertaisesti väärä.

Itse olen ihmetellyt, mikä tässä on niin vaikeaa. Mistä me oikeastaan luovumme, jos jokaiselta tarkistetaan paperit. Niinhän nytkin tehdään esim lennoilla. Jos se lisää turvallisuutta tai edes tuvallisuuden tunnetta, on ihmeellistä että tästä edes tarvitsee keskustella. Maksaahan se, mutta niin se turvallisuus maksaa. Jos rajalla saadaan kiinni epäilyttävä aines, se on poissa sisämaan riskistä.

Lisäksi naapurimaiden arvostus kasvaa maalle, joka hoitaa rajansa. Täysin vapaa liikkuvuus on kaunis ideaali, joka murtuu hetkellä kun joku käyttää sitä väärin. Niinkuin Ruotsissa, Sveitsissä jne huomattiin ja sille oli pakko tehdä jotain.

Hannu Kauppinen

Auta Armias meitä edes tältä Paavo Väyryseltä. Väyrynenhän on julkisesti tunnustanut, että hän vastustaa kaikkia ja hän on jo kirjoittanut siitäkin, että hän on Suomen Presidentti. Jos jostain syystä ei tule valituksi, koska kansa on väärässä,
niin hän tulee takaisin hallitukseen ja seuraavaan hallitukseen Pääministeriksi.
Paavo on ilmoittanut harrastuksekseen yrittämisen ja kirjoittamisen, kuntoiluksi riittää puhuminen. On se tämä Paavo uskomaton pyrkyri ja me suomalaiset olemme rahoittaneet hänen poliittisen touhunsa jo yli 50 vuotta ja lisää on vaatimassa.

Eero Pekonen

Olisi hienoa, että Väyrysen (ja monen muunkin) esittämät kysymykset Suomen rajavalvonnasta käytäisiin perusteellisesti läpi vaalikeskustelussa tai jollakin muulla areenalla. Valitettavasti valtaa pitävät tahot ja valtamedia ei taida siihen suostua.

Milli Maja

Paavo on tässä asiassa oikeassa, miksei tosiaankaan kysytä. Meille tulee vieläkin noin 5000 turvapaikanhakijaa vuodessa. Aiemmin tulleista palautetaan kuulemma 2000 vuodessa elikkä helppo laskea kulut. Jokainen maksaa noin 100 e vuorokaudessa vokeissa se kertaa 365 x3000 eli noin 108 miljoonaa tulee kulujalisää JOKA VUOSI edellisen miljardin lisäksi. Nekin rahat voisi käyttää vaikkapa köyhien aseman parantamiseen. Miksi näistä kuluista ei keskustella, puhumattakaan siitä että Suomella on oikeus palauttaa jokainen Ruotsista (turvallinen maa) saapuva turvapaikanhakija takaisin Ruotsiin. Mutta ilmeisesti vieläkään sadalla miljoonalla ei ole poliitikoille mitään merkitystä...pikku rahoja varmaan.

Pasi Käyhkö

Suomen itärajaa valvoo Suomen rajavartiosto. Venäjän länsirajaa valvoo Venäjän vastaava. Sulla on väärä käsitys asiasta.
Ja tapahtumakin minkä kerroin on juuri niin kuin kirjoitin. Tulijat pyrkivät maahan Venäjän ja Suomen rajavartioasemien kautta.
Totuus on joskus joillekin ikävä asia.

Eero Pekonen

Suomen rajavartiolaitos otti vastaan kaikki, jotka tunsivat taikasan asylum ja joilla oli auto, polkupyörä tai joku muu kulkuneuvo. Vasta kun Venäjä ilmeisesti salassa pidettyjen neuvottelujen jälkeen pani rajan kiinni, niin "pakolais"virta katkesi.

Eero Pekonen

Totta kai Venäjän raja vuoti, mutta Suomen rajavartijat eivät käännyttäneet yhtään "pakolaista". Rajan pani kiinni Venäjä, ilmeisesti Putinin käskystä. Mielestäni on todella tärkeätä selvittää, miksi EU ei voi valvoa omaa ulkorajaansa. Seuraava kansainvaellus voi alkaa koska tahansa ja on karseaa, jos tässä asiassa olemme Venäjän rajavartioinnin varassa.

Pekka Määttä

Paavolla on kyllä mielipiteitä ja osaamista, mutta henkisesti elää 70-80 -lukua. Lisäksi toisten haukkuminen kertoo sen, että aika vähän omaa ideaa on tarjolla. On kuitenkin pressakisan ehdoton piristäjä! Ei kuitenkaan mene jatkoon.

Tapio Mäkeläinen

Täysin lapsellista ja pikkuasia tämä jankutus . Sitä paitsi sekä välimeren että Tanskan salmien yli tulevien määrä on romahtanut. Budjetissa on tähän varattu 280 m mikä on vähemmän kuin kepulaisten tuulimyllyjen uskomusnergiaan.

Tietysti on populisteille on kannattavaa jauhaa mamu asiaa jota kansanradiota Vampulan Essollakin kuuntelevat ymmärtää.
En tiiä paljonko muuttajia on tullut mutta mun elämään eivät ole ainakaan vaikuttaneet Espoossa yhtään tippaa.

Tämän maan suurin sospol ongelma on alhainen syntyvyys. Sitä ei voi korjata devalvaatiolla, kekkosen muistolla, markan paluulla eikä edes EU erolla.
Ikäluokat on 150 v takaisella tasolla. Miettikääs millaisia ovat mm palvelukseen asutuvien määrät ja ylipäätään työvoiman tarjonta 2030 luvulla? Poikia varmaan inttiin piisaa ja autokuskeiksi jos Sanni G-L yo- uudistus menee läpi. Oikein femakkojen salajuoni.
Jotain me vanhemmat ollaan tehty väärin. Sain omat kolme lastani alle 30 v ja olen siitä tosi tyytyväinen.
Ilman maahanmuuttoa nuppilukumme laskisi.
Huolimatta em , on paperittomat on saatava ulos äkkiä ja sitten aloitetaan tarkkaan mietitty työperäinen maahanmuutto. Ja heidät sekä kiintiöpakolaiset sitten hoidetaan kunnolla.
Suvakkijärjestöt ja muut 3. Sektorin konklaavit voivat ottaa vaikka Torren matkan siksi aikaa.veikkauksen raportointikaavakkeissa varmaan on joku tyky - momenti sellaiselle.
Lisäksi paperittomat - kiertoilmaisun käyttö on mediassa lopetettava. Laimo/t eli laittomasti oleilevat on selvempi.