Keskiviikko 20.2.2019

Herraklubista eronneen ulostulo: ”Tilanne on jo muuttunut klubin kannalta erittäin kiusalliseksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2018 11:22
  • Kuva: Alma Median arkisto / Pekka Karhunen
    Kuva
    Jäsenyyden rajaamista vain miehille on perusteltu Pörssiklubin pitkällä perinteellä.
|

DNA:n hallituksen puheenjohtaja ja Nokian entinen johtokunnan jäsen Pertti Korhonen on eronnut Pörssiklubista. Hän ei saivartele eroviestissään Facebookissa.

–Erosin pörssiklubista. En koe mahdolliseksi olla jäsenenä yhdistyksessä, joka aktiivisesti diskriminoi naisia ja kommentoi julkisuuteen, että tasa-arvoa ei tarvita joka paikassa, Korhonen kirjoittaa.

Korhosen mielestä Pörssiklubin uppiniskaisuus jäsensäännöissään tuottaa häpeää klubille itselleen.

–Klubilla on ollut vuosia aikaa modernisoida itsensä tässä suhteessa, mutta mitään ei ole tapahtunut ja tilanne on jo muuttunut klubin kannalta erittäin kiusalliseksi.

–Nyt jos muutos joskus tapahtuu, se ei tapahdu siksi, että klubi olisi itse asian ymmärtänyt vaan siksi, että ulkopuolinen paine ja häpeä kasvoi liian suureksi.

DNA:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen on vuonna 1961 syntynyt diplomi-insinööri. Hän oli Outotecin toimitusjohtaja vuosina 2010-2016 ja Elektrobitin toimitusjohtaja vuosina 2006-2009. Sitä ennen hän toimi useita vuosia Nokian matkapuhelinyksikössä monissa johtotehtävissä.

Korhonen istuu ja on istunut lukuisien yhtiöiden hallituksissa sekä puheenjohtajana että jäsenenä. Hän on myös Kansainvälisen kauppakamarin kansainvälisen kaupan valiokunnan puheenjohtaja.

Lähde: Kauppalehti

Lisää aiheesta:

KL: Miessäännöllään suututtanut ”herraklubi” menettämässä vuokrasopimuksensa – ”Nimi on harhaanjohtava”

Pörssiklubin miessääntö suututtaa - Entinen pörssipomo: "Vaihtakoot sen nimeä jos haluavat jatkaa tuolla linjalla"

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Salomaa

Ei se ole mikään tasa-arvokysymys, että ihmiset perustavat ja ovat historiallisesti perustaneet yhteisöjä, joihin halutaan vain omaa sukupuolta olevia. Jos olisi, vain naisille tarkoitetuista klubeista nostettaisiin samanlainen meteli. Tasa-arvo ei ole sama kuin että naisten on saatava määrätä miesklubit ottamaan naisia ja saatava pitää naisklubeja.

Jaakko Salomaa

BTW, itseäni kiinnostaa paljon vähemmän Korhos-Pertin itkeminen ja jalanpolkeminen siitä, että muut klubilaiset eivät olekaan samaa mieltä kolmannen aallon feminismistä, ja paljon enemmän toimituksen motivaatio tehdä "uutisartikkeli" Korhos-Pertin itkemisestä ja jalanpolkemisesta.

Eljas Nikkilä

Voin ymmärtää että omilla rahoillaan voi perustaa vaikka millaisen kerhon, mutta on vaikea ymmärtää julkisilla rahoilla järjestetään uimavuoroja vain naisille. Edes 4 vuotias poika ei voi tulla mukaan, ei saa odottaa edes kahvilassa, josta näkyvyys uimareihin on erikoisjärjestelelyin rajoitettu. Tuulikaapissa sentään saa olla. Erikoista tasa-arvo kehitystä..

Kumma Kumma

Ulkopuolinen paine, miksi se ei toiminut silloin, kun Nokia vielä oli voittoa tekevä yritys Suomessa? Kummallista avautua tasa-arvosta Herraklubin kohdalla, jos ei kyvyt ja taidot riitä johtokunnissa tekemään tuottoisia päätöksiä, joilla on ja olisi ollut todellista kansantaloudellista merkitystä myönteisessä mielessä.

Herraklubi on miehille ja se siitä.

Raimo Ilaskivi

Ei Korhonen vapasti voi valita: Ei naisten kubi ota miehiä jäsenikseen! Eikä muuten ota mieskansanedustajia eduskunnan naisverkostokaan, joka sentään on jäsenistöltään maan korkeinta lainsäädäntövaltaa käyttävä. Lopetetaan siis höpötys ja valitus!

Mikko Toivonen

Feminismi lähteekin siitä, että vain naisilla olisi oikeus syrjiä ja ylläpitää miehettömiä organisaatioita. Vapaaehtoinen herraklubi on aivan OK ja saa minunkin puolestani pysyä sellaisena. Tuo feministinen eriarvoisuuden mankuminen valheellisen tasa-arvon varjolla saa todella jäädä omaan arvoonsa. Pätevä ihminen pääsee mihin tahansa toimeen sukupuolesta riippumatta ja on ihan riittävästi kaikille auki olevia kerhoja.